Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • win7 na disku H, nejdu niektore programy

win7 na disku H, nejdu niektore programy

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 10 Feb 2018, 03:29

ahojte
neviem cim je to sposobene ale na novo nainstalovanom WIN7 mi nejdu nejake veci.
system je nainstalovany na novom SSD od WD (nieco Green), nieje to vsak disk C ale disk H (kedze v PC mam dokopy 4 disky).
nefunguje mi "Radeon Software Adrenalin Edition Graphics Driver Installer" - je nainstalovany ale neda sa spustit lebo mu chyba nejaka kniznica, nefunguje adobe flash player - po nainstalovani ho nevidim ani v nainstalovanych programoch, dalej mi nefunguje spojenie telefonu (Samsung galaxi X) , normalne kablom cez USB - snazi sa mu naistalovat ovladac ale behom sekundy skonci s nejakou chybou, aj na telefone napise ze sa nevie spojit.
doteraz som nikdy takyto problem nemal. Rozmyslam ci by to nemohlo byt tym ze system nieje na disku C (ten radeon software sa v zakladnom nastaveni instaluje na disk C), avsak uz som mal dva systemy a jeden bol na C druhy na D a nebol problem. Teraz ma vsak napadlo ze na tom C mam stary WIN 7 ktory uz nefungoval , a na H mam novy funkcny, ci nemoze byt problem to ze instalacne programy najdu na C tie spravne subory (je tam WIN 7) a naistaluju sa tam namiesto na H.
mam tam nejake dalsie veci (office, open office, minecraft, WOT, antivir, mikroskop , deamon ) a tie funguju normalne.
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod AEdison » 10 Feb 2018, 10:15

Vraví sa že všetko je v rukách božích, prd v rukách programátora. Ak programátor neťahá uloženia z registrov tak potom sa môžu stávať takéto anomálie. Nevidím najmenší dôvod nechávať nefunkčný systém v PC. Robí to viac bordelu než úžitku. Odpoj všetky disky a nechaj iba SSD. Nainštaluj systém a potom popripájaj zbytok. Prekopíruj si dáta a ostatné disky naformátuj a nadeľ (ak je to nutné).
AEdison
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1030
Vek: 23.58
Založený: 13.07.2009
Bydlisko: Drienov
Karma: 26

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 11 Feb 2018, 12:10

Disky som naformatoval. Uz tam mam iba jeden win. Nadalej mam vsak win na G. Stale to nefunguje. Myslite ze pomoze ak na doske fyzicky prehodim tento disk na prvu poziciu? Tym sa mu automaticky zmeni pismeno na C. Len neviem ako to prezije win nakolko systemovy disk som este takto neprepajal.
Co sa tyka tej preinstalacie, vobec sa mi nechce stravit cely den opet pri instalacii vsetkych programov a utilit. Alebo skusim len tu "opravu" systemu?
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod Edgar » 11 Feb 2018, 13:04

Písmená diskov nie sú závislé od ich fyzického pripojenia k doske. C je vždy disk, z ktorého Ti beží aktuálny Windows. Čiže celkom nechápem ako môžeš mať Windows na disku G - lepšie povedané Ty ho tam môžeš mať, ale ten aktuálny Windows na ktorom si, má vždy disk C. Ak nechceš nanovo inštalovať Windows, stačí Ti klonovať disk (pozor, nie ručne prekopírovať súbory, ale klonovať cez príslušný SW ktorý naklonuje aj boot manager partíciu) C na SSD a v BIOSe potom zmeníš prioritu diskov pri bootovaní. Tak dosiahneš aj to aby si mal SSD ako disk C.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1176
Vek: 22.04
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod AEdison » 11 Feb 2018, 13:09

Písmeno jednotky si môžeš zmeniť v správe diskov ale tvoj problém to pravdepodobne nevyrieši. Preto som písal že to máš preinštalovať.
AEdison
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1030
Vek: 23.58
Založený: 13.07.2009
Bydlisko: Drienov
Karma: 26

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod Edgar » 11 Feb 2018, 13:16

AEdison napísal:Písmeno jednotky si môžeš zmeniť v správe diskov

Samozrejme že môže ale žiadny iný disk nezmení na písmeno C, pretože najprv by pôvodné C musel zmeniť na iné písmeno, ale Windows nie je až taký hlúpy a zmeniť sa to nedá (logicky) keďže je to systémový disk, tým pádom by systém nenašiel sám seba...
Prílohy
disk.png
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1176
Vek: 22.04
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 11 Feb 2018, 13:29

Edgar napísal:Písmená diskov nie sú závislé od ich fyzického pripojenia k doske. C je vždy disk, z ktorého Ti beží aktuálny Windows. Čiže celkom nechápem ako môžeš mať Windows na disku G
- mam v PC aktualne iba jeden system a ten je na disku G. aky chces dokaz? Pismena diskov su zavisle na tom kde su prave pichnute, len v case ked som to prehodil som mal szstem este na disku C a prehodil som medzi sebou disky D a E - potom mi vsak nefungovali zastupcovia a programi ktore boli na tychto diskoch. Neviem co sa stane ak prehodim prave ten SSD na prvu poziciu ale skusim a dam vediet.
nechcem nic klonovat, ten disk G je SSD na ktorom mam aj chcem mat win7
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod Edgar » 11 Feb 2018, 13:42

Keby si nám sem dal takúto fotku, bolo by to jasnejšie :)
Prílohy
pc.png
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1176
Vek: 22.04
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod BoSS_631 » 11 Feb 2018, 13:59

Mily Misocko, keby si cital a nie iba reagoval a bil sa za svoju pravdu uz to mas hotove, ale takto bojuj z veternym mlynom kolko chces.

Teraz par faktov.
1 windows boot disk bude vzdy C, toto je nemenne a na to si zvikni.
2 pomenotat inu logicku jednotku ako windows tiez neni problem, a potom uvidis jednotku H: Windows.
3 Jednotka C sa kludne moze volat DATA.
4 Je upne jedno v ktorom radici bude bootovacie hdd, kludne aj v usb a aj tak to bude jednotka C:
Takze prestan minat tvoj a nas cas, a posli obrazok ako ta uz poziadali.

Potom ti presne povedia co je problem.
Nechcem ta urazat ani nahnevat ale skus viac spolupracovat :D

Edit: Vypada to ze po instalacii win7 si nezmenil spravne boot sekvenciu v biose.
Si si isty ze ti to bootuje z toho SSD?
BoSS_631
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 9
Založený: 03.12.2015
Bydlisko: Lokca
Karma: 0

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 11 Feb 2018, 14:20

idem teda poslusne spolupracovat
Bootuje z SSD, skontroloval som to prave teraz, mozem prilozit fotku nastavenia biosu
prikladam obsah vsetkcyh diskov, na C mam iba WOT a AMD program ktory sa tam naisntaloval
ten win som na SSD istaloval so vsetkymi diskmi pripojenymi a vytvorilo mi to multiboot ktory som zrusil az vcera (nasledne som formatoval to C) - nemoze byt problem v tom?
Prílohy
c.PNG
cely.PNG
D.PNG
G.PNG
H.PNG
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod dudoo » 11 Feb 2018, 15:04

BoSS_631 napísal:
Teraz par faktov.
1 windows boot disk bude vzdy C, toto je nemenne a na to si zvikni.

4 Je upne jedno v ktorom radici bude bootovacie hdd, kludne aj v usb a aj tak to bude jednotka C:


S bodom 1 a 4 sa nedá súhlasiť !!!

EDIT:
@misocko: V podstade by mohol nastať problém v tom, že absolútne cesty v nainštalovaných programoch sa ti odkazujú na umiestnenie, ktoré už v adresárovej štruktúre nie su aktuálne. Odinštalovanie, prečistenie registrov a nové nainštalovanie by malo pomôcť.
dudoo
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Vek: 37.4
Založený: 31.07.2014
Bydlisko: Kusok od Cahnova, Brno
Karma: 0

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod Edgar » 11 Feb 2018, 15:15

Tak teraz už uznávam, že možné to je. Zmeniť naspäť sa to dá cez registre, postup tu. Moja teória je taká, že keď Ty si k pôvodnému Windowsu nainštaloval ten nový, ostal Ti starý boot manager ktorý mal nastavený ten nový Windows pod písmenom G. Je teda možné že boot manager používaš stále z toho pôvodného Windowsu (ten sa formátovaním C-čka nevymazal, lebo je to zvlášť partícia) a preto to takto blbne. Skús fyzicky odpojiť ten C disk, či sa Ti potom Windows spustí. Ak nie, tak je to presne to, čo som písal. Možno píšem blbosti ale v prípade dual bootu som našiel viacero stránok na túto tému, takže očividne to reálne je.
Spôsob 2 - pri každej inštalácii programov budeš ručne meniť cestu inštalácie na disk G.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1176
Vek: 22.04
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 11 Feb 2018, 15:27

no hej , to s tym dualbotom mozne je
odpajaniu a prepajaniu diskov sa vyhybam lebo som lenivy (odsunut stol, klanut , ospojit kable, vytiahnut PC, otvorit ho, prepojit, a spet a pri neuspechu - odznova :) )
prepisovanie cesty instalatorom nepomaha, program sa sice naistaluje na spravny disk ale zrejme systemove veci hodi na C
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod Edgar » 11 Feb 2018, 15:57

Jasné chápem. Tak ešte keby si skúsil spraviť to čo je v tom linku čo som Ti poslal, malo by to zmeniť na C. Teoreticky môžeš ušetriť jeden krok ak písmeno Tvojho aktuálneho C-čka zmeníš cez Správu diskov a potom už len systémový zmeníš cez registre na C.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1176
Vek: 22.04
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod AEdison » 11 Feb 2018, 16:20

AEdison napísal:Odpoj všetky disky a nechaj iba SSD. Nainštaluj systém a potom popripájaj zbytok. Prekopíruj si dáta a ostatné disky naformátuj a nadeľ (ak je to nutné).

Toto som navrhoval hneď na začiatku. Akurát som zabudol napísal že zmaž všetky partície na tom SSD a nechaj nech si systém nadelí ten disk sám. Z istotou viem povedať že to odstráni tvoj problém. Koľko príspevkovou bude nutných aby si sa odhodlal to preinštalovať správne?

EDIT:
Ja ti plne rozumiem že sa nechceš zo systémom srať celí deň, ja to mám rovnako. Pochop že čím viac budeš zasahovať do systému tým to bude horšie. Množstvo programov či už systémových alebo iných, si vytvorí adresné súbory pri inštalácii a potom z nich ťahá údaje. Ak zmeníš jednu z hlavných adries systému, tak čakaj pri najlepšom BSOD.
AEdison
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1030
Vek: 23.58
Založený: 13.07.2009
Bydlisko: Drienov
Karma: 26

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 11 Feb 2018, 17:57

zjavne sa nevyhnem tomu preinstalovaniu...
dakujem Vam pani za pomoc
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: win7 na disku H, nejdu niektore programy

Odoslaťod misocko » 10 Mar 2018, 21:38

tak som sa dnes odhodlal, za cca 3 hodky aj so vsetkymi programami a hrami (dokopy 3).
samozrejme ze to bolo tak ako ste pisaly, zavadzac bol uplne na inom disku, teraz je uz vsetko OK.
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2758
Vek: 42.22
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.68 sekúnd