Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Skype 4.3 na LM 17.3

Skype 4.3 na LM 17.3

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod kingjan » 11 Nov 2017, 18:28

Na jednom z mojich ntb mám nainštalovaný Linux Mint 17.3 Rosa. Dlhšiu dobu som ho nepoužíval-asi od mája 2017. Teraz keď som ho zapol, zistil som že všetko "ide", až na Skype, ktorý tu bol nainštalovaný vo verzii 4.3. Dočítal som sa že táto verzia od júla 2017 je nefunkčná. Verzie pre Linux, ponúkané Skypom sú však len pre architektúru 64 bit, no tento ntb je 32 bitový. Poradí mi niekto ako by som mal ďalej postupovať? Používam ho síce ako rezervný, ale bola by škoda keby nemal plnohodnotné použitie. Za každú radu vopred ďakujem.
kingjan
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 215
Vek: 73.23
Založený: 13.01.2008
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod martin knocik » 11 Nov 2017, 19:10

Novy Skype pre Linux je uz iba 64 bitovy (SSE2 procesory a novsie)
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí
martin knocik
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1424
Vek: 27.39
Založený: 23.01.2008
Bydlisko: Trenčianska Turná
Karma: 6

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod Dali2 » 11 Nov 2017, 23:01

Mozes pouzit webovu verziu, ta funguje normalne, skype pre linux M$ dojebal na mraky.

https://web.skype.com
Dali2
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 741
Vek: 51.01
Založený: 01.09.2008
Bydlisko: Beniakovce
Karma: 5

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod romiadam » 12 Nov 2017, 04:05

MS dojebe vsetko co sa da. Nasi (rocnik 1947 a 1952) maju v kuchyni TV a nie su akosi na PC alebo notebook. Tak som im kvoli tomu kupil Smart TV so Skype aj s kamerou. Vsak nech sa rozpravame a vidime nakolko zijem v IRL. Totalne to MS doj..al, ked od dna xy to cele prestalo fungovat. Mozem teraz kupovat dalsi Smart TV, lebo sa im nechcelo vydat update (alebo akceptovat starsiu verziu skype na TV). Takto to bolo cele super, Kamera na TV, ako keby som bol doma v kuchyni... a nasi si mohli robit co chceli, mali ruky volne. Ano je tu moznost cez mobil, ale nie je to ono. A zase som ich musel ucit ako na to.... a to musis drzat, ruky nemas volne inak vidis plafon a podobne. Skratka to doj..ali poriadne. K...ti. Sorry za OT, ale musel som sa vyspovedat....
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2175
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 11

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod martin knocik » 22 Nov 2017, 19:46

http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí
martin knocik
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1424
Vek: 27.39
Založený: 23.01.2008
Bydlisko: Trenčianska Turná
Karma: 6

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod ferguson » 22 Nov 2017, 22:15

romiadam: tiez som kritik MS, ale v tomto pripade sa stazuj na svojho vyrobcu TV ze kasle na updaty aplikacii. Na hovno su nam vsetky tie "smart" veci, ked vyrobcovia kaslu na softver...

kingjan: skusal si instalacku zo stranky skypu? Neviem sice ci je aj 32bit, ale ta nova verzia je podla mna daleko lepsia.
ferguson
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 875
Vek: 29.18
Založený: 18.11.2007
Bydlisko: Pod Dubňom
Karma: 3

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod Dali2 » 22 Nov 2017, 22:20

Skusal som Skype na LM 18.2 a sposobuje mi neocakavane niekolkosekundove mrznutie systemu, po vypnuti skype sa vsetko vrati do normalu, nevidno nic ani na systemovom monitoringu, proste system 2-3 sekundy absolutne nereahuje na nic (ani na mys). Web verzia funguje ako-tak, ale aspon neblbne system. Starsie verzie toto nerobili. Skype klient bol stiahnuty priamo zo stranky Skyep (kde uz je copyright mrkvosoftu)
Dali2
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 741
Vek: 51.01
Založený: 01.09.2008
Bydlisko: Beniakovce
Karma: 5

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod ferguson » 23 Nov 2017, 09:39

Ja mam LM18.3 a najnovsi skype a ide to bez problemov. Este lepsie ako tie 4.3 verzie. Ak ti to mrzne, tak problem bude podla mna niekde inde. Ja by som podozrieval ovladace zvuku, ale to je len tip.
ferguson
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 875
Vek: 29.18
Založený: 18.11.2007
Bydlisko: Pod Dubňom
Karma: 3

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod OM0XA » 23 Nov 2017, 10:14

ja len ziram, ako MS domrvil ten skype. Tiez som musel vymenit jeden PC za 64-bitovy, kvoli skype. A ani nehovorim o novom dizajne, ktory je uuuuuplne nahovno. Pridali same blbosti, neprehladne to je jak svina, skype mi ponuka s kym sa mam spojit, no proste zleee. Treba tuto aplikaciu opustit a pouzit nieo ine.
OM0XA
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 213
Založený: 03.10.2012
Bydlisko: Poprad
Karma: 2

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod kingjan » 23 Nov 2017, 11:02

"a použiť niečo iné..." Poraďte čo. Skúšal som aj tú webovú verziu-píše mi že môžem len chatovať. Na telefónovanie mi ponúka nákup kreditu. Či to len neviem?

-- Spojený príspevok 23 Nov 2017, 10:09 --

To Ferguson: veď to je môj problém- 32 bit novú verziu nikde neuvádzajú. Všetko len 64 bit. Moja verzia 4.3. mi len preblikne a "zhasne", neponúkne mi žiadnu aktualizáciu.
kingjan
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 215
Vek: 73.23
Založený: 13.01.2008
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod OM0XA » 23 Nov 2017, 13:10

viber, ekiga, jitsi, ... skype nie je jediny.
OM0XA
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 213
Založený: 03.10.2012
Bydlisko: Poprad
Karma: 2

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod ferguson » 23 Nov 2017, 16:13

Pozeral som to a ozaj je len 64 bit. Viber to iste. Myslim, ze vacsina SW pomaly prechadza len na 64bit.

Ako nechcem byt zly, ale Skype ma celkom dost vysoke naroky na HW a ocakavat nejaky vykon od PC, ktory ani nie je 64bit... Asi je cas na upgrade.
ferguson
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 875
Vek: 29.18
Založený: 18.11.2007
Bydlisko: Pod Dubňom
Karma: 3

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod dan21 » 23 Nov 2017, 16:19

Skype sice mam aj ja ale ho moc (skoro vobec) nepouzivam. Presiel som uz davno na Viber a som spokojny. Mam ho v mobile a aj v PC.
dan21
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2334
Založený: 11.04.2007
Bydlisko: ZA
Karma: 17

Re: Skype 4.3 na LM 17.3

Odoslaťod laci » 25 Nov 2017, 11:01

kingjan napísal:"a použiť niečo iné..." Poraďte čo....

Zdar.
Dá sa to ... a je to 32 bitové a ide.
Skype
Kód: Vybrať všetko
https://github.com/stanfieldr/ghetto-skype/releases/tag/v1.5.0

Rambox
Kód: Vybrať všetko
https://github.com/saenzramiro/rambox

Alebo ako martin knocik už linkoval: do terminálu napis:
Kód: Vybrať všetko
sudo  perl -pi -e 's/4\.3\.0\.37/8.3.0.37/g' '/usr/bin/skype'

Laci.
laci
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 355
Založený: 20.11.2008
Bydlisko: Galanta
Karma: 0


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.52 sekúnd