Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • prekonvertovanie uint8_t na char

prekonvertovanie uint8_t na char

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod nomat » 25 Nov 2016, 17:41

caute,
neviete mi poradi┼ą ako m├ím prekonvertova┼ą hodnotu typu uint8_t na char? resp. ide├ílne na int. Ale char na int viem pomocou atoi.

diky :)
nomat
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 21
Zalo┼żen├Ż: 17.04.2013
Karma: 0

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod Sender » 25 Nov 2016, 18:00

T je pro AVR studio ?
Co je c├şlem ?
Sender
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 507
Zalo┼żen├Ż: 26.05.2008
Karma: 1

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod nomat » 25 Nov 2016, 18:04

nie pre Keil, programujem STM32F4 - AVR, a potrebujem zo seriovky previes┼ą hodnotu do int. data ktore prichadzaju zo seriovky s├║ typu uint8_t
nomat
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 21
Zalo┼żen├Ż: 17.04.2013
Karma: 0

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod Sender » 25 Nov 2016, 18:07

Jak je ten uint8_t deklarovanej ? Nen├ş to n├íhodou unsigned int ?
Sender
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 507
Zalo┼żen├Ż: 26.05.2008
Karma: 1

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod martin63 » 25 Nov 2016, 18:46

nie, je to unsigned char
martin63
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1664
Vek: 27.58
Zalo┼żen├Ż: 11.05.2008
Bydlisko: Námestovo
Karma: 12

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod peterple » 25 Nov 2016, 20:31

Pokia─ż nebude┼í rozumie┼ą a spr├ívne pou┼ż├şva┼ą z├íkladn├ę pojmy asi ti nikto neporad├ş, lebo:
  1. prekonvertova┼ą uint8_t na char je viac menej zbyto─Źn├ę. Lebo uint8_t je unsigned char a konverzia na char nie je nijako potrebn├í. iba sa v jednom pr├şpade ─Ź├şslo pova┼żuje v rozsahu 0 - 255 a v druhom -128 a┼ż 127. Premenn├í v oboch pr├şpadoch zaber├í jeden byte.
  2. ─Źo je to s├ęriovka? tak├Ż datov├Ż typ C nepozn├í. To je pravdepodobne kus hw. Data ktor├ę prich├ídzaj├║ zo s├ęriov├ęho kan├íla s├║ pr├íve char (alebo unsigned char).
  3. atoi neprev├ídza char na int, ale re┼ąazec ASCII znakov na int. https://www.tutorialspoint.com/c_standard_library/c_function_atoi.htm
    The C library function int atoi(const char *str) converts the string argument str to an integer (type int).

    T├í hviezdi─Źka v type dos┼ą z├ísadne men├ş situ├íciu.
  4. Na z├íklade tejto chybnej predstavy si polo┼żil ├║plne nelogick├║ ot├ízku

A ├íno, je to naozaj smie┼íne. Dos┼ą si ma touto ot├ízkou pobavil.
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1384
Vek: 50.66
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 38

Re: prekonvertovanie uint8_t na char

Odosla┼ąod Mishung » 03 Mar 2017, 09:31

V pripade ze chces naozaj len (char) a nie (char*):

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
uint8_t cislo=4;
char znak;

znak=(char)(cislo+48);


Ak by si chcel retazec tak:

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
uint8_t cislo=255;
char* retazec[3];

sprintf(retazec,"%d",cislo);
They say the world is turning
But we are stuck upside down...
Mishung
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 427
Vek: 25.38
Zalo┼żen├Ż: 01.12.2009
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 12


Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.29 sek├║nd