Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Aky CPU a zakladovu dosku

Aky CPU a zakladovu dosku

Procesory, grafick├ę karty, mati─Źn├ę dosky, pevn├ę disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 31 Mar 2018, 21:24

Ahojte. Po poslednom update WOT som zistil ze moj PC uz nedokaze dostatocne dobre robit svoju najdolezitejsiu pracu - tahat tuto hru naplno. Este nedavno som mal 50fps na plnych detailoch. Teraz som pod 30. Je pravda ze procak mam este nieco v AM2+ a doska uz ma tiez svoje naj roky davno za sebou.
Takze veci ktore mam a myslim ze stacia: zdroj novy 550W, SSD systemovy HDD, 4 dalsie HDD, graficka karta radeon rx 550 4Gb ram. Takze potrebujem zakladovu dosku, procak, RAM. viete mi poradit co by som mal kupit aby WOT bol opet hratelny? Vopred dik.
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod hpeter » 01 Apr 2018, 08:14

https://worldoftanks.com/en/content/gui ... uirements/ doporucene quad core.
napr. ryzen5/am4. recenzie fajn, ceny tiez. par typov z novej 2000 serie sa uz da kupit, kompatibilne budu aj so starsimi doskami po update biosu.
to znamena do starsej dosky s 300 cipsetom bude novsi cpu fungovat, len si budes musiet pozicat na bios update nejaky ryzen 1000. alebo kupit rovno novu dosku s cipsetom 400 a netreba update
https://liliputing.com/2018/03/amd-ryze ... eaked.html
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 922
Vek: 34.41
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod AnoNym1337 » 01 Apr 2018, 10:35

asi by som zobral Intel Core i5 - 7600K + nejak├║ dosku ku tomu no zale┼ż├ş ak├Ż m├í┼í rozpo─Źet
AnoNym1337
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 143
Vek: 18.54
Zalo┼żen├Ż: 02.06.2016
Bydlisko: Tren─Ź├şn
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod tomko » 01 Apr 2018, 11:12

No neviem k rx 550 sta─Ź├ş nejak├ę z├íkladne ┼ítvorjadro.

Ak chce┼í kupova┼ą nov├ę tak k Rx 550 by som zobral intel core 3 (za 110 eur - tu 3,6 na jadro)
a ktomu zakladovku z rady H110

Ak chce┼í AMD tak sta─Ź├ş AMD Ryzen 3 2200G za (100 Eur ) len pri Ryzenoch treba ma┼ą r├Żchle RAMKY
a zakladnu dosku pre soket AM4

Celkovo je ale stale na hry lep┼í├ş Intel - stale hry najviac vyu┼żivaju vykon jedneho jadra
tomko
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 34
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod cool-zool » 01 Apr 2018, 15:28

├üno v├Żmena z├íkladnej dosky aj s procesorom a RAM je najlep┼íia , ale aj najdrah┼íia verzia rie┼íenia tvojho probl├ęmu ! Je len na tebe ─Źi sa pre tak├║to mo┼żnos┼ą rozhodne┼í , ale je aj lacnej┼íie rie┼íenie ! Nenap├şsal si ak├║ m├í┼í teraz z├íkladn├║ dosku (iba nie─Źo o AM2) , pod─ża druhu z├íkladnej dosky si n├íjdi podporu procesorov (pr├şpadne aj RAM) pre dan├Ż typ a potom na Bazo┼íi k├║pi┼í ┼ítvorjadrov├Ż pou┼żit├Ż procesor ktor├Ż ti s tou grafikou e┼íte nejak├Ż ─Źas bez probl├ęmov posta─Ź├ş , pr├şpadne ak to bude mo┼żn├ę roz┼í├şri┼í RAM (ani to si nepopisoval ko─żko m├í┼í a ak├ę ) . . .
cool-zool
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 467
Vek: 48.82
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 3

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 01 Apr 2018, 19:29

aktualne mam dosku Alive nf6vsta
procesor AMD Phenom 9650 Quad core 2,3GHz
4GB RAM DDR2
je to teda maximum co z danej grafickej karty dostanem alebo pomoze este upgrade CPU / dosky?
Pr├şlohy
CPU.PNG
RAM.PNG
GPU.PNG
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod hpeter » 02 Apr 2018, 08:19

tomko nap├şsal: Celkovo je ale stale na hry lep┼í├ş Intel - stale hry najviac vyu┼żivaju vykon jedneho jadra

bolo to napisane v prvom aprili, aj tak tomu chapem.
tento rok intel "objavil" benefity multicore v hrach. (kde boli doteraz ?)
treba citat recenzie, ktore nesmrdia uplatkami. potom ryzen vyzera lepsie.
su ulohy kde ryzen je lepsi nez intel,(a naopak) nuz treba si uvedomit celkovu cenu platformy, a najma to ze intel kazdu generaciu robi nove sokety a dosky. u amd je spatna kompatibilta aspon nejaka.
ryzen je priepastny rozdiel voci rokom minulym natolko, ze bol intel donuteny "vyrobit" doteraz neexistujuci i9 a hromadne tlacit ceny dole...

aby som nebol ot, tak po update biosu, je mozne tam dat am3 phenom ii z bazaru.
*Support with AM3 / AM2+ CPU.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 922
Vek: 34.41
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 02 Apr 2018, 09:48

Takze skusit procesor a RAM do tejto dosky?
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod hpeter » 02 Apr 2018, 17:34

skus tie veci zohnat z bazaru, nebude to drahe a uvidis co dalej.
este chvilu masina vydrzi (ak nie si odhodlany kupovat novy,to musis citit ty)
ja som zohnal za dobru cenu ddr3 a cpu (do starsieho serveru) z ebay.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 922
Vek: 34.41
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod mac26 » 02 Apr 2018, 18:40

Ma DDR2
mac26
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 925
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod tomko » 02 Apr 2018, 19:00

Ma┼í ddr2 ─Źo je pre┼żitok doby a ma┼í grafiku poslednej generacie , dobre to kombinuje┼í.

Za─Źni sa pozera┼ą po zakladnej doske , najlep┼íie s PCI 3,0
potom CPU a RAM

Stale si sa nevyjadril ─Źi to chce┼í lacnej┼íie alebo si to m├┤┼że┼í dovoli┼ą kupi┼ą nov├ę.

Pre in┼ípiraciu o cene (star┼íie ale u┼ż aspo┼ł DDR3 )

https://pc.bazos.sk/inzerat/84314787/AS ... B-DDR3.php


Rx 550 je totalny LOW END tak┼że sta─Ź├ş lep┼íie zakladne 4 jadro s vy┼í┼íou frek. memus├ş by┼ą i7 :biggrin:


Hepter doka┼że da┼ą aj DDR3 do DDR2 on je znal├Ż, ─Źita recenzie
tomko
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 34
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 02 Apr 2018, 19:30

ASUS M5A87 + AMD Phenom II X4 945 + 8GB DDR3 + Phenom(heat-pipe) BOX cooler - 125EUR
nejako takto si to predstavujem aj cenovo
asi to kupim....
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod tomko » 02 Apr 2018, 21:37

To bola len uk├í┼żka. Osobne by som zato tolko penazi nedal. Ale u┼ż aspo┼ł viem kde sa pohybuje tvoja cena.

Našiel som na bazoši intel core i5 3470 s 8g ram za 73EUR - ak by si našiel k tomu vhodnu zakladnu dosku tak do 50 eur tak je to
ovela a ovela lep┼íia mo┼żnos┼ą.
tomko
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 34
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod hpeter » 02 Apr 2018, 21:47

tomko nap├şsal:
Hepter doka┼że da┼ą aj DDR3 do DDR2 on je znal├Ż, ─Źita recenzie

som sa jasne vyjadril, ze som to kupoval pre seba. a on jasne napisal, ze ma ddr2.
amd ma spatnu kompatibiltu v tom,ze am3 cpu je mozne dat do am2 dosky po bios update, je to na webe jeho dosky. staci guglit, namiesto blbych urazok.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 922
Vek: 34.41
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod tomko » 02 Apr 2018, 22:32

sorry hepter ale to ma len tak napadlo v tom kontexte a pri┼ílo my to vtipn├ę.

to misicko : nudil som sa tak som pozeral bazo┼í , probl├ęm ┼że som nena┼íiel k tomu vhodn├║ zakladnu dosku (lacnu)

https://pc.bazos.sk/inzerat/84325368/Pr ... B-DDR3.php


alebo ako p├ş┼íe hepter je mo┼żnos┼ą skusi┼ą n├íjs┼ą lep┼í├ş amd procesor z rady am3 ktor├ş bude pasova┼ą

Mo┼żno ti tu e┼íte niekto porad├ş nejak├ę lep┼íie rie┼íenie. Oh─żadom h─żadania to si mus├ş┼í n├íjs┼ą s├ím, ja nato ─Źas nem├ím , ja len porad├şm
ak viem.
tomko
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 34
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod cool-zool » 03 Apr 2018, 10:36

Chlapci neviem ako vy , ale pod─ża m├┤jho presved─Źenia , aj ke─Ć je to star┼íia doska s DDR 2 , ale m├í tam jeden s najsilnej┼í├şch 4-or jadrov├Żch procesorov na danom sokete a 4 Gb Ram nie je m├ílo a t├í grafika tie┼ż nie je na zahodenie aj ke─Ć som si vedom├Ż ┼że to nie je hr├í─Źske delo - a to ani n├íhodou , ale WOT to mus├ş utiahnu┼ą bez probl├ęmov !!! Videl a po─Źul som u┼ż ┼że WOT rozbehali na ove─ża slab┼íom stroji - tak┼że ja vid├şm probl├ęm inde !!!
cool-zool
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 467
Vek: 48.82
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 3

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 03 Apr 2018, 12:07

nehovorim ze to WOT neutiahne
utiehne
avsak ak dam detaily na max tak sa nedostanem cez 30fps a citim ze to nejde tak hladko ako by so si predstavoval, donedavna som mal 50fps
avsak ked trochu stiahnem detaily , tak je to hratelne....
pozeral som vsak vytazenie jadier procesora a iba prve jadro ide na max, ostatne tri sa dost flakaju a nejdu ani na 50%, je to takto OK?
Graficka karta pise vytazenie na 100% :lol:
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod CxMato » 03 Apr 2018, 14:46

Ahoj. Sk├║s odblokova┼ą jadr├í pomocou tohto programu. Mali by si rovnomerne rozdelova┼ą "pr├ícu" do v┼íetk├Żch jadier. http://www.coderbag.com/Uploads/Unpark-CPU-App.zip Klikni na check status a ke─Ć to skon─Ź├ş vyh─żad├ívanie klikni na Unpark ALL a re┼ítartuj po─Ź├şta─Ź. Daj vedie┼ą ako si dopadol.
CxMato
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 65
Vek: 21.11
Zalo┼żen├Ż: 08.12.2017
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod hpeter » 03 Apr 2018, 16:14

zatial som sa nedozvedel aky budget
osobne sa priklanam k drahsej investicii ako povodne clovek mieni, pretoze silnejsi pc netreba dlhsiu dobu upgradovat
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 922
Vek: 34.41
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odosla┼ąod misocko » 03 Apr 2018, 21:39

CxMato nap├şsal:Ahoj. Sk├║s odblokova┼ą jadr├í pomocou tohto programu. Mali by si rovnomerne rozdelova┼ą "pr├ícu" do v┼íetk├Żch jadier. http://www.coderbag.com/Uploads/Unpark-CPU-App.zip Klikni na check status a ke─Ć to skon─Ź├ş vyh─żad├ívanie klikni na Unpark ALL a re┼ítartuj po─Ź├şta─Ź. Daj vedie┼ą ako si dopadol.

ziadna zmena, mozno to rovnomernejsie zatazuje pri mozile ale na WOT to nema vplyv (prve jadro takmer naplno, ostatne tak do 50%)

hpeter: uvidim ake budu premie :lol: ; tiez by som rad zainvestoval do niecoho na dlhsiu dobu ale nie vzdy to ÔéČ dovoluju hlavne ked sa v┼żdy najde nieco ine do coho sa daju vrazit (a konkrente toto nieje nijaky prinos pre zvysok mojej rodiny :( )
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2437
Vek: 41.49
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22


Nasp├Ą┼ą na Hardv├ęr

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.70 sek├║nd