Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Spínanie relátok cez PC

Spínanie relátok cez PC

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod thomasdj » 11 Júl 2017, 10:01

Chlapi potrebujem poradit
Potreboval by som pomocou PC spínať 3ks 5V relátiek.A otázka znie:

1) Aký program je k tomu treba (potreboval by som mať na ploche nejake 3 tlačitka alebo vypinače alebo otvorit nejakú tabulku kde by boli umiestnené).

2) Akú kartu bude na to treba

Počítač mám Dell Optiplex 760, Win 7

Vďaka
thomasdj
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 27
Vek: 36.68
Založený: 25.07.2011
Bydlisko: Trnava
Karma: 0

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod Sender » 11 Júl 2017, 10:32

Jaký port použiješ (seriový,paralelní,USB ...) ? V každým případě doporučuju oddělit propojení PC a zařízení s relétkama optočleny.Software možá nějakej existuje (nejsem v obraze),ale napsal bych si svůj.Na netu se prodávají knížky,který se právě tímto zabejvají. (využití rozhraní PC; Meření řízení regilace; a další ...)
Možná dá někdo tip na něco hotovýho z netu (možná jestli není něco přímo tady na svetelektru.com).
Sender
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 512
Založený: 26.05.2008
Karma: 1

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod juraj77 » 11 Júl 2017, 10:49

Nazdar Tomáš. Spomenul som si že mám niečo ,čo by sa ti mohlo hodiť.....
Je to táto doska: https://www.velleman.eu/products/view/?id=351346
obsahuje aj program ktorým sa spínajú výstupy....
Spojenie cez USB kábel. Ovládanie aj cez Android !
Okrem spínania výstupov má aj analógový vstup
Priznám sa že ani raz som ju nepoužil a len sadá na ňu prach. Je zabalená v povodnom obale.
pošli SS správu ak by si mal záujem ...
Prílohy
k8055.jpg
" Bez vody si viem predstaviť život, ale bez internetu a počítača nie.."
juraj77
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1058
Vek: 37.72
Založený: 23.09.2012
Bydlisko: Nitra
Karma: 8

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod mr.dred » 11 Júl 2017, 11:57

Prílohy
4e9bf5ea6d4df_image_0.png
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1434
Vek: 52.19
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 12

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod Gavin Milarrr » 11 Júl 2017, 13:15

USB je řešení, LPT ne, i když je jednodušší. Některé grafické karty mají dokonce na sobě konektor s GPIO piny, které jsou kompatibilní s TTL logikou (nebo CMOS napájenou 5V). Existuje i interface pro připojení I8255 na USB, ale to už chce umět programovat.
Taky vás štve debilita a sopláctví? Na http://efis.tul.cz/forum běží experimentální odblbené fórum.
Gavin Milarrr
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2527
Vek: 41.23
Založený: 06.10.2008
Bydlisko: Liberec
Karma: 18

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod daqq » 11 Júl 2017, 14:16

FT232 ma piny ktore pri pouziti spravnych driverov sa daju pouzit ako GPIO piny. Ja som riesil nieco podobne presne tym sposobom.
Outsource your thinking: Get religious!
Zistenie: Ked robite sucasne v C, C++, C#, Matlabe, trocha pokukujete po VHDL, sialenstvo nemoze byt daleko...este stastie, ze som lietadlo a nemam tieto problemy.
daqq
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2322
Vek: 29.59
Založený: 10.06.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod Gavin Milarrr » 11 Júl 2017, 15:26

https://www.electronicspoint.com/thread ... ard.98338/

a spousta jiných debat... Pozor, GPIO je připojeno přímo k procesoru/north bridgi, nezapomeňte na maximální napětí na pinu 3,3V -- jinak desku usmažíte a možná i s procesorem. Takže reference na 3,3V a diodový omezovač. GPIO je pochopitelně slučitelné s TTL, jak jsem už uvedl.
Taky vás štve debilita a sopláctví? Na http://efis.tul.cz/forum běží experimentální odblbené fórum.
Gavin Milarrr
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2527
Vek: 41.23
Založený: 06.10.2008
Bydlisko: Liberec
Karma: 18

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod juraj77 » 11 Júl 2017, 15:35

daqq napísal:FT232 ma piny ktore pri pouziti spravnych driverov sa daju pouzit ako GPIO piny. Ja som riesil nieco podobne presne tym sposobom.


Spínať relátka s FT232 ???? :) ku skutočnému modulu je ešte dosť dlhá cesta ....
Mimochodom ,spínací modul by mal byť ošetrený v prípade napr. resetu počítača
" Bez vody si viem predstaviť život, ale bez internetu a počítača nie.."
juraj77
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1058
Vek: 37.72
Založený: 23.09.2012
Bydlisko: Nitra
Karma: 8

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod thomasdj » 17 Júl 2017, 19:56

Vdaka vsetkym zucastnenym za rady a spolupracu

juraj77 mi poslal tu spinaciu dosku ktora uplne vyhovuje
thomasdj
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 27
Vek: 36.68
Založený: 25.07.2011
Bydlisko: Trnava
Karma: 0

Re: Spínanie relátok cez PC

Odoslaťod TomasNM » 18 Júl 2017, 12:29

Este je riesenie Arduino,napr.nano.
Cez seriovu linku iba posielat prikazy z PC po USB a Arduino si to uz zmanaguje.
Ak si prikupis aj Rele shield,tak to mas vsetko v jednom.
TomasNM
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1016
Vek: 36.72
Založený: 22.01.2012
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Karma: 11


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.37 sekúnd