Ja som zo zaciatku fotorezist nalepoval pod vodou. Videl som to na youtube. Po vybrati som prebytocnu vodu spod folie jemne vytlacil najprv pravitkom od stredu von. Ked som tam nevidel ziadne vodne bubliny tak som to asi 5x (nech je dobre prehreje a je nalepene) pustil cez laminovacku, cez kancelarsky papier, nech teply valec neporusi foliu, spinac na 125 (asi 125°C, no moc presna ta teplota nebude). Je tam aj volba 80.
Co sa mi ale stavalo je ze sem tam vznikali jemne flaky pod fotorezistom (asi od vody, nebola to destilovana voda). Tak potom som to robil na sucho tak, ze som jemne polozil foliu na dosku a od stredu kruzivymi pohybmi prstom pritlacal foiu na dosku a vytlacal vzduch vom. Preto takto, lebo ked som to rovno dal do laminovacky, tak tam niekde ostali vzduchove mikrobublinky.
Takto som mal foliu krasne bez bubliniek nazehlenu ce laminovacku.
Oscvecoaval som 8-10 min. Vyvolanie prebehlo bez problemov, len na niektorych miestach sa mi trosicku odlepili cesticky (0.4mm). Pre zachranenie prace som to musel opravit lievikovym perom (diabeticka inzulinova ihla 0,3mm). Ale napriklad na skusobnej doske sa mi neodlepilo nic. Mam podozrenie ze ta folia nie je bohvie akej kvality, no nemozem to tvrdit na 100%. Mam ju o cinana z ebay a nakolko je to moja prva folia, nemozem porovnavat. Jedine co sa mi nepozdava je to, ze su na nej svetle flaky (vid. obr.)
Na tom prvom obrazku v odraze svetla vidiet ako je ta folia zvlnena a na tom druhom som sa snazil odfotit tie svetle ciary (tie zvlnenia), no vidiet to len matno, lebo fotak to nedokaze detekovat dobre. Volnym okom je to jednoznacne vidiet. Tak som tie svetle miesta naznacil tymi cervenymi ciarami
Uz som videl x videi na youtube a + - to robia takto...
Robim niekde chybu?
mato3000 mi tu spominal ze nanasanie farby cez sietku je najlepsie, no vidi sa mi to znacne pracne a vsetko sa zaspini..., ale ako vidim ak budem potrebovat 0.2mm ciary, aj tak skoncim pri tom.....(nanasani cez tu sietku). Na bezne DPS s klasickymi suciastkami, kde ciary su 0.5mm a viac tato foliova metoda (s touto mojou nepodarenou foliou) je vyborna.