Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Router D-Link DIR615 - st├íle sa re┼ítartuje

Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Procesory, grafick├ę karty, mati─Źn├ę dosky, pevn├ę disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 13 Jan 2018, 23:19

Spolu┼żiak ma poprosil ─Źi by som mu neopravil router, ktor├Ż sa re┼ítartuje v┼żdy po zapnut├ş. Hovoril ┼że sta─Ź├ş da┼ą nov├Ż FW cez nejak├Ż servisn├Ż m├│d, ┼że treba nastavi┼ą statick├║ IP po─Ź├şta─Źa na 192.168.0.2. Spravil som, no str├ínku routra nena─Ź├ştalo. Tak som sk├┤r h─żadal probl├ęm v HW ─Źasti, lebo tie pravideln├ę re┼ítarty po zapnut├ş p├┤sobia ako zl├í filtr├ícia zdroja. H─żadal som aj na internete a niektor├ş p├şsali ┼że sta─Źilo vymeni┼ą adapt├ęr. To som spravil, router u┼ż aj nabehol na dlh┼í├ş ─Źas, u┼ż svietila aj kontrolka WiFi, ale hne─Ć nato op├Ą┼ą reset. To ist├ę s ─Ćal┼í├şm adapt├ęrom. Tak som teda sk├║sil zapoji┼ą to na 4 tu┼żkov├ę baterky v s├ęrii (adapt├ęr m├í 5V) ale re┼ítartovalo sa to aj s nimi. Posledn├Ż n├ípad bol vymeni┼ą kondenz├ítory vo vn├║tri, tie som pozeral ale vyfu─Źan├ę neboli, mohli by by┼ą vyschnut├ę? Nem├ím mer├ík na kapacitu tak┼że zmera┼ą to neviem a rozm├Ż┼í─żam ─Źi by mohla pom├┤c┼ą v├Żmena. Na internete tie┼ż p├şsali ┼że treba vymeni┼ą kondenz├ítory a i┼ílo im to, tak teraz neviem. Lebo baterky filtr├íciu v podstate nepotrebuj├║, preto nech├ípem pre─Źo to ne┼ílo ani s nimi. M├í s t├Żm niekto sk├║senos┼ą?
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Merak » 13 Jan 2018, 23:25

Ako star├Ż je router? Pokia─ż m├í viac ako 5 rokov, tak vymeni┼ą elyty.
┼żivot je ako s├şnusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzit├Żm si dvakr├ít na nule
pon├║kam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art20.html
P.S.: sk├┤r som vedel zapoji┼ą vidlicu a z├ísuvku ako rozpr├íva┼ą
Merak
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 6008
Vek: 38.48
Zalo┼żen├Ż: 10.07.2012
Bydlisko: Bratislava - Vraku┼ła
Paragraf: 24
Karma: 63

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Marek1975 » 13 Jan 2018, 23:27

mohli by by┼ą vyschnut├ę?

a preco by nemohli? vymen za nove a uvidis, router je zariadenie ktore bezi 24/7/395 ani by som sa necudoval, zeby neboli suche

Lebo baterky filtr├íciu v podstate nepotrebuj├║, preto nech├ípem pre─Źo to ne┼ílo ani s nimi.

router nevie, ze su na napajani baterky

Aky stary je router? Merak ma predbehol :D
Marek1975
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1279
Vek: 42.96
Zalo┼żen├Ż: 25.10.2016
Bydlisko: Trst├şn a Budkovce
Karma: 12

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod alidedko » 13 Jan 2018, 23:39

Obidvaja ste ma predbehli.

Aky je stary? Ak viac, ako 5 rokov, tak nie vymenit elyty, ale vymenit router. O to viac, ze je to D-Link.

Ak sa ti router neustale restartuje, mozes mat aj 10 servisnych modov, firmware tam nenasypes. Ak sa nahodou aj zacne nieco instalovat a pride restart, aj tak ho vyhodis.
Naposledy upravil alidedko d┼ła 13 Jan 2018, 23:41, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3609
Vek: 26.22
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 13 Jan 2018, 23:40

├üno cez 5 rokov m├í ur─Źite a i┼íiel pravdepodobne cel├║ t├║ dobu vkuse. A re┼ítartova┼ą sa za─Źal z ni─Źoho ni─Ź, preto som us├║dil ┼że SW chyba to asi nie je.

Marek1975 nap├şsal:router nevie, ze su na napajani baterky

To s├şce nevie, ale ve─Ć u┼ż tie samotn├ę baterky mohli nahradi┼ą filtr├íciu nap├Ątia vo vn├║tri, ktor├í je rie┼íen├í kondenz├ítormi. Alebo to je blbos┼ą? V├Ą─Ź┼íinou zariadenia na baterky ani nemaj├║ dodato─Źn├║ filtr├íciu.

alidedko nap├şsal:nie vymenit elyty, ale vymenit router. O to viac, ze je to D-Link.

To som mu tie┼ż povedal, ale ┼że n├íhodou sa m├┤┼że podari┼ą oprava ke─Ć vymen├şm kondenz├ítory, preto sa pre istotu p├Żtam aj tu ─Źi rozm├Ż┼í─żam spr├ívne :D
Naposledy upravil Edgar d┼ła 13 Jan 2018, 23:43, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod alidedko » 13 Jan 2018, 23:42

Chlapi nemysleli len filtraciu na vstupe.

Ako iste vies, vnutri je spinany zdroj.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3609
Vek: 26.22
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 13 Jan 2018, 23:45

alidedko nap├şsal:Ako iste vies, vnutri je spinany zdroj.

├üno to som si aj myslel, tak asi bude probl├ęm s t├Żmi kondenz├ítormi za zdrojom
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod alidedko » 14 Jan 2018, 00:05

Tiez to tak vidim.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3609
Vek: 26.22
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Marek1975 » 14 Jan 2018, 00:08

Alebo to je blbos┼ą?


jj veru je :D vycaril si mi usmev :D boze zahod ho, v dnesnej dobe kupis za dvacku poriadnejsie zelezo nez je ten D-LINK, ja som rad, ze som sa tych mojich NEDA-LINK pozbavoval :D
Marek1975
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1279
Vek: 42.96
Zalo┼żen├Ż: 25.10.2016
Bydlisko: Trst├şn a Budkovce
Karma: 12

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod straciam » 14 Jan 2018, 00:25

vela dlinkov mali problem s nvram pametami. aktualizaciou origo fw sa im nieco posahalo tak, ze ta nvram uz nestaci na ulozenie nastaveni a ked sa nvram zahlti, pride automaticky restart. mal som doma tiez taky router. pri hladani riesenia som tiez narazil na radu vymenit elyty. mne to nepomohlo. mozno to bude tvoj pripad. mne dir615 funguje bez problem s ddwrt.
No password, no problem.
Ins-piration

Ponukam moznost 3D tlace. info cez ss.
straciam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1106
Vek: 32.55
Zalo┼żen├Ż: 06.01.2009
Bydlisko: Podbrezova
Karma: 29

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Daevid » 14 Jan 2018, 12:35

Ako uz bolo spominane, moze byt zly adapter, mozu byt zle elity nakolko v nutri budu dcdc menice ale moze to byt aj SW problem (na to dlink dost trp├ş). Ja mam DIR-825 a mal som problem ze zamrzal, reklamoval som a novy robil to iste. Tak som nahral DD-WRT a roky som ani nevedel ze ho mam... Ked sa po vymene adapteru uz chova inak, skusil by som prehrat ten FW. Treba ale pozriet navod na internete, urcite sa to nerobi tak ze iba zmenis IP na pocitaci, myslim ze tam je este nejaka procedura s reset tlacidlom...
Daevid
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 33
Zalo┼żen├Ż: 15.11.2007
Karma: 0

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Mek » 14 Jan 2018, 15:26

Mne sa jeden d-link davnejsie tiez vkuse restartoval a ukazalo sa, ze bol vadny filtracky kondik v adapteri, router bol komplet OK.
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat :)
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
"Failing to plan is planning to fail." (Alan Lakein)
Mek
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 216
Zalo┼żen├Ż: 15.10.2015
Bydlisko: ZA, TN
Karma: 2

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 14 Jan 2018, 23:16

Daevid nap├şsal: urcite sa to nerobi tak ze iba zmenis IP na pocitaci, myslim ze tam je este nejaka procedura s reset tlacidlom...

To je pravda, treba ho da┼ą do toho servisn├ęho m├│du podr┼żan├şm reset tla─Źidla na dobu aspo┼ł 30 sek├║nd, k├Żm neza─Źne blika┼ą LEDka zapnutia, to som urobil, bol v tom m├│de. Po─Ź├şta─Ź norm├ílne ukazoval "Unedified network" so ┼żlt├Żm v├Żkri─Źnikom ┼że nem├í net, tak┼że pripojenie s routrom tam zrejme bolo. Ale ak som zadal IP routra do prehliada─Źa tak dlho na─Ź├ştavalo a skon─Źilo to spr├ívou timeout. Tak neviem, tie elyty sk├║sim vymeni┼ą a ke─Ć nepom├┤┼że, nebudem to viac rie┼íi┼ą a poviem mu nech k├║pi nov├Ż router...
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 14 Jan 2018, 23:33

A to si len dr┼żal reset tla─Źidlo? Neviem s├şce ako to m├í t├íto pomsta z ─Ź├şny, ale napr├şklad ovislinky to tu┼í├şm mali tak, ┼że si odpojil zdroj, stla─Źil reset a pripojil si nasp├Ą┼ą zdroj. Potom si po─Źkal, k├Żm to neza─Źne blika┼ą a a┼ż vtedy to pre┼ílo do toho m├│du, kde sa dal nahra┼ą firmware. Taktie┼ż to malo ├║plne odli┼ín├║ IP-─Źku. Tu┼í├şm ┼że ovis mal norm├ílne 192.168.100.252 a v servisnom m├│de mal 192.168.1.6 alebo tak nejak. U┼ż si to poriadne nepam├Ąt├ím. Ja len, ─Źi fakt rob├ş┼í v┼íetko tak, ako m├í┼í.
Edit: ─îo sa t├Żka t├Żch ovislinkov, tak ke─Ć som spravoval sie┼ą na intern├íte, boli tam pou┼żit├ę ovislinky, ktor├ę mali v tom ─Źase asi 5 rokov. Po─Źas jedn├ęho roku sa mi stalo, ┼że asi v troch odi┼íli kondenz├ítory dos┼ą tesne za sebou. ├Üplne, jak keby to tak mali nastaven├ę :D Po v├Żmene to be┼żalo, ale ─Źi to e┼íte st├íle funguje, to fakt netu┼í├şm.
Ak je to spolu┼żiak zo strednej, tak vzh─żadom na to, ─Źo za ┼íkolu vy┼ítudoval, by sa mal nad sebou zamyslie┼ą, ┼że pou┼ż├şva tak├║to sprostos┼ą a e┼íte k tomu 5 rokov.
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 463
Vek: 23.03
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 3

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 14 Jan 2018, 23:40

Dobr├í ot├ízka, ─Źerpal som len z in├Żch f├│r, koment├írov na YouTube a z toho ─Źo mi povedal ten kamar├ít ktor├Ż to u┼ż h─żadal tie┼ż, iba nevedel zmeni┼ą IP-─Źku po─Ź├şta─Źa, preto to dal mne. A pod─ża toho rob├şm v┼íetko ako m├ím, no ─Ćal┼íiu vec p├şsali, ┼że niektor├ę nov├ę prehliada─Źe to nepodporuj├║, ale ┼że napr├şklad FireFox 13.0 ├íno. Ten som stiahol, nain┼ítaloval na USB-─Źko a ke─Ć som to i┼íiel otvori┼ą z USB-─Źka, aj tak mi otvorilo aktu├ílnu verziu FireFoxu ktor├║ m├ím v PC, ─Źo som nepochopil :D A odin┼ítalov├íva┼ą Mozillu kv├┤li tomu nejdem. Sk├║┼íal som aj cez IE a tie┼ż nena─Ź├ştalo tak neviem mo┼żno je aj probl├ęm v t├Żch prehliada─Źoch.
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 14 Jan 2018, 23:42

Probl├ęm asi bude inde, ale pre istotu sk├║s vypn├║┼ą firewall. Aspo┼ł tak├║to ban├ílnu vec hne─Ć vyl├║─Źime.
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 463
Vek: 23.03
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 3

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod miroja » 15 Jan 2018, 10:21

Postupoval by som nasledovne:
V prvom rade by som zistil, ci ti router po resete da pccku IP (ipconfig /release/renew).
Potom by som zistili aku IP a GW pridelil rouer mojmu pc.
Pingol by som na GW.
Az potom by som skusal webbrowser.
miroja
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1778
Vek: 55.95
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (ob─Źas Tekov)
Karma: 13

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod Edgar » 16 Jan 2018, 22:13

T├║ IP-─Źku treba nastavi┼ą ako statick├║, tak ak├║ mi m├í da┼ą router? Ak nastav├şm IP na automatick├║, s├şce router mi nejak├║ prirad├ş, ale vtedy u┼ż pri zadan├ş 192.168.0.1 nap├ş┼íe ┼że str├ínka je nedostupn├í. Tu je in├í─Ź presne ten n├ívod ako to m├í by┼ą a presne toto rob├şm ale na konci mi hod├ş timeout. A tam p├ş┼íe ┼że pri tejto chybe je to nepodporovan├Ż prehliada─Ź. No stiahol som e┼íte aj Chrome 49 ako p├ş┼íu tam, ale aj tam d├íva timeout.
Edgar
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 846
Vek: 21.31
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Router D-Link DIR615 - stále sa reštartuje

Odosla┼ąod miroja » 16 Jan 2018, 22:44

Napis sem, aku IP a GW da router tomu PC (v cmd ipconfig /all a potom prtscr).
miroja
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1778
Vek: 55.95
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (ob─Źas Tekov)
Karma: 13


Nasp├Ą┼ą na Hardv├ęr

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 3 host├ş.

cron
Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.72 sek├║nd