Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Kamerovy system pres internet

Kamerovy system pres internet

Pomoc s ostatn├Żmi vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod SleepWalker » 22 Mar 2010, 14:40

Zdravim....
Dostal jsem za ukol vybrat a zadelat monitorovaci system...
A nevim si moc rady s tim vyberem...
Melo by to byt 3 kamery a 1 mikrofon...Ma so to nechat sledovat pres Net,takze jsem uvazoval o normalnich kamerach a k nim IP-videoserver nebo by byly lepsi IP-kamery a starsi PC??
Naky ty kamery a ty servery jsem nasel ale nevim co je kvalitni,primerene drahy, atd...
Predem diky za vsechny rady...

EDIT: asi neco takovyho http://shop.softcom.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=55860 jesli to teda neni nakej kram...+ naky vhodny kamery..
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod Kofo » 22 Mar 2010, 14:48

J├í by som sa obzeral po wifi IPcam, k tomu nejak├Ż slu┼ín├Ż routrik, zabezpe─Źenie a mo┼że┼í po presmerovan├ş portov pozera┼ą odkia─żko─żvek...

Cena 70-80€
Kofo

Odosla┼ąod SleepWalker » 22 Mar 2010, 21:55

Takze kdyz vezmu ty Ip-kamery (muzou bejt WIfi nebo na kabel ??to je jedno ne??) a pripojim je do routeru a router pripojim na net...tak to pujde??
a jak jsi myslel to presmerovani potru??

//Automatick├ę spojenie pr├şspevkov. Pridan├ę po 3 hodin├ích 50 min├║tach:

poradi mi please jeste nekdo :?: :?:

//Automatick├ę spojenie pr├şspevkov. Pridan├ę po 2 hodin├ích 41 min├║tach:

prosim prosim :)
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod fridlik » 22 Mar 2010, 22:02

jj takhle by to melo fungovat
fridlik
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 65
Vek: 27.37
Zalo┼żen├Ż: 10.02.2010
Karma: 0

Odosla┼ąod SleepWalker » 22 Mar 2010, 22:07

me nak nejde do hlavy jak bych pristupoval pres ten router k jednotlivym kameram...
Ta ip-kamery jesli jsem to dobre pochopil tak maj v sobe ten videoserver zadelanej ...tak kdyby se pripojila jenom jedna tak je to jasny..ale vic ??
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod psichac » 22 Mar 2010, 22:11

fridlik nap├şsal:jj takhle by to melo fungovat


ak m├í verejn├║ IP adresu..k t├Żm viacer├Żm kamer├ím->preportuje┼í ich....1. kamera bude IP adresa:1000, druha kamera bude :2000, tretia :3000 atd...
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado ;)
psichac
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5097
Vek: 24.45
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 36

Odosla┼ąod kubo150 » 22 Mar 2010, 22:11

Pr├íve nato by posl├║┼żili tie porty. Popr├şpade viacej verejn├Żch IP.
Som ten ktor├Ż to vykon├í.
Moje slovo:
Never├şm na n├íhody,
N├íhoda je len jedn├Żm, alebo skupinou ─żud├ş nepochopen├í realita
kubo150
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3253
Vek: 27.02
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Pri Byt─Źi
Karma: 14

Odosla┼ąod Waldo » 22 Mar 2010, 22:16

my to mame na rodinnom dome riesene tak ze mame normalne kamery SAMSUNG neviem presne typ take cierne .... no a vsetkych osem kamier je zveenych do jedneho v podstate pc vola sa to DVR player tam v tom je HDD no v podstate vsetko co potrebujes s komu aby si si to mohol kuknut na telke :D s toho playera je lan kabel do routra a s routra do anteny ale normalne si to pozriet cez net neviem potrebujem k tomu externu ip adresu ....... :D dufam ze som to nevysvetlil jak debil ....
Waldo
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 53
Vek: 31.38
Zalo┼żen├Ż: 13.01.2009
Bydlisko: Košice
Karma: 0

Odosla┼ąod psichac » 22 Mar 2010, 22:17

kubo150 nap├şsal:Pr├íve nato by posl├║┼żili tie porty. Popr├şpade viacej verejn├Żch IP.


vies kolko by to stalo?....
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado ;)
psichac
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5097
Vek: 24.45
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 36

Odosla┼ąod SleepWalker » 22 Mar 2010, 22:32

jj je to verejna IP...
A neporadi mi jeste nekdo nakou kameru?? Ja vubec nevim jakej obraz od nich mam cekat... u vetsiny pisou 640x480/25fps coz si myslim ze neni nejhorsi...
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod kubo150 » 22 Mar 2010, 22:35

psichac nap├şsal:
kubo150 nap├şsal:Pr├íve nato by posl├║┼żili tie porty. Popr├şpade viacej verejn├Żch IP.


vies kolko by to stalo?....


─îO? ┼áak nevravel ┼że to m├í na doma, A kto povedal ┼że m├í net od T-COMU Tmobile alebo od in├Żch prdla─Źiek? D├í sa to v┼íeliak vybavi┼ą, pokia─ż m├í┼í na v├Żber, a providery nevyu┼ż├şvaj├║ tvoju nevhodn├║ geograf. polohu...

Ka┼żdop├ídne na doma alebo do malej firmi─Źky cez porty.
Som ten ktor├Ż to vykon├í.
Moje slovo:
Never├şm na n├íhody,
N├íhoda je len jedn├Żm, alebo skupinou ─żud├ş nepochopen├í realita
kubo150
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3253
Vek: 27.02
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Pri Byt─Źi
Karma: 14

Odosla┼ąod SleepWalker » 22 Mar 2010, 22:48

takze treba tyhle kamery
http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=664
s timhle routerem
http://www.alza.cz/r502-d139060.htm
a slo by to??
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod SleepWalker » 23 Mar 2010, 21:45

helpne mi jeste nekdo...jesli se treba tyhle nechaj spojit pres ten router ??
SleepWalker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Vek: 28.72
Zalo┼żen├Ż: 25.03.2009
Bydlisko: CZ Plzen
Karma: 0

Odosla┼ąod fridlik » 24 Mar 2010, 16:15

jj ja myslim ze tohle by melo fungovat, pichnes je do routru a router pak do internetovyho pripojeni a pka si uz jen musis pohrat s nastavenim routru a tech kamer, vsechno urcite bude napsany v manualu kamery
fridlik
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 65
Vek: 27.37
Zalo┼żen├Ż: 10.02.2010
Karma: 0

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod milan209 » 16 Apr 2018, 10:20

Zdrav├şm. Pokra─Źujem v za─Źatom vlakne.
Pls pre─Źo mi to nejde cez mobil.
https://photos.app.goo.gl/zWaS3c3Zfxk0TBMs1
milan209
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 44.49
Zalo┼żen├Ż: 07.04.2010
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod alois » 16 Apr 2018, 13:06

Ak├║ aplik├íciu na zobrazenie pou┼ż├şva┼í v MT si e┼íte zabudol poveda┼ą.
Android ─Źi Apple produkt?
Pevn├ę pripojenie k sieti WAN (koax, oprika, LAN), alebo bezd├┤t?
alois
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1571
Vek: 100.49
Zalo┼żen├Ż: 13.08.2014
Paragraf: 24
Karma: 25

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod milan209 » 16 Apr 2018, 15:56

M├ím android. Aplik├ície som skusal: SuperLivePro, iViewer DVR, MobileViewer. Ale ak je da─Źo rozumnej┼íie nech├ím si poradi┼ą.
Ale aj pre apple by som chcel vedie┼ą ak├║ appku pou┼żi┼ą.
Doma mám pripojenie po drôte od telekomu tzv. metalika. T. J. ADSL. Ping 42 ms, Down 8Mbit , UP 2Mbit.
milan209
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 44.49
Zalo┼żen├Ż: 07.04.2010
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod vaanja » 16 Apr 2018, 21:50

ahoj milan.
1. podla prveho a tretieho obrazku je jasne, ze mas vonkajsiu adresu dynamicku a cez DUC klienta ju posielas na No-ip, takze je aktualizovana.
2. podla 2 obrazku netusis, co je to DNS, ked tam do DNS1 a DNS2 pchas tvoju vonkajsiu adresu, co je zle. Daj si kludne ako DNS1 192.168.1.1 a DNS2 8.8.8.8 alebo DNS server svojho internetoveho providera.
3. aby ti fungoval pristup na IP kameru, co mas na vnutornej sieti, musis na svojom routeri (192.168.1.1) nastavit presmerovania pozadovanych portov na IP adresu kamery (192.168.1.10). To, ake porty mas mat presmerovane je napsiane v dokumentacii ku kamere. Standardne nic okrem portu 80 nebyva otvorene voci svetu. Pravdepodobne port definovany ako 3456 (Media Port) by mal byt smerovany na 192.168.1.10 (kameru) v routeri ZTE.
4. na obrazku 3 je uplne mimo (daj to prec) PPPoE, predpokladam ze kamera je pripojena cez router, tato polozka s apouziva, ked je kamera pripojena pomocou PPPoE protokolu priamo na providera, dalej nechapem, preco tam mas zvoleny DDNS server ako memebers.3322.org, ked v prvom screene pouzivasNo-ip, ale to necham na teba, tento server nepoznam.
5. na 4 obrazku je zase No-IP, tak by to malo byt spravne, ale neviem ci typ CN99 je No-IP, mal by si to overit, ci to funguje. Ak ti toto funguje, tak ten DUC na pocitaci nemusis mat nainstalovany, zbytocne duplicitne aktualizujes vonkajsiu adresu z pocitaca aj z kamery.
Urcite nie je dobre nastavene Domeno meno, pretoze sem sa ma dat TVOJE zvolene meno, nieco ako milanozilina.no-ip.com, to je ten tvoj host, ktory sa updatuje. Toto mas pouziva taj ako adresu kamery zvonku.
6. Neviem co znamenaju tie posledne 2 obrazky, ale ak je to rozhranie routera a opat tam konfigurujes aktualizaciu vonkajsej adresy cez NoIP, tak dalsia duplicita. Jendoducho sa rozhodni, ci ti tu adresu ma aktualizovat pocitac s DUC klientom, samotna kamera alebo router (odporucam router).
Aby som to zhrnul, nefunguje ti to primarne pre to, ze nemas na routeri nastavene NATko pozadovanych portov na 192.168.1.10 (kameru).
A tiez nezabudaj, ze chcem pozerat kameru cez mobil, tak nesmiem byt pripojeny na Wifi domaceho routera, lebo vtedy by si do mobilenho klienta musel nastavit IP adresu kamery na 192.168.1.10
Snad sa to z tohoto pochopis.
A napis aky konkretne model kamery pouzivas.
vaanja
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 102
Vek: 43.57
Zalo┼żen├Ż: 22.01.2011
Bydlisko: TO
Karma: 1

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod milan209 » 17 Apr 2018, 07:07

Ahoj ─Ćakujem za rady. Zo sietoveho nastavenia som lama.
Kamerovy system mám SEDVR-6304S. Na google je pdf s návodom v SK jazyku.
Tie posledn├ę 2 fotky s├║ rozhrania ZTE routra.
Tu je dne┼ín├ę badanie https://photos.app.goo.gl/VVGg7i37LRJNKPWf2
Mo┼żno by bolo dobr├ę upgradnut firmware kam. syst├ęmu. Ale zatia─ż sa to nepodarilo.
Pls pora─Ć teda ako laikovi ─Źo kde nap├şsa┼ą.
Zatia─ż ─Ćakujem.
milan209
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 44.49
Zalo┼żen├Ż: 07.04.2010
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 1

Re: Kamerovy system pres internet

Odosla┼ąod alois » 17 Apr 2018, 08:03

Daj sem link na ten manu├íl, nechce mi ho n├íjs┼ą.
Vo v├Ą─Ź┼íine maj├║ v├Żrobcovia svoj server na sprostredkovanie slu┼żby n├íh─żadu. Manu├íl ni─Ź nep├ş┼íe?

Ak si to k├║pil cez Eshop XXXX, tak maj├║ hotline slu┼żbu pr├íve na nastavovanie.
alois
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1571
Vek: 100.49
Zalo┼żen├Ż: 13.08.2014
Paragraf: 24
Karma: 25

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na Ostatn├ę

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: cs001 a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.07 sek├║nd