Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Ak m├íte probl├ęm s elektronikou v aute a motorke, alebo proste chcete do auta a motorky nie─Źo zapoji┼ą

Moderátori: mirosne, Moderátori

Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod misocko » 26 Apr 2018, 20:32

Ahojte.
Prestaly mi chodit prve dva stupne ventilatora topenia. 3 a 4 ide. 1,9Tdi, manualna klima.
Na 0, 1, 2 sa neda ani zapnut klima, takze zrejme vypinac? Alebo ten predradny odpor? Preco odisli 2 stupne naraz? Ako jednotka kontroluje ci je zapnuty ventilator a teda na zaklade coho dovoli / nedovoli zapnut klimu?
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2588
Vek: 41.79
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod nalimko33 » 26 Apr 2018, 20:37

a v servise Ti ─Źo povedali?
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3970
Vek: 46.08
Zalo┼żen├Ż: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 31

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod xmilos » 26 Apr 2018, 20:40

Niekde vo vyfuku za ventilatorom su predrade odpory a na nich tepelna poistka. Tos ta odisla.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod misocko » 26 Apr 2018, 22:26

nalimko33 nap├şsal:a v servise Ti ─Źo povedali?
typnem ze najprv skusia vymenit ten predradny odpor ak nezaberie tak prepinac (to si cez vikend vyskusam aj sam)

xmilos: ak by to bola poistka , tak by nesiel 1,2,3 stupen, isiel by iba 4 , mne 3 funguje, tepelna poistka bude OK (ibaze by prehorel samotny odpor bez poskodenia poistky)

zaujima ma vsak ako riadiaca jednotka zistuje ci sa ventilator otaca alebo nie, kedze mi aktualne nedovoli zapnut klimu ak mam prepinac rychlosti ventilatora na 1 alebo 2 (na zaklade teploty vyparnika to nebude, nakolko sa klima vobec neda zapnut, nieze by sa po chvilke vypla ked je vyparnik velmi studeny, proste sa neda zapnut.
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2588
Vek: 41.79
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod xmilos » 27 Apr 2018, 06:02

z napatia na ventilatore
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod misocko » 28 Apr 2018, 15:21

prepaleny odporovy drot medzi pinmy 1 a 2. Poistka OK. Drot v danom mieste mal zly kontakt s porcelanom a prehrieval sa az prehorel bez toho aby zohrieval cele to teleso.
xmilos: podla schemy riadiaca jednotka nema ako zistit napetie na motore ventilatora.
Pr├şlohy
fabia ventilator topenia.PNG
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2588
Vek: 41.79
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod delong » 28 Apr 2018, 21:57

Presne to som ti chcel poveda┼ą ┼że tam bude┼í ma┼ą tak├║ chybu prep├ílen├Ż odpor :lol: . Ale vedel som ┼że na to pr├şde┼í aj s├ím . Tieto z├ívady s├║ u F├íbuli ─Źast├ę :wink: .
A pre─Źo by nemohla RJ zisti┼ą nap├Ątie na motore ventil├ítora ? Tak isto si m├┤┼że odmera┼ą pr├║d toho motora a ak nie je v rozsahu v akom m├í pracova┼ą vyhodnot├ş to ako chybu a diagnostika ti to vykec├í . A nie len to niekde m├┤┼że zapn├║┼ą aj pomocn├Ż ventil├ítor (nemysl├şm t├Żm F├íbiu) ak jej to program├ítor do programu zap├şsal . RJ s├║ dos┼ą chytr├ę hlavne tie nov┼íie . Sch├ęmu RJ nezo┼żenie┼í nikde to je know how firiem ─Źo ich tvoria . Len pin IN OUT zapojenie RJ a to ti ve─ża nenapovie ako to m├í RJ naprogramovan├ę :wink: .
delong
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 334
Vek: 58.34
Zalo┼żen├Ż: 16.10.2007
Bydlisko: Ve─żk├Ż Krt├ş┼í
Karma: 4

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod misocko » 28 Apr 2018, 22:17

A pre─Źo by nemohla RJ zisti┼ą nap├Ątie na motore ventil├ítora ? - pretoze podla schemy nema ako.... (WIFI tam zrejme nebude :) ) , nevedie tam tototiz ziaden vodic priamo na motor, najblizsie je ten ktory ide cez spinac a odpor, ak aj odpor je odpaleny , tak napetie bude na tej strane kde by sa mohla RJ "pozriet", aj ked na motore uz nie
preto sa pytam ci nahodou niekto nevie ako to konkretne na tomto aute je.
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2588
Vek: 41.79
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod delong » 09 M├íj 2018, 21:23

Jasn├ę v tomto pr├şpade F├íbie to neplat├ş . Tu to ani RJ neriadi teda ten motor ventil├ítora . Zo sch├ęmy je to jasn├ę . Ale s├║ aut├í kde m├í RJ pod kontrolou aj motor ale v├Ą─Ź┼íinou ten motor je nap├íjan├Ż u┼ż priamo z RJ . Chcel som v┼íeobecne pouk├íza┼ą na t├║to rovinu .
delong
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 334
Vek: 58.34
Zalo┼żen├Ż: 16.10.2007
Bydlisko: Ve─żk├Ż Krt├ş┼í
Karma: 4

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod misocko » 09 M├íj 2018, 21:42

OK
a ja som chcel vediet ako to vyriesili prave u tajto Fabie, ze by fakt snimali prud riadiacov jednotkou? - z tejto auto schemy ja fakt netusim co to moze robit :)
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2588
Vek: 41.79
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod Drakoush » 09 M├íj 2018, 21:56

Tie auto sch├ęmy stoja za prd, je na nich vidie┼ą iba to, ┼że mi ide v aute k├íbel a kam :D
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 8427
Vek: 23.15
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 45

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod midnight_man » 27 J├║n 2018, 10:26

fabca.rar
(297.52 KiB) Stiahnutá 10 krát


tukabel, tamkabel...
midnight_man
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 131
Zalo┼żen├Ż: 30.07.2013
Bydlisko: Ru┼żomberok
Karma: 1

Re: Fabia 1, nejdu prve dva stupne ventilatora topenia

Odosla┼ąod 5ko » 27 J├║n 2018, 10:58

M├íte pravdu, tie autosch├ęmy aj mne dv├şhaj├║ tlak... tu kabel tam kabel a medzi t├Żm neidentifikovateln├í ─Źierna skrinka. :finga:
tak┼że som tam kde som bol a viem s toho prd, ─Źo sa kedy kde a s ┼í├şm prepoj├ş a zopne,─Źi rozopne..
Lenivos┼ą je matka pokroku.Leniv├Ż ─Źlovek rozm├Ż┼íla,ako by si robotu u─żah─Źil a tak nie─Źo vyn├íjde.
Ku ka┼żd├ęmu ─Ź├şnskemu v├Żrobku by mali pribali┼ą jedn├ęho ─Ź├ş┼łana, aby som ho mohol nakopa┼ą do ....,ked sa to pokaz├ş.
5ko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 8038
Vek: 62.53
Zalo┼żen├Ż: 18.02.2010
Bydlisko: Banská Bystrica
Paragraf: 23
Karma: 91


Nasp├Ą┼ą na Auto-moto elektronika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.48 sek├║nd