Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Win7 sa nechce spustit

Win7 sa nechce spustit

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 05 Feb 2018, 15:19

Cavte,

Riešim zaujímavý problem.

Jedného dňa (nerobili sa na NB ziadne HW ani SW zmeny) sa mi pri spúšťaní NB objavilo toto:

20180205_124356.jpg


Tak som sa pozrel do biosu či tam je hdd:

20180205_124637.jpg


A potom som nabooroval NB z Boot CD Norton Ghost a tam on vidí C: disk aj v zložkách sa dá listovat.

20180205_125245.jpg


Je to len prieskumnik. Súbory to neotvara, takže to som zatiaľ netestoval. Ale je vidno že čo je to za súbor či je to video alebo obrázok alebo txt.....

Dôležité je že Takze z toho mi vyplyva ze HDD funguje A je aj citatelny.

Potom som skúsil Z win DVD nabootoval a zvolil že Repair. Vypísalo toto:

15178364777131316588098.jpg


Tak som potom spustil aj system restore čo skončilo takto:

15178367269642138540142.jpg


Čo sa mohlo stať je, že sa notebook vypol z dovodu straty napajania, lebo baterka vydrzi len asi minutu a nap kabel je poskodeny pri konektore, takže vypadáva napajanie. A keď si to nevsimnem, tak do minúty sa notebook vypne natvrdo.

Je už win úplne posahany?
Naposledy upravil romiadam dňa 05 Feb 2018, 16:06, celkovo upravené 1 krát.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod marioo » 05 Feb 2018, 15:24

BCD data corrupted ... nevie nájsť boot ...

treba skúsiť repair ak nepomôže tak ručne ...
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 307
Vek: 44.9
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 05 Feb 2018, 16:21

Skúsim to opravit. Niečo som našiel na IT ako na to.

Toto by mohlo byť ono?

https://support.microsoft.com/en-ie/hel ... figuration
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 05 Feb 2018, 18:32

Nabootoval som z winDVD a otvoril CMD. Nachádzal som sa na X:\sources.
Keď som sa prepol na C: tak to niečo našlo ale nič tam nie je.
Keď soM sa prepol na D: tak tam mam system.
Napísal som bootrec /rebuildbcd a nenašlo mi to win instalaciu.

Preco? Ako dalej?

20180205_162609.jpg

20180205_162637.jpg
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod rudko » 05 Feb 2018, 19:09

ola

Ten clanok co si postol celkom dobre popisuje co treba robit. Ak si ho prestudujes podrobne zistis ze ti nestaci napisat bootrec /rebuildbcd, a taktiez sa tam da najst co riobit ak to nezaberie. teba zaujima metoda 2, pripadne 3.
Mam vsak podozrenie ze ti to nepomoze. Ja to typujem na poskodeny disk. co mam skusenosti s podobnym chovanim tak aj ked sa mi to podarilo rozchodit chyba bola za den-dva naspat a nakoniec to vzdy skoncilo pri vymene disku

edit: spusti na tom checkdisk len tak zo srandy ze co to vypluje
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1899
Vek: 31.88
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 05 Feb 2018, 21:22

Keďže máš podozrenie na vady disk, tak Z neho najprv skúsim všetko vyzalohovat A až potom sa stým budem ďalej hrat.

Ono to je SSD HDD A NB nespadol, síce by mu to ani nemalo vadit, keby spadol.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod rudko » 05 Feb 2018, 21:29

to ze je to ssd este viac naklana moj nazor k tomu ze disk to ma za sebou
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1899
Vek: 31.88
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 05 Feb 2018, 22:01

To nesranduj. Čo sa na ssd môže pokazit? Na co som to potom kupoval. Odišiel mi klasický disk ( bol asi skrabnuty - chybné sektory) Však som si myslel že sa tam nič netoci, tak sa na ssd nemá čo pokazit.......
Za tú cenu SSD som radšej mohol kúpiť dva obycajne......
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod alidedko » 05 Feb 2018, 22:10

Ja som si SSD kúpil hlavne kvôli rýchlosti.

Dôležité veci si predsa tiež nezálohuješ na USB flash disk alebo pamäťovú kartu ...
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3658
Vek: 26.31
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod Edgar » 05 Feb 2018, 22:29

romiadam napísal:To nesranduj. Čo sa na ssd môže pokazit?

SSD má jednu veľkú nevýhodu oproti klasickým HDD, a to že má obmedzený počet zápisov. Tým pádom sa jednotlivé pamäťové bunky s väčším počtom zápisov proste "pokazia" (disky síce vraj zvyknú mať "záložné" bunky - podobne ako HDD sektory - ale neviem či všetky značky, započul som to o Inteláckych SSD). A tiež je možné že sa ti ten počet zápisov skracoval aj kvôli naplánovanej defragmentácii o ktorej si ani nemusel vedieť.

A čo sa týka Tvojho problému, budem sem znova písať svoj asi trochu konzervatívny prístup k Windowsu, ale jednoznačne pri takýchto chybách platí, že čistá inštalácia je najlepšie riešenie. Vždy. Ak to začne robiť aj po nej tak tiež to vidím na chybu v disku. Pretože napríklad: mal som doma na jednom notebooku Vistu ktorá sa zasekla pri inštalovaní Service Pack 2. Takže ostalo mi to len vypnúť natvrdo a po zapnutí mi hneď hodilo system repair, ktorú nenačítalo ani za celú noc :D Disk bol pritom v 100% stave aj podľa S.M.A.R.T. údajov a po preinštalovaní na W7 nie je za 2 a pol roka žiadny takýto problém so systémom. Taktiež je kľudne možné že sa ti ten Windows pokazil tvrdým vypínaním ako si sám spomínal.
Edgar
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 903
Vek: 21.4
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod mr.dred » 05 Feb 2018, 23:01

romiadam napísal:A potom som nabooroval NB z Boot CD Norton Ghost a tam on vidí C: disk aj v zložkách sa dá listovat.Je to len prieskumnik. Súbory to neotvara, takže to som zatiaľ netestoval. Ale je vidno že čo je to za súbor či je to video alebo obrázok alebo txt.....
NortonGhost má niekde v cabinete program "v2ibrowser.exe" Nabootuješ NortonGhost a spravíš si obraz disku(zálohu) na externý disk (USB) . Zálohový súbor - obraz potom otvoríš v druhom PC pomocou v2ibrowser.exe (neinštaluje sa) a z obrazu si vyextrahuješ všetko čo potrebuješ.
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2061
Vek: 52.96
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 21

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 06 Feb 2018, 12:16

Chcem sa vas opytat, ci nemate niekto neaky bootovaci CD s programom (iso subor), ktorym nabootujem PC, a on mi ukaze vsetky adrersare a subory na pokazenom HDD (iba system je pokazeny, HDD je plne funkcny), bez ohladu na administratorke prava jednotlivych suborov (bude sa dat vsetko kopirovat), teda ukaze mi vsetko a nebude tam problem s pristupom k systemovym suborom a zlozkam. No a z toho by som si potom mohol vykopirovat na externy HDD adresar Desktop a AppData a vsetko ine co potreujem.
Ja som vcera nasiel Program EaseUS Data recovery vyzard WinPE z ktoreho sa to bootovacie CD da urobit, ale stoji to 100€. Trial verzia mi len ukaze subory, nedovoli kopiroivat.
To co mi mr.dred radil by asi nefungovalo, alebo ano? (vid popis nizsie). Problem je tiez to ze C: ma skoro 100GB a uz nemam miesto kde to vyimidžovat. Radsej by som len rovno vykopiroval ten Desktop a AppData


Vcera som pripojil tento HDD k inemu NB s funkcnym Win7 a zistil som ze sa mi tam objavili 3 disky. 100MB D: (totalne prazdny bez nazvu zvazku) potom F: tam je system windows a napokon H: tam su data. Mne sa nezda ten 100MB zvazok. Ten bol vacsinou skryty ked som takto pripojil HDD k inemu PC a teraz ho je vidiet. To je ten zvazok co si vytvori instalacia Win7 ked vytvara particie.

Potom som vyzalohoval vsetko co sa dalo. D: disk ktory obsahuje len data su vykopirovane na 100%. Len problem mam s C: diskom. V druhom PC s Win7 Pro som sa nemohol dostat do USERS kde mam Desktop a AppData kde su vsetky veci v Roamingu ako napr skype ucet, thunderbird ucet a podobne ucty. Je tam taky zamok v ikonke adresara USERS a pise ze nemam prava to otvorit. Tak som na to klikol pravy tlacitkom a v Permission som nastavil aby pre dany ucet v tom druhom PC som mal uplne prava pre USERS na tom pokazenom HDD. Ked sa to cele dokoncilo, (hoci nie uplne, lebo niektore subory sa nedalo preeditovat tak som musel kliknut na ignorovat) tak sa adresar USERS zmnenil na odkaz USERS(ikonka adresara so sipkou). A teraz ked otvorim USERS na pokazenom HDD, tak mi neotvori USERS na pokazenom HDD, ale na tomto dobrom PC.
Tak som zase nabootoval do northon ghost dotoho prieskumnika a nastastie ten USERS tam este stale je aj s udajmi. V tom druhom funkcnom PC si windows nastavil na pokazenom HDD adresar USERS na odkaz USERS ktory dkazuje na USERS funkcneho systemu toho PC na ktorom sa snazim vykopirovat data. Neviem preco toto Win7 spravil, ale sprevil to. Super...
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod mr.dred » 06 Feb 2018, 13:27

HA - veď to funguje..v2ibrowser.exe.
Bez názvu.png
možno nastane problém s otvorením súboru v "nevlastnom -nepôvodnom OS" ale,to sa dá nejako obicyklovať.. tuším cez "unlocker".
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2061
Vek: 52.96
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 21

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod miroja » 06 Feb 2018, 13:38

Na Hirens boot CD nie je nieco take?
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1786
Vek: 56.04
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 13

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod Edgar » 06 Feb 2018, 13:45

romiadam napísal:100MB D: (totalne prazdny bez nazvu zvazku) Mne sa nezda ten 100MB zvazok. Ten bol vacsinou skryty ked som takto pripojil HDD k inemu PC a teraz ho je vidiet. To je ten zvazok co si vytvori instalacia Win7 ked vytvara particie.

Mám pocit že v tej 100MB partícii je boot manager a je úplne normálne že v inom PC ju vidíš, lebo nevidíš ju iba v tom Windowse ktorý je spustený z toho disku.

romiadam napísal:D: disk ktory obsahuje len data su vykopirovane na 100%

To si robiť nemusel, pri inštalácii sa dátová partícia nemusí mazať.
Edgar
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 903
Vek: 21.4
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod marioo » 06 Feb 2018, 13:48

romiadam napísal:To nesranduj. Čo sa na ssd môže pokazit? Na co som to potom kupoval. Odišiel mi klasický disk ( bol asi skrabnuty - chybné sektory) Však som si myslel že sa tam nič netoci, tak sa na ssd nemá čo pokazit.......
Za tú cenu SSD som radšej mohol kúpiť dva obycajne......



už mám v šuflíku 2 nefunkčné SSD disky od doby kedy sa objavili... SSD nie je riešenie na zalohovanie, ale je to riešenie na zrýchlenie OS prípadne prácu so SW ktoré stále niečo žujú na disku..

Vždy musíš rátať s tým, že SSD spadne...a prídeš o dáta preto je naj riešenie nejaký RAID /kde máš diskov viac a robí sa mirroring/ plus záloha toho najdôležitejšieho aj niekam na cloud... /zašifrovane/
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 307
Vek: 44.9
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod mr.dred » 06 Feb 2018, 13:55

miroja napísal:Na Hirens boot CD nie je nieco take?

neviem ktorú verziu HB mám, ale nechce ísť na železe s viac ako 2Gb RAM...
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2061
Vek: 52.96
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 21

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod lacosebosik » 06 Feb 2018, 15:51

romiadam napísal:Chcem sa vas opytat, ci nemate niekto neaky bootovaci CD s programom (iso subor), ktorym nabootujem PC, a on mi ukaze vsetky adrersare a subory na pokazenom HDD (iba system je pokazeny, HDD je plne funkcny), bez ohladu na administratorke prava jednotlivych suborov (bude sa dat vsetko kopirovat), teda ukaze mi vsetko a nebude tam problem s pristupom k systemovym suborom a zlozkam. No a z toho by som si potom mohol vykopirovat na externy HDD adresar Desktop a AppData a vsetko ine co potreujem.


Na odzálohovanie ti v pohode postačí akákoľvek distribúcia pre Linux - Ubuntu, Suse a pod.
Ja na všetko, a nielen pri takýchto chybám použijem iba Linux.
lacosebosik
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 25
Založený: 13.08.2017
Bydlisko: Revúca
Karma: 1

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod romiadam » 06 Feb 2018, 19:12

Ja som D vyzalohoval len pre istotu, lebo sa tu spomínalO že to disk môže mať za sebou.
Ten 100MB zväzok sa mi zdá že on je skrytý A nemal by sa vidieť V inom pc.
Diki za napady. Skôr som myslel že mi pošlete linky kde si stiahnem neaky CD boot iso. Lebo väčšinou sa za všetko platí (okrem linuxu). Poskúšam nieco.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2054
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Win7 sa nechce spustit

Odoslaťod marioo » 07 Feb 2018, 17:26

"malý" linux čo sa vždy zíde

http://www.damnsmalllinux.org/download.html
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 307
Vek: 44.9
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.72 sekúnd