Re: Kamerovy system pres internet
od vaanja » 16 Apr 2018, 21:50
ahoj milan.
1. podla prveho a tretieho obrazku je jasne, ze mas vonkajsiu adresu dynamicku a cez DUC klienta ju posielas na No-ip, takze je aktualizovana.
2. podla 2 obrazku netusis, co je to DNS, ked tam do DNS1 a DNS2 pchas tvoju vonkajsiu adresu, co je zle. Daj si kludne ako DNS1 192.168.1.1 a DNS2 8.8.8.8 alebo DNS server svojho internetoveho providera.
3. aby ti fungoval pristup na IP kameru, co mas na vnutornej sieti, musis na svojom routeri (192.168.1.1) nastavit presmerovania pozadovanych portov na IP adresu kamery (192.168.1.10). To, ake porty mas mat presmerovane je napsiane v dokumentacii ku kamere. Standardne nic okrem portu 80 nebyva otvorene voci svetu. Pravdepodobne port definovany ako 3456 (Media Port) by mal byt smerovany na 192.168.1.10 (kameru) v routeri ZTE.
4. na obrazku 3 je uplne mimo (daj to prec) PPPoE, predpokladam ze kamera je pripojena cez router, tato polozka s apouziva, ked je kamera pripojena pomocou PPPoE protokolu priamo na providera, dalej nechapem, preco tam mas zvoleny DDNS server ako memebers.3322.org, ked v prvom screene pouzivasNo-ip, ale to necham na teba, tento server nepoznam.
5. na 4 obrazku je zase No-IP, tak by to malo byt spravne, ale neviem ci typ CN99 je No-IP, mal by si to overit, ci to funguje. Ak ti toto funguje, tak ten DUC na pocitaci nemusis mat nainstalovany, zbytocne duplicitne aktualizujes vonkajsiu adresu z pocitaca aj z kamery.
Urcite nie je dobre nastavene Domeno meno, pretoze sem sa ma dat TVOJE zvolene meno, nieco ako milanozilina.no-ip.com, to je ten tvoj host, ktory sa updatuje. Toto mas pouziva taj ako adresu kamery zvonku.
6. Neviem co znamenaju tie posledne 2 obrazky, ale ak je to rozhranie routera a opat tam konfigurujes aktualizaciu vonkajsej adresy cez NoIP, tak dalsia duplicita. Jendoducho sa rozhodni, ci ti tu adresu ma aktualizovat pocitac s DUC klientom, samotna kamera alebo router (odporucam router).
Aby som to zhrnul, nefunguje ti to primarne pre to, ze nemas na routeri nastavene NATko pozadovanych portov na 192.168.1.10 (kameru).
A tiez nezabudaj, ze chcem pozerat kameru cez mobil, tak nesmiem byt pripojeny na Wifi domaceho routera, lebo vtedy by si do mobilenho klienta musel nastavit IP adresu kamery na 192.168.1.10
Snad sa to z tohoto pochopis.
A napis aky konkretne model kamery pouzivas.