Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Aky CPU a zakladovu dosku

Aky CPU a zakladovu dosku

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 14 Jún 2018, 14:40

https://www.fudzilla.com/news/pc-hardware/46474-amd-rains-on-intel-s-28-core-parade-with-32-core-2nd-gen-threadripper
masaker :)
AMD killed the Intel mainstream market by introducing 8 cores on a 4
core only Intel mainstream market, then AMD killed Intel's HEDT platform by
introducing 16 cores on a 8-10 core Intel only mainstream market, forcing
Intel to release a very low clocked 18 core CPU for the HEDT and
scorching hot 6 cores for the mainstream market. Now AMD will put the
final nail on the coffin on the HEDT by offering twice the core count to what Intel currently offers.
Intel might have the IPC advantage but the gap is much smaller now
compared to AMD"s superior SMT scaling and wider MT performance gap.
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.64
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 12 Jan 2019, 01:33

ahojte
doba sa zmenila , hry pokrocili
potrebujem niečo čo da Far cry5 , možno že presvedčim dceru že nepotrebuje PS3 a prispeje (bohaty Ježiško, narodky , to sa nazbiera :lol: )
nechal by som si akurat grafiku (Rx 550), zatial
zdroj mam novy 550W, 4 HDD SATA2
procak si predstavujem Ryzen 5

poziadavky hry:
CPU: Intel Core i7-4770 @ 3.4 GHz | AMD Ryzen 5 1600 @ 3.2 GHz or equivalent
RAM: 8 GB
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD R9 290X (4GB VRAM with Shader Model 5.0 or better)
PIXEL SHADER: 5.0
VERTEX SHADER: 5.0
DEDICATED VIDEO RAM: 4096 MB

cenovy strop 400€ ( žena ma zabije :( , ak ukecam dceru tak sa nic nedozvie :) )

viete mi dat konkretne linky na procak k tomu dosku a k tomu RAM ? ja si to neviem sparovat a nechcem kupit blbosti co nedam dokopy

dakujem
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2986
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod cool-zool » 12 Jan 2019, 10:26

Ako nechcem sa ti do toho starať , ale v tvojom veku s dcérou tak vášnivo hráte PC hry :roll: :roll: :roll: ? A možno by ťa žena nezabila keby si sa jej viac venoval ako PC :lol: :lol: :lol: . Naviac skladať nový PC kvôli danej hre je blbosť a keď už investícia do novej mašinky tak aj s rezervou ....
Nájsť a vybrať správne komponenty nie je až také ťažké , iba treba veľa čítať a googliť !!!
1. vychádzajme najprv z CPU - keďže chceš Ryzen 5 tak min 2600 a potrebuješ dosku so socketom AM4 a novým čipsetom najlepšie X470 nejakú hráčsku verziu !!!
2. keď si si už vybral konkrétnu dosku tak na stránke výrobcu dosky nájdeš aj podporu komponentov k danej doske (aspoň RAM , príp. PCI-e , SSD M.2 , atd..) a podľa toho vyberieš ďalšie komponenty !!!
3. počítaj s tým že aj grafiku budeš musieť časom meniť a tu sa vyskytla otázka či ti bude stačiť 550 W zdroj ?!
Toľko v krátkosti ... , veľa zdaru
p.s. pomerne slušný majú popis PC komponentov na alze , ale aj český alfacomp je dobrý , no nikto ti nekáže nakupovať od nich , iba použiť ich stránku na správny výber produktov ....
cool-zool
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 733
Vek: 50.22
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 12 Jan 2019, 10:54

cudne je ze ten intel je 6 rocny quad :pain: , a amd je 2017hexa. myslim ze by rychlejsi 4c dal v pohode. r5 2600 ma rovnake takty ako ten haswell, a +2jadra, cize rezerva do buducna.

na ces2019 mali prezentaciu, novy ryzen3000 bude v predaji asi cez leto. ak nepockas, tak nejaky 2000.
r 3000 bude podporovat aj pcie4, na plne vyuzitie bude treba taku grafiku (zatial ohlaseny radeon7) a novu dosku. spatna kompatibilita je, a dnesne dosky budu s r 3000 fungovat.(asi po bios update dosky)

Obrázok
filter na ram
https://www.alza.sk/lacne-pamate-pre-pc/18852020.htm#f&stock=ok&cst=0&cud=0&pg=1&pn=1&prod=&par521=521-1863&par522=522-97&par11940=11940-186060&par525=525-1866&par526=526-3200000000,526-3600000000&par528=528-16,528-14,528-13,528-12&par523=8192--16384&par524=2--2&sc=899
maticne dosky :
Obrázok
https://www.alza.sk/lacne-zakladne-dosky-so-socketom-am4/18861242.htm#f&cst=null&cud=0&pg=1&pn=1&prod=&par410=410-219387020,410-136713,410-136711&sc=1262 vybrat si musim sam, rozmery a parametre ktore potrebujes.

doba pokrocila, chcel si povedat ps4 :lol:

-- Spojený príspevok 12 Jan 2019, 10:02 --

cool-zool napísal:Ako nechcem sa ti do toho starať , ale v tvojom veku s dcérou tak vášnivo hráte PC hry :roll: :roll: :roll: ?

hned utocit na cloveka, no neviem. radsej hrat doma hry, ako minat peniaze v krcme alebo cigaretach
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.64
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod cool-zool » 12 Jan 2019, 12:51

Hpeter : Na nikoho som neútočil ani neodsudzoval , veď som použil aj smajlíky ... Možno to tak vyznelo , ak áno ospravedlňujem sa !!!
Veď : ,, Kdo se baví - nezlobí ,, !!! :lol: :lol: :lol: Áno pustil som tam komentár ale nie v zlom a áno uznávam že je lepšie byť doma pri PC ako v krčme (ako pre koho :D ) , len mi to prišlo kúsok divné vzhľadom na porovnanie môjho a jeho veku , tak som usúdil že aj dcéru bude mať približne ako ja , len tá moja sa už hrá so skutočnosťou (má 2-oj mesačnú dievku - čím so mňa spravila starého otca :biggrin: ) , nie virtuálnou ......
cool-zool
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 733
Vek: 50.22
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 12 Jan 2019, 14:03

klud, nurazam sa :lol:
no ja mam este do deduska par rokov čas, a dufam ze moja dcera ma rovnaky nazor :lol:

skusim teda preluskat nejake dosky a dam sem zostavy na schvalenie, dnes sa totiz uz vobec nevyznam do toho co sa kam da a neda strcit (myslim komponenty PC :) )
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2986
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 15 Jan 2019, 23:36

Procesor AMD RYZEN 5 2600
MSI X470 GAMING PLUS
Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16

dam to dokopy? dik
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2986
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod Najgel » 16 Jan 2019, 00:03

Áno.
Keď neodpisujem tak tu nie som, alebo som a neodpisujem :D

MPLAB & PIC
Texas Instruments DSP TMS320Fxxxxx
Tevo Tarantula 3D
Ponúkam 3D tlač.
Ponúkam návrh a vývoj elektroniky na zákazku.

UNIZA 5.ročník
Najgel
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1630
Vek: 24.43
Založený: 02.07.2010
Bydlisko: Námestovo, Žilina(škola)
Karma: 31

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 16 Jan 2019, 19:09

hpeter napísal: na ces2019 mali prezentaciu, novy ryzen3000 bude v predaji asi cez leto.

jedna z prezentacii bola i9 9900k vs ryzen engineering sample. 8 vs 8 jadier.
ryzen vyhral o kusok, to by nebolo extra zaujimave. vtip je ze intel je 95w tdp (hiend ~580€), a ten amd "e.s. nedorobok" je 65w (stredna trieda, ???€).
Obrázok
je tam volne miesto na dalsi "chiplet" (spolu16 jadier 400-500€ :pain: ). 7nm tsmc technologia v praxi. :thumbup:
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.64
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 25 Feb 2019, 19:39

AMD RYZEN 5 2600
MSI X470 GAMING PLUS
Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16

Tak som to kupil. Uz davnejsie. Co sa tyka povodnej poziadavky WOT -nevidim ziadnu zmenu. Procesor sa flaka, graficka karta ide naplno, to sa vsak asi aj dalo cakat. Far cry 5 v pohode hratelna, nie v plnych detailoch.
Ale s cim sa chcem podelit, je obsluzny software dosky. Cele zle. Vidiet činu, presne to iste co u nas v robote na vstrekolisoch. Snazia sa urobit to pekne, nahadzat funkcie a vo vysledku to dostane do ruk zhyckany slovak (ja) a je jasne ze to chalani ani zdaleka nedotiahli do funkcneho konca.
1. Nikde som nenasiel pekne graficke znazornenie priebehu zatazenia , teploty. Samozreme nieco tam je ale to sa ani zdakeka nechyta na obycajny speedfan. Škala teploty od nula do asi 120 stupnov, nenasiel som zeby sa dala menit.
2. Funkcia led pasika, ked sa uz tolko nadreli a dali tam hardware ktory utiahne 2 pasiky s odberom 2A na jednu farbu, preco k tomu nedomysleli software. Zapojil som tam iba zo srandy dva asi 10cm pasiky ze pozrem co to vie. NIC. Este aj nastavenie farby podla teploty procaku je len plna modra pri studenom, a plna cervena pri teplom. Ziaden prechod, skok. Nenasiel som ani moznost nastavenia nejakej teploty prepnutia (nehrabal som sa v zdrojaku, predpokladal som ze to bude niekde v menu).
3. Najhosie vsak je riadenie ventilatorov, to ze napr ventilator procaku nabieha od zataze nie teploty , je pekna myslienka, v reale vsak vyzera tak ze ventilator chvilu ide naplno a chvilu naprazdno v intervaloch podla zataze. Ostane ventilatory su na tom asi podobne bo cela bedna chvilu huci a chvilu je ticho. Tlacitko autotune pri kazdom ventilatore sice zaberie asi 5 minut na ventilator avsak vysledok tunenia je nulovy.
Ak takto maju poriesene aj riadenie celeho systemu (procak, pamete, hdd), tak dik.
Ale v dnesnej dobe uz asi ani viac cakat nemozem. Smutne.
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2986
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Predchádzajúca

Naspäť na Hardvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.46 sekúnd