Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Attolic True/Eclipse shared library

Attolic True/Eclipse shared library

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 29 Máj 2018, 10:55

Zdravím vospolok, vedel by mi niekto poradiť ako nastaviť zdieľanie knižníc pre prostredie Attolic, prípadne Eclipse - mohlo by to byť podobné. Potreboval by som, aby som nemal vlastné knižnice pod projektom ale pod iným spoločným adresárom o WS aby v prípade že niečo v knižnici opravím, som ju mal stále aktuálnu. Skúšal som to všelijako nastavovať, pridávať cesty kde tu (pričom tých možností je do ošaleňa), výsledkom bolo ale len nepredvídateľné chovanie kompilátory, kedy pri jednej kompilácii - tá zbehla v poriadku, ďalšia vyhodila chybu na knižnicu ktorú som potreboval mať zdieľanú a ďalšiu chybu úplne nikde inde...a tak dookola...no strávil som nad tým pár hodín a výsledkom bolo že som chcel rozkusať ten program aj s laptopom a príšerná chuť na cigaretu...
Neviem mi prosím niekto napísať postup, čo kde nastaviť aby to fachčilo.
Ďakujem za každú radu.
R.
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Tribec Zacks » 11 Jún 2018, 11:40

Radus skus pod Project -> Properties -> C/C++ Build -> Paths and Symbols
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 531
Vek: 35.98
Založený: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Cork IRL
Karma: 21

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 11 Jún 2018, 12:06

Tribec Zacks, ďakujem za rekaciu. Momentálne som v práci, nejaké konkrétne veci vyskúšam až večer. Ale môžem ti povedať že som už skúšal všelijaké kombinácie a momentálne mám nastavené lokácie v záložkách ako na obr. v prílohe ("Project -> Properties -> C/C++ General -> Paths and Symbols" - v Build taká záložka nieje). Ide to, ale s warningom ako som popísal skôr.
Už som nad tým zabil niekoľko večerov, na fórach som sa dočítal že to ani Attolic nepodporuje, chystám sa napísať asi rovno na ich hot-line :)
Večer tu môžem postnúť ako presne čo a kde mám nastavené a ako sa to chová. Ale pokiaľ si to nevyskúšaš sám u seba a nezistíš aká je to kravina...neuveríš. Alebo si to proste skús tak nastaviť, jednoducho importnúť knižnicu ktorú nemáš v projekte, to je celé.
Ďakujem, budeš mať u mňa pivo, aj dve.
R.
//jo a ešte som niekde v nastavení našiel zaškrtnuté zaškrtávatko "No shared library" a to som odškrtol :)
//môj projekt z Attolicu si môžeš stiahnuť tu:
https://svetelektro.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=699994&view=unread#unread
Tam je vidno že moje knižnice sú pod SRT a to práve by som ja nerád....
Prílohy
lib.PNG
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Tribec Zacks » 11 Jún 2018, 13:42

Radus, este taky detail, pod tou kniznicou myslis samostatne zdrojove kody, alebo nieco uz skompilovane do .a ?? To sa pridava inak, ak ide o zdrojove kody tie by mali ist normalne len zahrnut do include paths projektu a malo by byt ok. Nejaky divny problem mas... Neincluduje ti to niekde na dvoch miestach? Ci uz z kodu, alebo z prostredia 2x ?? To vie tiez robit pekny bordel.

-- edit --

teraz citam ten prispevok z vlakna vedla, tak potrebujes pridat cele stdperiph z kniznice z ineho miesta, to ti musi ist normalne pod projektom v include paths Project -> Properties -> C/C++ Build a potom pod Cross ARM Compiler -> Include Paths musis pridat do toho bieleho okna co tam je, nemam tu teraz vlastny pc, tak to nemam ako skusit, ale je mi nejake divne ze ti to takto ist nechce.
Naposledy upravil Tribec Zacks dňa 11 Jún 2018, 13:57, celkovo upravené 1 krát.
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 531
Vek: 35.98
Založený: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Cork IRL
Karma: 21

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 11 Jún 2018, 13:56

Poviem ti, robil som pred tým v EmBlocks, úplne bez problemov a tak som považoval za samozrejmosť že to tak pôjde aj v Atollicu čo je koniec koncov profesionálny nástroj...ale bohužial nešlo, ale aj tak si myslím že chyba je vo mne, predsa len ten program nemôže byť taký sprostý, ale neviem na to skátka prísť, vzdávam sa...
Čo sa týka kódov, sú to normálne .c a .h knižnice ktoré majú už aj v sebe integrovanú ochranu proti viac násobným definíciam a sú includnuté len raz v main.h.
Ak by si mohol skús si proste spraviť taký príklad kedy nebudeš mať nejaký hlavičkový súbor pod projektom, stačí vo WS, akebo inde na disku a pošli mi čo a kde si nastavil aby ti kompilácia zbehla...
Veľmi by som bol vďačný.
Ďakujem.
R.
// to "Cross ARM Compiler" mi nič nevraví, to som určite neskúšal, skúsim večer, možno pomôže, ďakujem...dám vedieť.
// to asi zato to nejde, bo tam také nič neni :) Ale to pozerám do manualu, skutočnosť môže byť iná... joj ten Atollic, pokusať...
Prílohy
build.PNG
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Tribec Zacks » 11 Jún 2018, 16:01

sry Radus ty mas atollic (modifikovane eclipse :) ), skusal som ho davno este ked bol plateny tak asi nepomozem rovno s tym :\ mna inak strasne hnevala metodologia vytvarania projektov, v kazdom IDE je to inak, kazdy to robi po svojom, automatizuje, zbytocne zneprehladnuje atd, preto som zacal robit vsetko v eclipse a riesim to manualne, kompilujem s gcc, debugujem s openocd alebo jlink, neni to na profesionalne zivot-kriticke veci, tak nerisim, ide to cele pekne po troche babrania na jeden klik... btw pride mi to divne ze ti nejde pouzit zdrojaky z ineho miesta ako z vnutra projektu... nechyba tomu nejake globalna environment variable k tym cestam? su aj na windowsoch..
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 531
Vek: 35.98
Založený: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Cork IRL
Karma: 21

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 11 Jún 2018, 16:17

Ja ti neviem, ale príde mi divné že to som sa nikde nestretol s tým že to niekto riešil a príde mi to ako celkom logická a potrebná vec, myslím že len ja robím niečo zle, no kto vie.
Momentálne mi to ide, ako tak a počkám si na tvoj seriál o Eclipse a možno to potom skúsim s ním. Veď C-čko je aj tak len Cčko. Inak vzniklo aj ďalšie prostredie pre STM, tiež od Eclipse, ale to som už neriskoval.
S Emblock som bol spokojný, ale myslím že projekt už je mŕtvi aj s ďalším pokračovaním EmBitz alebo ako sa to volala a vadilo mi že mi kompilátor nezobrazoval sekcie ktoré som mal vyradené pomocou #ifdef... Dokázal to len v jednom súbore, proste stále sa našlo niečo, je to na figu.
Tak potom prosím zahrň do svojho seriálu aj nastavenie knižníc pod iným adresárom.
Ďakujem, držím prsty...
R.
//Global enviroment variable? Tak keby mu malo chýbať toto pri takomto bežnom pracovnom úkone, rovno pôjde z disku, bez odinštalovania, na tvrdo-shift+del... :axe:
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Tribec Zacks » 11 Jún 2018, 16:57

Radus napísal://Global enviroment variable? Tak keby mu malo chýbať toto pri takomto bežnom pracovnom úkone, rovno pôjde z disku, bez odinštalovania, na tvrdo-shift+del...


hahahaha, top :-)

bude v nom opisane ako vytvorit cely stand-alone projekt, myslim ze v nom bude stacit zmenit (pridat) paths na dalsie zdrojaky kniznic ktore budes chcet zahrnut, je to pomerne dlhe kedze to je myslene pre zaciatocnikov a tak to je pomerne detailne rozpisane a oscreenshotovane co a kde atd, uz to len dokoncit, neviem ako mi to pojde na laptope koli malemu rozliseniu a celkovo sa nelubim krcit nad laptopom ak mam nieco robit. malo by byt z toho aj jasne co vsetko kazde jedno IDE ako keil, attolic, ds-5 atd skryva od cloveka aby mu ulahcil robotu, potom je polovica generovana, tristvrte nevyuzite, zaciatocnik netusi co vsetko je za tym atd... no chvilu strpenia este, musim aj pracovat cez den :D
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 531
Vek: 35.98
Založený: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Cork IRL
Karma: 21

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 11 Jún 2018, 22:46

Znie to naozaj dobre, som zvedavý. Veľmi by mi pomohlo keby som veľa vecí nemusel hľadať alebo skúšať. Eclipce je zadarmo?
Ja momentálne využívam StdPeriph knižnice, tie mi úplne stačia, s tým že sa v nich viem vyznať a prípadne si niečo zmeniť aj priamo v registroch. Naťahovať sa s Hal-om už asi nieje pre mňa. STM cube využívam keď vytváram HW, veľmi pekne si tam viem naklikať vývody aj s prípadným alternatývnym PINstockom pre periféria, ale na generovanie kódu ho už neuvyužívam. STMka mi celkom vyhovujú. Lacné a veľa...
Nechám momentálne Attolic vychladnúť, veď ono mi to v podstate ide a keď budem mať chuť a prelúskam tvoj seriál pre začiatočníkov skúsim to možno s Eclipsom.
Inak, niekde som videl aj popis kompilácie STM s Visual Studiom, to by tiež moho byť zaujímavé. VS mám v práci, tak si niekedy niečo napíšem aj tam, v Cčku a potom to už len nakompilujem v Attolicu. Pričom aj tak robím v inom fachu, ale čo už, nezbláznim sa z toho.
Tak sa teším spolu s ostatnými na seriál od teba :) Možno ukecáš ľudí od Arduina :)
Funguje v Eclipse nejaký build analyzer? Lebo v Attolicu mi nejde ani to. Na začiatku to šlo a potom tma...
Proste nejaký popis obsadenia pamate programom...
//Ma picne, ono sa to zase rozbehlo, ani neviem ako, ach jo...
Prílohy
Build analyzer.JPG
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Tribec Zacks » 12 Jún 2018, 00:40

no tak dnes som toho vela nestihol :( atollic je robeny rovno pre army od stm, urcite v nom budu vsetky ficury co si clovek moze predstavit. stretol som sa snim ked este bol platenya mal obmadzenie na velkost kodu, vtedy som presiel na eclipse, ide to aj bez piratenia :) profiler som zatial neriesil bo som ho nepotreboval, ale ide urobit aj v eclipse. eclipse som hlavne vybral preto bo je to univerzalne a nenormalne dobre upravitelne prostredie, nevize cloveka na styl roboty ako si dodavatel ide vymysli a tak to aj treba vedet patricne nastavit cele, ale bude to kompletny zaciatok, netreba vela od toho cakat, skor ako si napisal pre to vhodne arduinistov co by si chceli osahat pracu s niecim inym a od uplneho zakladu aby clovek pohopil co sa deje na pozadi prostredi ako atollic alebo keil etc. inak stdperiph sa este da, hal je uz celkom slusny bordel. ale ak clovek raz preluska pracu ako nastavit porty a alternativne funkcie na nich a podobne tak uz to zvladne konfigurovat cele z registrov podla seba, nieje to nic zlozite, len ten zaciatok je trochu krkolomny.
no nic, padam, dufam zajtra stihnem aspon nieco napiat dalej.
Kreativita a motivacia je to, co prinasa originalne napady a myslienky, disciplina je to, co ich dokaze zrealizovat.
Tribec Zacks
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 531
Vek: 35.98
Založený: 26.06.2010
Bydlisko: Levice / Cork IRL
Karma: 21

Re: Attolic True/Eclipse shared library

Odoslaťod Radus » 12 Jún 2018, 13:50

Nakoniec som dnes našiel tento link, ešte som to neskúšal, ale je tam jeden krok ktorý som nerobil ten posledný, a to jest, ak som to dobre pochopil, vytvorit nový adresár pod projektom a ten nalinkovat s umiestnením na disku. (Po nastavení Includes a Source paths...)
Takže ako sa spieva v tej pesničke..."na 3 krááát" :)
Ake intuitívne a logické :). Večer vyskúšam, som zvedavý aké nové prevapenia na mňa attolic zabreše :)
//inak ak by si niekto myslel že by stačilo tie cesty nastaviť všade kde sa len dá, mylíl by sa, lebo tie knižnice sa potom program pokúšal skompilovať samostatne a nešlo to už ani toľko...

https://hsel.co.uk/2018/02/11/stm32f0-new-project-in-atollic-truestudio-for-stm32-using-ll-library/

Ten build analyzer mi chýbal, lebo som si nikde nevedel vyčítať obsadenosť procesora. Možno dnes skúsim nalinkovať Headre pre prácu s SD a Fat systémom, som zvedavý koľko to v 100vke RB6 zaberie...
Radus
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 870
Vek: 36.47
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 5


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.79 sekúnd