Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Prechod z Wifi na optiku

Prechod z Wifi na optiku

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod marioo » 14 Nov 2017, 21:32

Ja len aby niekto nebol popletený z názvu "optický" a potom tam vidí VDSL modem.... :)
.. zrejme niekam dotiahli optiku a poslednú mílu robia cez VDSL technologiu...



.... potom je každý internet optický, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou je nejaká jeho časť ťahaná vždy optikou :)
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 162
Vek: 44.46
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod alidedko » 14 Nov 2017, 22:05

Ked si zoberies, tak mas pravdu a kazdy jeden je opticky :D
Trhala si chrasty, tretieho dvanásty ...
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3249
Vek: 25.87
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Karma: 22

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod romiadam » 15 Nov 2017, 03:24

Más pravdu nie je to optický internet. Bude to VDSL alebo niečo take. Opytam sa toho co to bude montovat ze co to vlastne je.

Do okamihu ako som upol ten link na modem som si myslel, že mi budú montovať optiku. Tak preto je názov témy taky aký je. No ale keď mi poslali ten modem postou, tak som pochopil že to optika do domu nebude.
Ja som to potreboval vedieť, že ak to bude optika, či to môže ukončiť na povale A ďalej pokračovať klasickým (už natiahnutým) kablom az k routeru v obyvacke alebo musí ísť s optikou az do obyvacky (čo som nechcel)
Napojon ked mi prisiel modem vysvitlo, ze to ziadna optika nebude. Teda môj problém je vyriešený, lebo použijem existujúci kábel A netreba mi ťahať novy.
Diki všetkým za reakcie. Potom vám sem napíšem že čo to vlastne je.
(vyroky nemenovaneho clena fora:)
...zaklady elektrotechniky ovladam dokonale, tak napr. taky tyristor neviem ako presne funguje
...ak su prepocitane ohmy na metre kablu, znamena to ze musim mat pouzity vzdy celu dlzku 1 metra?
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1564
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 9

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod romiadam » 05 Dec 2017, 13:40

Ozivujem tuto temu, ale uz len ako UPDATE

Tak mi to uz nainstalovali.
Je to vlastne telefonna linka. Optika je daleko odo mna as 400 metrov. Pouzili stary povodny telefonny drot, ktory bol natiahnuty este ked som kupoval dom.
Takze to stacilo na povale len prepojit s exisutjucim LAN kablom a dole v obyvacke sa nainstalovala na stenu nova telefonna zasuvka a do nej sa zapojil ten LAN kabel z povali. Takze mam vlastne internet cez tel. linku asi to VDSL.

S rychlostou som nadmieru spokojny: merane teraz o 11:41

IT.PNG


Konecne mam normalny internet...
(vyroky nemenovaneho clena fora:)
...zaklady elektrotechniky ovladam dokonale, tak napr. taky tyristor neviem ako presne funguje
...ak su prepocitane ohmy na metre kablu, znamena to ze musim mat pouzity vzdy celu dlzku 1 metra?
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1564
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 9

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod koenzim » 05 Dec 2017, 15:15

Môžem sa opýtať na cenu takéhoto pripojenie v IRL?
Ja mám už 4 roky VDSL od Telekomu, začínal som na 50/5Mbps, potom zrýchlili na 80/8Mbps (teoretické rýchlosti). Reálne mi to ide asi podobne ako tebe a platím 20€/mesiac. Som zvedavý koľko to stojí inde :)
koenzim
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 66
Vek: 32.31
Založený: 17.03.2011
Bydlisko: RK
Karma: 2

Re: Prechod z Wifi na optiku

Odoslaťod romiadam » 06 Dec 2017, 00:40

Cena je 41€. To je inetrnet + prenajom tel. linky (poplatok za tel. linku). Poplatok za linku je 25.50€ a zvysok 15.50 je cena internetu. Dali mi aj tel. cislo teda mozem pouzivat aj telefon, ale tarif su vyssie ako keby som si kupil neaky balicek (myslim ze od 10-15€ zacinaju rozne balicky s volnymi minutami).

https://www.puretelecom.ie/purely-broadband

tam pisu 44€. Ked som to ja telefonicky objednaval vraveli mi ze to bude stat 41€. Tak uvidim pri prvej platbe. Tie 3€ uz ma nezrujnuju...
(vyroky nemenovaneho clena fora:)
...zaklady elektrotechniky ovladam dokonale, tak napr. taky tyristor neviem ako presne funguje
...ak su prepocitane ohmy na metre kablu, znamena to ze musim mat pouzity vzdy celu dlzku 1 metra?
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1564
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 9

Predchádzajúca

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.25 sekúnd