Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Tlakový spínač...

Tlakový spínač...

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Tlakový spínač...

Odoslaťod Robio » 04 Sep 2008, 18:09

Neviete ako spraviť tlakový spínač na kompresor tak aby pri určitom tlaku rozpojil kontakt a odpojil od prevádzky....a zase spätne pri nižšom tlaku zasa zapol motor...
Dik


EDIT ADO: "SPÝNAČ" - to si ako dokazal napisat 8O :lol: Ja uz rezignujem .... :evil:
Naposledy upravil Robio dňa 04 Sep 2008, 18:51, celkovo upravené 1 krát.
Robio
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5396
Vek: 29.87
Založený: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odoslaťod Robio » 04 Sep 2008, 18:24

ADO: :) Tak to dopadne keď sa ponáhľam a nepozriem si čo som napísal :wink:
Robio
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5396
Vek: 29.87
Založený: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odoslaťod Dj-Benfish » 04 Sep 2008, 18:46

Najbezpecnejsie bude zbehnut do obchodu a spinac kupit. Nie je to taka palka.Alebo nejky bazar atd.
Inak samo-domo by sa dal pouzit nejaky tlakovy spinac napr. z auta,alebo nejakych starych strojov atd.Moznosti je vela. Ale neviem si predstavit rozsah regulacie. Alebo nejaky stary manometer(napr z autogenu atd.) v korom je taky slimak.Rozobrat,dorobit mikrospinac +nejaku nastavovaciu skrutku vzdialenosti spinaca.
Osobne by som volil obchod a hotovy vyrobok.
Prístroj,ktorý je pod prúdom vyzerá rovnako ako ten,ktorý nie je,len je iný na dotyk.
Dj-Benfish
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 25
Vek: 34.87
Založený: 21.01.2007
Karma: 0

Odoslaťod Robio » 04 Sep 2008, 18:50

No najprv ma napadlo že by v chladničkách mohlo také niečo byť...možno...neviem.
A pozeral som nejaké e-shopi ale vôbec som to nič také nevidel...
Pretlakové ventily mám...lenže tak sa len zbytočne zahrieva kompresor...
Robio
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5396
Vek: 29.87
Založený: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odoslaťod Dj-Benfish » 05 Sep 2008, 20:57

V chladnicke je pouzity termostat a ten ovlada kompresor.To ti nepomoze. Nechce sa mi hladat,takze uplne prve co som nasiel:
http://www.elektromaterialy.cz/?p=produ ... tegory=104
Prístroj,ktorý je pod prúdom vyzerá rovnako ako ten,ktorý nie je,len je iný na dotyk.
Dj-Benfish
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 25
Vek: 34.87
Založený: 21.01.2007
Karma: 0

Odoslaťod Hurvo » 05 Sep 2008, 21:17

Presostat (tlakový spínač) sa doma vyrobiť nedá a ešte aby fungoval na 100%? Skoro nemožné. Ešte ma napadlo použiť tlakový spínač čo sa používa v autách na kontrolu tlaku oleja, len tam by si nemohol nastaviť požadovaný tlak ani rozsah spínania! Ale radšej by som kúpil origo spínač.
Hurvo
Obrázok používateľa
Svetelektro FOTOGRAF
Svetelektro FOTOGRAF
Príspevky: 351
Založený: 13.12.2006
Bydlisko: Všadeprítomný
Karma: 0

Odoslaťod datam » 06 Sep 2008, 12:55

Jedine z nejakého starého kompresora alebo domácej vodárničky. Nenapísal si aký pracovný rozsah potrebuješ, aké bude zaťaženie kontaktov samozrejme nezabudni na hysteréziu lebo ti to bude zap/vyp ako zbláznené.

Určite hľadáš niečo takéto: Obrázok. No cena je adekvátna tomu zariadeniu takže ak máš peniaze tak to kúp a ak nie tak to doma aj tak neurobíš a budeš si to zapínať ručne.
datam
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2342
Vek: 37.53
Založený: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Odoslaťod Kado » 06 Sep 2008, 19:10

Tak tak, nepises presnejsie info pri ako tlaku sa ma motor vypinat/zapinat..dal by sa pouzit tlak. spinac zo starsej damacej vodarne, napr. velmi rozsirena od fy Sigma "Darling", skoro kazdy, kto byva na dedine a nema verejny vodovod vlastni takuto vadaren. Obsahuje tlak. spinac, kt. zapina pri tlaku cca 0,2 MPa (prestavenie na iny tlak je mozne po zasahu do spinaca) a vypina pri tlaku cca 0,35 MPa...
Návrh zapojení s jednočipovými mikropočítačmi, tvorba programového vybavenia pre mikropočítače
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1625
Vek: 35.77
Založený: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odoslaťod datam » 06 Sep 2008, 20:44

SRY za link nevšimol som si že som ho dal do IMG :roll:
3,5Bar je na kompresor asi málo ale to by si mal upresniť Robio. Inak myslím že sa dá potiahnuť až na 5Bar. Otázne je koľko mu vytlačí kompresor :?:
datam
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2342
Vek: 37.53
Založený: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Odoslaťod Robio » 06 Sep 2008, 21:30

Takže kašlem už na to...kompresor sa ide kupovať nový, takže nemá význam vrážať do starého prachy...
No 3.5bar je dosť málo...s tým tak môžem zahustiť pneumatiku...myslel som niečo okolo 7-8bar. A fakt je to dosť drahé...
Robio
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5396
Vek: 29.87
Založený: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Re: Tlakový spínač...

Odoslaťod Maek43 » 16 Jún 2019, 09:45

Čaute, mám na kompresory tlakový spínač, mal by to byť VR 21 D.
Horný tlak je nastavený dobre ale problém je že kompresor znovu zopína pri príliš nízkom tlaku. Dočítal som sa že na reguláciu spodného tlaku slúži tá malá šrubka čo je tak bokom, skušal som to ňou nastavovať ale tá mi tak isto ovplivňuje horný tlak a dolný sa mení len naozaj minimálne, myslím že od 150 po 180 Kpa. Čo s tým
Keď sa Einsteina opýtali aký je to pocit byť najgeniálnejším žijúcim človekom odpovedal :"Neviem, musíte sa opýtať Nikolu Teslu."
Maek43
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Vek: 21.77
Založený: 13.10.2016
Bydlisko: Hul
Karma: 4

Re: Tlakový spínač...

Odoslaťod Drakoush » 16 Jún 2019, 12:09

Neviem, ako tento konkrétny model, ale malo by pomôcť potom zvyšovať horný tlak. Tým druhým totiž nenastavuješ spodný tlak, ale diferenciálny tlak a on môže byť rozdielový od hora. Takže diferenciálnou skrutkou nastavíš potrebný rozdiel (napr. 2 bary) a celé to potom druhým šróbom posunieš na vrch.
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.
Drakoush
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 9772
Vek: 24.4
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 49

Re: Tlakový spínač...

Odoslaťod Maek43 » 16 Jún 2019, 19:13

VĎaka za radu, skúsim :thumbup:
Keď sa Einsteina opýtali aký je to pocit byť najgeniálnejším žijúcim človekom odpovedal :"Neviem, musíte sa opýtať Nikolu Teslu."
Maek43
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Vek: 21.77
Založený: 13.10.2016
Bydlisko: Hul
Karma: 4


Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.54 sekúnd