Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Šumenie v zosiku

Šumenie v zosiku

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod mr.dred » 14 Apr 2018, 12:55

DAP player je zase iná parketa.... zvuk z mobilu ,alebo nejakého mp-treskového prehrávača sa mu ťažko vyrovná... a DAP určite nemá koncák s KA2206/TEA2025 :lol:
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2406
Vek: 53.36
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Mego » 14 Apr 2018, 20:09

Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň
Mego
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 675
Vek: 25.56
Založený: 07.09.2016
Bydlisko: Svit
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Milos66 » 14 Apr 2018, 22:59

Áno, takže šumí on a nič s tým nespravíš. Zmier sa s tým a zvykni si.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3713
Vek: 52.31
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Mego » 15 Apr 2018, 08:06

Nooo, ale uz som to mal zapojene a nesumelo to az tak. Zosik som vymenil za net isty, lebo som odsaval cin a odsalo to aj to koliesko na dps, na ktore sa ma rozliat cin
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň
Mego
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 675
Vek: 25.56
Založený: 07.09.2016
Bydlisko: Svit
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod kamilko » 15 Apr 2018, 09:22

Na tieto veci je dobre mat galvanicky oddelene zdroje.
Kup v cine zdroj 5 a 12V maju tam take za 4E a pisu ze maju napatie oddelene. Viac stym nespravis.
Ako mozes sa hrat z prepojenim GND ale ten oddeleny zdroj je najlepsie riesenie.

Spojenie zeme modulu a zdroja (gnd) sa potom zrealizuje signalovym kablom L R GND

Green board 12V/5V full Isolation switch power supply / AC - DC module 220V turn 12v 5v lose-lose
http://s.aliexpress.com/ZnURjQjM?fromSns=Copy to Clipboard
kamilko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 226
Založený: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Milos66 » 15 Apr 2018, 09:39

Na začiatku písal, že tam má mostík a kýbel. To znamená, že toto zapojenie nemôže šumieť. Aspoň nie natoľko aby to počul v repro. Výmena zdroja nič nerieši. S pulzným zdrojom akorát bude viacej problémov.
Mego písal, že vymenil kus za kus. Teda ten nový kus evidentne nemá tie isté parametre ako predchádzajúci. Nehľadajte v tom žiadne Hi-fi WooDoo. Čínske moduly sa kus od kusa dosť líšia.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3713
Vek: 52.31
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod mr.dred » 15 Apr 2018, 09:49

Milos66 napísal:takže šumí on a nič s tým nespravíš
Väčší problém mal v tom,že zosilňovač mal bez vstupného oddelenia a bez potenciometra - NA PLNÉ GULE. Ten modul má pri malej hlasitosti malý odstup signál / šum.
Treba mu "vyťať" skoro naplno a ubrať potenciometrom/trimrom na zosilňovači (ako som písal vyššie). Potom to bude počúvateľnejšie.
A ten zdroj ,ako opisuje kamilko, naozaj nič nerieši - nie je zdrojom šumu!

-- Spojený príspevok 15 Apr 2018, 08:53 --

Milos66 napísal:Mego písal, že vymenil kus za kus
ale on vynenil zosilňovač,lebo upálil tú plôšku... :lol:
Mego - alebo sa mýlim? čo si vykonal :D

-- Spojený príspevok 15 Apr 2018, 08:56 --

Mego napísal:odsalo to aj to koliesko na dps
to sa dá opraviť kúskom tenkého drôtiku :wink:
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2406
Vek: 53.36
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod kamilko » 15 Apr 2018, 16:12

Tie moduly dost piskaju, kedze tam je uP a vsetko napajane z jedneho napatia a jednej zeme.
A to co mu vy radite je troska kontra produktivne naco mu bude dialkove ked bude hlasotost musiet ovladat rucne.

Ale ano ten trimer a kondik sa tam ziada.
Len som upozornoval na dalsie veci.
kamilko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 226
Založený: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod mr.dred » 15 Apr 2018, 16:36

kamilko napísal:naco mu bude dialkove ked bude hlasotost musiet ovladat rucne

načo ľudia kupujú také produkty...
Veľa spraví práve to obmedzenie max.citlivosti zosilňovača. V pôvodnom zapojení sa hlasitosť nastavovaná DO pohybovala cca niekde v rozsahu 0 - 30% ,kde je pomer signál/šum malý. Pri vyššej hlasitosti playera - od 60% hore je už pomer priaznivejší ,len treba obmediť zos. aby to neskreslovalo. Diaľkoví ovládač môže kľudne používať ďalej... akurát to už nebude toľko šumieť
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2406
Vek: 53.36
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Santano » 15 Apr 2018, 20:51

Tak ako pise mr.dred.
skus si vstup ostrit potenciometrom, alebo trimrom.

Skus si z tvojho modulu nastavit hlasitost tak na 50 percent, a potom si upravuj vstupny potenciometer na zosilnovaci.
Santano
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Založený: 25.02.2017
Karma: 0

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Mego » 15 Apr 2018, 21:42

Ja som mal normálne prispajkovanú svorkovnicu na DPSku. Ibaže som do nej pchal dva káble 1,5mm, alebo 1mm, už neviem presne a nechceli vojsť. Naveľa naveľa som ich tam napchal a pri uťahoavní šrubky som to akoby odtrhol. V podstate vtedy zosik fungoval len ak som zo spodu na DPS tlačil palcom na kontakt. Hovorím - ok, odpizdil som konektor, tak vymením. Tak som si nahrial spajkovačkou zo spodu ten kolík, dal k tomu odsávačku a odsal cín. No a s cínom sa mi odsalo aj to koliesko, ktoré malo pôvodne ostať na DPS. Snažil som sa to ešte nejako precínovať, ale ani panovi. Proste sa mi tam robil studený spoj, aj keď som ťahal cín po cestičke. Za to môže zrejme chujová merkurymarket spajkovačka so sprostým špicom. Tak som kúpil rovnaký zosik, ktorý mimochodom je made in poland a nie in china. Teda zosik no... stavebnicu zosika, aby som to upresnil. Ten predošlý mi nešumel, tento šumí sťa debil. Skúsim tam dať ešte ten potenciometer, či to dačo spraví.
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň
Mego
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 675
Vek: 25.56
Založený: 07.09.2016
Bydlisko: Svit
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod nalimko33 » 15 Apr 2018, 22:33

daj sem prosím foto dosky - toto vlákno je lepšie než HBO.... hehe
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4024
Vek: 46.26
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 31

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 00:05

Ak som dobre pochopil ty si to uz mal plne funkcne s inym zosikom na ktorom sa ti podarilo strhnut med na cinovanie , tak si kupil este jeden taky isty zosik ale s tym ti to uz nefunguje ??? Ak su obidve stavebnice zosikov rovnake tak porovnavaj s tym prvym kde je chyba . . . Inak by som skusil opravit ten otrhnuty kus plosaku tak ze to prepojim tenkym medenym drotikom ! A naco si do tej svorkovnice na pripojenie pchal taky hruby drot ???
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 597
Vek: 49.31
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Mego » 16 Apr 2018, 08:59

Poslem vecer fotky obidvoch. Droty som nemal tensie. A tiez nechcem dat 0,15 ked tam moze ist iks amperov
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň
Mego
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 675
Vek: 25.56
Založený: 07.09.2016
Bydlisko: Svit
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod mr.dred » 16 Apr 2018, 10:19

Mego napísal:A tiez nechcem dat 0,15 ked tam moze ist iks amperov

kľudne si mohol použiť žily z UTP/FTP kábla, tie v pohode znesú 1,5A...
iks amperov je v tvojom prípade asi 0,5A
Nešikovní elektrikári majú občas takú zvláštnu iskru v oku.
mr.dred
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2406
Vek: 53.36
Založený: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 15:40

Mego nič v zlom , ale použil si tam stavebnicu zosíku s KA2206 čo má nejakých max. 2x 2,5W /4 ohm s 10% skreslením pri 9V napájaní a ty tu hovoríš o xy Ampéroch ??? Kľudový oder toho IO je 40-50mA a max. viac ako 0,8A určite nebude a na to ti netreba žiadný hrubý kábel - drôt a na opravu tej strhnutej medenej plôšky ti stačí tiež tenký medený drôtik !!! Podľa mňa máš na tej stavebnici nejaký studený spoj , alebo si blbo niečo pripojil (skontroluj súčiastky) . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 597
Vek: 49.31
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod nalimko33 » 16 Apr 2018, 16:01

že vás to chalani baví.... stále tvrdím že bastlenie nie je pre každého...
stavím sa, že celý problém je v tom čo sedí medzi stoličkou a tou stavebkou
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4024
Vek: 46.26
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 31

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod oravan » 16 Apr 2018, 16:32

Neviem ja mám takú istú stavebnicu ,teda hotový modul pripojil som koncák zo staráho TV MBA810 a ide to dobre teda na to čo sa z toho dá vymačknúť .Reproduktor je z nejakého dvojčaťa nič moc ale na to čo potrebujem v kamrlíku to hrá slušne
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2419
Vek: 53.53
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 17

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod Mego » 16 Apr 2018, 16:43

Pokukam este raz, ci tam neni daco studene, moze sa stat ze hej. Som lama. Ale bavi ma to. Tak sory. Robim to pre radost a pre seba.
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň
Mego
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 675
Vek: 25.56
Založený: 07.09.2016
Bydlisko: Svit
Karma: 1

Re: Šumenie v zosiku

Odoslaťod nalimko33 » 16 Apr 2018, 18:31

tak to odfoť nech vieme poradiť....
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4024
Vek: 46.26
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 31

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Audiotechnika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Pacient a 3 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.71 sekúnd