Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Modul so SIM900

Modul so SIM900

Procesory, grafick├ę karty, mati─Źn├ę dosky, pevn├ę disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 28 Feb 2018, 22:40

Zdrav├şm chlapi,
tr├ípim sa s rozbehan├şm komunik├ície s modulom SIM900, konkr├ętne https://www.ebay.com/itm/282803765693 Verzia 4.
M├ím ho pripojen├Ż k prevodn├şku s FT232, ke─Ć prepoj├şm RX, TX - d├íta sa mi vr├ítia. ─Źi┼że FT232 funguje.
Ke─Ć ale pripoj├şm SIM900, neodpoved├í. Sk├║┼íal som v┼íetky r├Żchlosti, prehadzova┼ą Rx, Tx...ni─Ź

Vie niekto poradi┼ą kde je probl├ęm? Za meni─Źom na module je 4,1V, k┼Ľmim ho dos┼ą siln├Żm zdrojom. Odoslanie AT neodpoved├í.

─Äakujem.
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod solec » 03 Mar 2018, 23:24

Ke─Ć pozer├ím na obr├ízok 4 vid├şm tam SIM900A - je ur─Źen├Ż pre azijsk├Ż trh, mne sa tento typ nevedel prihl├ísi┼ą do siete, musel som v ┼łom prehra┼ą firmware. Po tomto sa s├şce prihlasil aj funguj├║ SMS (tieto som potreboval pou┼żi┼ą), ale mal som dojem, ┼że niekedy d├í 2x neviem u┼ż ─Źi 0AH alebo ODH
Ale aj pred prehrat├şm firmware i┼íli na ┼łom AT pr├şkazy
Tento modul to bol:
http://www.hwpro.cz/oc/index.php?route= ... uct_id=466
Na tomto type to chce spr├ívne da┼ą prepojku aby ├║rovne boli RS232C a nie TTL
solec
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 9
Zalo┼żen├Ż: 12.05.2016
Bydlisko: Prešov
Karma: 0

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod Radus » 04 Mar 2018, 00:57

Ahoj, ja som sa tie┼ż tak tr├ípil a modul so mnou nechcel komunikova┼ą a┼ż som nakoniec zistil ┼że na konci ka┼żd├ęho pr├şkazu treba posla┼ą enter <CR>...nieje to tie┼ż tvoj probl├ęm?
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 841
Vek: 36.3
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 04 Mar 2018, 14:38

Mne sa tie┼ż neprihl├ísi do siete, LED kr├ítko blik├í ka┼żd├║ sekundu cca. Na┼íiel som n├ívod na flash, vysk├║┼íam to ve─Źer. TTL UART je priamo vyveden├Ż z modulu na pinheader, paralelne ku nim je pripojen├Ż vstup MAX232 a ten m├í zas ─Ćal┼í├ş pinheader.

Posiela ten modul nejak├ę znaky, spr├ívu alebo ─Źo po pripojen├ş nap├íjania?
Odoslanie AT nevr├íti OK ako by malo. Mo┼żno je chyba vo FW tak sk├║sim ten flash.

<CR> na konci som sk├║┼íal,e┼íte sk├║sim in├Ż termin├íl, v─Ćaka za tip.
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 04 Mar 2018, 23:07

Chlapi tak som ho preflashol, ┼íiel som pod─ża tohoto n├ívodu https://www.allaboutcircuits.com/projec ... 0a-module/
Flash prebehol v poriadku, modul ale st├íle neodpoved├í na AT pr├şkazy, po zapnut├ş preblik├íva LED - dlh├Ż svit, kr├ítka pauza...

Tak ja u┼ż neviem, ─Źi je vadn├Ż modul alebo...asi vadn├Ż modul :D
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod Washu » 05 Mar 2018, 02:48

RTS/CTS mas ako zapojene? Pripadne skus aj iny baudrate ci sa neozve, najcastejsie byvaju 9600 alebo 115200.
A posielaj kompletnu sekvenciu <CR><LF>
Pripadne skus iny firmware, ATprikazy by ti ist maly a to aj v pripade ze by si mal HW ktory nieje kompatibilny s nasou mobilnou sietou.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4520
Vek: -2003.79
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 05 Mar 2018, 13:38

Ni─Ź, sk├║┼íal som aj in├Ż FW ale st├íle som od modulu nedostal ┼żiadnu odpove─Ć. M├ím zapojen├ę len RX a TX, na komunik├íciu pou┼ż├şvam modul s FT232. Ke─Ć na ┼łom prepoim RX, TX, d├íta sa mi vracaj├║. Po pripojen├ş k modulu sa komunik├ícia strat├ş....
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod MiloPS3 » 05 Mar 2018, 13:50

pablox nap├şsal: M├ím zapojen├ę len RX a TX
a GND taky ?
MiloPS3
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 443
Zalo┼żen├Ż: 20.04.2011
Bydlisko: Lazne Kynzvart / CZ
Karma: 17

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod Washu » 05 Mar 2018, 14:03

Spoj na module RTS+CTS mozno. Zapnutie modemu cez pin powerkey funguje, modem reaguje?
Inak este jeden problem byva a to nedostatocne dimenzovane napajanie. Tie modemy si vedia v pulze cucnut peknych par A a napajaci zdroj musi tento prud dodat inak da deju "paranormalne" veci. Modem sa resetuje, alebo zamrzne ci sa chova inak podivne a nahodne.
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4520
Vek: -2003.79
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod Andy99 » 05 Mar 2018, 18:01

Co to som si s tymto modulom uz preskakal a ver mi, nebolo to lahke (rozne dokumentacie/ref. zapojenia, len si vybrat to spravne).
V prvom rade by som ti odporucil si nastavit PIN na SIM karte. Takto budes mat zarucene, ze sa neprihlasi do siete. Prihlasi sa az po zadani pinu (AT+CPIN=xxx).
Modul reaguje aj na zakladny ATcommand ("AT\r\n"). Takto si vies hned overit baudrate. Co sa tyka zapojenia, staci ti RX, TX a GND. Piny ako CTS a RTS v defaultnej konfiguracii nie su pouzite. Samorejme, ak chces odosielat vacsi pocet dat, tak sa tomu asi nevyhnes.

(A ano, na pripojenie do siete je to poriadne pazrave zariadenie, v spicke niekolko A).
Andy99
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 284
Vek: 29.88
Zalo┼żen├Ż: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 19

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 05 Mar 2018, 20:32

Ono samo o sebe je z├íhada, ┼że update firmware ide, ale komunik├ícia nie. Na za─Źiatku sa mi p├ír kr├ít modul kv├ízi ozval, poslal dva znaky, v termin├íli sa zobrazili ako dva v├Żkri─Źn├şky. Potom bolo ticho. Najprv som si myslel, ┼że som po┼íkodil UART, lebo som si na FT232 neprepol ├║rovne z 5V na 3V3 - m├┤┼że tu by┼ą probl├ęm, ┼że som po┼íkodil UART? ale potom by asi ne┼ílo ani updatn├║┼ą FW...─î├ş┼łan mal v popise uveden├║ kompatibilitu s 5V a 3V3 ├║rov┼łami...
Zdroj m├ím dos┼ą siln├Ż, ale odber neprekro─Źil pri meran├ş cca 70-80mA, ┼żiadna ┼ípi─Źka nevysko─Źila...

Chcel som ho pou┼żi┼ą ako n├íhradu za Ericsson T230, na ktorom mi to ┼ílape, ale vytiahol som nasp├Ą┼ą ten Ericsson :D :D
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 06 Mar 2018, 20:17

Chlapi tak som stiahol jeden FW http://pixelatedpic.blogspot.sk/2013/08 ... fixed.html
AT pr├şkazy funguj├║, modul odpoved├í na 9600Baud.

─Äal┼í├ş probl├ęm je ale pripojenie do siete - m├ím v ┼łom O2 kartu, po odoslan├ş AT+COPS=? mi modul po asi min├║te vr├íti:
+COPS: (1,"","","23103"),(2,"O2 - SK","O2 - SK","23106"),(1,"Orange SK","Orange","23101"),(1,"T-Mobile SK","TMO SK","23102"),,(0,1,4),(0,1,2)

Dovola┼ą sa na┼ł ale nem├┤┼żem.
PIN m├ím vypnut├Ż.
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod djwiktor » 06 Mar 2018, 21:48

S at+COPS=? sa predsa iba pytas co je dostupne, nevidim prikaz ze by si mu povedal aby sa registrvoval. kde je chyba ?
Tlacim na 3D tlaciarni Felix 3.0 dual
Stormchasers.sk
djwiktor
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1408
Vek: 30.86
Zalo┼żen├Ż: 01.07.2010
Bydlisko: ┼áa─ża
Karma: 12

Re: Modul so SIM900

Odosla┼ąod pablox » 06 Mar 2018, 22:16

Aha, ja som bol v tom, ┼że sa automaticky registruje do dom├ícej siete. Vie┼í mi pls poradi┼ą, ako docieli┼ą automatick├║ registr├íciu?
Googlim ─Źo sa d├í, ke─Ć odo┼ílem AT+CPIN?, vracia mi to +CPIN: PH-NET PIN - pod─ża info na internete je to blokovan├í SIM/blokovanie oper├ítorom.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 06 Mar 2018, 21:32 --

Funguje :) Chlapi ─Ćakujem za nakopnutie, nakoniec som na┼íiel funk─Źn├Ż FW kde id├║ AT pr├şkazy aj odosiela SMS, AK by niekto h─żadal, posielam link http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1048
Vek: 27.05
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 22
Karma: 16


Nasp├Ą┼ą na Hardv├ęr

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.71 sek├║nd