Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • TESLA AYZ-061

TESLA AYZ-061

Neviete si rady so zosilova─Źom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

TESLA AYZ-061

Odosla┼ąod cyberspy » 05 Okt 2008, 19:55

prosim ma niekto servisn├Ż manual na equalizer TESLA AYZ-U61
Naposledy upravil cyberspy d┼ła 13 Okt 2008, 22:59, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod cyberspy » 08 Okt 2008, 09:25

no zapojil som tento EQ a strasne mi to brum├ş bzu─Ź├ş a po─Źut vseliake pazvuky z toho ... prosim viete mi poradit co stim ???

myslel som ze vymenim vsetky kondenzatory vtom , hlavne v zdroji mo┼żno by to aj pomohlo ... co myslite ???
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod jaro17 » 11 Okt 2008, 23:23

myslim ze bez osciloskopu a lepsieho multimetra nezrobis ani prd jedine luck alebo skusenosti :)
Podla toho co pises mozem usudit, ze ti to kmita.. ale teraz ci koly zemneniu, zosilnovacu, zdroja EQ alebo niektoreho OZ/tranda. nwm.. nemam od toho dumentaciu - tak to bude jak hladat ihlu v kope sena
jaro17
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 243
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: SK
Karma: 0

Odosla┼ąod cyberspy » 13 Okt 2008, 05:17

OZ su tam MAB356, MAA501, MAA502, MAA 741

zaujimavostou je je v jednom kanaly je na jednej strane MAB356 a vdruhom MAA741 na tom istom mieste ! daju sa nahradzovat tie MAA 741 z MAB356 ?

alebo da sa vymenit MAA741 za MAA748

mimochodom nejake foto :
Obrázok

Obrázok

Obrázok
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod jo┼żi » 13 Okt 2008, 07:40

vamen najprv vsetky kondy v zdroji zua nove. Ja ked som opravoval Auj635 bol jeden kondik v jednej vetve napajania tak vyschnuty, ze bolo na nom zvlnenie radovo 20V a to uz je problem pre zosilnovac
jo┼żi

Odosla┼ąod Dolfi » 13 Okt 2008, 11:29

cyberspy nap├şsal:OZ su tam MAB356, MAA501, MAA502, MAA 741

zaujimavostou je je v jednom kanaly je na jednej strane MAB356 a vdruhom MAA741 na tom istom mieste ! daju sa nahradzovat tie MAA 741 z MAB356 ?

alebo da sa vymenit MAA741 za MAA748


MAA501 - 504 je najstar┼íia rada OZ Tesla. Elektricky s├║ ├║plne zhodn├ę, akur├ít s├║ roztrieden├ę pod─ża niektor├Żch parametrov ...
MAA741 a MAA748, nie s├║ ├║plne zamenite─żn├ę, MAA748 potrebuje extern├║ kompenz├íciu.
MAB a MAC je z novej rady OZ Tesla, ktor├ę maj├║ na vstupe J-FET tranzistor, (ve─żk├Ż vstupn├Ż odpor, vy┼í┼íia r├Żchlos┼ą).

V podstate, takmer v┼íetko "je zamenite─żn├ę", len ┼ąa┼żko poveda┼ą, ─Źo to bude robi┼ą :(

Nap├íjac├ş zdroj sa zd├í jednoduch├Ż. Pozri zvlnenia, d├í sa aj na striedavom rozsahu multimetra ...

P.S.: To chce┼í poveda┼ą, ┼że v dvoch kan├íloch, (─Ż/ P), treb├írs na 63 Hz, s├║ pou┼żit├ę rozdielne typy OZ ?
Druhotriedny nadriaden├Ż si nikdy nevyberie prvotriedneho ale tre┼ąotriedneho podriaden├ęho.
Dolfi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9895
Vek: 65.85
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 46

Odosla┼ąod cyberspy » 14 Okt 2008, 16:19

AYZ-061.pdf

u mna je MAC156 zamenene za MAA741 na EN29, na EN15 je zase MAB356 a je pisane MAC156
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod Dolfi » 15 Okt 2008, 15:49

cyberspy nap├şsal:AYZ-061.pdf

u mna je MAC156 zamenene za MAA741 na EN29, na EN15 je zase MAB356 a je pisane MAC156


Fajn, tu┼í├şm u┼ż m├í┼í od toho sch├ęmu ...

Tesla ┼że by vyr├íbala tak├║to amat├ęr─Źinu ...?

Najsk├┤r dve ─żahk├ę ot├ízky:

- je ten nap├íjac├ş zdroj v poriadku ?
- tie pazvuky z toho id├║ aj pri nastaven├ş v┼íetk├Żch potenciometrov EQ na nulu ?

(A len tak na okraj. M├í┼í k dispoz├şcii osciloskop ?)
Druhotriedny nadriaden├Ż si nikdy nevyberie prvotriedneho ale tre┼ąotriedneho podriaden├ęho.
Dolfi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9895
Vek: 65.85
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 46

Odosla┼ąod cyberspy » 15 Okt 2008, 16:49

ano potenciometre nast. na 0 a pazvuky

zdroj je v poradku som premeral kondenzatory tie teslacke a hodoty maju cca okolo 600 uF tak nemali by byt vyschnute
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod Dolfi » 15 Okt 2008, 22:01

cyberspy nap├şsal:ano potenciometre nast. na 0 a pazvuky

zdroj je v poradku som premeral kondenzatory tie teslacke a hodoty maju cca okolo 600 uF tak nemali by byt vyschnute


Asi osciloskop nemáš ...

Jedin├í mo┼żnos┼ą je, spravi┼ą si ak├Żsi sledova─Ź sign├ílu. (Jeden oper├ík, ve─żk├ę zosilnenie, potenciometer tak M1 na vstup a sl├║chatk├í). Sk├║si┼ą, ─Źi to hr├í. Vyskratova┼ą vstupy a za─Źa┼ą sledova┼ą cestu, kde to za─Źne oscilova┼ą ...
Druhotriedny nadriaden├Ż si nikdy nevyberie prvotriedneho ale tre┼ąotriedneho podriaden├ęho.
Dolfi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9895
Vek: 65.85
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 46

Odosla┼ąod cyberspy » 22 Okt 2008, 23:19

daju sa MAA 501 - a┼ż 504 nahradit z IL 709M ?
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod vietor » 23 Okt 2008, 07:35

cyberspy nap├şsal:daju sa MAA 501 - a┼ż 504 nahradit z IL 709M ?

ano.
vietor

Odosla┼ąod cyberspy » 23 Okt 2008, 10:28

NO vymenil pomenil som tie IO no funguje to pekne len akurat ┼że mi to tah├í dole zosilnenie zosilova─Źa hr├í toti┼ż po tich┼íie

no vymenil som vtom MAA 741 za 748 a hra to krajsie ale ajtak brutal to ┼íum├ş hlavne ked nehr├í hudba
cyberspy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 317
Vek: 34.13
Zalo┼żen├Ż: 28.04.2007
Bydlisko: nov├ę z├ímky
Karma: 1

Odosla┼ąod Petro » 15 Jan 2011, 19:01

mam ayz035 a chcel by som ho upgradnut.
je vhodne vymenit OZ?
su pouzite MAC156 B084D MA1458 dik za akukolvek radu
ina masina ide akurat jeden OZ stale odchadzal ale asi preto ze tam bol TL064cn
Vela zdaru
Petro
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 2
Zalo┼żen├Ż: 15.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod Thales » 15 Jan 2011, 23:30

Asi by to bylo z├íhodno. P┼Öeci jen dnes jsou oper├íky u┼ż n─Ťkde jinde ne┼ż tehdy. Co za n─Ť bych se ale musel mrknout do katalogu.
Zapamatuj si:
- To ┼że n─Ťco funguje neznamen├í ┼że je to tak spr├ívn─Ť a u┼ż v┼»bec ne bezpe─Źn─Ť.
- Je t┼Öeba se u─Źit od t─Ťch co opravdu um├ş a ne od t─Ťch co si jen mysl├ş ┼że to um├ş
Thales
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 13804
Vek: 36.4
Zalo┼żen├Ż: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odosla┼ąod Petro » 15 Jan 2011, 23:56

Thales nap├şsal:Asi by to bylo z├íhodno. P┼Öeci jen dnes jsou oper├íky u┼ż n─Ťkde jinde ne┼ż tehdy. Co za n─Ť bych se ale musel mrknout do katalogu.


a nepozres sa potreboval by som to sprevadzkovat a nahrady v tom som neni moc doma
Petro
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 2
Zalo┼żen├Ż: 15.01.2011
Karma: 0

Re: TESLA AYZ-061

Odosla┼ąod fitor » 21 Sep 2018, 11:37

Neda┼Ö├ş se mi st├íhnout dikumentaci v .pdf.
Mohl by mi j├ş n─Ťkdo poslat?
D├şk
fitor
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 1
Zalo┼żen├Ż: 21.09.2018
Karma: 0

Re: TESLA AYZ-061

Odosla┼ąod muziker » 22 Sep 2018, 19:34

Nedar├ş sa ti to stiahnu┼ą preto, lebo to bolo aktu├ílne 14. 10. 2008, t.j. pred 10 rokmi.
muziker
muziker
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5790
Vek: 69.88
Zalo┼żen├Ż: 10.03.2009
Bydlisko: BA, KE, RV, Praha, Toronto,
Karma: 43


Nasp├Ą┼ą na Audiotechnika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 3 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.88 sek├║nd