Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • mplab

mplab

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 01 Feb 2014, 15:55

na to by som tiez musel nieco hladat. navod :D
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 57.49
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 12 Mar 2014, 15:35

Chlapi radte:
potrebujem odsimulovat snimanie pulzu ( PWM ). Definovat kladnu aj nulovu cast vstupu.
Da sa to?
Mam nasimulovany vstup v zalozke "Clock Stimulus" s nakou striedou. Pri jeho kontrole v zalozke IO ports sa aj meni, avsak program nan nereaguje ( snimanie striedy cez T1G ).
Nake rady?
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3657
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 15 Mar 2014, 14:59

Vyriesene.
Podla vsetkeho, tato funckia nie je este spustena ani v novej 2.05 verzii IDE simulatora, preto som ju nasimuloval "rucne" pomocou "advanced pin / register".
Oplatilo sa, nasiel aj chybu:

unsigned long sumL,....;

sumL += (TMR1H * 0x0100) + TMR1L;

spravne:
sumL += (unsigned int)(TMR1H * 0x0100) + TMR1L;
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3657
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 15 Mar 2014, 15:40

na─Źo slu┼żi a na─Źo sa pou┼żiva ten timer1gate? ja som to ┼ítudoval aj sku┼íal ale nejak mi s toho ni─Ź nevzi┼ílo diky.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 15 Mar 2014, 16:39

prepinac zdroja pre inkrementaciu registrov timeru1. ako zdroj moze sluzit Timer1, vystupy kompoaratorov 1 alebo 2 a pretecenie od Timer0
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 57.49
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 15 Mar 2014, 18:06

xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3657
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 14 Mar 2016, 21:27

Serus nevie niekto ako na mplabx ked si nastavim configuration bits a potom dam build main project, tak sa mi ulo┼żia do procaka?lebo ked ich nastavim a potom dam build tak v tom okienku sa zmenia na defaultne, a u┼ż ma to sere, ten mplabx je pekne na figu a nevie niekto ako zve─Ź┼íim pismo? strasne mali─Źke to je v┼íetko a e┼íte tento prvy riadok sa ─Źim nahradzuje? #include <htc.h>
v─Ćaka
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod PE1024 » 14 Mar 2016, 23:38

no configuration bits si vygenerujes v tom okienku, potom ich musis ulozit napr do jedneho hlavickoveho suboru a potom includnut do mainu

pismo si zvacsis drzanim ctrl a tocenim kolieska

htc sa nahradza xc.h ale samozrejme to zalezi od kompileru
PE1024
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 78
Vek: 22.87
Zalo┼żen├Ż: 11.11.2014
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 14 Mar 2016, 23:58

je tam tla─Źitko ─Źo to hodi rovno na za─Źiatok kodu tie pragmy, a ma to sere, ten mplab IDE to rovno hadzal do procaku pod─ża toho ako som to v tabu─żke nastavil, a kod bol bez tych nastaven├ş, tak┼że takto sa to neda?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 19 Mar 2016, 23:45

nevie niekto ako sa v MPLABE X IDE zapina MPLAB simulator a stopwatch?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 30 Aug 2016, 14:17

da sa v mplabx zapnu┼ą nejako nastavenie PICKIT3? ako to je v MPLAB?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 18 Jan 2018, 17:57

Nevie niekto kde v MPLABX sa ukazuje ko─żko pamete mam zaplnene?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod Tribec Zacks » 18 Jan 2018, 20:54

boraicho nap├şsal:Nevie niekto kde v MPLABX sa ukazuje ko─żko pamete mam zaplnene?


boraicho zahod take IDE co ti hned po kompilacii neukazuje tak zakladne udaje rovno v konzole ;-) popripade sa nauc nebat a prebehni vsetky subory ktore ti mplab produkuje v adresari kde kompiluje projekt, drviva vacsina suborov budu textove veci, najdes tam cely rad reportov, rozdelenie pamate mcu, reporty linkeru, co sa kde nachadza v pamati atd atd, urcite tam niekde najdes aj report ktory hladas. ale google pomogol a mas to rozpisane na nasledujucom linku ako to pozret aj v mplabe.

http://www.microchip.com/forums/m845170.aspx
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 515
Vek: 35.75
Zalo┼żen├Ż: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Leixlip IRL
Karma: 20

Re: mplab

Odosla┼ąod Kado » 18 Jan 2018, 21:59

Kukni subor *.map , kt. Produkuje mplab pri preklade projektu, otvor ho ako txt subor a tam mas vsetko co potrebujes
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1623
Vek: 34.31
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 18 Jan 2018, 23:30

oby─Źajny mplab IDE bol strasne super ale ten X je uplne zhovadeny.

fuu je tam toho ve─ża.

viete to najs┼ą?
Pr├şlohy
Odvijacka.X.production - kopie.txt
(107.51 KiB) Stiahnutá 10 krát
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod Andy99 » 18 Jan 2018, 23:42

Co ti vlastne brani nadalej pouzivat stare IDE 8.92? XCckove toolchain-y predsa funguju aj tam.
Andy99
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 284
Vek: 29.82
Zalo┼żen├Ż: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 18 Jan 2018, 23:55

brani mi Win10 , stare nefunguju
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod Andy99 » 19 Jan 2018, 08:09

Nemyslim si. Samotne IDE sa spusti?
- Ak nie, co tak skusit kompatibilny mod.
- Ak ano, len tam nevidis toolchain, tak to je vec registracie XC DLL (regsvr32).
Andy99
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 284
Vek: 29.82
Zalo┼żen├Ż: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod boraicho » 19 Jan 2018, 11:39

neviem ─Źo je samotne IDE, proste MPLAB IDE mi na WIN10 nefunguje, zapne sa ale je to rozbite, neda sa to pou┼żiva┼ą, aj okna su take pokazene, nemam screen, ale MPLABX ide normalne, len je blby oproti MPLAB IDE.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11768
Vek: 29.44
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Re: mplab

Odosla┼ąod Andy99 » 19 Jan 2018, 12:58

Skus teda postnut screen, nech sa na to pozrieme. Podla mna je to len otazka nastavenia.
IDE = Integrated Development Environment = v tvojom pripade MPLAB IDE bez toolchain
Andy99
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 284
Vek: 29.82
Zalo┼żen├Ż: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 19

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.73 sek├║nd