Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Probl├ęm s ukon─Źen├şm na─Ź├ştania znakov do po─ża - C

Probl├ęm s ukon─Źen├şm na─Ź├ştania znakov do po─ża - C

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Probl├ęm s ukon─Źen├şm na─Ź├ştania znakov do po─ża - C

Odosla┼ąod alvar » 17 Nov 2017, 20:34

─îaute, viete mi poradi┼ą, ako m├ím spr├ívne ukon─Źi┼ą na─Ź├ştavanie hodn├┤t do po─ża "input"? Na─Ź├ştavanie sa ukon─Ź├ş vtedy, ak pri ─Ź├ştan├ş vstupu program naraz├ş na hodnotu 0 alebo d├┤jde k ukon─Źeniu ┼ítandardn├ęho vstupu (na─Ź├şta sa hodnota EOF napr. stla─Źen├şm kl├ívesovej skratky Ctrl+d). Pole je typu float. D├şky moc!

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
float input[500];
float number;
int i = 0;

while(scanf("%f", &number) == 1){
            if(number != 0 && number != '\n' && number != EOF){
                i++;
                input[i] = number;
            }
            else {
                break;
            }
}
alvar
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 57
Zalo┼żen├Ż: 16.09.2014
Karma: 0

Re: Probl├ęm s ukon─Źen├şm na─Ź├ştania znakov do po─ża - C

Odosla┼ąod peterple » 17 Nov 2017, 22:28

Predpoklad ┼że number bude niekedy obsahova┼ą '\n' alebo EOF je chybn├Ż. LineFeed je pre scanf biely znak tak┼że ho pova┼żuje za odde─żova─Ź ako je napr. medzera. EOF funkcia scan vracia ako v├Żsledok volania. A t├║ si ty nikam neuklad├í┼í, iba ju porovn├íva┼í ─Źi bola jedna. Teda ┼że scan naplnil jeden parameter.
Zadanie do školy?
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1737
Vek: 51.82
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 47


Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

cron
Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.22 sek├║nd