Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • programovanie v c

programovanie v c

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

programovanie v c

Odosla┼ąod AsusTek93 » 19 Sep 2011, 19:48

cawte, vedeli by ste mi navrhnut nejaku dobru knihu programovanie v c pre za─Źiato─Źn├şkov, alebo bybola dobr├í aj t├íto kniha http://www.gorila.sk/product/266356
AsusTek93
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 24
Vek: 25.07
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod Tuf » 19 Sep 2011, 19:54

Tuf
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1248
Zalo┼żen├Ż: 27.02.2008
Bydlisko: cz
Karma: 6

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod Rasto01 » 15 Apr 2012, 12:25

Viem ti poradi┼ą na youtube je toho vela sta─Ź├ş ke─Ć zad├í┼í C programming a je tam kopu zauj├şmavych dielov. Ja som sa takto nau─Źil zakladne veci. Aj ke─Ć je to po angicky ni─Ź si z toho nerob to pochopi┼í. Ani ja neviem po anglicky skoro ceknu┼ą a ch├ípal som to. len sa mus├ş┼í d├şva┼ą ─Źo doty─Źn├Ż rob├ş.
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
https://www.youtube.com/watch?v=b00HsZvg-V0


v z t├Żchto tutorialov som sa u─Źil ja.
Rasto01
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.74
Zalo┼żen├Ż: 31.03.2011
Bydlisko: Sere─Ć
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod wane711 » 15 Apr 2012, 13:11

Nájdi si tuty na programujte.com jednoduchšie hádam ani neexistujú,
a prostredie Visual C++ express. Keby potrebuje┼í hilfn├║┼ą nap├ş┼í mi ss.
wane711
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 183
Zalo┼żen├Ż: 07.02.2012
Bydlisko: PN
Karma: 2

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod oniko » 27 Jan 2016, 19:09

Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poradi┼ą oh─żadom de─żifrovania jednoho suboru? je to subor pisany zrejme v C++ , ale je nie─Źim za┼íifrovan├Ż, a neviem zisti┼ą ─Ź├şm, vedel by mi niekto helfnu┼ą ? s├║bor by som vedel zasla┼ą :pain:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod mac26 » 27 Jan 2016, 19:53

A aku ma priponu ten subor?
mac26
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 976
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod oniko » 27 Jan 2016, 20:26

.dat
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod mac26 » 27 Jan 2016, 21:09

Mozes skusit mi to poslat, ale nerucim
mac26
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 976
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod oniko » 27 Jan 2016, 21:34

oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 28 Mar 2016, 03:40

Zdar, nevie niekto tabu─żku kde je vypisane ─Źo znamenaju tie srandy %2d , %d, atd lebo na LCD neviem vypisa┼ą ve─Ź┼íie ─Źislo ako 32tisic stale to potom hadze do minus diky. aj ked to mam ako unsigned int
//mám
Pr├şlohy
discussing-fundamentals-of-c-11-638.jpg
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod kako » 28 Mar 2016, 08:35

ho
kako
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 279
Zalo┼żen├Ż: 07.03.2014
Bydlisko: Trnava
Karma: 7

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod NySher » 28 Mar 2016, 10:15

:)
NySher
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 566
Vek: 25.07
Zalo┼żen├Ż: 25.08.2009
Bydlisko: ZH / ZA
Karma: 2

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 20 J├║l 2016, 20:08

zdravim, poradte prosim.
Ako deli┼ą?
mam premenne?
unsigned int cas=0;
double otacky=0;
unsigned int vysledok=0;

a cas je hodnota od 6000 do 60 000 tisic (TIMER1)

potrebujem to vydeli┼ą takto (60 000/cas) * 1000

napriklad 60 000/15500 = 3,870
len┼że ked to vynasobim a vypi┼íem na dysplej tak mi to uka┼że len 3000 a iba tisicky, drobne mi chybaju pre─Źo? kod mam takyto :
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
otacky=1000*(60000/cas);
       
        vysledok=(int)otacky;
       
        sprintf(zobraz_lcd,"%u",vysledok);
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod xmilos » 20 J├║l 2016, 20:21

Pre 8 bitovy MCU prerobit program tak, aby pri preruseni od casovaca si dostal skutocne otacky, resp 10, 100, 1000 nasobok otacok, podla toho na kolko desatinnych miest to chces.

Priklad: mas 1 inpulz na otacku, chces merat ot/min. Mno zostrojis casovac kazdych 60s, a v citaci inpulzov mas pocet otacok. Ked das casovac kazdych 600s, dostanes 10 nasobny pocet otacok, t zn. jedno desatinne miesto.
Ked mas 4 inpulzy na otacku, tos spravis casovat 60/4 [s] mno a zase mas v citaci inpulzov merane otacky za minutu.....e.t.c.
Naposledy upravil xmilos d┼ła 20 J├║l 2016, 20:26, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod 24mato » 20 J├║l 2016, 20:26

Daj si zobrazit(vypisat) aj premennu otacky. Len aby si sa uistil ze to pocita spravne.

otacky=1000*(60000/cas);

vysledok=(int)otacky;

sprintf(zobraz_lcd,"%u%f",vysledok,otakcy);

Myslim si ze chybicka by mohla vzniknut pri pocitani otaciek. Skus to napisat takto.



otacky=(double)(1000*(60000/cas));

Musi byt premenna otacky typu double? nestacil by float?
Darovan├ęmu tranzistoru sa na krem├şk nepozeraj.
24mato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 288
Zalo┼żen├Ż: 09.06.2011
Bydlisko: PD
Karma: 5

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 20 J├║l 2016, 20:31

skušal som to krok po kroku a funguje to takto
otacky=cas;
otacky=60000/otacky;
otacky*=1000;
vysledok=(int)otacky;

sprintf(zobraz_lcd,"%u",vysledok);


MILOS, bude to na motorku, nebudem ─Źaka┼ą minutu kym mi to zobrazi ota─Źky :) potrebujem hned :)

mo┼żem i vysvetli┼ą ako funguje toto? ,"%u%f",

a ked som tam zadal %f tak je mo┼żne tam napisa┼ą ko─żko chcem aby mi to vypisalo desatinnych miest?

a hej funguje to aj s float , sory ja som prile┼żitosnty programator :)
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod xmilos » 20 J├║l 2016, 20:56

Mno a za aky cas dostanes onych 60 000 inpulzov?
Ak mas malo inpuzlov, musis merat cas medzi nimi. Mno a to zase mozes pocitat inpulzy z casovaca a spustat ho vstupom od snimaca otacok. A zase vies nastavit casovat tak, abys dostal priamo otacky bez delenia.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 20 J├║l 2016, 22:03

60 000 je s timeru1 som to napisal, po─Źkam na prvy impulz a zapnem timer a druhy impulz a vypnem timer a spracujem ─Źisla, a ve─Ź┼íia hodnota ako 60tisic nebude. 4MHz be┼żi procak a pri 60tis tikoch to je 1000 ota─Źok za minutu a menej by┼ą nemo┼że tak┼że v pohode.

no pr├íve som tu mal motorku a taky program napisany len tak improviza─Źne funguje, ale otvorim dal┼íiu temu lebo problem je ┼że mi treba tie ┼ípinave ┼íkarede impulzy najprv vytvarova┼ą, lebo to robi problemy.

no a diky, dal si mi dal┼íi napad, aby som nastavil jeden ─Źasova─Ź na 100mS apo─Źital impulzy a pozotom x 600 a to budu ota─Źky, ─Źi ako si myslel tie ─Źasova─Źe nastavi┼ą?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod 24mato » 21 J├║l 2016, 07:23

boraicho nap├şsal:sku┼íal som to krok po kroku a funguje to takto
otacky=cas;
otacky=60000/otacky;
otacky*=1000;
vysledok=(int)otacky;

sprintf(zobraz_lcd,"%u",vysledok);


MILOS, bude to na motorku, nebudem ─Źaka┼ą minutu kym mi to zobrazi ota─Źky :) potrebujem hned :)

mo┼żem i vysvetli┼ą ako funguje toto? ,"%u%f",

a ked som tam zadal %f tak je mo┼żne tam napisa┼ą ko─żko chcem aby mi to vypisalo desatinnych miest?

a hej funguje to aj s float , sory ja som prile┼żitosnty programator :)


Ako funguje toto? "%u%f"

http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/sprintf/

Ano mozes vypisat tolko desatinnych miest kolko potrebujes. pozri sem
http://svetelektro.com/clanky/programuj ... t-459.html
"%.2f" - dve desatinne cisla
Darovan├ęmu tranzistoru sa na krem├şk nepozeraj.
24mato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 288
Zalo┼żen├Ż: 09.06.2011
Bydlisko: PD
Karma: 5

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 21 J├║l 2016, 12:10

ako rie┼íite ked snimate obdl┼żnik a snimate jeho nabe┼żnu hranu a potom ─Źakate kym prejde z LOG1 do LOG0
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.66
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 1.75 sek├║nd