Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Ovladanie ledky tlacitkom

Ovladanie ledky tlacitkom

Moderátori: psichac, Moderátori

Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod marosh555 » 23 Mar 2012, 14:01

Zdravim Vas, vedel by mi niekto pomoct s tymto primitivnym problemom? Ma ist o obycajne ovladanie ledky tlacitkom ale uz naozaj neviem kde robim chybu ked mi to nefunguje. Dakujem a nizsie posielam to co som napisal

$regfile = "m644def.dat"
$crystal = 8000000

Config Porta.0 = Output
Config Portc.0 = Input

Do
Portc.0 = 1
If Portc.0 = 0 Then
Reset Porta.0
End If

Loop

End
marosh555
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 243
Vek: 29.32
Zalo┼żen├Ż: 15.07.2007
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1

Re: Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod popopepe » 23 Mar 2012, 14:57

Zkus├şm:

$regfile = "m644def.dat"
$crystal = 8000000


'INPUTS
test_button alias PINC.0
config test_button = input
portc.0 = 1 'turn on the pullup

'OUTPUTS
Red_led alias PORTA.0
config Red_led = output

do
if test_buttons=0 then
toggle red_led
end if
loop

end
popopepe
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 392
Zalo┼żen├Ż: 22.06.2009
Karma: 4

Re: Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod marosh555 » 23 Mar 2012, 15:08

Malicko som to upravil ale chodi to. Vysledny kod je takyto:
$regfile = "m644def.dat"
$crystal = 8000000


'INPUTS
test_button alias PINC.0
config test_button = input
portc.0 = 1 'turn on the pullup

'OUTPUTS
Red_led alias PORTA.0
config Red_led = output

do
If Test_button = 0 Then
toggle red_led
End If
Waitms 500
loop

end


Takze chyba bola v tom ze ked chcem rozsvietit led tak treba pouzit prikaz toogle? Videl som to inak pouzite aj v manuali bascomu ale to som si vsimol pred asi minutou. Ale nechapem preco to neslo tak ako to mam ja :?

PS: Prisiel som na to ze pokial priradim vstupu 0 na porte C prikaz PORTC.0 tak mi to nefunguje ale akonahle to zmenim na PINC.0 tak mi funguje aj ten moj program ktory som tu postol ako prvy. Tzn ze ked chcem pouzit niektory pin ako vstup tak musim ho definovat ako PINX.X ? Prikaz toogle mi spravil akurat to ze po stlaceni tlacitka zostala len aj nadalej svietit
marosh555
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 243
Vek: 29.32
Zalo┼żen├Ż: 15.07.2007
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1

Re: Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod danhard » 23 Mar 2012, 15:39

Pou┼ż├şvate─ż dostal BAN.

Reset Porta.0

A kdy sem se dela Set Porta.0 ?
danhard
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3226
Vek: 63.87
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2009
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Karma: 15

Re: Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod popopepe » 23 Mar 2012, 20:07

marosh555 nap├şsal:Ma

PS: Prisiel som na to ze pokial priradim vstupu 0 na porte C prikaz PORTC.0 tak mi to nefunguje ale akonahle to zmenim na PINC.0 tak mi funguje aj ten moj program ktory som tu postol ako prvy. Tzn ze ked chcem pouzit niektory pin ako vstup tak musim ho definovat ako PINX.X ? Prikaz toogle mi spravil akurat to ze po stlaceni tlacitka zostala len aj nadalej svietit

No vid├ş┼í, jak jsi ┼íikovn├Ż. Je to tak, pozor na to definov├ín├ş vstupu a v├Żstupu. Vzor u┼ż m├í┼í. Toggle je jenom zm─Ťna stavu :D .
popopepe
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 392
Zalo┼żen├Ż: 22.06.2009
Karma: 4

Re: Ovladanie ledky tlacitkom

Odosla┼ąod marosh555 » 23 Mar 2012, 20:40

Ano je to len invertovanie, ale aj na to som uz prisiel. Problem bol v tom definovani portov. Dakujem velmi pekne :)
marosh555
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 243
Vek: 29.32
Zalo┼żen├Ż: 15.07.2007
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1


Nasp├Ą┼ą na Bascom

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.27 sek├║nd