Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Prepojenie Switch - satelit

Prepojenie Switch - satelit

Moderátori: psichac, Moderátori

Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod mr.dred » 12 Máj 2017, 10:24

Vo vzdialenej izbe mám slabí signál WiFi a výpadky spôsobuje aj pohyb osôb medzi rutrom a sat.prijímačom.
Mám tam natiahnutý štvoržilový kábel (predtým použitý na zdielanie cez RS232).
Šlo by to nejako prepojiť? Myslím Switch ( s prístupom na internet ) a sat.prijímač tým štvoržilovým "FTP" káblom....
jedno prepojenie som našiel... pôjde to tak?
Bez názvu.png

alebo použiť priame prepojenie
1 - 1
2 - 2
3 - 3
6 - 6
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1487
Vek: 52.28
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 12

Re: Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod pocitujlasku » 12 Máj 2017, 10:52

pc (satelit) a switch prepojit priamym kablom. Ten kabel je kruteny, alebo obycajny? moze tam byt problem s rusenim
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3948
Vek: 34.53
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad, obcas Praha
Karma: 15

Re: Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod mr.dred » 12 Máj 2017, 11:09

kábel je krútený... zdielanie cez RS išlo v poriadku
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1487
Vek: 52.28
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 12

Re: Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod miroja » 12 Máj 2017, 12:30

Vyskusaj, mozno to pojde, mozno nie. Mylim, ze dopredu sa to jednoznacne odhadnut neda. Zalezi to od velkosti rusenia v okoli kablu, dlzky kabla, stupania toho twistovania. ci su twistovane dokopy len dva vodice, alebo vsetky 4 ...
miroja
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1562
Vek: 55.36
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 12

Re: Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod pocitujlasku » 12 Máj 2017, 12:41

ked je kruteny kabel, tak to pojde v pohode. ved nacvaknutie 2 koncoviek a odskusanie je otazka chvilky.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3948
Vek: 34.53
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad, obcas Praha
Karma: 15

Re: Prepojenie Switch - satelit

Odoslaťod ondronr » 12 Máj 2017, 13:16

Medzi switchom a koncovym zariadenim sa pouziva priame prepojenie. Ak mas aspon trochu moderny switch (s podporou Auto MDI/MDI-X) tak je jedno ci pouzijes priame alebo krizene prepojenie. 4 vodice stacia, ale pojde ti to max 100mbps.
ondronr
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 85
Založený: 14.01.2014
Bydlisko: NR/BA
Karma: 0


Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.25 sekúnd