Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Domaca siet-problem

Domaca siet-problem

Moderátori: psichac, Moderátori

Domaca siet-problem

Odoslaťod Luboss1991 » 17 Jún 2018, 22:47

Ahojte chlapi,
mam doma router cisco e3000 a synology DS214. Problem je v tom, ze ked pripojim NASko k routru kablom (router ma gigabitovy switch)tak mi ho router nedeteekuje ako gigabit ale len ako 100mbs.
Ked pozriem v NASku tak mi pise ze mam full duplej 1Gbit. Prioblem je v tom ze prenosove rychlosti su do 10MB/s co je zalostne malo,
Nevedeli by ste poradit co s tym? Vdaka
Luboss1991
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 586
Vek: 27.71
Založený: 25.11.2006
Bydlisko: Michalovce
Karma: 0

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod alidedko » 17 Jún 2018, 22:50

A kriss-kross (slovenska edicia) si skusal?

Router na inom zariadeni, NAS na inom zariadeni ... Nemas PC s gigovou sietovkou?
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3922
Vek: 26.78
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod Luboss1991 » 17 Jún 2018, 22:53

skusla som nasko pripojit priamo kablom k pc, tak slapalo vsetko v pohode. Myslim si ze problem bude robit nejaka konfiguracia v routri...
takisto komunikacia medzi dvomi pc cez lan bezi ok
Naposledy upravil Luboss1991 dňa 17 Jún 2018, 22:54, celkovo upravené 1 krát.
Luboss1991
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 586
Vek: 27.71
Založený: 25.11.2006
Bydlisko: Michalovce
Karma: 0

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod alidedko » 17 Jún 2018, 22:54

V tom pripade: ano, je to pokazene.

Co je v routri, vies uz len ty. Alebo ten, co ho nastavoval.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3922
Vek: 26.78
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod oravan » 17 Jún 2018, 23:01

Asi blobsť napíšem a čo na to vstupné data
Naposledy upravil mirosne dňa 18 Jún 2018, 10:50, celkovo upravené 2 krát.
Dôvod: Chyba servera
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2422
Vek: 53.61
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 17

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod Luboss1991 » 17 Jún 2018, 23:03

ako myslis vstupne data?
Luboss1991
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 586
Vek: 27.71
Založený: 25.11.2006
Bydlisko: Michalovce
Karma: 0

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod oravan » 17 Jún 2018, 23:13

nuž sieť je bez netu či z netom ak z netom potom ti do toho niekto lezie alebo prenos kábla optika čo satelit ,sat je o ničom stačí mrak aje to v prdeli samotrný router toľké informácie asi nevie preniesť a ešte vstup kábel metalika to 100Mega to je max čo prenesie ale ako vravím možnp píšem kraviny tak to ber z rezervou
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2422
Vek: 53.61
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 17

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod Luboss1991 » 17 Jún 2018, 23:17

Mam v dome spraveny nanovo rozvod cat6e, prenos medzi pc funguje OK. Problem mam len s prepojenim NAS a routra. Ako keby mu nieco vadilo a nezapne gigabitovu rychlost...
Luboss1991
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 586
Vek: 27.71
Založený: 25.11.2006
Bydlisko: Michalovce
Karma: 0

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod oravan » 17 Jún 2018, 23:24

samotný router blbne teda v tom neviem pomôcť ale určite to bude súvisieť zo vstupom od dodávateľa on totiž obmedzuje všetky toky tak neviem možno ti niekto poradí čo z tým ja som sa ozval iba pre to že podobné zariadenie preváckujeme a všetko ide od dodávateľa informácii pri probléme to opravujú diaľkovo
oravan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2422
Vek: 53.61
Založený: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 17

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod Wili » 18 Jún 2018, 00:04

ved v datasheete toho cisco ti pisu ze ma LAN len 8x 10/100MB kup si gigabitovy router a pojde ti rychlo. Tiez casto aby ti siel gigabit potrebujes 8linkovy kabel, niektore tie osidene polovicne nestacia.
Wili
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1376
Vek: 29.41
Založený: 13.09.2010
Bydlisko: Praha - CR
Karma: 140

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod alois » 18 Jún 2018, 07:00

Najrýchlejší test: za rúter zaraď 1GB malý switch, doňho pripni NAS a PC, uplink do rútru a uvidíš, ako sa to celé bude správať.
alois

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod Luboss1991 » 18 Jún 2018, 07:06

Wili router ma 4x Gbit lan.
http://www.pentask.sk/linksys-e3000-wif ... 49306.html
No docielil som to ze router detekuje nas ze je pripojene gigabitom, ale rychlosti su stale do 10Mb/s
-------------------------
No uz to funguje ok, na internete aom nasiel ze treba zmenit velkost MTU z auto na hodnotu 1500 a funguje :applause:
Luboss1991
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 586
Vek: 27.71
Založený: 25.11.2006
Bydlisko: Michalovce
Karma: 0

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod datam » 11 Júl 2018, 10:29

Málo informácií.

Rýchlosť PC>>>router>>>WAN je aká? Hlavne ma zaujíma po metalike.

NAS máš pripojené metalikou a máš aj PC cez ktoré testuješ rýchlosť po metalike?

Kábel je v poriadku? Nie je to len 100kový kábel nacvaknutý akože na Gbit? Síce vo veľa prípadoch sa cat5 tvári ako Gbit ale ak si zmeráš priepustnosť tak sme niekde inde. Viem že si tu písal že máš v dome cat6e (ja poznám iba cat6a) ale problém može byť v kabeláži.
datam
Power user
Power user
Príspevky: 2171
Vek: 36.54
Založený: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 2

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod cool-zool » 11 Júl 2018, 11:21

To : Datam , veď v poslednom príspevku na spodku píše že už to vyriešil a všetko funguje . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 611
Vek: 49.38
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Domaca siet-problem

Odoslaťod pocitujlasku » 11 Júl 2018, 12:32

datam napísal:Rýchlosť PC>>>router>>>WAN je aká? Hlavne ma zaujíma po metalike.

Ked ma NAS pripojene do lokalnej siete, tak router-> wan je uplne irelevantne, pretoze cela komunikacia bezi len PC-> router (resp. jeho LAN switch)-> NAS data neopustia lokalnu siet.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4281
Vek: 35.69
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 17


Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.09 sekúnd