Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod cool-zool » 13 Jan 2018, 16:56

Nikto ti ani nekáže , teraz sa snažím niečo o tom zázraku vygoogliť , ale neviem sa dopracovať k CPU suport ?! Ak by tam pasovalo nejaké dvojjadro tak to neni strašná investícia (cca 10 e ) . . .Ale nejako mi to nesedí , čo som našiel tak tam vidím 4 sloty na RAM , aj PCI-e slot a SATA HDD . tak to naozaj nemôže byť až taký vrak až na tie DDR-ky - hádam sa nemýlim ?!
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 558
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod romiadam » 13 Jan 2018, 20:07

cool-zool,
diki za snahu mi pomoct. Ked uz si nakusol temu vymenu CPU tak:

tu je manual k tomu. Snad pomoze. Ja nie som az na tej urovni aby som posudil ci to zoberie iny CPU. ALe fyzicky ho tam nainstalovat viem.

http://www.nts.nl/site/html/modules/pdf/PC/dc_7100.pdf

Ten co mam je USDT konkretne
HP Compaq dc7100U/P4-530/80hnd/512G/4
s/n HUB5060Jx8
p/n PN290AA#AKB

Je tam interna graficka GMA 900 a 3.0Ghz CPU ale neviem ci 530 alebo 531.

Toto este mozno pomoze:
https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-H ... -p/6152368

Keby naozaj ten P4 3.4Ghz 650 zvysil znacne vykon, aj by som mozno vymenil (zavisi od ceny). Tu uz naozaj by som zvazil ci do srotu alebo nie aj ked funguje.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2175
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 11

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod hpeter » 14 Jan 2018, 09:24

kazdopadne licencia je napasovana voci MB-bios, menil som cpu, a ram na 32gb, ofiko 8,1 ani nepipla...
hpeter
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1011
Vek: 34.64
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod romiadam » 14 Jan 2018, 11:47

Myslíš licenciu windowsu? V tomto pripade tú mám tu :butthead:
Ta licenčná samolepka na PC je pre Windows XP pro. Ja tam dávam win7. Tak preto.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2175
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 11

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod cool-zool » 14 Jan 2018, 13:34

Prepac ze reagujem az dnes , a este nie uplne nakolko som do vecera v praci a iba na mobile ale v kratkosti na tych linkoch co si tu dal to nevidim velmi ruzovo - podpora je iba na P4 a to nestoji za vymenu , tie procaky su uz na hranici svojich moznosti , je tam sice socket 775 , ale narast vykonu by si pocitil iba vymenou za dvojjadro a tie P4 -ee ! Mozno update biosu by pomohla , ale to je strielanie do slepa . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 558
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod Edgar » 14 Jan 2018, 23:34

hpeter napísal:kazdopadne licencia je napasovana voci MB-bios, menil som cpu, a ram na 32gb, ofiko 8,1 ani nepipla...

Už asi mimo témy, ale to máš krabicovku alebo OEM? Lebo u OEM licencií sám Microsoft uvádza, že pri výmene CPU (a samozrejme aj pri výmene dosky) bude neplatná a môžeš meniť len RAM, HDD a GPU. Kamarát mal dokonca aj pri krabicovke W8 problém po výmene dosky a musel volať na Microsoft podporu aby mu zobralo licenčný kód pri novej doske.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1000
Vek: 21.54
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod romiadam » 16 Jan 2018, 00:27

Este som to dodatocne vcera testoval.
Skype video v pohode (nie HD kamera ale len obycajna), obraz pekny plynuly bez trhania
Youtube, to som pisal do 480p je to v pohode tiez, aj full screen.
Internetove surfovanie tiez.
Videa prehravane z externeho disku ktore boli natocene telefonom tiez prehrava v pohode, neseka.
Pustil som aj neaky film z toho externeho HDD, a aj ten zvladol vo fulscrene v WMPHC.

Akurat sa nemozu spustit dva programy naraz, vtedy CPU vyleti na 100% a uz "pokulhava". Takze CPU tam davat nebudem, tych 400MHz asi zazrak neurobi (P4 3.4Mhz 650). Dam tam 3 x 1 GB DDR RAM (2,8€ ks z ebay) a kym to pojde to pojde a potom pojde do kosa a kupi sa i3 alebo i5.

Dakujem za rady a nazory este raz.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2175
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 11

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod DJ_Edo » 16 Jan 2018, 18:59

Mam doma podobny PC ibaze AMD Athlon 2500 a je to na hranici pouzitia. Ale s WinXP to slape dobre ale iba na offline pouzitie. Len tak zo zaujimavosti sa pytam, chces tam dat aj antivirak? Ten dokaze ubrat z uz aj tak slabeho procesora, a bez ochrany je to riziko chodit na net...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozváděče: "Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky"
DJ_Edo
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 739
Založený: 23.08.2013
Karma: 6

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod mac26 » 16 Jan 2018, 20:24

Neuvazovali ste na linuxom? Pri surfovani je ajtak jedno pod cim bezi prehliadac
mac26
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 970
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod DJ_Edo » 16 Jan 2018, 20:34

Ja tam mam linux mint s xfce, ale oproti WinXP je tam vsetko spomalene minimalne 2-3 krat. Firefox je skoro nepouzitelny, laguje to ako prasa, youtube da iba 480p videa, HD nie je sanca. Ak povolim javascript (co na vacsinu webov je uz nutnost), tak sa rozputa peklo, neda sa to pouzivat. Skusal som nainstalovat vivaldi aj chromium, ale ani sa nespustia.
Este vyskusam nejaky viac lite linux, ale ktory? Pochybujem ze akykolvek prehliadac na tom CPU pojde plynule... Tolko k mojmu staremu Athlonu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozváděče: "Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky"
DJ_Edo
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 739
Založený: 23.08.2013
Karma: 6

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod mac26 » 16 Jan 2018, 20:40

Mozes skusit napr Lubuntu.
Ak by ani to nepomohlo, tak archbang alebo crunchbang
mac26
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 970
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod romiadam » 16 Jan 2018, 23:13

DJ_Edo,

a bez ochrany je to riziko chodit na net...


Asi tam nainstalujem "Durex". :biggrin:

Ale vazne, este pre info:
Tak antivirak tam nebol ked som to testoval to je pravda. Ale relativne aj stym 768 MB RAM to islo celkom OK, ale mohol byt spusteny len jeden program, lebo potom uz pamat bola v cudu. Takze antivirak tam dam az po zvyseni RAM a uvidim potom.
Taktiez po spusteni PC sa musi pockat kym sa vsetky procesy aktivovane po spusteni ukoncia, Vytazenie CPU potom spadne na 20% . Az potom sa na tom da celkom pracovat.

Takze len tolko k tomu.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2175
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 11

Re: Zvysenie pamate pred alebo po instalacii?

Odoslaťod Edgar » 16 Jan 2018, 23:13

DJ_Edo napísal:bez ochrany je to riziko chodit na net...

Ak chodíš na normálne stránky ktoré poznáš alebo sú známe, tak antivírus je len také placebo, pre dobrý pocit, fakt musím ísť na úplné blbosti aby mi to antivírak zakázal. Ale áno výkon to samozrejme uberá, v škole máme trochu novšie počítače s Intel Celeron G530 2.4GHz, 4GB RAM a po spustení ESET kontroly programov spúšťaných pri štarte sa počítač polhodinu nedá ani používať a najhoršie na tom je, že sa spúšťa automaticky niekedy aj 3x za deň a vypnúť to neviem, lebo nastavenia sú na heslo.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1000
Vek: 21.54
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Predchádzajúca

Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.51 sekúnd