Opäť som sa nechal nahovoriť na bazárový 3,5" disk aj po viacerých zlých skúsenostiach, avšak podľa S.M.A.R.T. stavu disku som usudzoval, že žiadny problém nebude, no nakoniec predsa je, čo ma vzhľadom k veku a počtu hodín disku naozaj prekvapilo. Takže k veci: HDD stále hučí v pravidelných intervaloch po dobu cca 3 sekundy, na 3 sekundy je ticho a potom znova. Má to kvázi sínusový priebeh o takejto frekvencii (hučanie postupne zosilňuje a potom postupne zoslabuje). Takýto problém som už s jedným diskom mal, avšak ten mal "natočené" vyše 15 000 hodín, no tento má len 2456 hodín a robí to už teraz. Aby som upresnil je to WD Blue z roku cca 2012, takže fakt nechápem prečo sa na ňom prejavuje už tento problém a obzvlášť po takej krátkej prevádzke. Druhý HDD v PC mám Seagate Barracuda čo má už cca 10 rokov, 9400 hodín prevádzky a okrem chrapčania pri práci s údajmi nemá žiadny takýto problém.
Vedel by niekto, ako vyriešiť to hučanie? Rozmýšľal som nad vypínaním disku pri neaktivite, ale nastavenie Windowsu neumožňuje vyberať ktorý disk chcem vypínať, takže by mi to vypínalo aj systémový. Momentálne to mám nastavené na "Nikdy", čiže disky sa nevypínajú, ale ten druhý WD (mám ho len na dáta takže sa k nemu nepristupuje nepretržite) by som chcel vypínať. Nejaké rady ako vypínať jeden disk alebo nejako inak vyriešiť to hučanie?