Oživujem túto tému, lebo riešim podobnú vec, a to výber nejakej obyčajnej kancelárskej grafiky do môjho stolného PC. Integrovaná tam je Intel Q45, ale mám tam C2D E8400 a 6GB RAM čiže to ešte relatívne kompenzuje tú grafiku, no na niektorých stránkach s online videami skočí CPU na 100% (pri HD rozlíšení) a video už seká. Chápem že je to aj vecou starého CPU, ale brat má C2D E7500, grafiku NVIDIA GT 710 a s online videami nemá problém ani pri Full HD, procesor ide ledva na 30-40%. Asi vám je už jasné že na hry to nepotrebujem ale už je tá integrovaná dosť na hranici aj s (pre mňa) bežným používaním. Pred asi 2-3 rokmi som na skúšku kúpil NVIDIA GeForce 210 512MB, veď som si hovoril že NVIDIA a dedikovaná GPU, to musí byť lepšie ako integrovaná. No ani náhodou nebolo, záťaž CPU síce klesla ale videá sekali už pri HD rozlíšení aj na YouTube, sekalo ešte aj presúvanie okien vo Windowse (drivery boli samozrejme OK, skúšal som aj z pribaleného CD, aj z internetu novšie ale bez zmeny) čiže hneď na druhý deň som ju vrátil. Stále grafiky s týmto čipom vyrábajú, ale už s 1GB pamäťou, no nechcem to znova riskovať. Prehľadal som teda Bazoš, no tam v normálnej cene nič vhodné (pochopiteľne ak je aktuálne "kríza" s grafikami kvôli bitcoinu) a tak som ešte popozeral nejaké shopy s repasovanými PC, kde som našiel
toto tak sa pýtam, či náhodou niekto nemá skúsenosť s tou GPU, či by bola lepšia ako integrovaná ktorú mám teraz. Chápem že má len 256MB ale moja integrovaná má vyhradenú videopamäť tuším len 96 alebo 128MB a išla lepšie ako tá NVIDIA 512MB čiže len o pamäti to určite nie je. Za všelijaké rady budem rád. Snáď len posledné upresnenie, že bedňa je low-profile, čiže som celkom dosť obmedzený aj týmto.