Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Chyba v OR alebo if statemente?

Chyba v OR alebo if statemente?

V┼íetko ─Źo sa t├Żka mikropo─Ź├şta─Źov + Sekcia Arduino

Moderátori: psichac, Moderátori

Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 13 Sep 2017, 19:25

Ahojte, programujem NodeMCU a chcel som roz┼í├şri┼ą mo┼żnos┼ą pou┼żitia pre 4 ledky na sk├║┼íku s pridan├şm OR a doplnen├şm r├┤znych ─Ćal┼í├şch mo┼żnost├ş, nako─żko hlas sa ob─Źas prelo┼ż├ş ako let a nie led a niekedy to zap├ş┼íe led ako LED. Je z├ípis v if statementoch s OR dobr├Ż? M├ím tak├Żto probl├ęm. Ak hlasom poviem/nap├ş┼íem Zapni LED 1 tak sa nestane ni─Ź. Ak v┼íak poviem Zapni, zapn├║ sa v┼íetky di├│dy. Ak chcem jednu zhasn├║┼ą, pr├şklad Vypni LED 3 tak sa vypn├║ v┼íetky LED di├│dy a ak aj chcem zapn├║┼ą po jednej, nefunguje to. Viete mi poradi┼ą, kde by som mohol ma┼ą probl├ęm?
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
#include <ESP8266WiFi.h>
#include <WiFiClientSecure.h>
int led1 = 16;
int led2 = 5;
int led3 = 4;
int led4 = 0;
const char* ssid = "moj-sinet-2929";
const char* password = "chefrolet";

const char* host = "arduino.php5.sk";
const int httpsPort = 443;

// Use web browser to view and copy
// SHA1 fingerprint of the certificate
const char* fingerprint = "13 9f 87 1d b1 85 be e6 bd 73 c1 8d 04 63 58 99 f0 32 43 92";

void setup() {
  Serial.begin(115200);
  Serial.println();
    pinMode(led1, OUTPUT);
   pinMode(led2, OUTPUT);
    pinMode(led3, OUTPUT);
     pinMode(led4, OUTPUT);
  Serial.print("connecting to ");
  Serial.println(ssid);
  WiFi.begin(ssid, password);
  while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
    delay(500);
    Serial.print(".");
  }
  Serial.println("");
  Serial.println("WiFi connected");
  Serial.println("IP address: ");
  Serial.println(WiFi.localIP());

}

void loop() {

   WiFiClientSecure client;
  Serial.print("connecting to ");
  Serial.println(host);
  if (!client.connect(host, httpsPort)) {
    Serial.println("connection failed");
    return;
  }

  if (client.verify(fingerprint, host)) {
    Serial.println("certificate matches");
  } else {
    Serial.println("certificate doesn't match");
  }

String url = "/abakis/preklady.txt";
  Serial.print("requesting URL: ");
  Serial.println(url);

  client.print(String("GET ") + url + " HTTP/1.1\r\n" +
               "Host: " + host + "\r\n" +
               "User-Agent: NodeMCU\r\n" +
               "Connection: close\r\n\r\n");

  Serial.println("request sent");
  while (client.connected()) {
    String line = client.readStringUntil('\n');
   
    if (line == "\r") {
      Serial.println("headers received");
      break;
    }
  }
  String line = client.readStringUntil('\n');

  Serial.println("reply was:");
  Serial.println("==========");
  Serial.println(line);

  if(line=="Zapni LED 1" || "Zapni led 1" || "Zapni let 1" || "Zapni LED jeden" || "Zapni LED1" || "Zapni led1"){
     digitalWrite(led1, HIGH);
    }
     if(line=="Vypni LED 1" || "Vypni led 1" || "Vypni let 1" || "Vypni LED jeden" || "Vypni LED1" || "Vypni led1"){
     digitalWrite(led1, LOW);
    }
      if(line=="Zapni LED 2" || "Zapni led 2" || "Zapni let 2" || "Zapni LED dva" || "Zapni LED2" || "Zapni led2"){
     digitalWrite(led2, HIGH);
    }
     if(line=="Vypni LED 2" || "Vypni led 2" || "Vypni let 2" || "Vypni LED dva" || "Vypni LED2" || "Vypni led2"){
     digitalWrite(led2, LOW);
    }
      if(line=="Zapni LED 3" || "Zapni led 3" || "Zapni let 3" || "Zapni LED tri" || "Zapni LED3" || "Zapni led3"){
     digitalWrite(led3, HIGH);
    }
     if(line=="Vypni LED 3" || "Vypni led 3" || "Vypni let 3" || "Vypni LED tri" || "Vypni LED3" || "Vypni led3"){
     digitalWrite(led3, LOW);
    }
      if(line=="Zapni LED 4" || "Zapni led 4" || "Zapni let 4" || "Zapni LED styri" || "Zapni LED4" || "Zapni led4"){
     digitalWrite(led4, HIGH);
    }
     if(line=="Vypni LED 4" || "Vypni led 4" || "Vypni let 4" || "Vypni LED styri" || "Vypni LED4" || "Vypni led4"){
     digitalWrite(led4, LOW);
    }
    if(line=="Vypni"){
     
      digitalWrite(led1, LOW);
       digitalWrite(led2, LOW);
        digitalWrite(led3, LOW);
        digitalWrite(led4, LOW);
    }
     if(line=="Zapni"){
     
      digitalWrite(led1, HIGH);
       digitalWrite(led2, HIGH);
        digitalWrite(led3, HIGH);
        digitalWrite(led4, HIGH);
    }
 


   
  Serial.println("==========");
  Serial.println("closing connection");
}

Prid├íval som naraz tie ORy a k tomu aj to rozsvietenie v┼íetk├Żch di├│d. Prakticky funguje iba Vypni a Zapni, teda posledn├ę 2 if statementy. Ak d├ím vypn├║┼ą jednu di├│du, vypne to v┼íetky. Som u┼ż z├║fal├Ż :( premenn├║ line porovn├ívam so stringom cez == pre toto┼żnos┼ą..
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod maskrtnik01 » 13 Sep 2017, 19:39

Martin, ke─Ć vid├şm tie tvoje ORy, ─Źudujem sa ┼że ti to skompilovalo. Takto sa to ned├í skracova┼ą. Daj tam tak├ęto riadky:
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
if(line == "vypni led 1" || line == "vypni let 1")
maskrtnik01
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 487
Vek: 20.83
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 2

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 13 Sep 2017, 19:40

Myslel som si, ┼że to bude mo┼żno v tom! :) V─Ćaka!
Odtestovan├ę, funguje to b├íje─Źne :) :potlesk: Pridal by som karmu, ale neukazuje mi mo┼żnos┼ą prida┼ą.
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod Andy99 » 13 Sep 2017, 20:06

Myslel som si, ze neprispejem, ale neda mi to. Ale tvoj kod ma presvedcil o opaku. Zamyslal si sa niekedy na kodom este predtym, ako si ho napisal?
Ak ano, tak skus to spravit niekolko-krat. Nikdy neexistuje len jedine riesenie a vzdy sa snaz vymysliet este lepsie, aby bolo z coho vyberat.
Ak nie, tak by si s tym mal zacat.

Ak ti nejde o rychlost, ale skor prehladnost, nebolo by lepsie ten X-nasobny if prepisat do jedneho?
Neviem, ci ma arduino regexp, resp. ako je spravena optimalizacia. Ale mohla by to byt jedna z variant.
Druha, mne milsia varianta je napr. pouzitie funkcie strtok. Pomocou nej dokazes velmi elegantne nasekat vstupny retazes podla separatora. asledne porovnas len cast, ktoru potrebujes.

Dalsi hint je pouzit makra na opakujuce sa vyrazy (prehladnost, aj tak to za teba doplni preprocesor a dalsia vec, nemusis tolko trapit stack).

Kazdopadne som to nemyslel zle, skor to ber ako ponaucenie, ktore sa ti moze zist ;).
Andy99
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 271
Vek: 29.14
Zalo┼żen├Ż: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 15

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod pocitujlasku » 14 Sep 2017, 08:01

Andy99: vzdy sa da kod vylepsit. Ja napr. robim tak, ze skusam, az kym program nefunguje ako chcem a potom otvorim novy projekt a snazim sa ho prepisat rozumnejsie. Na zaciatku nikdy nevies ktorou cestou pojdes a co sa casom vyskytne. Mozno je to aj tento pripad. Najskor nejako posklada funkcny kod a potom vysledok optimalizuje.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3945
Vek: 34.53
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad, obcas Praha
Karma: 15

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod boraicho » 14 Sep 2017, 14:45

Co pouzivas na zaznam hlasu a prevod na text?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11380
Vek: 28.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 40

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 14 Sep 2017, 18:10

Pou┼ż├şvam javascript na spustenie mikrof├│nu a cez webkit sa to prelo┼ż├ş na text a ten n├ísledne ulo┼ż├şm do .txt s├║boru cez PHP, ktor├Ż si vie NodeMCU stiahnu┼ą a tam sa u┼ż n├ísledne pod─ża re┼ąazca vykon├í akcia. Vraj sa ten webkit nepou┼ż├şva a na┼íiel som x rie┼íen├ş s n├şm, kde u┼ż nefungoval, no toto rie┼íenie bolo jedin├ę, kde mi fungoval. Potom existuj├║ r├┤zne Web speech API ale tie som nesk├║┼íal. Inak ten Webkit plne podporuje Sloven─Źinu, ─îe┼ítinu a samozrejme Angli─Źtinu a mo┼żno aj v┼íetky jazyky. Funguje to na akomko─żvek zariaden├ş, ktor├ę ma ov┼íem mikrof├│n, pozor ale na built-features v prehliada─Źoch. Ak m├í┼í str├ínku na HTTP tak neradi sp├║┼í┼ąaj├║ mikrof├│n :)
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 14 Sep 2017, 21:16

N├ívod ako nato urob├şm a bude tu uverejnen├Ż ako ─Źl├ínok... Chcem ale vedie┼ą, ─Źi to bude fungova┼ą s Firefoxom alebo Operou.. M├┤┼żem v├ím poprosi┼ą o l├ískavos┼ą a prida┼ą prostredn├şctvom hlasu nie─Źo do syst├ęmu? https://arduino.php5.sk/abakis/ V─Ćaka! Pod Chrome to chod├ş, pod─ża niektor├Żch zdrojov to funguje iba tam. Po kliknut├ş na mikrof├│n sa spust├ş v├í┼í mikrof├│n (mo┼żno ho mus├şte prv├Ż kr├ít povoli┼ą) N├ísledne sn├şma asi 5 sek├║nd hlas. N├ísledne si zobrazte .txt s├║bor a pr├şpadne ho refreshnite cez Ctrl + F5. V─Ćaka!
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod boraicho » 15 Sep 2017, 11:45

zaujima ma to, prevod hlasu na text som chcel d├ívno. ale nie─Źo kde nemusi by┼ą pou┼żit├Ż net.

a ako spu┼í┼ąa┼í ten java script? cez webony prehliada─Ź?
a to v┼íetko robi┼í v v po─Źita─Źi? nepou┼żiva┼í MCU? mohol by si mi zhruba popisa┼ą ako to je v┼íetko? urobi┼í zaznam hlasu, potom ho prevedie┼í na text a ten text spracuje┼í v dal┼íej aplikacii? ─Źi ako? diky
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11380
Vek: 28.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 40

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod peterple » 15 Sep 2017, 12:07

Samozrejm├ę ┼że na to potrebuje┼í net. Cel├ę to rozpoznanie hlasu robia servery goooglu a preto sa ani moc ne─Źudujem ┼że to inde ako v chrome nejde. Alebo si mysl├şte ┼że oby─Źajn├Ż PC, alebo e┼íte lep┼íie chab├Ż mobil m├í na to aby rozoznal re─Ź v ─żubovolnom jazyku?.

Moment├ílne som pou┼żil v android aplik├ícii rozozn├ívanie bar k├│dov od googlu. To u┼ż m├í mo┼żnos┼ą aj offline chodu. Stiahne┼í nie─Źo do mobilu a rozpozn├í ti to ─Źiarov├ę k├│dy na ─Źo uk├í┼że┼í. Kolega ─Źo m├í 15Mpx fo┼ą├ík urobil rekord, rozpoznalo to 23 k├│dov naraz. E┼íte to vie robi┼ą aj OCR a detekciu usmiatych tv├ír├ş. Ale o offline rozpozn├ívan├ş re─Źi zatia─ż neviem.
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1446
Vek: 50.81
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 43

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 15 Sep 2017, 18:57

Rozdel├şm to takto:
ONLINE RIEŠENIE (MOJE):
    M├ím webstr├ínku, kde be┼ż├ş Javascript, Jquery a Webkit Speech Recognition (pravdepodobne Webkit funguje iba v Chrome)
    Web si otvor├şm a m├ím tam bu─Ć HTML input na text, ktor├Ż mus├şm nap├şsa┼ą, stla─Źi┼ą Enter, alebo klikn├║┼ą na odosla┼ą formul├ír, ten mi odo┼íle obsah po─ża do .txt s├║boru.
    Ak kliknem na mikrof├│n na str├ínke, tak mi za─Źne mikrof├│n nahr├íva┼ą, pok├Żm nie je "ticho" n├ísledne to ulo┼ż├ş do .txt s├║boru automaticky cez AJAX (Jquery)
    Do toho ist├ęho s├║boru sa to ulo┼ż├ş ─Źi to hovor├şm hlasom, alebo p├ş┼íem na do HTML inputu.
    NodeMCU sa napoj├ş na textov├Ż s├║bor a stiahne si jeho obsah. N├ísledne porovn├ím, ─Źi sa zhoduje s niektorou podmienkou.
    Napr: if line=="Zapni LED 1" a plat├ş to tak digitalWrite(led1, HIGH); Neviem to jednoduch┼íie vysvetli┼ą
    K m├┤jmu rie┼íeniu bude ─Źoskoro ─Źl├ínok tu na Svetelektro. Aj s k├│dmi at─Ć.. Je to skr├ítka len prevod hlasu na text a ten je v textovom s├║bore a ty ho stiahne┼í. Ni─Ź viac, ni─Ź menej. Podmienka je tu ale HTTPS. Google Chrome ner├íd p├║┼í┼ąa mikrof├│n na Non-HTTPS str├ínke :)
OFFLINE RIEŠENIE:
    Existuje Speech Recognition module k Arduinu, zaber├í mnoho pinov, ─Źi┼że ti ostane m├ílo pinov na celkov├Ż projekt (napr UNO)
    Neviem o ┼łom mnoho, podporuje iba 15 pr├şkazov rozdelen├Żch do 3 skup├şn, v ka┼żdej po 5. Ale neviem, ─Źi n├íhodou nie s├║ pevno nastaven├ę. Podporuje to nejak├ę jazyky, n├í┼í mysl├şm nie.
Obrázok
Obrázok
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod boraicho » 15 Sep 2017, 19:36

─Źo je ten nodeMCU?

tie offline rozpoznava─Źe ani niesu vlastne rozpoznava─Źe. len to nahraje zvuk a ked potom ten zvuk zaregistruje tak to nie─Źo spravi. nemusis tam ani hovori┼ą, sta─Źi si prdnu┼ą a ked si prdne┼í presne tak isto aj druhykrat, tak si vie┼í rozsvietit svetlo .

ale aby som nebol s cesty, tento som si kupil u┼ż d├ívnej┼íie
http://www.tme.eu/sk/details/mikroe-153 ... kup-click/
jednoducho sa to pou┼żiva a zarazilo ma ako rychlo to doka┼że vyhodnoti┼ą.

ale chcel by som nie─Źo take skusi┼ą s rozpoznavanim hlasu. ja by som skor i┼íiel cestou nie ako ty ┼że tam nahad┼żem rozne tvary jedneho slova, ale napriklad , ak sa nejake slovo zhoduje so slovom v databaze aspon s 80% a plus da┼ą tam tabu─żky ako┼że "slovesa, predmety, ─Ź├şsla"
v databaze mame rozdelen slova v slovesach mame: zapni, vypni,... v predmetach mame: ┼żiarovka, ventilator,... ─Źislach mame ─Źisla.
a teraz ak poviem zapni svetlo tak vie ┼że zapni je sloveso ┼że ma stav vyhodi┼ą do logickej jednotky a svetlo ┼że ma do logickej jednotky nahodi┼ą svetlo. a samozrejme sta─Źi ak sa bude slovo zhodova┼ą aspon s 80% ─Źi┼że zapni alebo zapny sa bude na minimalne 80% zhodova┼ą so slovom zapni v tabu─żke a slovo svetlo alebo svedlo sa bude tie┼ż zhodova┼ą aspon na 80% so slovom svetlo.

si myslim ┼że takto by to bolo ur─Źite super....
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11380
Vek: 28.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 40

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 15 Sep 2017, 20:32

Zauj├şmav├í doska, je aj dos┼ą ve─żk├í, alebo sa mi to zd├í iba pod─ża tej foto?
NodeMCU je doska, ktor├í m├í ─Źip ESP8266 (star├í sa o wifi a o v├Żpo─Źtov├║ ─Źas┼ą) m├í jedno jadro a je to 32-bitov├Ż procesor. Prostredn├şctvom neho stiahnem textov├Ż s├║bor a vy─Ź├ştam z neho obsah. Nako─żko Chrome blokuje mikrof├│n na HTTP str├ínke bez ┼íifrovania tak som bol n├║ten├Ż prejs┼ą na HTTPS a okrem toho NodeMCU zvl├ída ┼íifrovanie. Napr├şklad pri Arduine Wiznet W5100, ─Źo je najpou┼ż├şvanej┼í├ş Ethernet Shield nepodporuje, tak┼że by mi bol nani─Ź.. :) NodeMCU sa d├í programova┼ą aj ako Arduino. Nie─Źo tak├ę sa ur─Źite d├í, pri tom by som pou┼żil nie─Źo na ┼ít├Żl Elastic Search.. :) i ke─Ć.. Ja si mysl├şm, ┼że sa to bude mie┼ía┼ą, ak tam bude viacero pr├şkazov pre zapni a tak.
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod boraicho » 15 Sep 2017, 21:07

nie , ten plo┼íak ja vcelku mal├Ż, 3x6cm?

nebude sa mie┼ía┼ą, lebo zapni svetlo, zapni ventilator, zapni hudbu, zapni da─Źo, .... stale je tam to "zapni" ─Źi┼że uved do LOG1 a druhe bude ozna─Źova┼ą ─îO ma zapnu┼ą.
a opa─Źne ─Źi┼że vypni svetlo, vypni ...., .... ─Źi┼że uvedie do LOG0 ─Źi┼że prikazy zapni a vypni tam doslova budu v databaze iba 1x

odkia─ż si?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11380
Vek: 28.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 40

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 15 Sep 2017, 22:15

Ch├ípem u┼ż :) Som z okolia Popradu a za dva t├Ż┼żdne u┼ż budem na intern├íte v KE cez t├Ż┼żde┼ł
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod boraicho » 15 Sep 2017, 23:30

bude┼í to ma┼ą aj s hardwerom na intraku? ve─żmi r├íd by som pri┼íiel nie─Źo o tom podiskutova┼ą a posku┼ía┼ą nie─Źo.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11380
Vek: 28.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 40

Re: Chyba v OR alebo if statemente?

Odosla┼ąod martinius96 » 15 Sep 2017, 23:42

Zrejme ano :) len najprv musim da┼ą dokopy izbu, lebo vyzer├í hrozivo :D ale potom ┼ąa r├íd priv├ştam.
─îl├ínok na Svetelektro bol zaslan├Ż no st├íle e┼íte nie je pridan├Ż. Je to tak├Ż Guide How to pre ─Źo najjednoduch┼í├ş syst├ęm. Ke─Ć urob├şm ─Ćal┼íiu verziu, ktor├í bude ma┼ą lep┼íie pou┼żitie, tak to tie┼ż prid├ím.
https://www.pcforum.sk/ovladanie-hlasom-pre-arduino-nodemcu-esp32-raspberry-orange-pi-projekty-vt194363.html
martinius96
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 38
Zalo┼żen├Ż: 31.08.2017
Karma: 1


Nasp├Ą┼ą na Mikropo─Ź├şta─Źe

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.07 sek├║nd