Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 16 Apr 2018, 17:00

Stiahni si na mobil aplikáciu WiFi analyser a vedľa routra analýzuj WiFi siete. Pre istotu aj tam kde ty najčastejšie si na WiFi (tá izba)
Posunies sa pár metrov A veľkosti signálov sa zmenia.

https://youtu.be/HW2b2yB69W8

Ukáže ti to ci sa tvoj signál nebije so susedovym.
Poprípade daj sem print screen Z mobilu nech vidíme ako to tam mas. Napíš ktorá WiFi je tvoja.
Naposledy upravil romiadam dňa 16 Apr 2018, 17:04, celkovo upravené 1 krát.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2301
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 13

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod pocitujlasku » 16 Apr 2018, 17:02

Pri wifi dost zalezi na ruseni. Ak byvas v bytovke, tak tam je to bieda, ja som bol rad, ak to islo aspon par Mbit/s (v okoli mi naslo okolo 30 dalsich wifi sieti). Tam by som co sa da pripojil na kabel a wifi pouzival fakt len na mobil, pripadne nenarocne veci.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4257
Vek: 35.62
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 17

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 17:14

To romiadam :
V tom problém nebude , bývam v rodinnom dome a rušenie ostatných Wi-Fi sietí tu nehrozí ( nieže by tu nikto iný nemal net :biggrin: , ale aj pri vyhľadávaní mi nájde najskôr moju sieť s plným signálom a občas aj susedovu sieť ale takmer bez signálu a viac sietí tu v okolí nieje , alebo sú dostatočne vzdialené ) .
Merania pri routri tiež nič nerieši nakoľko som mal problém v pokrytí v dome (poschodie / prízemie) tak som kupoval tento router s dvomi odnímateľnými anténami , ktoré som hneď vymenil za 9 dB a to tak že jedna je v routri na poschodí a druhá cez 1m kábel (prevŕtaná podlaha ) v plastovej elektrikárskej lište na prízemí ! Týmto spôsobom som získal najlepšie pokrytie v domácnosti z jedného routra . . .
Ono to funguje perfektne len či sa nedá niekde v routri nastaviť rýchlosť Wi-Fi (okrem B,G,N ) , píše to tam po anglicky a pre mňa je to veľká neznáma . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 598
Vek: 49.31
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 16 Apr 2018, 18:26

Prvá vec je či sa s niečím nerusi. Teraz vieme že nie.

Celé sa mi to nezdá lebo ta tvoja rýchlosť je veľmi pomalá A bežné sa to nemá kde nastavovat v routri. Po klasickom nakonfigurovani routra by to malo ísť rychlo. Mne to ide okolo 49- 50mbit/s. Max mam myslím že 80mbit/s. Vo WiFi sa vždy niečo strati.

Skus factory reset a znova nakonfigurovať router.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2301
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 13

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod peterple » 16 Apr 2018, 18:47

cool-zool napísal:Na NTB mám W10 a ten rýchlosť neukazuje

ale ukazuje
https://superuser.com/questions/1073667/how-to-see-wireless-network-connection-status-in-win10
Je to sice anglina, ale s obrazkami.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1755
Vek: 51.9
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 48

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 18:59

Tak som reštartoval router , bez resetu a hľa nové výsledky (hneď lepšie) :
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu1.png
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 598
Vek: 49.31
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 20:10

To peterple
Dik , našiel som to :
Prílohy
Bez názvu.png
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 598
Vek: 49.31
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod vaanja » 16 Apr 2018, 21:01

pre amater63: Ak by si mal este chut skumat ten tvoj konflikt, tak by si mohol skusit stiahnut tuto aplikaciu:
https://www.advanced-ip-scanner.com/dow ... 5.3581.exe
a nasledne spustit (nemusi sa instalovat), vyberies jazyk Cestina, OK, Spustit, stlacit Spustit, potom sa chvilku rozbaluju subory a nasledene v otvorenej aplikacii zadas do okna pod zelenym trojuholnikom 192.168.2.1-254 a kliknes na Scan, tak uvidis co vsetko mas na sieti a postni sme vysledok.
vaanja
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 102
Vek: 43.98
Založený: 22.01.2011
Bydlisko: TO
Karma: 1

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod pocitujlasku » 16 Apr 2018, 21:25

cool-zool napísal:Merania pri routri tiež nič nerieši nakoľko som mal problém v pokrytí v dome (poschodie / prízemie) tak som kupoval tento router s dvomi odnímateľnými anténami , ktoré som hneď vymenil za 9 dB a to tak že jedna je v routri na poschodí a druhá cez 1m kábel (prevŕtaná podlaha ) v plastovej elektrikárskej lište na prízemí ! Týmto spôsobom som získal najlepšie pokrytie v domácnosti z jedného routra . . .

Tak a zahada je vyriesena. Ten router nema 2 rovnake anteny len tak zo srandy. Vyuziva ich pre zvysenie rychlosti v N pasme roznymi algoritmami. Ked jednu z nich das uplne mimo, tak system je z toho zmateny, lebo napr. na jednej antene ma zariadenie dobry signal, na druhej slaby, tak router automaticky znizi rychlost, lebo si mysli, ze je tam silne rusenie. Po chvili sa opat pokusi zvysit rychlost, a ked je stale problem, tak po case sa jednoducho prepne na nizsiu rychlost a na tej ostane.
A navyse wifi je obojsmerna komunikacia. A nie vzdy tam plati: cim silnejsia antena, tym lepsi signal. Casto je to naopak. Ja mam v dome 2.5dbi anteny na wifi AP, ale AP mam na kazdom poschodi a signal v izbach je vyborny. Dokonca signal chytam aj 20m od domu.
Ak mas prevrtanu podlahu, tak na kazde poschodie si daj radsej jedno slabsie AP a prepoj kablom, ako robit taketo zverstva. Wifi je dost "ducharina", kde vstupuje kopec faktorov. Ja som mal napr. problem, ze mi vypadaval internet. posunul som antenu o 5 cm dalej a zrazu rychly stabilny net (prekazal mu roh bytovky).
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4257
Vek: 35.62
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 17

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 00:13

vaanja napísal:pre amater63: Ak by si mal este chut skumat ten tvoj konflikt, tak by si mohol skusit stiahnut tuto aplikaciu:
https://www.advanced-ip-scanner.com/dow ... 5.3581.exe
a nasledne spustit (nemusi sa instalovat), vyberies jazyk Cestina, OK, Spustit, stlacit Spustit, potom sa chvilku rozbaluju subory a nasledene v otvorenej aplikacii zadas do okna pod zelenym trojuholnikom 192.168.2.1-254 a kliknes na Scan, tak uvidis co vsetko mas na sieti a postni sme vysledok.

Ahoj,neskutečné.mám tam zařízení které nemám.. 8O 8O to je věc..Děkuji, .
Prílohy
SAM_0429.JPG
Nejsou tam věci co mám
SAM_0430.JPG
Zapl jsem tablet,jinak nepoužívám
SAM_0431.JPG
3186313-0.png
Neznámé zařízení ?? Nikdy jsem neviděl,osobně..
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod vaanja » 17 Apr 2018, 06:17

Hon Hai je vyrobca sietovej karty, to moze byt hocico, aj v nejakych Apple zariadeniach byvali tieto sietovky.
Vola sa to Doma, nebude to nejaky wifi access point od providera?
Ak vidis v zozname zariadenie, ktore nie je tvoje, tak sa ti niekto pripaja na wifi.
Podla toho co vidiet na obrazkoch, tak router prideluje adresy z rozsahu 192.168.1.100 a vyssie, tak neviem ako sa da dostat do stavu, ze by to vypisovalo duplicitna IP adresa v sieti. Spustal si ten IP scanner v case, ked ti hlasilo tuto hlasku o duplicite?
Ja by som ako prvy krok zmenil heslo na wifi-2, cez prihlasneie do 192.168.2.254.

P.S. A ten 192.168.2.101 by mohol byt podla predch. obrazkov tvoj pocitac.
vaanja
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 102
Vek: 43.98
Založený: 22.01.2011
Bydlisko: TO
Karma: 1

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 07:30

Ok,jsme na začátku do routeru se nedostanu.Jinak od nakouslého jablka jsem nikdy nic neměl....Doma je nazvané mnou -zadal jsem -dal název u nějakého zařízení.No TP-LINK to nebyl,telefony taky ne,po vypnutí a ponechání mi " Ping "..-odpovídal že je zařízení v provozu,mnou ne.Co jsem měl vypnuto tak odezva žádná.Dá se zjistit dle mac- adresy něco? Nebo jsem stále na začátku..( jinak moc děkuji,) Hon Hai -odpovídal,zapnuto .Kde?
Prílohy
SAM_0435.JPG
Ptám se jenom sporadicky ..
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod pocitujlasku » 17 Apr 2018, 08:29

Co je to zariadenie "doma"? moze sa stat, ze jedno zariadenie je pripojene jak kablom, tak cez wifi a preto ma 2 IP adresy. Alebo ma napr. 2 sietovky, obe pripojene kablom. Pripadne to obsahuje nejaky router a ten si taha 2 IP.
kazdopadne by som skusil odpojit to zariadenie doma, ci sa strati aj ten druhy.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4257
Vek: 35.62
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 17

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 09:01

Ahoj,ne kabel ( ethernet ) od poskytovatele jde do routeru,potom je to jenom o Wifi.,jsem psal .Mám neznámé zařízení .Kde? No to je ten problém,zjistil jsem jak mi poradil vaanja. :( doma je co píšu ),to je jiná věc,..můj Ntb,
Prílohy
SAM_0446.JPG
Já mám TP-link..čas 9.47
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod vaanja » 17 Apr 2018, 09:59

mne to pride, ze teraz ziadny konflikt nehlasi.
podla posledneho obrazku je zrejme, ze

192.168.2.100 - Mobil Samsung
192.168.2.101 - Notebook Znacka ???
192.168.2.102 - Mobil Xiaomi
192.168.2.103 - Mobil Samsung
192.168.2.104 - Notebook pravdepodobne rovnakej znacky ako je ten Doma
192.168.2.105 - Tablet Lenovo, co si prednedavnom zapol.

192.168.2.254 - Roter TP-LINK TL-WR642G

Urcite nefunguje prihlasenie do routera cez http://192.168.2.254 a zadanim admin/admin do username a password?

pokial si si isty, ze nic nie je pripojene do routera kablom, vsetky zariadenia dostavaju IP adresu z routere, tak nemoze byt konflikt adries, neverim ,ze by si niekto daval namahu nastavovat IP adresu na zariadeni rucne.
kedze konflikt IP adresy hlasi notebook Doma, tak v konflikte ma byt adresa 192.168.2.100 avsak s cim?
ako je pripojena ta tlaciaren, co si spominal ze mas?
vaanja
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 102
Vek: 43.98
Založený: 22.01.2011
Bydlisko: TO
Karma: 1

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 10:04

Ahoj,ne.

-- Spojený príspevok 17 Apr 2018, 10:15 --

Ahoj,Ntb jsou Acer,lenovo jsem zapnul včera,nebo dnes po práci..,pořád vidím co jsem psal.To je Hon Hai,můj není ? O to mi jde. :confused:
Prílohy
SAM_0452.JPG
Ne jsme na začátku..
Opera Snímek_2018-04-17_100755_svetelektro.com.png
SAM_0429.JPG
červeně-ping,zapnutý,černé -neopovídal-,
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod vaanja » 17 Apr 2018, 10:49

http://192.168.2.254 do pola Uzivatelske jmeno zadavas: admin a do pola Password tiez: admin a nejde to?

Hon hai bude sietova karta v tom Acer notebooku. Mas tie notebooky 2 ?

Este dodam, ze na obrazku vcera si mal ten Hon Hai s adresou 192.168.2.104 vypnuty, takze to asi bude tvoje zariadenie, ked ho dokazes vypnut, ze?
Mozno by bolo dobre postupovat, ako si to robil vtedy:
1. Vypnes vsetky zariadenia okrem notebooku ACER s nazvom Doma. V IP Scanner by si mal vidiet 2 zariadena, 192.168.2.100 - Doma a 192.168.2.254 TP-Link.
2. Zapnes dalsie zariadenie napr. Samsung mobil a zase spustis IP Scanner a mal by si vidiet 3 zariadenia (Doma, TPLink a Samsung.) Ich jednoznacna identifikacia nie je IP adresa ale MAC adresa, pretoze IP sa moze menit, MAC normalne nie.
3. Zapnes dalsie zariade, nasledne IP Scanner a znacis si MAC adresu dalsieho
... atd az zistis vsetky a presne budes vediet co je co.
Naposledy upravil vaanja dňa 17 Apr 2018, 11:01, celkovo upravené 1 krát.
vaanja
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 102
Vek: 43.98
Založený: 22.01.2011
Bydlisko: TO
Karma: 1

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 10:59

:thumbup: Ano mám 2,dále jak jsem psal.Vyzkouším než půjdu do pracovního procesu.jinak ti děkuji a dám vědět.Měj se a děkuji.

-- Spojený príspevok 17 Apr 2018, 11:03 --

Jsem tam ... :thumbup: ,ale pokračevat až potom.Jupí..

-- Spojený príspevok 17 Apr 2018, 11:16 --

Tohle..
Prílohy
Opera Snímek_2018-04-17_111450_192.168.2.254.png
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 17 Apr 2018, 11:29

amater63:

a čo si to poslal za fotku 14 Apr 11:56? To ma zmietlo.

Toto som potreboval čo si poslal teraz.

Ok, ja budem v rezime standby, lebo to moje riešenie je dobré keď chceš mať pod kontrolou IP adresy.

Chlapi, teraz keď je už V konfigurácii routra, radte mu opatrne, nie že ho odpojite od routra a už sa K routru nepripoji bez vasej pomoci a tým pádom sa sem na svet elektroniky už nedostane po rady. Už ho nepripojime...
amater, máš ( len ako zalohu) pripojenie na internet aj cez mobil?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2301
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 13

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 17 Apr 2018, 11:39

Ahoj,měl jsi největší trpělivost jak co.prosím kterou foto ,tohle jsem psal.. Napiš :confused: https://svetelektro.com/modules.php?nam ... 3&start=20 Ano přípojení mám všude,akorát jsem potřeboval vědět na čem jsem.Mno 50 MB,není rychlost pro mladší,neposlouchám hudbu přez- net,nesleduji filmi přez net. Nemám chytrou televizi.Internet je komunikační prostředek který využívám ke své činnosti.To je jak někdy tady píšu. :(
Naposledy upravil amater63 dňa 17 Apr 2018, 11:48, celkovo upravené 1 krát.
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2040
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.75 sekúnd