Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • PLC Programovanie , Zaciatok ...

PLC Programovanie , Zaciatok ...

Problematika ohladne regul├íci├ş (PI, PID), ovl├ídania pohonov, odmeriavan├ş veli─Ź├şn, automatiz├ície PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 24 Dec 2016, 00:15

U┼ż som to asi pochopil. V podstate ide o to ako sa to bude spravat po─Źas v├Żpadku napajania. Ak sa nemylim.

Existuje mo┼żnos┼ą prepinania v├Żstupov pod─ża hodnoty ─Ź├şta─Źa? Napr├şklad striedanie 4 motorov, pomocou nastaveneho ─Ź├şta─Źa od 1-4? Existuje v LOGU taka funkcia ktora by vyhodnocovala hodnotu ─Źita─Źa a na zaklade tejto hodnoty zopinala vystup?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod pajky » 25 Dec 2016, 02:15

interrupt je pocin pri ktorom Cpu prestane robit vsetko ostatne, len aby sa venovat tvojmu inpulzu.


Prajem vsetkym krasne sviatky.
pajky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 693
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2009
Bydlisko: Cadca
Karma: 6

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod pajky » 26 Dec 2016, 16:24

Ale inak mam pocit ze Plc vie aj Hw zachytit impulz a podrzat ho kym ho precita, pokial tam na vstupe nemas nic rychle, ze ti tam za jeden ciklus programu nabehne viac pulzov.
Alebo potom nejaky vstup HSC mozno.
pajky
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 693
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2009
Bydlisko: Cadca
Karma: 6

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 26 Dec 2016, 19:34

Zas tak daleko som sa nedostal aby som taketo ovladal. Mne staci spravit v├Żpo─Źet l/s a m3 podla po─Źtu impulzov, a to bude par impulzov za minutu. cize ak niekedy aj daky impulz stratim tak sa ni─Ź nestane, nedavkujem na zaklade toho ┼żiadnu chemikaliu kde by som musel ma┼ą 100% istotu a zalohu.

Nepozna niekto dobru stranku kde by boli zadania nejak├Żch ├║loh aj s rie┼íen├şm pre LOGO! ? Najlep┼íie sa u─Ź├ş na pr├şkladoch
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 05 Jan 2017, 01:08

Nerie┼íil tu nahodou niekto dake bitmapove obrazky a animacie pre HMI? Viem ┼że v┼íetky programy to u┼ż obsahuju, ale hladam nie─Źo na roz┼íirenie, hlavne dake nadr┼że, potrubia, vypina─Źe, ovlada─Źe a podobne.
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod datam » 24 Jan 2017, 16:49

WinCC m├í priamo svoje kni┼żnice. Dokonca sa d├í importova┼ą aj vlastn├ę BMP. Ak je to in├í HMI tak neviem.
datam
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2021
Vek: 35.39
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 1

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 29 Jan 2017, 17:32

Ahojte, po dlh┼íom ─Źase som mal zas chvilku ┼ítucha┼ą do PLC . M├ím na stole FM Danfoss VLT2805PS2B20STR1DBF00A00, ktor├Ż by som chcel prepoji┼ą S plc TWIDO pomocou MODBUS RTU.

Ot├ízka znie, ako zist├şm ─Źi dan├Ż FM m├í podporu MODBUS RTU, ( na tom mojom nemam polo┼żky menu kde by sa to malo nastavova┼ą ) resp. ako to nastavi┼ą aby to komunikovalo s twidom cez 485. Twido ma samozrejme pridavny modul TWDNOZ485T.

Je tu niekto kto pracuje s FM Danfoss a toto m├í u┼ż zvl├ídnut├ę, a pomohol by mi?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 29 Jan 2017, 20:47

Mno treba si riadne nastudovat DS k FM, riadenie FM cez komunikaciu nie je sranda.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3600
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 29 Jan 2017, 21:51

U┼ż som to ┼ítudoval, dokonca som u┼ż aj iny FM nastavoval ale nie s twidom ale inym PLC, sk├┤r ide o ten Danfoss ci stym nema niekto skusenosti, podla typu to asi ani nepodporuje, ked┼że v T/C je F00 a podla manualu to znamena ┼że nepodporuje Fieldbus ( Profibus ).

Tak teraz neviem ─Źi ani MODBUS, preto┼że aj ten je ─Źas┼ą Fieldbusu, preto┼że tie ─Źasti menu kde by sa to malo nastavova┼ą sa v├┤bec nezobrazuju, ako keby tam ani neboli. :pain:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod Pepa5 » 30 Jan 2017, 12:54

xmilos nap├şsal:Mno treba si riadne nastudovat DS k FM, riadenie FM cez komunikaciu nie je sranda.


Pro beh menice pres profibus staci 3 Move nic vic nic min....
Pepa5
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 4
Zalo┼żen├Ż: 26.01.2017
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 28 Feb 2017, 14:57

Ahojte, je tu niekto kto ma prakticke skusenosti so SIEMENS LOGO s GSM modulom a SCADA softom Promotic? Zauj├şma ma ─Źi to u┼ż niekto rie┼íil, potrebujem pomocou LOGO! alebo TWIDOm prepoji┼ą dva objekty na daky free soft ktor├Ż by mi archivoval do grafu a vizualizoval na PC par veli─Źin, prietok, tlak , hladina .. samozrejme cez GSM resp GPRS.
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod datam » 09 Mar 2017, 11:46

Pepa5 nap├şsal:
xmilos nap├şsal:Mno treba si riadne nastudovat DS k FM, riadenie FM cez komunikaciu nie je sranda.


Pro beh menice pres profibus staci 3 Move nic vic nic min....


To je s├şce pravda ale rozbeha┼ą z├íkladn├║ komunik├íciu aby to dorazilo a┼ż do meni─Źa to je trochu o inom. Hlavne u Siemensu nejak├ę plug&play nehroz├ş a ak to zamie┼ía┼í od in├ęho typu tak je to hotov├í maturita.
datam
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2021
Vek: 35.39
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 1

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 16 Mar 2017, 21:39

Ahojte, je tu niekto kto u┼ż rie┼íil komunik├íciu LOGA! s PC cez GSM modemy? Resp. NET?

Potreboval by som poradi┼ą ako a cez ake moduly to rozchodi┼ą.

Potrebujem rozchodi┼ą komunik├íciu LOGA 8 s PC ktor├Ż m├ím doma, je na nom soft Reliance 4.

Lok├ílne mi to funguje, v┼íetko je OK, len potrebujem rozchodi┼ą vzdialen├Ż prenos ├║dajov medzi LOGOm a PC.

─Äakujem za ka┼żd├║ radu.

Pr├şpadne nepozn├íte niekoho kto by mi vedel pom├┤c┼ą? Viem sa dohodn├║┼ą aj na d├íkom v├Żpomocnom...
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 30 Mar 2017, 20:40

Ahojte, rie┼íil u┼ż niekto v├Żpo─Źet prietoku z impulzov na TWIDe? Ja som s├şce daky spravil, ale pride mi to prinajmen┼íom divne ma┼ą ja jedno ─Ź├şslo pou┼żit├ę 3 premenn├ę ktor├ę mus├şm posiela┼ą do SCADA.
D├í sa to spravi┼ą aj cez jednu premenn├║ ktor├í by pren├í┼íala u┼ż hotov├ę ─Ź├şslo vr├ítane desatinn├Żch miest?


Taktie┼ż by ma zauj├şmalo ako zapoji┼ą na roz┼íiruj├║com module TM2AMI2HT dvojvodi─Ź zo sn├şma─Źa 4-20mA
Pod─ża sch├ęm na internete by to malo by┼ą na piny + a -, ( piny na vstupe , nie napajacie)

Ale ak to tak zapoj├şm ni─Ź mi nemeria. Predsa je rozdiel akt├şvny a pas├şvny v├Żstup, jedno ma svoje nap├íjanie a druh├Ż by mal by┼ą nap├íjan├Ż externe.

─Äakujem za radu.
Pr├şlohy
G-RU-0010267.1.1.gif
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 11 Aug 2017, 22:58

Vie mi niekto poradi┼ą ako po─Źita┼ą prietok na s7-1200vke v l/s z impulzov? bud cez HSC alebo iby─Ź. imp. vstup?

─Äakujem za pomoc
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod Pepa5 » 16 Aug 2017, 17:28

Co to je za snimac? Kolik dava na 1l/s impulzu? Vystup snimace je Pnp ci Npn
Pepa5
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 4
Zalo┼żen├Ż: 26.01.2017
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 20 Aug 2017, 11:09

Je to tzv. REED kontakt. 1imp. je 100l prete─Źenej vody, norm├ílne je rozopnut├Ż a po prete─Źen├ş 100l sa zopne a d├í impulz. Podrobn├ę info je na prilo┼żenom linku.
Priemerny prietok cez vodomer je 3,5l/s ─Źi┼że impulz bude d├íva┼ą cca ka┼żd├Żch 100 / 3,5= 28,5s

Ja potrebujem spravi┼ą na to v├Żpo─Źet v S7-1200vke aby to po─Ź├ştalo prietok po nejakom ─Źase (napr ka┼żd├ę 2 minuty)

http://www.stream-measurement.com/5473/ ... eters.aspx
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 22 Aug 2017, 08:22

Toto mam vyriesene pre PLC Twido ( Shcneider ) . Funguje to spolahlivo do nakych 100Hz. Vyvoj bol vcelku hoodne straveneho casu programovanim, ladenim a najma testovanim. Tos ak mas zaujem, mozme to prepisat aj pre Siemens, ale za uhradu.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3600
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oration » 25 Aug 2017, 08:49

Chlapci mam otazku na ostrielanych programatorov, vo firme nam nakonfigurovali sadu od Siemensu... moja otazka je ze ci by ste vedeli inspirovat fotografiu nejakeho prenosneho standu k strojom co pouzivate. Diky
oration
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 9
Zalo┼żen├Ż: 11.12.2016
Bydlisko: Prešov
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod SMITH » 25 Aug 2017, 22:50

oration nap├şsal:Chlapci mam otazku na ostrielanych programatorov, vo firme nam nakonfigurovali sadu od Siemensu... moja otazka je ze ci by ste vedeli inspirovat fotografiu nejakeho prenosneho standu k strojom co pouzivate. Diky


Nejako som nepochopil ─Źo to vlastne chce┼í ? :pain:
:-) Nikdy ne┼Ö├şkejte, ┼że n─Ťco nejde, proto┼że v┼żdy se najde blbec, kter├Ż nev├ş, ┼że to nejde, a ud─Ťl├í to ! :-)
SMITH
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1076
Vek: 41.7
Zalo┼żen├Ż: 29.09.2007
Bydlisko: K├║pele Nimnica SLOVAKIA
Karma: 4

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na Automatiz├ícia

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: MisoTipek a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.67 sek├║nd