Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Ak├Ż osciloskop?

Ak├Ż osciloskop?

Sp├íjky, ods├íva─Źky; Klie┼íte, skrutkova─Źe; Mer├íky, Gener├ítory; ─îistenie, leptanie; V┼Ľta─Źky, fr├ęzy; Pom├┤cky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Washu » 27 Dec 2016, 23:01

Ak sa chces "hrat" zo spinanymi zdrojmi tak 3000 ma na to velmi zaujimavy option.
Lenze aby si ho vyuzil potrebujes dalsie HW vybavenie. A tato vybavicka vie stat tolko co novy skop.
Kazdopadne na SMPS su 4 kanly neocenitelne.
A nezabudni potom na LAN interface, treba si vyskusat zber dat do PC. Velmi uzitocna vec.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4480
Vek: -2004.51
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Duro » 28 Dec 2016, 02:05

tiez odporucam zamysliet sa nad 4CH. Neraz su dva malo i ked niekedy to "zachrani" triger input, ale nevyriesis tym trigrovanie od urciteho napatia povedzme. Pracovavam aj so starsim Tekom, co ma galvanicky oddelene 4CH a este aj fici na baterku. Pri niektorych analogovych veciach je to fakt naparadu. Zavesis si vsetko kam potrebujes, vies ze nevytvaras dalsie slucky, ci nespajas PE zo siete kamsi do obvodu.
Mera┼ą znamen├í vedie┼ą.
Duro
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 446
Vek: 31.23
Zalo┼żen├Ż: 30.08.2014
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod hpeter » 28 Dec 2016, 16:46

Nerozumiem naco pozerat can bus cez oscilo, (priebehy alebo dekodovane hex data), na co je to dobre?
Je to read only riesenie. Ked uz debug, tak napr. moduly + soft Kvaser. Stovky ÔéČ aj pri inych firmach
Ak iba chces lacno citat data z cidiel a chybove kody aut, (cez smartfon), https://www.aliexpress.com/store/produc ... 12145.html Predpokladam ze surova Can komunikacia ta nezaujima a nechces riesit programovanie.
XMOS_U8/PCM5102A 32b/384k > LL1544A > 12AX7WB+┬Áfoll > 2A3 JJ/Sov > LL1660 > STAX ╬╗ SR207 / L300 # STAX ╬ę SR007_MK2 # LL2748 > 394A > LCLC 4H/100┬Á
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 724
Vek: 33.82
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Washu » 28 Dec 2016, 20:07

CAN som zatial nepotreroval. Ale I2C, UART, SPI a dokonca aj na 100BASE-TX a USB som uz osciloskop pouzil.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4480
Vek: -2004.51
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod tibi1702 » 28 Dec 2016, 23:22

Galv. oddelene vstupy je fajn vec uz sa mi stalo ze som to potreboval a nemal som to. 4CH som potreboval zatial len tak isto 1x v zivote pri merani snimaca otacania ktory mal 4 priebehy. Dal som si vypracovat este nejaku ponuku na TEKTRONIX tak uvidime musim si porovnat ceny. Chcem sa max mestit do 1300ÔéČ s nejakou kvalitnejsou znackou.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod ondistef » 29 Dec 2016, 14:54

M├íte niekto sk├║senosti so zna─Źkou GW INSTEK?
Konkr├ętne model GDS-2074A vyzer├í zauj├şmavo a aj cena je celkom fajn.
http://www.tme.eu/sk/details/gds-2074a/ ... gw-instek/
http://www.tme.eu/sk/Document/89015c3b2 ... -2000A.pdf
Alebo ni┼ż┼í├ş model GDS-2074E
http://www.tme.eu/sk/details/gds-2074e/ ... gw-instek/
http://www.tme.eu/sk/Document/cae5aae0c ... 000E_E.pdf

EDIT:\\ A probl├ęm s galvanick├Żm oddelen├şm sa d├í vyrie┼íi┼ą diferenci├ílnymi sondami, a tieto od slovensk├ęho v├Żrobcu s├║ za celkom zauj├şmav├║ cenu
http://www.etc.sk/index.php/produkty/pr ... m/283.html
http://www.etc.sk/index.php/produkty/pr ... ea133.html
ondistef
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 260
Zalo┼żen├Ż: 31.12.2009
Bydlisko: okolie SNV
Karma: 4

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod cmato » 03 Sep 2017, 14:16

Ozivim toto vlakno...
Zvazujem kupu digital osciloskopu v cene cca 600EUR (bez dph), chcem ho prevazne na dekodovanie digitalnych - seriovych zbernic. Prevazne v ramci hobby pouzitia.

Uz som bol takmer na 100% rozhodnuty pre Rigol DS2072A (trochu vaham nad MSO2072A):
+ softwarovo hacknutelny na 300MHz
+ velka pamat 56Mpts
+ USB trigger
+ triger vystup
+ 300MHz sondy v prislusenstve
+ Logicky analyzator (MSO verzia , cca 800EUR)
- napriek velkej pamati dekoduje iba data zobrazene na obrazovke
- pri SPI vie zobrazovat/dekodovat bud MOSI, alebo MISO (2 vstupne kanaly)
- ma viacero bugov, zamrza

Lenze potom som este objavil Keysight DSOX1102A (trochu vaham nad DSOX1102G):
+ renomovany vyrobca
+ subjektivne z videi vyzera byt rychlejsi, rychlejsie prekreslovanie displeja, reakcie na ovladacie prvky
+ pri dekodovani SPI sa vstup trigger pouziva na CLK, tym padom ma "3 kanaly", vie naraz dekodovat MOSI aj MISO
+ verzia G s generatorom (800EUR) vie vykreslovat charakteristiky filtrov, do 20Mhz (zatial mi to netreba, neviem ci sa zijde, mal by to nahradit externy rozmietany generator Ebay 100-150EUR)
- mala pamat 1Mpts
- zlozitejsie (HW) hackovanie na 200MHz
- nema trigger vystup
- nema LAN pripojenie (asi nevyuzijem)
- nema USB trigger (zatial netreba ale moze sa pridat)
? nepodarilo sa mi zistit ci vie dekodovat vsetky data v pamati (nasledny export do csv), alebo iba co je na obrazovke ako Rigol
? v prislusenstve 150MHz sondy

No mam v hlave chrobaka este aj nad Rigol MSO1074Z (hacknutelny na 100MHz), no viac vaham nad dvoma vyssie
+ 4 kanaly
+ Logicky analyzator
- 1GS/s
- Nema CAN dekoder
- skoro vsetko ostantne
Jeho vyuzitie vidim pri experimentovani s 3F modelarskymi motormi, no zatial si niesom isty ci s nimi budem experimentovat :)

Neviem pri nich porovnat "softwarove vybavenie", ergonomickost ovladania, "user experience"

Momentalne mam analog osciloskop (BM566) no skoro vobec ho nepouzivam. Na analogove veci je super, len na 90% robim digitalne obvody. Tiez nanho nemam miesto... Ak ma onho niekto zaujem, mozno sa dohodneme :)
Videl som este video a diskusie kde MSO verzia s LA su vyhodene peniaze, tiez aj generator pri Rigole, tam jednoznacne vedie samostatny externy. USB LA ma ovela viac moznosti, to suhlasim no moja skusenost je nie najlepsia (saelae klon), ked som ho 1-2x za rok potreboval zapnut, vzdy som mal nejake komplikacie s ovladacmi, verziou softvaru, alebo som medzi tym preinstaloval win...
Vyhodu v MSO vidim v tom ze zapnem to a funguje. Do istej miery to rozsiruje pocet vstupnych kanalov, da sa sucasne zobrazit analog aj digital na 1 obrazovke.

Ake su vase skusenosti s osciloskopmi vyssie? Pripadne poziadavky na meranie z praxe. Narazate na frekvencne limity pri 100Mhz/1GS/s ?
cmato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 14
Zalo┼żen├Ż: 29.01.2008
Karma: 0

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod martin knocik » 03 Sep 2017, 15:07

Ja som skor pri merani nanosekundovych nabeznych hran vo v├Żkonovom meni─Źi skor narazal na problem s meracimi sondami. Aj to 5 -10 cm dlhe prepojenie medzi krokosvorkou zeme a samotnou sondou zkreslovalo signal. Nakoniec som priletoval na kovovy kruzok pri hrote sondy tenky drotik (1cm dlhy) a ten priletoval na gnd plochu plo┼í├íku ─Źo najbli┼ż┼íie miesta merania.
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

─żudstvo je v├şrus ktor├Ż napadol Zem

nerobme si ┼ąa┼żk├║ hlavu z debilov ─Źo n├ím ani po ─Źlenky nesiahaj├║, bu─Ćme radi ┼że my da─Źo dok├í┼żeme a smejme sa im ak├ş s├║ sprost├ş
martin knocik
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1363
Vek: 26.58
Zalo┼żen├Ż: 23.01.2008
Bydlisko: Tren─Źianska Turn├í
Karma: 6

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod hpeter » 03 Sep 2017, 16:32

Radsej keysight/agilent; (moze to vyzniet ako predsudky proti rigolu).
------
Pises CAN, SPI,i2c.. ty nepotrebujes vidiet priebehy, skor data.
Je moznost ist cez usb prevodniky na tento ucel (skop je read only). Neviem.. kukat digital. priebehy na skope, to radsej s datami aj narabat.
Jeden z mnohych:
http://www.byvac.com/index.php/BV4221
http://www.ebay.com/itm/USB-to-I2C-SPI-Master-/311735609606?epid=938885886&hash=item4894e3e906:g:UUMAAOSwXeJYH06L
XMOS_U8/PCM5102A 32b/384k > LL1544A > 12AX7WB+┬Áfoll > 2A3 JJ/Sov > LL1660 > STAX ╬╗ SR207 / L300 # STAX ╬ę SR007_MK2 # LL2748 > 394A > LCLC 4H/100┬Á
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 724
Vek: 33.82
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Washu » 03 Sep 2017, 18:37

Okrem keisight zaujimave skopy teraz vydal tektronix a aj roshe ma velmi slusne.
Ale obavam sa ze sa bavimeo uplne inej cenovej kategorii.
PS: 100MHz/1GSPS je v dnesnej dobe priserne malo. Pokial chces na tom digitale merat aj signalintegritu tak MHz a GSPS nieje nikdy dost.
Pokial ta zaujimaju len data samotne, radsej si kup nejake naozaj kvalitne LA lebo osc ktory pokryje schopnostami aj kvalitne LA je obavam sa mimo tvojich predstav o cene.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4480
Vek: -2004.51
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod cmato » 04 Sep 2017, 12:12

Objavil som este aj od Rohde RBT2002 naozaj dokonalost, 10bit rozlisenie, v SOS je za 1100EUR https://www.sos.sk/products/rohde-schwa ... 002-236774 lenze netrvalo dlho a prislo sklamanie, logicka sonda k nemu stoji dalsich cca 500EUR a nenasiel som zatial nic o tom ako odomknut "rozsirenia". Ak by bol v tej cene aj so sondou a islo ho hacknut, nevaham.

Takze sa opat vraciam k Rigol MSO2072A nasiel som este ze Sigrok si s nim rozumie, ovsem pri novsich verziach FW
cmato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 14
Zalo┼żen├Ż: 29.01.2008
Karma: 0

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Washu » 04 Sep 2017, 15:08

Obavam sa ze ta sonda patri este k tym lacnejsim.
Vzhladom na to ze obsahuje komparatory je to celkom na uvazenie. U agilentu mas v "sonde" len par odporov a kondenzatorov a kus vysokoimpedancneho kablika. A potom cislo na odomknutie optionu ;) A pozri sa co za to pytaju...
Tomu RTB by som vytkol ze ma len 2 kanaly, to je naozaj malo. Ale komu to neprekaza je to pekny kus HW.
Keby som vyberal merzi 2kanal rigolom a rodhe ta urcite rodhe.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4480
Vek: -2004.51
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod cmato » 10 Sep 2017, 15:19

MSO2072A uz mam na stole, ovladanie, reakcie... su trochu "lenive" v porovnani s analogom, ale inac je super, uz aj napatie na baterke mam chut s nim merat :D Z funcie "record" na nahravanie "obrazoviek" som nadseny. Este som ho nestihol pripojit k PC ze co to dokaze...
cmato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 14
Zalo┼żen├Ż: 29.01.2008
Karma: 0

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod hpeter » 10 Sep 2017, 19:16

Davnejsie som robil jednoucelovy tester el.kondenzatorov - citanie waveform z rigol osc; a ovladanie usb DAQ -> zdroj ccs 300V. Rigol lubil komplet zamrznut. Standartne kazdy ovladac, musis najprv nastavit pristroj (rovnako ako na prednom paneli tlacitkami) a potom ti staci iba read(fetch) data. Ked bolo treba nastavit parametre pre nove meranie, tak hodil "cierny displey" a nutnost restart osc. vypinacom (agilent no problem) Len dufam ze doba pokrocila, a s takymi problemami sa nestretnes
Screen Shot 09-10-17 at 06.50 PM.PNG
Obrázok
(LV ovladac je vyskladany z scpi prikazov, nic komplikovane. Asi fw bug osc.)
XMOS_U8/PCM5102A 32b/384k > LL1544A > 12AX7WB+┬Áfoll > 2A3 JJ/Sov > LL1660 > STAX ╬╗ SR207 / L300 # STAX ╬ę SR007_MK2 # LL2748 > 394A > LCLC 4H/100┬Á
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 724
Vek: 33.82
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod Ivan_Ryger » 10 Sep 2017, 22:28

Neviem, ako je to teraz, no v minulosti boli Tek osciloskopy lep┼íie ne┼ż Agilent z viacer├Żch uhlov poh─żadu.
Porovnate─żn├ę modely TEK TDS5104 a Agilent Infinion oba 1GSa/s. Tektronix mal lep┼íie u┼ż├şvate─żsk├ę rozhranie, oba be┼żali na Windowsoch. Tektronix mal skoro v┼íetko nastavite─żn├ę z predn├ęho panelu, nebola treba kl├ívesnica, Agilent potreboval kl├ívesnicu. Navy┼íe mal viacero bugov, tak┼że FFT nepracovalo spr├ívne a bol probl├ęm pri zap├şnan├ş priemerovania meran├ş.
Navy┼íe sme odhalili viacero bugov aj pri komunik├ícii s PC, nedala sa nastavi┼ą ve─żkos┼ą Bufferu, osciloskop potreboval z n├ím nezn├ímych d├┤vodov zaka┼żd├Żm ─Źaka┼ą p├ír sek├║nd pri uskuto─Ź┼łovan├ş niektor├Żch pr├şkazov, neukladal si ich do FIFO buffera, zle sa kontrolovalo stavov├ę slovo.
Toto v┼íetko vyzer├í, ┼że Tek mal odladen├ę.
Ivan_Ryger
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 328
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: Bratislava, Petr┼żalka
Karma: 12

Re: Ak├Ż osciloskop?

Odosla┼ąod cmato » 11 Sep 2017, 01:49

Skusal som ho pripojit k PC cez lan, original soft od rigolu mi zamrzol ked som menil nastavenia aj na osc. , na nom nic nezamrzlo. No nenasiel som v softe od rigolu pridanu hodnotu. Sigrok funguje ok. Este som neprisiel ako do Sigroku dostat vsetky segmenty pamate, nie iba 1 segmet.
cmato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 14
Zalo┼żen├Ż: 29.01.2008
Karma: 0

Predchádzajúca

Nasp├Ą┼ą na N├íradie, sp├íjkovacia a meracia technika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 4 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.67 sek├║nd