Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Prerabka Fluke 287 na 289

Prerabka Fluke 287 na 289

Sp├íjky, ods├íva─Źky; Klie┼íte, skrutkova─Źe; Mer├íky, Gener├ítory; ─îistenie, leptanie; V┼Ľta─Źky, fr├ęzy; Pom├┤cky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod JRD_McLAREN » 14 Jan 2019, 22:11

Zaujimalo by ma, ci sa tu niekto nahodou nezaoberal prerabkou Fluke287 na Fluke289 ..
teda na tu verziu s LowZ a LowOhm funkciou.

Moje zistenia su nasledovne:
dosky su v oboch rovnake,
procesory su v oboch rovnake
"firmware" stiahnuty z webu, "je rovnaky" ... teda ten .exac ...

rozdiely su v osadeni "par smd" suciastok na doske,
neaky ten varistor a pod.
a je "potrebny" iny vrchny kryt, ktory by dovoli cloveku otacat koliesko so dalsich dvoch poloh ..
(pripadne sa upravy povodny kryt)

prikladam fotky vnutrajskov ..

DSC_8449a.jpg
Fluke 289

_DSC9947.jpg
Fluke 287
─îlen Klubu ┼álapac├şch Moskvi─Źov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
predaj a servis riadiacich jednotiek firmy IMF Soft
JRD_McLAREN
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 44
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 1

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod mhubinsky » 24 Feb 2019, 15:58

Presne to som myslel pod pojmom HW odlisne, par suciastok.
Lo╬ę je rozsah ktory je pouzitelny ozaj len zriedkavo. Problem je ze to nema meraci prud 200mA ale len 10mA. Pri takomto merani by to chcelo 4W metodu. Tak isto treba ten rozsah zvlast kalibrovat, pozri si kalibracny manual. Preco si nespravit nieco podobne ako Sv225 https://www.elso.sk/6850-thickbox_defau ... patia-.jpg a nemusis kazit merak.
mhubinsky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 43
Zalo┼żen├Ż: 29.03.2009
Bydlisko: trencin
Karma: 2

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod JRD_McLAREN » 24 Feb 2019, 18:12

..tak to potom mame kazdy trochu odlisne chapanie ... pojmu "odlisny HW" ..

ked si totiz kupis Fabiu Junior s plechacmi a ciernymi naraznikmi..
tak to neznamena, ze nejde "vylepsit" na Fabiu Trendline ... s lakovanymi naraznikmi na alu diskoch ...

.. to je tiez "len par suciastok" ...
...

a tiez ju pri tom nepokazis ... :roll:
─îlen Klubu ┼álapac├şch Moskvi─Źov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
predaj a servis riadiacich jednotiek firmy IMF Soft
JRD_McLAREN
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 44
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 1

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod romiadam » 24 Feb 2019, 21:37

Vidim ze sa tu hrabete v crevach Fluke. Ja mam FLuke 114 (zakladny, nemeria prud). Na displeji vypisuje po zapnuti EPR ERR. Dalo by sa to neako doma opravit? Uz mi v robote kupili druhy. Je mi len luto ho vyhodit ak sa da neako opravit.Novy stoji okolo 160ÔéČ ak sa nemylim. Takze vela d otoho investovat nechcem. Mate neaky napad co s tym?
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2948
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod mhubinsky » 25 Feb 2019, 20:34

Pri meraku Fluke prirovnavat Fabiu je trochu vzdialene ale dobre.
Ak si kupujes auto aby si robil garazovy tunning tak nech sa paci. DMM je pre mna pracovny nastroj ktory ma splnat urcite parametre, okrem ineho aj spolahlivost a bezpecnost. To garazovym doplnenim "par suciatok" urcite nevylepsis. Ked chces tunit Fabiu tak si kup nejakeho cinana...



JRD_McLAREN nap├şsal:..tak to potom mame kazdy trochu odlisne chapanie ... pojmu "odlisny HW" ..

ked si totiz kupis Fabiu Junior s plechacmi a ciernymi naraznikmi..
tak to neznamena, ze nejde "vylepsit" na Fabiu Trendline ... s lakovanymi naraznikmi na alu diskoch ...

.. to je tiez "len par suciastok" ...
...

a tiez ju pri tom nepokazis ... :roll:


-- Spojen├Ż pr├şspevok 25 Feb 2019, 19:38 --

EPR ERR znamena ze nesedi kontrolny sucet pamate. Skusit programatorom stiahnut z ineho meraku a napalit. Potom znovu najustovat.

romiadam nap├şsal:Vidim ze sa tu hrabete v crevach Fluke. Ja mam FLuke 114 (zakladny, nemeria prud). Na displeji vypisuje po zapnuti EPR ERR. Dalo by sa to neako doma opravit? Uz mi v robote kupili druhy. Je mi len luto ho vyhodit ak sa da neako opravit.Novy stoji okolo 160ÔéČ ak sa nemylim. Takze vela d otoho investovat nechcem. Mate neaky napad co s tym?
mhubinsky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 43
Zalo┼żen├Ż: 29.03.2009
Bydlisko: trencin
Karma: 2

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod romiadam » 25 Feb 2019, 21:59

Ako sa to robi?
Aky programamtor k tomu potrebujem? Treba kupit alebo da sa zbastlit? Akym softwarerom sa to da stiahnut a nahrat? Treba vyletovat alebo da sa na zaletovanom ? Ako sa to najustuje?

Asi mam vela otazok

ale ako domaceho kutila by ma potesilo to opravit...aj ked je to relativne lacny FLuke 112.
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2948
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod Drakoush » 25 Feb 2019, 22:49

Akademick├ę myslenie:
1. Otvor├şm to.
2. Pozriem, ktor├Ż z nich je EEPROM.
3. Nájdem datasheet.
4. Vy─Ź├ştam, ─Ź├şm sa to programuje.
5. Nájdem soft.
6. N├íjdem program├ítor, alebo sch├ęmu na zhotovenie.

TADÁ! :D
Pon├║kame: v├Żkup, predaj, servis merac├şch pr├şstrojov r├┤znych zna─Źiek, overenie presnosti meradiel kalibr├ítorom - do 5,5 miest. Pozri aj na┼íu FB str├ínku (ikonka webu v profile), kde n├íjde┼í zauj├şmav├ę fotky a vide├í z opr├ív, review nov├Żch mer├íkov a pod.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 9689
Vek: 24.25
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 47

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod JRD_McLAREN » 25 Feb 2019, 22:56

TO mhubinsky:
..vidim, ze si pochopil pointu .... :roll:

..inak dik, "ze mi zasierate temu", aspon to potom budu mat ostatny uzivatelia pri guglovani lahsie ... :arrow:

PS:
..dobre uz som ticho ....
─îlen Klubu ┼álapac├şch Moskvi─Źov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
predaj a servis riadiacich jednotiek firmy IMF Soft
JRD_McLAREN
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 44
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 1

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod Drakoush » 25 Feb 2019, 23:00

T├ęma nie je len Tvoja, romiadam neporu┼íil nijak├ę pravidl├í.
Ale m├┤┼że┼í slu┼íne poprosi┼ą o rozdelenie.
Pon├║kame: v├Żkup, predaj, servis merac├şch pr├şstrojov r├┤znych zna─Źiek, overenie presnosti meradiel kalibr├ítorom - do 5,5 miest. Pozri aj na┼íu FB str├ínku (ikonka webu v profile), kde n├íjde┼í zauj├şmav├ę fotky a vide├í z opr├ív, review nov├Żch mer├íkov a pod.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 9689
Vek: 24.25
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 47

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod JRD_McLAREN » 25 Feb 2019, 23:17

...JO .. ja to viem ..

..ale zalozil som temu moznej prerabky Fluke 287 na 289 ...
(okremineho som sa dozvedel "ze sa to neda")

..a medzicasom uz opravujeme Fluke 112...

...takze tak ....
─îlen Klubu ┼álapac├şch Moskvi─Źov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
predaj a servis riadiacich jednotiek firmy IMF Soft
JRD_McLAREN
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 44
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 1

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod Drakoush » 25 Feb 2019, 23:23

...nem├ęmu decku ani vlastn├í ma┼ą nerozumie...
Pon├║kame: v├Żkup, predaj, servis merac├şch pr├şstrojov r├┤znych zna─Źiek, overenie presnosti meradiel kalibr├ítorom - do 5,5 miest. Pozri aj na┼íu FB str├ínku (ikonka webu v profile), kde n├íjde┼í zauj├şmav├ę fotky a vide├í z opr├ív, review nov├Żch mer├íkov a pod.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 9689
Vek: 24.25
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 47

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod troodon » 26 Feb 2019, 09:10

celkom by som sa nespoliehal ze vo FW medzi 287 a 289 budu male rozdiely len preto ze pouzivaju jeden exac, ten si urcite skontroluje identifikáciu meraku a podla toho sa rozhodne co do neho bude po dekompresii exacu tlacit, ja by som to neriskoval ze ho zabijem a nepojde potom obnovit, to by bola skoda tej 287ky.

289 ma selektivne filtrovanie, ine impedancne vstupy ma, meranie tych mal├Żch odporov samozrejme v prislusnej presnosti - ja si skor myslim ci tieto podobne masiny nevznikli na zaklade nesplnen├Żch tolerancii presnosti a tak aby zefekt├şvnili v├Żrobu radsej upravili FW a vytvorili radu 287. Keby to predsa zvladal HW tak tam tych par suciastok doplnia a ponuknu to ako doplatkovu option.
Mozno sa m├Żlim ale nedam ruku do ohna za to :)
troodon
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 524
Vek: 39.47
Zalo┼żen├Ż: 04.11.2010
Bydlisko: Nitra
Karma: 34

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod JRD_McLAREN » 26 Feb 2019, 10:10

No ..napisem to este raz ..

Plosny spoj je rovnaky v oboch ...
Mal som totiz rozobraty aj 289 aj 287 ...

a je to vidiet aj na fotkach (napriklad)

FLUKE-
28X -3001
REV 015

Merak bezi na ARM procesore, takze "startujeme" cez U-Boot, co uz same o sebe dava dost vela moznosti, ako manipulovat so software.
Pri flashovani sa ti nahrava vzdy iba ta cast programu, ktora obsahuje update.
Zostavaju zachovane kalibracne udaje, modelove udaje, serivoe cislo, pripadne "user data" ...

Dalsi, a jediny rozdiel v "mechanickom prevedeni" je na prednom panely.
Su tam dotlacene prislusne piktogramy a vacsia drazka, ktora dovoli pootacat koliesko do dalsich dvoch poloh.


( a rozdiel "v tych dvoch funkciach" je mozno "len obchodny tah" )
─îlen Klubu ┼álapac├şch Moskvi─Źov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
predaj a servis riadiacich jednotiek firmy IMF Soft
JRD_McLAREN
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 44
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 1

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod romiadam » 26 Feb 2019, 10:15

JRD_McLAREN,
sorry zesom ti vliezol do kapusty.

Myslel som ze tu budu ti co maju technicke info o FLuke tak mi hned z fleku poradia ci to vyhodit alebo presne napisu ako opravit.

Drahoush,
Dakujem za info. Ide o to ze ja nachcem strait x y veceronv na internete a vsetko pomalicky studovat a ucit ako na to. To mi za tych 160eur nestoji. Myslel som ze niekto to uz asi robil, tak mi da na to "hotovy navod" (aky soft ako a ako na to). Ale dakujem aj tak za usmernenie.
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2948
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod troodon » 26 Feb 2019, 10:44

ale nikto predsa nenamieta ze DPS z pohladu HW je ina, ARM ma nezaujima, pokial zije boot tak sa clovek hra ale ked ti umre aj boot tak pride na rad vyssia matematika a potom uz treba spravidla specialne programatory a hlavne tovarensku plnku kompletnu ktoru pochybujem ze bude mat niekto grátis dostupnú.
Okrem toho ARMu od Freescale tam mas este MSP od TI a predpokladam ze aj ta ma inu plnku pre 287 a inu pre 289 kedze smeti okolo neho v jednom pripade je osadene a v druhom nie je - hadat nebudem kedze nemam reverzne vystopovanu schemu pre to rozdielove "smetie" kam je vsade pripojen├ę.
Tiez nemam vystopovan├ę ─Źi sa pri aktualizacii FW okrem do ARMu sype nieco aj do MSP, skor si myslim ze nie ale dobr├Ż n├ívrh by take nieco mal umo┼żnova┼ą kv├┤li pr├şpadnem├ęmu neskor┼íiemu o┼íetrovaniu bugov.

A neber komenty ako osobn├Ż ├║tok, ja ti experimentovanie schva─żujem, ─Źlovek sa u─Ź├ş sk├║┼ían├şm, ja osobne by som take nieco s mojim merakom nerobil ale to prezentujem svoj n├ízor a na to t├íto diskusia je.
troodon
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 524
Vek: 39.47
Zalo┼żen├Ż: 04.11.2010
Bydlisko: Nitra
Karma: 34

Re: Prerabka Fluke 287 na 289

Odosla┼ąod mhubinsky » 26 Feb 2019, 23:09

1. vytazitelnost penazenky zakaznika
2. vytazitelnost vyroby
3. vytazitelnost penazenky zakaznika
4. vytazitelnost penazenky zakaznika

Zakladna specifikacia je pri oboch rovnaka, nenapadna rada: citajte kalibracne navody, tam je skryta pravda. Tie funcie co ma 289 naviac je taka ceresnicka co z pohladu vyroby ale robi rozdiel. Treba si uvedomit ze su to rucne meraky s presnostou prekracujucou vela stolnych. Ak to ma byt spolahlive tak tam zaci byt sranda. Diabol sa skryva v detailoch.


troodon nap├şsal:celkom by som sa nespoliehal ze vo FW medzi 287 a 289 budu male rozdiely len preto ze pouzivaju jeden exac, ten si urcite skontroluje identifik├íciu meraku a podla toho sa rozhodne co do neho bude po dekompresii exacu tlacit, ja by som to neriskoval ze ho zabijem a nepojde potom obnovit, to by bola skoda tej 287ky.

289 ma selektivne filtrovanie, ine impedancne vstupy ma, meranie tych mal├Żch odporov samozrejme v prislusnej presnosti - ja si skor myslim ci tieto podobne masiny nevznikli na zaklade nesplnen├Żch tolerancii presnosti a tak aby zefekt├şvnili v├Żrobu radsej upravili FW a vytvorili radu 287. Keby to predsa zvladal HW tak tam tych par suciastok doplnia a ponuknu to ako doplatkovu option.
Mozno sa m├Żlim ale nedam ruku do ohna za to :)
mhubinsky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 43
Zalo┼żen├Ż: 29.03.2009
Bydlisko: trencin
Karma: 2


Nasp├Ą┼ą na N├íradie, sp├íjkovacia a meracia technika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.77 sek├║nd