Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Snimac hladiny v nadrzi

Snimac hladiny v nadrzi

Všetko čo súvisí so svetlom

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod zylo64 » 05 Júl 2018, 21:56

Ujo Google to jeho činnosť preložil takto:
Vlastnosti:
Tento merač monitoruje hladinu hĺbky kvapaliny v nádrži a zobrazuje sa na 10-prvkovom grafe LCD
Môže udržať min / max záznamy o úrovni kvapaliny v nádrži
Podporuje vysokú / nízku hladinu alarmu kvapaliny v nádrži a prázdne varovné hlásenie nádrže
Zobrazuje vnútornú teplotu (℉ alebo ℃) a teplotu zásobníka (℉ alebo ℃) súčasne
Prijímač môžete umiestniť na stôl alebo zavesiť na stenu.

Popis:
Dávajte pozor na vašu vonkajšiu nádrž na vodu z pohodlia svojej vlastnej obývačky, ktorá je vzdialená 100 metrov.
Inštalovaný v hornej časti nádrže na vodu, snímač meria hladinu vody pomocou ultrazvukového snímača a teploty pomocou snímača teploty.
Zariadenie prijímača môžete zavesiť na stenu alebo vytiahnuť stojan a umiestniť ho na kuchynskú lavicu, stôl alebo stôl.
Zobrazte teplotu v miestnosti, teplotu v nádrži a hladinu vody (predstavujú 10-ti bodový stĺpcový graf).
Môžete uložiť min / max záznamy a nastaviť alarmy pre konkrétne hladiny vody (vysoké / nízke) alebo prázdne.
zylo64
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 304
Založený: 21.04.2013
Bydlisko: Michalovce
Karma: 2

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod skapo » 05 Júl 2018, 22:01

Meria dobu odrazu signalu od povrchu hladiny. Prijimac aj vysielac su na vrchnej stene nadrze a ako sa meni objem vody meni sa aj vyska hladiny a teda aj vzdialenost od senzoru. Ta je priamoumerna polovici casu medzi vyslanym a prijatym signalom.
Kto sa hraje, ten nehnevá!
skapo
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 50.59
Založený: 08.01.2016
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod marek181818 » 05 Júl 2018, 22:09

aha jasne, no je to jedno lebo toto do toho otvoru kde je este privodna rura zo zlabu nedam .
marek181818
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3032
Vek: 29.02
Založený: 20.03.2013
Bydlisko: LV
Karma: 5

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod marioo » 05 Júl 2018, 22:34

Daj pod držiak 4 tenzory na meranie váhy na 300kg /x4/ k tomu nejaké malé picko a display alebo esp8266 a údaje posielaj cez wifi do cloudu a ťahaj z nejakej appky, k tomu ak to ide zo žlabu prepočítaj na m2 plochy strechy a budeš mať aj zrážkomer :)

Výhoda: "žiadna" mechanika, nič vo vode, bez zásahu do nádrže...
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 394
Vek: 45.37
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod otep69 » 05 Júl 2018, 22:55

marioo napísal:Daj pod držiak 4 tenzory na meranie váhy na 300kg

Presne to ma prave napadlo, teoreticky by mal stacit aj iba jeden tenzometer len by ho musel skalibrovat s prazdnou a s plnou nadrzou aby odstranil pripadne naklonenie nadrze jednym smerom... Ale len teoreticky
A ten cloaud a appka nie je to uz trosku vela? :biggrin:
Teší ma Peter.
F*ck me I am Famous ...
Čo nejde silou, pôjde silou ešte väčšou.
otep69
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 198
Vek: 30.24
Založený: 31.10.2008
Bydlisko: Jarok
Karma: 1

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod marioo » 05 Júl 2018, 22:57

A najmä by dosiahol presnosť na pár deci... :)
Bola by škoda, keby to bolo na tenzoroch a niečom, čo by prepočítavalo litre aby sa to niekam neexportovalo, alebo aspon na vlastny web server na esp 8266
marioo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 394
Vek: 45.37
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod marek181818 » 06 Júl 2018, 19:56

To s tou vahou je sice tiez pekne ale potrebujem aby to vedel poriet bars kto nie len ja a cez net uz urcite nie .Zatial vyhrava ta sranda z conradu.
marek181818
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3032
Vek: 29.02
Založený: 20.03.2013
Bydlisko: LV
Karma: 5

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod otep69 » 06 Júl 2018, 21:16

Ked uz to mas v digitalnej forme to je problem zobrazit na niecom??? LCD, 7-segmentovky, Led bargraf, atd moznosti je vela
Teší ma Peter.
F*ck me I am Famous ...
Čo nejde silou, pôjde silou ešte väčšou.
otep69
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 198
Vek: 30.24
Založený: 31.10.2008
Bydlisko: Jarok
Karma: 1

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod elmoto » 06 Júl 2018, 21:59

Prosím a to je taký problém tam navrtať otvor napr 10mm do neho naskrutkovat rurku ako voditko a do nej tyčku s plavakom? Veď to nemusíš dať na ten vrchnák kde ti ide zlab zo strechy. A vsetci aj dedo a stara mat bude znat podla tycky kolko je tam vody.
nie som tu
elmoto
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2924
Vek: 39.1
Založený: 15.08.2011
Bydlisko: doma
Karma: 12

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod marek181818 » 07 Júl 2018, 09:03

Ide o to ze ta rurka nieje mozna lebo potom by to bolo vysoko.Samotna nadrz je na stojanoch teda podstavci cca vyse 1m nad zemou, cize by to bolo vysoko a zase videla by sa len urcita cast tycky .
marek181818
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3032
Vek: 29.02
Založený: 20.03.2013
Bydlisko: LV
Karma: 5

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod Harchom23 » 08 Júl 2018, 03:18

tak ak je nádrž vysoko, tak dieru spraviť do dna, potom hadicu a nižšie tlakomer, hydrostatický tlak zavisí od výšky hladiny a bude to totálne blbuvzdorné, a bez spotreby el. energie... tlakomer voliť podľa toho akú tam máš výšku hladiny, tlak sa rovná Ph+Pa (hydrostatický tlak + atmosferický tlak {P=h*g*ρ+101300} ) ak to chceš fakt presne, tak vedľa toho aj tlakomer na atmosférický tlak, a odpočítavať ( to by eliminovalo chybu spôsobenú zmenou atmosférického tlaku...)
GVPT 4.C ******* .-. \ --- \ -... \ . \ .-. \- ********* HELVETE ASKE ******** \ METAL /
FELIČITA 1.3MPi '99 ******* "Posilovač riedenia je pre ženy" ***** Analog everywhere
Harchom23
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 950
Vek: 19.98
Založený: 14.01.2014
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Snimac hladiny v nadrzi

Odoslaťod 5ko » 11 Júl 2018, 22:21

Mám na poli dve paralelne spojené takéto nádrže ktoré napája voda zo strechy prístrešku.
Občas ich však napúšťam cez hadicu z vodovodu a kedže sa mi nechce pri tom čakať,kedy budú plné,tak som tam navrtal z boku dieru na plavák s mikrospínačom/ z nádrže nejakého MIGu-staré zásoby/a a keď sa nádrž naplní,tak zopne 12V bodovú halogenku,ktorú vidím aj na 200m z chalupy ,že sa rozsvietila a idem to odstaviť.
Ak chceš sledovať hladinu po sto litroch, tak ti stačí urobiť ten ,,susedov,,plavák s magnetom na tyčke a spínať ním desať jazýčkových kontaktov usporiadaných nad sebou ,ktoré budú rozsvecovať príslušné ledky,alebo inú signalizáciu.

Ten tlakomer je tiež dobrý nápad,akurát sa časom môže upchať trubka a zasekne sa to.
Možno by stačilo urobiť na bok sklený vodoznak alebo aspoň z priesvitnej hadice a pre lepšiu sledovatelnosť vložiť na hladinu dovnútra farebný plaváčik.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
5ko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8170
Vek: 62.78
Založený: 18.02.2010
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 96

Predchádzajúca

Naspäť na Blikače a optika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.50 sekúnd