pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Sekcia zameraná na servis elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

pali481
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 21 Jan 2018, 21:38
Bydlisko: Kosice

pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Príspevok od používateľa pali481 » 18 Jún 2018, 14:12

Ahojte,

prednedavnom som sa ako kura k zrnu, dostal k tejto vskutku vydarenej, ale momentalne nefunkcnej, z vrchu plnenej pracke. Bol som po nu s tym, ze je potrebne jej vymenit vadnu riadiacu elektroniku a inak je OK (co ale nebola celkom pravda). Po analyze tejto pracky, som si na jej dne vsimol "mapku" po akejsi vyschnutej "mlacke" a mozno uz tusite - ze pricinou jej elektronickej poruchy, bola unikajuca voda prenikajuca az do elektroniky, pravdepodobne z trhlinky na gumovej tesniacej manzete, ktora tesni priestor medzi bubnovou vanou a zvrchu plniacimi dvierkami pre pradlo. Preto som sa pustil do hladania nahradnej manzety a nasiel som toto: https://www.kupaoprav.cz/cz-detail-1690 ... x-aeg.html ..na prvy pohlad je to presne to, co hladam, ale ci urcite, to neviem naisto :pain: :pain: . Napadlo ma este ale, ci by nebolo jednoduchsie a pohodlnejsie tu povodnu manzetu este skusit opravit - kedze ide len o trhlinku velkosti asi 2 mm- opravit napr. pomocou supravy na opravu dusi na bicykel :pain: :oops: :D Skusal niekto z Vas uz taketo nieco? :D Pytam sa preto, lebo mi pride byt veelmi otazne, ci to obycajna naplast na defekty vydrzi (bez ohladu na to, o aku malu trhlinku ide - kedze by bola vystavovana pre nu pravdepodobne agresivnemu vplyvu vlhkosti a pracich praskov,...). Celu tu gumu som uz vybral z pracky von, bola cela z oboch stran relativne silno "znecistena" pracim prostriedkom/avivazou (?), tak som ju dokladne vycistil - najma v oblasti jej obvodovo tesniacich strbin a celu som ju este prekontroloval - az na tu trhlinku, vyzera byt manzeta z hladiska jej celistvosti a elasticity vo vybornom stave. Tiez je otazne, ci sa mi oplati do tej pracky este investovat a nakupovat do nej ND, kedze ma uz 4 roky odprate - ale okrem vybornej energetickej ucinnosti, je pre mna moc zaujimava aj velmi tichym chodom, ci moznostou velmi jednoduchej vymeny lozisk, bezuhlikovym, invertorovym motorom,...preto by mi asi bolo velmi luto ju nezachranit. Elektroniku som uz vycistil od oxidacii a vyzera byt OK - "schytali" to na zelenkasto omedenkovane nozicky mikrokontrolera . Ak by sa mi tu Electrolux-ku podarilo opravit, mal by som ju v pouzivani ako lepsiu nahradu za svoju terajsiu Whirpool-ku AWE7319 (ktora po svojej prvej, uspesne odstranenej poruche par mesiacov dozadu) zatial bezproblemovo funguje. Ak by som tu Electrolux-ku zachranil, tak svoju terjsiu whirpoolku chcem darovat nasej velmi dobrej rodinnej kamaratke. Snad sa mi vydaria vsetky tieto moje zamery. Dakujem za nazor ohladom netradicneho napadu na opravu :)
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4418
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 47

Re: pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Príspevok od používateľa romiadam » 18 Jún 2018, 18:06

Ja by som niekde skúsil zistiť Z akého materiálu je to tesnenie A potom zhanal na to určené lepidlo.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

pali481
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 21 Jan 2018, 21:38
Bydlisko: Kosice

Re: pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Príspevok od používateľa pali481 » 25 Jún 2018, 07:51

...takze nakoniec som to predsalen skusil, zaplata chytila na tu manzetu bez problemov a aj pri hybani tou manzetou, sa zaplata nijako neolupuje. Vulkanizacnym roztokom, som manzetu potrel nieco malo cez plochu zaplaty a tu zaplatu na manzetu pekne prilepilo.

No tak ci onak ide zvyskovy vulkanizacny roztok z tej manzety dolu pomocou jednoducheho zlupania nechtom (v mieste presahu naneseneho vulk. roztoku cez zaplatu) - a toto miesto ani nevyzera byt vulk.roztokom nijako povrchovo poleptane na tej manzete - takze sa obavam, ze sa to zrejme skor ci neskor olupne :/ :( :P ...ako "poistku", sa este chystam celu tu ocistenu DPS-ku, ktora bola zasiahnuta vodou, "zakonzervovat" lakom (aky sa pouziva napr. na DPS-kach vo zvarackach...celkom ma aj zaujima, ako dlho tam ta zaplata bude tesnit za takychto podmienok - zaplatu som dal pre istotu z oboch stran.
0

Používateľov profilový obrázok
rudko
Power user
Power user
Príspevky: 2340
Dátum registrácie: 28 Dec 2012, 08:33
Vek: 37

Re: pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Príspevok od používateľa rudko » 25 Jún 2018, 15:53

osobne si myslim ze do max 10prani je to dole. ale mozno mas stastie a matrial tej manzety je "zlepitelny" tym lepidlom na duse
0
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...

pali481
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 21 Jan 2018, 21:38
Bydlisko: Kosice

Re: pracka Electrolux EWT1367VDW - trhlinka v manžete

Príspevok od používateľa pali481 » 26 Jún 2018, 10:35

nuz, vcera som s tou zaplatou poprvykrat skusil prat a zatial zaplata bez akychkolvek naznakov olupovania sa, z oboch stran drzi. Po vyse hodinovom prani, som pracku odkrytoval a skontroloval, zatial vsetko suche :) Tak ci onak je asi ale otazne, ako dlho to vydrzi,...dnes este idem zalakovat tu vtedy vodou / alebo mozno vyparmi z vody, zasiahnutu DPS-ku ...pre istotu, este zalakujem aj dosku motor control...a chystam sa to urobit s tymto pripravkom: https://cdn.sos.sk/productdata/b0/86/98 ... -200ml.pdf ...nasledne na to tu pracku poskladam, zamontujem, budem ju mat v pouzivani a uvidi sa, dokedy zaplata bude drzat. Ked by sa po case olupovala, celkom urcite sa vratim k tomuto svojmu terajsiemu vlaknu a podelim sa o skusenost - tym padom tym mozno niekomu dalsiemu usetrim zbytocnu babracku...a kupi rovno novu mnzetu :)
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok