Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Problematika ohladne regul├íci├ş (PI, PID), ovl├ídania pohonov, odmeriavan├ş veli─Ź├şn, automatiz├ície PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 09 Sep 2019, 18:24

Dobr├Ż de┼ł, k├║pil som si frekven─Źn├Ż meni─Ź https://www.aliexpress.com/item/3279650 ... 4c4dTvKMAK a sn├şma─Ź na tlak vody https://www.aliexpress.com/item/3224783 ... 0.0.AbKLtn na 5v. Podla sch├ęmy je mo┼żne na frekven─Źnom meni─Źi zmeni┼ą 10v na 5v, sk├║┼íal som prehodi┼ą jumpre ale v├Żstup som mal 10v. A ─Źo v┼íetko ma na meni─Źi nastavi┼ą? Za odpove─Ć vopred ─Ćakujem, Norbert.

https://img.staticbg.com/images/upload/ ... 618411.pdf
Pr├şlohy
69831043_482711718975369_8978044183512088576_n.jpg
92e1b5e1-2f47-4f89-8b71-ae04112427a5_1.f7fbc3e0fab140386435f914b57b6a37.jpeg
70839875_908386956195925_4653669297975984128_n.jpg
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod shark82 » 09 Sep 2019, 19:21

Mne to vych├ídza z manu├ílu tak, ┼że ak chce┼í 5V, tak JP1 by malo by┼ą na ─żavej strane (5V) a pou┼ż├şva sa svorka AI1. Naj─Źastej┼íie na meni─Źi nastavujem vstupy (─Źi sa bud├║ ot├í─Źky riadi┼ą potenciometrom na prednom paneli alebo extern├Żm vstupom) a potom ─Źi sa smer ot├í─Źania bude meni┼ą cez tla─Źidl├í na prednom paneli alebo cez nejak├ę extern├í tla─Źidl├í, ale toto je z├íle┼żitos┼ą dan├ęho typu meni─Źa. A druh├í d├┤le┼żit├í vec je ako bude fungova┼ą do z├í┼ąa┼że - ─Źi po zapnut├ş bude fungova┼ą "na pr├ízdno" ako napr├şklad p├şla, alebo p├┤jde hne─Ć do z├í┼ąa┼że - ako napr├şklad ─Źerpadlo v studni.
shark82
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 13
Zalo┼żen├Ż: 20.06.2014
Bydlisko: ─îadca
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod magic_touch » 09 Sep 2019, 19:49

Nechcem ti rypat do toho, ale menic mas na 3 fazy. Ten motor,co je na obrazku je na 1 fazu. Takze tie dve veci nebudu spolupracovat.
Edit: a nie ze pripojis na vstup menica 3 fazy, lebo ti zhori
magic_touch
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 199
Vek: 40.07
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: NZ
Paragraf: 23
Karma: 6

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 09 Sep 2019, 19:57

na frekven─Źnom vpravo na AL1 je p├şsane 5v a dole 20mA. Na sch├ęme je, ┼że treba zapoji┼ą VDD na 5v ,GND na ACOM a AL1 na OUT zo snima─Źa. Aspo┼ł ja som to tak pochopil. Ale neviem odkia─ż zoberiem 5v.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 09 Sep 2019, 19:31 --

https://www.cooltechpumps.com.au/pumps/ ... lmin-flow/

4 dr├┤ty vych├ídzaj├║ z motora zmenenie, u,v,w. Ja ┼że len vyhodil krabi─Źku. ─Źi sa m├Żlim?
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod bibibo » 09 Sep 2019, 20:41

Kup si stabilizator 5V a napajaj to tymi 24V.
bibibo
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 407
Zalo┼żen├Ż: 05.11.2009
Bydlisko: Bratislavsk├Ż kraj
Karma: 1

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod misocko » 09 Sep 2019, 22:59

motor podla popisu aj estranok je 1 fazovy (divne ked tam mas viac drotov)
JP1 nalavo
JP2 napravo
JP6 napravo

medzi ACOM a 10V by si mal namerat 5V
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2976
Vek: 42.88
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod magic_touch » 10 Sep 2019, 07:26

Motor je jednof├ízov├Ż, k├íbel m├í 4 ┼żily kv├┤li rozbehov├ęmu kondenz├ítoru - ten nie je pri ─Źerpadle, ale na povrchu v kondenz├ítorovej skrinke.
Hodnota kondenz├ítora je uveden├í aj na ┼ít├ştku.
magic_touch
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 199
Vek: 40.07
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: NZ
Paragraf: 23
Karma: 6

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod misocko » 10 Sep 2019, 07:46

A ten menic je trojfazovy a nepojde s jednofazovym motorom. Na to su extra menice. Jedine ze by to bola ─Źina bez kontroly...
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2976
Vek: 42.88
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod magic_touch » 10 Sep 2019, 07:58

Existuje v┼íak mo┼żnos┼ą, ─Źi to p├íni in┼żinieri u┼ż hne─Ć na za─Źiatku nenaprojektovali ako klasick├Ż 3f├ízov├Ż motor pripojen├Ż na 1f├ízu s kondenz├ítorom. To sa tu rozoberalo na f├│re ve─żakr├í┼ą. Ak je to takto, potom ten k├íbel m├í naozaj U V W a motor p├┤jde riadi┼ą FM.
magic_touch
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 199
Vek: 40.07
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: NZ
Paragraf: 23
Karma: 6

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod datam » 10 Sep 2019, 10:12

T├íto mo┼żnos┼ą ┼że je motor 3f je v┼íak tak miziv├í ┼że to asi nestoj├ş ani za re─Ź.
datam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2333
Vek: 37.37
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 10 Sep 2019, 19:48

to je probl├ęm. ak├ę rie┼íenie odporu─Źte.
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod misocko » 10 Sep 2019, 19:51

trochu drahsi, jednofazovy menic
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2976
Vek: 42.88
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod mirki » 10 Sep 2019, 20:08

A t├Żmi jumpermi sa m├┤┼że nastavova┼ą len nap├Ą┼ąov├í pr├şpadne pr├║dov├í ├║rove┼ł anal├│gov├Żch vstupov, neviem ne─Ź├ştal som manu├íl.
Ak je tak a potrebuje┼í 5V nap├íjanie tak najlep┼íie da┼ą stabiliz├ítor na 10V v├Żstup z meni─Źa.
mirki
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 316
Vek: 28.61
Zalo┼żen├Ż: 08.10.2007
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 10 Sep 2019, 21:05

5v som vyriešil. nastavil som F037 na program 12 a F038 na 122. a medzi MA a ACOM som nameral skoro 5V
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod misocko » 10 Sep 2019, 22:38

riesenia su dokonca dve
- novy meni─Ź
- nove ─Źerpadlo
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2976
Vek: 42.88
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 11 Sep 2019, 05:21

p├şsal som do ─îiny:
Dear Norbert,
Glad have your reply.
4srm211 0,55Kw can be connected to a frequency converter for 3 phases,brasss connector brass connection. price is FOB Ningbo 46.5usd.
if you order one full container, we can give you discount.

ale neviem ─Źo pod FOB Ningbo b├ísnik myslel.
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0

Re: nastavenie frekven─Źn├ęho meni─Źa

Odosla┼ąod noro-nr » 14 Sep 2019, 11:28

ok. vyhodil som odtial skrinku a zapojil som to .Funguje to. ktor├ę parametre tam mus├şm nastavi┼ą aby mi to poriadne fungovalo na PID? Hlavne aby mi nezhorel motor.
noro-nr
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2010
Karma: 0


Nasp├Ą┼ą na Automatiz├ícia

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.69 sek├║nd