Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • OVP CT2124 porucha

OVP CT2124 porucha

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

OVP CT2124 porucha

Odoslaťod Radus » 03 Júl 2011, 23:08

Zdravím, do TV veľmi nešprtám, tak poprosím o pomoc. Bol som na návšteve doma na otočku, privítali ma stým ze sa pokazilo TV, máju síce náhradný, tak ze to neponáhľa. Šupom som nato pozrel, aj keď som nemal schému tak som vedel že veľa toho neporiešim.
Po zapnutí sa na TV zobrazia cca v strede RGB pruhy, zvuk ide OK, ako inak....
Našiel som odideny rezistor R169 (spopolnený), viac som neskúmal, nebolo času... Pri pohľade do schémy typujem ze sa prerazila dióda VD144 a ta zobrala ten rezistor so sebou... Domov sa vrátim tak o mesiac :), tak ak by mal niekto skúsenosti s takouto chybou, poraďte... Myslíte že bude odidene aj to TDA8356?
Prílohy
CT2124.jpg
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 780
Vek: 35.89
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Odoslaťod breta1 » 03 Júl 2011, 23:19

1.Nenapsal jsi, jestli je tam celý obraz a přes něho RGB pruhy, nebo jsou tam jen ty pruhy
2. Je divné, že se spálil R157 a nespálil se R169
3. Zkontroluj zeenerku VD165 BZX55
4. Když bude OK, bude asi v háji TDA8356
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8195
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 56

Odoslaťod Radus » 03 Júl 2011, 23:21

... len pruhy RGB v strede, ako keby budenie H nefungovalo....

// R169vina môže byt prerušená, pozriem..
Vďaka za typ....
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 780
Vek: 35.89
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Odoslaťod breta1 » 03 Júl 2011, 23:40

Kdyby nefungovalo H buzení, byly by pruhy svislé a obráceně. Takže jak ty pruhy vlastně jsou, svislé či vodorovné?
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8195
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 56

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod Lubor » 03 Júl 2011, 23:55

Radus napísal:Domov sa vrátim tak o mesiac :), tak ak by mal niekto skúsenosti s takouto chybou

Skúsenosti máme :lol: Môže to byť TDA...Ale, najrpv treba merať základ:napr. zvod za odporom.... Pomeraj, ozvi sa za mesiac :P

,,breta1" radšej nemudruj a uvažuj :idea: Keby budenie H nefungovalo, tak by nevidel ani tie pruhy.... :roll: Prípadne si naštuduj cez Gúgla, ako funguje TV CRTV. Napoviem: Vn trafo je budené H-,,drajvrom" / :lol: /, čiže, ak nefunguje, tak obrazovka nežeraví, nemá ani Anodové napätie, z toho plinie, že nemôže vidieť ani RGB pruhy :lol: Veľmi málo sa stáva porucha v H-vychyľovačkách, prípadne stuďák na konektore k ním, ale, vtom prípade je iba BIELA ZVYSLÁ čiara. Okolo nej žiadne RGB. :twisted: Keď niečomu nerozumieš, tak ČUŠ a NEZAVÁDZAJ :roll:
Mimochodom: vôbec nie je divné, že zhorel R157 a nie aj R169/väčšinou to prežije, ale aj tak ho treba vymeniť, lebo už je ,,obhorený"... Uvažuj...Napoviem: hodnota.... :wink:
radus:
... len pruhy RGB v strede, ako keby budenie H nefungovalo....

Dúfam, že ten nový poznatok o H budení dal niečo NOVÉ aj Tebe... :roll:
Lubor
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 340
Založený: 15.12.2007
Bydlisko: Nová Dubnica
Karma: 2

Odoslaťod Radus » 04 Júl 2011, 07:06

Vďaka Lubor, jasné že nové poznatky stále potešia....

Xcel som len vedieť či si na cestu pribaliť aj to TDAčko..., to by som doma asi nevysnoril....

Tie pruhy sú vodorovné...

// Ďakujem.....
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 780
Vek: 35.89
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Odoslaťod breta1 » 04 Júl 2011, 09:51

Lubor
Tak, jak jsem to napsal, je to u tohoto TV opravdu hovadina a omlouvám se.

Jinak si myslím, že nemusím guglovat jak funguje TV, ani mi nemusíš dávat nápovědu, opravami TV (a CRT monitorů) se zabývám více než 30 roků.
Že nemůže vzniknout svislá čára není pravda. Možná nevíš, že existují zapojení, kde H driver pro vychylovačky a výroba VN napětí je od sebe oddělena, jsou na to dva spínací tranzistory. A pak tam ta čára je.
Není ani pravda, že žhavení obrazovky se vždycky bere z VN trafa, někdy je na to extra zdroj.
O tom R157, 159 mi to prosím vysvětli, (ať se nemusím radit s guglem)- (píšeš "uvažuj hodnota"). Tak uvažuju- když tam poteče zvýšený proud, např 1A, bude ztrátový výkon na 0,22 ohm 0,22W, ale na 27 Ohm bude 27W. Takže mi poraď, co je na mém tvrzení nelogického a čekám, že to objasníš.
S tvrzením, že se velmi málo stává, že je studeňák na konektoru pro H cívky (ale i V cívky), bych si dovolil nesouhlasit. Je to otázka počtu (a typů)opravených TV.
Já bych větu "Keď niečomu nerozumieš, tak ČUŠ a NEZAVÁDZAJ" považoval za dost silnou (sám bych ji asi nepoužil..).

Ale opakuji znovu- u tohoto TV jsem napsal (v tom druhém příspěvku)hovadinu.
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8195
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 56

Odoslaťod Lubor » 05 Júl 2011, 19:20

breta1 napísal:Možná nevíš, že existují zapojení, kde H driver pro vychylovačky a výroba VN napětí je od sebe oddělena, jsou na to dva spínací tranzistory. A pak tam ta čára je.
Není ani pravda, že žhavení obrazovky se vždycky bere z VN trafa, někdy je na to extra zdroj.

O.K. Máš pravdu, ALE:
1, Tu je dotaz ku konkrétnemu typu./čo si uznal/
2, Tie zapojenia, ktoré popisuješ, sa používajú asi v cca 2% CRTV /Napríklad niektoré SONY, LG, NOKIA -dokonca budenie RKS zo sekundáru zdroja, DAEWOO...Ale je to iba v pár modeloch./
3, Tak by si mal vedieť, že ten odpor je tzv. poistkový... :wink: Dá sa nahradiť aj klasickým, ale už tak nechráni.
4, stuďáky na H cievkach sa samozrejme vyskytujú, ale je to tak 5% závad /samozrejme, u posledných OVP je to častejšie, inak sa táto závada vyskytuje až po niekoľkých rokoch/ a na V cievkach som to mal za 12 rokov profesionálneho opravárenstva 1-2x.
P.S. Tá veta o zavádzaní, tak to bolo na základe toho Tvojho druhého príspevku. Čo by si si pomyslel, keby si si to prečítal Ty od napr. mňa...Tiež by si asi tak reagoval. :wink:
Lubor
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 340
Založený: 15.12.2007
Bydlisko: Nová Dubnica
Karma: 2

Odoslaťod Radus » 09 Júl 2011, 19:49

Môžem ešte otázku neznalaca problematiky :)

http://www.avelmak.sk/index.php?lm=846& ... icle=15076

je to na niečo dobré?
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 780
Vek: 35.89
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod MAKOSYS » 13 Jan 2018, 23:38

Oživím toto vlákno. Mám na opravu OVP CTV2124 s vadným vertikálom. Nemáte niekto doma nevyužitý modul ochrany TDA8356? Jeden by som potreboval.
Prílohy
modul ochrany.jpg
modul ochrany.jpg (37.85 KiB) Zobrazená 98 krát
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin(KUBO)
MAKOSYS
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 470
Založený: 23.01.2016
Bydlisko: VT SLOVAKIA
Karma: 12

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod oravan » 13 Jan 2018, 23:43

boli na Orave mal som pár kúskov ale sa to rozchytalo skús v Tvrdošín firma ma momentálne nenapadá myslím že aj továrenska predajňa tam bola a nemám ani výkres od toho ak by bol tak sa modul dá poskladať
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2119
Vek: 52.79
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 16

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod MAKOSYS » 14 Jan 2018, 00:11

Ďakujem oravan. Výkres mám, ale sa mi to nechce stavať. Radšej kúpim hotový. V mojom okolí už ľudia pochopili, že tie ploché sračky nevydržia viac ako 3 roky, tak teraz opravujem ich staré tv. Toho týždňa už je to 14 kus.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin(KUBO)
MAKOSYS
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 470
Založený: 23.01.2016
Bydlisko: VT SLOVAKIA
Karma: 12

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod oravan » 14 Jan 2018, 00:28

pekne a môžem poprosiť o výkres ja som ho niekam niekam zadrbal
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2119
Vek: 52.79
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 16

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod MAKOSYS » 14 Jan 2018, 01:30

tu je foto

-- Spojený príspevok 14 Jan 2018, 00:32 --

a ešte jedno
Prílohy
20180114_002330.jpg
20180114_002330.jpg
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin(KUBO)
MAKOSYS
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 470
Založený: 23.01.2016
Bydlisko: VT SLOVAKIA
Karma: 12

Re: OVP CT2124 porucha

Odoslaťod oravan » 14 Jan 2018, 02:02

niečo mi to hovorí to zapojenie ale to sa používalo pri zmene kapacít v obvodoch obrazovky aspoň tak to hustili na školení do nás pohľadám poznámky možno nájdem aj prečo horia tie TDA inak prax ukázala že to do..... obvody obrazovky ale šlo to aj inak myslím odstrániť pozriem to a ďakujem za výkres doplním si dokumentáciu ,tie dosky sa dali v tej Trstnej a robil to aj Kisso TV elektronik D.Kubín ale to už neexistuje
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2119
Vek: 52.79
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 16


Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

cron
Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.65 sekúnd