Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • PLC Programovanie , Zaciatok ...

PLC Programovanie , Zaciatok ...

Problematika ohladne regul├íci├ş (PI, PID), ovl├ídania pohonov, odmeriavan├ş veli─Ź├şn, automatiz├ície PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod 19olo88 » 13 Dec 2016, 11:16

Tak┼że tu m├í┼í ─Źo kde a ako.

--
Ak budes mat tlak vyssi ako 10 ( p├┤vodn├Żch 10000 )
Treba by bol aj zmenit rozsah tu:
Pr├şlohy
twido1.JPG
twido3.JPG
Naposledy upravil 19olo88 d┼ła 13 Dec 2016, 11:20, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
19olo88
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 34
Vek: 29.46
Zalo┼żen├Ż: 12.06.2016
Bydlisko: Hlohovec, Slovakia
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 13 Dec 2016, 11:20

V tom pripade sa potvrdili moje predpoklady ze nam zle nakonfigurovali stanicu, lebo su tam tlakomery 1600 kPa ale v rozsahu je 1000kPa :pain:
Cize ked zmen├şm rozsah na 16000 tak by to malo by┼ą OK. :thumbup:

To v tom programe su hrani─Źn├ę tlaky, ked je menej ako 1 Bar tak sa ─îS Nespust├ş a to ist├ę aj ak je viac ako 9,9 Baru.

Vysk├║┼íam a d├ím vedie┼ą. :potlesk:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 14 Dec 2016, 22:18

Tak nakoniec je to v┼íetko uplne inak, zistil som ┼że program v TWIDE je rovnak├Ż pre 10 aj 16 Barov├ę tlakomery a rozdiel je v paneli, vraj su tam ak├ęsi kon┼ítanty cez ktor├ę sa to prepo─Ź├ştava. Vie mi niekto st├Żm poradi┼ą ? ide o panel N200. U┼ż sa st├Żm niekto stretol?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 15 Dec 2016, 07:52

Skusal si najst na paneli nake nastavenia? Mas zdrojak k programu toho panela?
Od kial si?
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 15 Dec 2016, 08:26

Konfiguraciu panela mam, v priebehu d┼ła ju sem dam, ale osobne som tam ni─Ź take nena┼íiel. V┼íetky premenn├ę ktor├ę sa do panela zad├ívaj├║ s├║ rovnak├ę pri oboch pr├şpadoch.
Som od Byt─Źe
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 15 Dec 2016, 09:40

Mno mozna bych sa mohol stavit, som z PB.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 15 Dec 2016, 23:27

Niekedy by sme mohli da┼ą "pivo" by si mi mohol tro┼íku ozrejmi┼ą veci :applause: kludne pridem aj do PB
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 21 Dec 2016, 18:26

Da sa pomocou LOGO! po─Ź├şta┼ą prietok v l/s? keby som mal na vstup L1 priveden├Ż impulz z vodomeru ( 1 impulz ka┼żd├Żch 100 litrov ) a z toho vypo─Ź├ştava┼ą napr├şklad ka┼żd├║ min├║tu okam┼żit├Ż prietok v l/s? A zobrazenie na disp.?

spravil by som si doma kontrolu no─Źn├ęho prietoku, lebo mam dos┼ą dlh├║ pr├şpojku medzi vodomerom a chalupou. aby som raz neplatil hafo penazi za vodu co mi ujde do poruchy.
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 22 Dec 2016, 00:50

Mus├şm sa pochv├íli┼ą, dnes som na to pri┼íiel a ├║plne s├ím :-D :applause:

Ale mohol by mi to niekto skontrolova┼ą pripadne poradi┼ą ako sa to da spravi┼ą lep┼íie :)
Pr├şlohy
vypocet prietoku a m3.rar
(12.47 KiB) Stiahnutá 15 krát
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 22 Dec 2016, 08:00

Mno nad meranim prietoku snimanim pulzov pomocou PLC, MCU som stravil hoooodne casu. Tip - jednoznacne cez prerusenie.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 22 Dec 2016, 09:13

Ake prerušenie maš na mysli?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 22 Dec 2016, 09:17

Mno kedze som riesil meranie prietoku pre vsetky druhy nasadenych prietokomerov a to pre snimace "opto" aj "read", snimanie pulzov musi ist cez prerusenia. Tento princip sa mi podaril implementovat nie len pre MCU, ale aj PLC. Twido ma moznost spustenia SR cez hranu vstupu. Mno a ukoncujem riesenie prevodnika zalohovaneho merania prietoku - komunikacna zbernica ( zatial Modbus ).
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 22 Dec 2016, 14:22

─îi┼że samotn├Ż program by mohol zosta┼ą, len prerobi┼ą vstup signalu z klasick├ęho vstupu ( impulzu) na rozp├şnany, ─Źi┼że bude st├íle zopnut├Ż a pri impulze ho rozopne, spr├ívne som pochopil? A to rozp├şnanie m├í┼í rie┼íene e┼íte pred PLC cez rele alebo len v programe PLC?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 23 Dec 2016, 09:56

Je jedno, ci ten pulz bude invertovany alebo nie.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 23 Dec 2016, 13:13

Tak teraz som ┼ąa nepochopil. Ako to ma┼í rie┼íene ty? si spom├şnal ┼że cez rozp├şnanie, a teraz si nap├şsal ┼że je jedno ─Źi je invertovan├Ż. :pain:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 23 Dec 2016, 14:54

oniko nap├şsal:si spom├şnal ┼że cez rozp├şnanie,
kde?
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod pajky » 23 Dec 2016, 15:17

Spominal interrupt, aby si nestracal pulzi, je jedno ci ho mas normal, alebo negovany.
pajky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 716
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2009
Bydlisko: Cadca
Karma: 6

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 23 Dec 2016, 15:18

xmilos nap├şsal:Mno kedze som riesil meranie prietoku pre vsetky druhy nasadenych prietokomerov a to pre snimace "opto" aj "read", snimanie pulzov musi ist cez prerusenia. Tento princip sa mi podaril implementovat nie len pre MCU, ale aj PLC. Twido ma moznost spustenia SR cez hranu vstupu. Mno a ukoncujem riesenie prevodnika zalohovaneho merania prietoku - komunikacna zbernica ( zatial Modbus ).



Tu si p├şsal o preru┼íeniach
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 23 Dec 2016, 15:45

to nie je prerusnie signalu, ale prerusenie programu.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3639
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 23 Dec 2016, 17:58

Aha tak to teraz celkom neviem ─Źo tym ma┼í na mysli, :pain: ake preru┼íenie programu. Ve─Źer skusim porozm├Ż┼í─ża┼ą , pr├şpadne mi m├┤┼że┼í pom├┤c┼ą :thanks:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na Automatiz├ícia

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.78 sek├║nd