Mám malý problém s PC ( pre niekoho to ani nemusí byť problém ale mne to vadí

Začnem s tým, že som si kúpil novú matičnú dosku od ASUS z170 pro gaming, pred tým som mal od HP g2 280 MT. Keď som všetko poprehadzoval z HP dosky do ASUS dosky (komponenty popíšem nižšie ) nainštaloval som win 7 pro 64bit (ten istý ktorý som mal na tom HP bez aktualizácií a ovládačmi) tak mi ho nehoráááázne dlho bootuje. Pri zapnutí PC mi nabehne 2x bios logo + nejaké informácie, potom nabehne windows logo (tie guľky, ktoré sa krútia a vznikne z toho windows logo) a potom daľších 20 sekúnd to tam ešte svieti a potom nabehne windows plocha. Keď som ešte mal dosku od HP, hneď ako sa objavili tie farebné guľky z ktorých vznikne logo windows tak som už bol na ploche. Možno pár z vás mi povie, že si mám dať windows 10, ale to nespravím keďže mi všetko šlo pomalšie a hry o 50/80 fps menej a to nehovorím o funkčnosti windowsu 10, všetko zasekané, spomalené, skoro furt, že program prestal pracovať.. (Win 10 som stiahol priamo z microsoftu a pomocou tej Utility som si vytvoril Bootovacie USB.. a áno mal som najnovšie ovládače a skúšal som rôzne čo sa týka grafiky a ovládačov priamo z asus) ako na win 7 a preto aj chcem ostať na win 7 kým ešte je podpora. Aktualizoval som BIOS ale ani to mi nepomohlo. Skúsil som aj v biose nastaviť defaultné nastavenia (ak by náhodou tam niečo bolo) ale ani to mi nepomohlo a aj som skúsil zopár návodov na youtube ako nastaviť bios ale tiež prd z toho. Taktiež som v biose skúsil aj FastBoot ale bez úspechu. Samozrejme, že mám aj SSD. Niesom som úplne istý, ale keď som do PC namontoval zvukovú kartu, tak mám ten pocit, že sa ten boot len predlžil.... Moja otázka znie, čo mam robiť ?

Môj HW:
INTEL Core i5-6500
DDR4 ram 8gb, Samsung M378A1G43DB0-CPB
EVGA e-GeForce GTX 1050 Ti
primárne úložisko: SSD ADATA SP550, 120gb --> zapojený v SATA
sekundárne úložisko: WDC WD10EZEX-60WN4A0
Zvuková karta: Creative Sound Blaster Recon3D THX, Pcie