Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • programovanie v c

programovanie v c

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod maskrtnik01 » 04 Okt 2017, 17:59

Ako inak by ste si to predstavovali, ako cez grafick├║ kni┼żnicu? Priama komunik├ícia s driverom by bola nesmierne n├íro─Źn├í, to sa nerob├ş. A vlastn├Ż driver? Na to zabudnite, driver sa p├ş┼íe viacmenej namieru na konkr├ętny GPU na grafickej karte, a cez neho potom funguje GUI cel├ęho Windowsu.
maskrtnik01
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1730
Vek: 23.72
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 7

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod niki31 » 29 Okt 2017, 20:52

Nem├íte niekto pln├║ verziu niektor├ęho kompil├ítora pre mplab alebo keygen? (PICC18,MCC18,XC8)
Niki31
niki31
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 113
Vek: 45.7
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2010
Bydlisko: ┼Żilinsk├Ż kraj
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod kamilko » 25 Dec 2017, 12:10

Hladaj studensku verziu, akjrat potom treba este nainstovat 4 updajty. No ale co by clovek neurobil ze.
kamilko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 269
Zalo┼żen├Ż: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 15 Jan 2018, 22:17

Bude niekto taky dobry a vysvetli mi ─Źo znamena v poistkach procesora Internal/External switchover Mode? diky
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12085
Vek: 31.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod Najgel » 15 Jan 2018, 22:20

Nehnevaj sa ale vie┼í pou┼żi┼ą google ? Je tam sn├í─Ć 500 000 v├Żsledkov.

Dokonca aj v datasheete to je.
Ke─Ć neodpisujem tak tu nie som, alebo som a neodpisujem :D

MPLAB & PIC
Texas Instruments DSP TMS320Fxxxxx
Tevo Tarantula 3D
Pon├║kam 3D tla─Ź.
Pon├║kam n├ívrh a v├Żvoj elektroniky na z├íkazku.

UNIZA 5.ro─Źn├şk
Najgel
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1664
Vek: 25.33
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2010
Bydlisko: N├ímestovo, ┼Żilina(┼íkola)
Karma: 31

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 15 Jan 2018, 22:43

nehnevam, ale k programovaniu som sa dostal znova po pol roku, vobec sa mi to nechce ┼ítudova┼ą, ak sa k tomu o pol roka mo┼żno o rok znova dostanem, u┼ż nebudem ma┼ą ani tu┼íenia ─Źo je switchover, tak bud napi┼íem znova, alebo skor si budem pameta┼ą ┼że som t├║ informaciu u┼ż zha┼łal, tak ju tu najdem, len teraz ma to zaujima ─Źi je lep┼íie nastavi┼ą to ako ON alebo OFF.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12085
Vek: 31.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod mac26 » 15 Jan 2018, 22:45

OFF :D
mac26
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1146
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 8

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 15 Jan 2018, 23:58

:thumbup:
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12085
Vek: 31.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 20 Jan 2018, 15:31

zdar.

mam program a ak pride impulz, tak ma odpo─Źita┼ą hodnotu 10, a problem je ┼że hodnota ide do minusu ,aspon mi to tak vypisuje na dysplej , pre─Źo ta hodnota ide do minusu ked mam napisane ┼że unsigned? jak to spravim aby to ne┼ílo do minusu? diky.
potrebujem aby to šlo od nejakej hodnoty iba po 0.

unsigned int uloz_hodnotu=0;

if(msd==1) //DOLNY MIKROSPINAC
{tu je e┼íte nejaky program kde hodnota mo┼że by┼ą akako─żvek.
uloz_hodnotu-=10;
if(uloz_hodnotu<0)uloz_hodnotu=0;
DAC2REFH=uloz_hodnotu;
DAC2LD=1;
sprintf(zobraz_lcd,"Rychlost:%d ",uloz_hodnotu);
string(zobraz_lcd);
}
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12085
Vek: 31.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod peterple » 20 Jan 2018, 15:49

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
unsigned int uloz_hodnotu=0;

if(msd==1) //DOLNY MIKROSPINAC
{tu je e┼íte nejaky program kde hodnota mo┼że by┼ą akako─żvek.
if(uloz_hodnotu<10) uloz_hodnotu=0;
else uloz_hodnotu-=10;

DAC2REFH=uloz_hodnotu;
DAC2LD=1;
sprintf(zobraz_lcd,"Rychlost:%d ",uloz_hodnotu);
string(zobraz_lcd);
}


ten test ─Źo si tam mal ty nem├┤┼że by┼ą nikdy pravda a preto sa ti to nikdy nevynuluje. Preto┼że 9-10 je 65535
Jednoducho podtiekla premenná
Ten printf to vypisuje ako signed lebo si mu to prik├ízal. Unsigned sa p├ş┼íu
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
sprintf(zobraz_lcd,"Rychlost:%u ",uloz_hodnotu);

a je to nez├ívisle na tom ako si to ty deklaroval. Ty mus├ş┼í poveda┼ą spr├ívne pri vypisovan├ş ─Źo to je, preklada─Ź to nedok├í┼że skontrolova┼ą
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2031
Vek: 53.7
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 54

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 20 Jan 2018, 15:53

jasne diky, opravujem.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12085
Vek: 31.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod slonik » 19 Dec 2019, 23:18

─Źaute...
potreboval by som radu .... no za─Ź├şnam sa u─Źi┼ą programova┼ą mcu v c
pou┼ż├şvam procesor PIC cez MPLAB X IDE
no fakt sa len u─Ź├şm a som v za─Źiatkoch tak ak je hl├║pos┼ą ─Źo p├ş┼íem vopred sa ospravedl┼łujem ...
chcem naprogramova┼ą na 7segmentovke aby mi zobrazovala hodnoty od 9 po nula a po skon─Źen├ş slu─Źky od 0-9 a to st├íle dookola
spravil som to takto ale dookola mi zobrazuje len jednu slu─Źku ....
void main (void)
{
uint8_t x;
uint8_t y;
TRISC=0x00;
ANSEL=0x00;
ANSELH=0x00;

while(x=0)
{
for(x=9;x<=0;x--)
{

DISP(x);
__delay_ms(500);
}
}
while(y=9)
{
for(y=0;y<=9;y++)
{
DISP(y);
__delay_ms(500);
}
}

return;
}

zrejme tak├Żmto z├ípisom to nedocielim ┼że....

-- Spojen├Ż pr├şspevok 19 Dec 2019, 23:53 --

u┼ż mi to funguje

while(1)
{
for(x=9;x<=9;x--) //meni cislo index od 0 do 9
{
DISP(x);
__delay_ms(500);
}
for(x=0;x<=9;x++)
{
DISP(x);
__delay_ms(500);
}
}
return;
}
slonik
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 16
Zalo┼żen├Ż: 19.12.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod peterple » 19 Dec 2019, 23:59

B├Żva zvykom d├íva┼ą k├│d do tagov Code aby sme sa v tom vyznali.
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
while(x=0){
for ....
}

T├íto slu─Źka ti nebe┼ż├ş ┼że.
Nebe┼ż├ş preto ┼że while bude opakova┼ą pr├şkazy pokia─ż je podmienka pravdiv├í
Ak├║ tam m├í┼í podmienku? ┼Że x=0. Nu┼ż toto je ├║plne za─Źiato─Źn├şcka chyba. Ten v├Żraz toti┼ż neporovn├íva ─Źi x sa rovn├í 0 (to sa rob├ş ako x==0) ale rob├ş priradenie x=0. Teda do premennej x d├í 0 a to je aj hodnota v├Żrazu. Nu┼ż a potom e┼íte treba vedie┼ą ┼że 0 je false a ─Źoko─żvek in├ę je true. Tak┼że ten v├Żraz je nepravda a do tela cylu nevbehne┼í.

Naopak ten druh├Ż while ─Źo m├í┼í za t├Żm je pravda furt a preto u┼ż odtia─ż nev├Żde┼í a beh├í┼í tam na ve─Źn├ę veky.

Na tvoj z├ímer sta─Ź├ş jeden while a v ┼łom dva f├│ry.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 19 Dec 2019, 23:01 --

├üno tak ako si to nakoniec vymyslel. Len si zapam├Ątaj rozdiel medzi = a == ke─Ć bude┼í niekedny potrebova┼ą nie─Źo testova┼ą ─Źi je to zhodn├ę.
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2031
Vek: 53.7
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 54

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod slonik » 20 Dec 2019, 00:05

dakujem ....
sk├║sil som to z dvoma for a u┼ż mi to ide ....
slonik
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 16
Zalo┼żen├Ż: 19.12.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod bobo87 » 20 Dec 2019, 00:06

Taky maly hint - napriklad u nas v praci (medicinsky software) mame podla coding guidelines v takomto type podmienok konstantu davat nalavo, tymto sa da cast podobnych chyb eliminovat - napr. if(0 == x), while(false == quit), chvilku si na to treba zvyknut, ale potom to ide. :)
float l,I,Q,_,o;int E;main(){I=1.125;while(I>=-1.225){for(l=-2;l<=1;l+=3/79.0){Q=_=0;for(E=127;Q*Q+_*_<4.0&&--E>32;){o=Q;Q=Q*Q-_*_+l;_=2*o*_+I;}putchar(E);}putchar(10);I-=9/88.0;}}
bobo87
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1847
Vek: 32.73
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2007
Bydlisko: Košice
Karma: 11

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod slonik » 28 Dec 2019, 17:37

─Źaute
chcel by som V├ís poprosi┼ą o pomoc ... u─Ź├şm sa programova┼ą v C mikrokontrol├ęr PIC
moment├ílne m├ím zapojen├Ż PIC16F887 a sna┼ż├şm sa rozblika┼ą led pomocou preru┼íenia a to pomocou TIMER1
nastavil som si u┼ż v┼íetky registre ale st├íle mi vypisuje errory a nem├┤┼żem pr├şs┼ą na chybu pre─Źo.
Fakt sa len u─Ź├şm a ak m├ím v kode nejak├Ż chybu tak sa vopred ospravedl┼łujem. Nik u─Źen├Ż z neba nespadol
Pou┼ż├şvam prostredie MPLAB X IDE

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
void interrupt timer_1()
{
     if(TMR1IF==1)  //PR├ŹZNAK PRERU?ENIA
     {
     PORTE=0b00000001;
     TMR1H=0x0B;   //HODNOTA ONESKORENIA 100ms
     TMR1L=0xDC;
     PIR1=0b00000000;
     //TMR1IF=0;     //VYMAZANIE PR├ŹZNAKU PRERU?ENIA
     }
}

     void main()
{
     TRISE=0x00;
     ADCON1=0x00;
     T1CON=0b00110101; //nastavenie predelicky, zapnutie ─Źasova─Źa
     //TMR1ON=1;
     TMR1H=0x0B;
     TMR1L=0xDC;
     
     PIE1=0b00000001; //povol├ş preru┼íenie
     //TMR1IE=1;
     INTCON=0b11000000;
     //GIE=1; //povol├ş glob├ílne prerusenie
     //PEIE=1; //povol├ş prerusenie periferii
     

while(1)

PORTE=0b00000000;//RE0=0;     
}
return;
}


v┼żdy mi na spodu vyhod├ş chybu a nezostav├ş program

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
make[2]: *** [build/default/production/blink_interupt.p1] Error 1
make[1]: *** [.build-conf] Error 2
make: *** [.build-impl] Error 2

BUILD FAILED (exit value 2, total time: 454ms)


poradil by mi pros├şm niekto kde rob├şm chybu? .... vopred ─Ćakujem
slonik
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 16
Zalo┼żen├Ż: 19.12.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod JohnnyElektro » 28 Dec 2019, 17:44

To asi koli tomuto, koli bezpeciu

while(1)
{
PORTE=0b00000000;//RE0=0;
}

z tohto cyklu nikdy nemas sancu vyjst.
JohnnyElektro
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 231
Zalo┼żen├Ż: 16.07.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod slonik » 28 Dec 2019, 18:11

mysl├ş┼í t├Żm to ┼że som v nekone─Źnej slu─Źke? ..... no myslel som ┼że ke─Ć nastane preru┼íenie tak v├┤jdem do preru┼íenia ......a tam bit0 v PORTE zapnem ke─Ć vyjdem von z preru┼íenia zasa mi bit0 na PORTE vypne preto┼że pokra─Źujem tam kde som pred preru┼íen├şm bol a to je v tej slu─Źke
prep├í─Ź mo┼żno len tomu nerozumiem
slonik
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 16
Zalo┼żen├Ż: 19.12.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod JohnnyElektro » 28 Dec 2019, 20:22

ta slucka ti bude vzdy stale bezat a nieje sposob aby program/procesor z nej vysiel bez neprirodzenej terminacie
JohnnyElektro
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 231
Zalo┼żen├Ż: 16.07.2019
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod slonik » 28 Dec 2019, 20:38

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
while(PORTEbits.RE0=0)
{
PORTE=0b00000000;
}
return;   
}


ok ... sk├║sil som tam vlo┼żi┼ą podmienku ..... ┼że ke─Ć bude vypnut├Ż bit.0 na PORTE ale st├íle mi vyhadzuje error...

ale aj tak myslel som ┼że na pozad├ş pracuje s registrami TMR1H a TMR1L a ke─Ć d├┤jde k prete─Źeniu vojdem do preru┼íenia kde mi zmen├ş na RE=1 ............ som z toho jele┼ł jak ten jele┼ł ...... :(
slonik
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 16
Zalo┼żen├Ż: 19.12.2019
Karma: 0

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 1.22 sek├║nd