Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Script php na webstranku

Script php na webstranku

Sem možete napísať ak potrebujete niečo vyrobiť napr. plošný spoj alebo nejaké zariadenie...

Moderátori: Merak, Moderátori

Script php na webstranku

Odoslaťod djwiktor » 05 Dec 2017, 20:31

Ahojte, urcite sa tu najdu aj chalani, co daco kodia na webe.
Potreboval by som uplne jednoduchu vec.

Moje zariadenie bude cez wifinu posielat cez http get spravy v style : GET http://mojawebstranka/data/update.php?I ... bbb&T3=ccc ....... &U3=zzz , pricom aaa,bbb,ccc...zzz su cisla.

Potrebujem spravit skript update.php, ktory by bezal na mojej webstranke a robil nasledovne:
1. ked pride GET request s datami hore uvedenymi, tak prideli k tymto datam timestamp a ulozi prisle data do txt suboru s nazvom dataID.txt v zlozke mojawebstranka/data/ pricom ID v nazve suboru je ID zariadenia, ktore tieto data poslalo.
2. samozrejme danemu zariadeniu odpise spravnost prijatia udajov
3. TXT subor musi byt ulozeny vo formate date(DD.MM.YYYY);time(hh:mm);data1;data2;data3 atd...

Zadrhel - aspon si myslim - povedzme, ze bude posielat na webstranku 10 zariadeni sucasne ( raz za minutu, nahodne poradie). Avsak kazde zariadenie bude posielat ine udaje, napriklad jedno bude posielat T1, T2, U3, ale druhe zariadenie posle iba T3, U3. To znamena, ze cely payload je univerzalny - treba hladat vsetky premenne, ale do suboru pre dane zariadenie ulozit iba tie, ktore naozaj prisli.


Dam priklad :

Zariadenie s ID1 posle spravu: ...update.php?ID=1&T1=33.4&T3=22.8
Zariadenie s ID5 posle spravu: ...update.php?ID=5&T2=4.0&U3=225
Skript na stranke tieto spravy prijme, zariadeniam odpovie ze data prisli v poriadku a rozpsarsuje to do dvoch suborov s nazvom data1.txt a data5.txt podla horeuvedenej logiky. Data do suborov sa budu pridavat (Append).

Ja si to potom na webstranke nejak uz skusim spravit cez highcharts alebo daco podobne aby to malo hlavu a petu.


Je toho dakto schopny, dajme tomu za 15-20€?
Detaily by sme dobrali v sprave(emaile).
Tlacim na 3D tlaciarni Felix 3.0 dual
Stormchasers.sk
djwiktor
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1425
Vek: 31.33
Založený: 01.07.2010
Bydlisko: Šaľa
Karma: 12

Re: Script php na webstranku

Odoslaťod mac26 » 05 Dec 2017, 21:35

Co to ma robit?
Ja som robil to iste, ale namiesto suborov som to ukladal do DB.
Ak by ti to pomohlo, skusim to najst
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1002
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6


Naspäť na Potrebujem niečo vyrobiť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.11 sekúnd