Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Sick senzory

Sick senzory

Problematika ohladne regulácií (PI, PID), ovládania pohonov, odmeriavaní veličín, automatizácie PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Sick senzory

Odoslaťod stanly120 » 13 Jún 2018, 20:52

Dobrý deň

Potreboval by som o vás radu, pracujem na jednom projekte kde okrem iného použivam sick senzory - sick c4000 basic. Ide o to že presny typ rele na firme nemame ktory tam má byť, dalo by sa vyhodnocovať tieto senzory (Sender receiver) inak? - pomocou "ineho" rele ?

Dakujem Stano
rad pomožem druhym, ak viem
stanly120
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 174
Založený: 01.03.2014
Bydlisko: Prešov
Karma: 0

Re: Sick senzory

Odoslaťod romiadam » 13 Jún 2018, 23:39

Je tu malo informacii na odpoved.

Ale nechapem ta, pouzivas sick, ale ich nemate na firme. Ake ine rele chces pouzit? To nie je rele. To je bezpecnostna zavora/zabrana. Ake rele tam chces pouzit?

Ked ho nemate na firme preco to neobjednas/nekupis?

Ked sem pises, musis si uvedomit ze my nevieme to co vies ty. Ty nam to tu musis podrobne napisat. Cim podrobnejsie, tym presnejsiu odpoved dostanes.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2381
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 13

Re: Sick senzory

Odoslaťod clim-ber » 13 Jún 2018, 23:47

Ja si myslim, ze ich urcite maju zapojene so standardnym dvojkanalovym safety rele.

C-ckova bariera ma tak ako aj vsetky ostatne Sick veci dva OSSD vystupy a jeden EDM monitoring vstup. Cize mozes tam dat hociake dvojkanalove bezpecnostne rele s 24V vstupmi.


Ake mas vlastne predpisane rele ?


https://sick-virginia.data.continum.net ... 011933.PDF
clim-ber
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 423
Založený: 28.11.2008
Bydlisko: Rbk
Karma: 1

Re: Sick senzory

Odoslaťod datam » 15 Jún 2018, 11:22

Ak potrebuješ niečo otestovať tak OSSD je vlastne klasický PNP výstup takže tam môžeš pripojiť aj relé. Záleží od kategórie ktorú chceš dosiahnuť a možno by to splnila aj dvojica bežných stýkačov. ťažko sa viac vyjadrovať keď nevieme o čo ide.

Ale isté je že ak to bolo nejaké zariadenie kde bolo nejaké relé od výrobcu tak tam musíš použiť presne to isté inak padá zodpovednosť výrobcu za prípadný úraz na zariadení.
datam
Power user
Power user
Príspevky: 2204
Vek: 36.71
Založený: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 2


Naspäť na Automatizácia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.28 sekúnd