Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Si za─Źinaj├║ci elektronik? Tak t├íto rubrika je ur─Źen├í pr├íve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod kamilko » 30 Sep 2018, 15:49

Tak neviem, motor gramofonu je taky silny a tanier taku hmotnost ze za normalnych okolnosti(loziska ok) k ziadnemu kolisaniu nemoze dojst ak je to riadene 2 3 fazovym motorom.

V principe staci 2R siet, napojena na jeden port uP tj 8 bit.
Vyrobit si tabulku sinusovky. A tu uz len navitavat a nahadzovat ma v├Żstup. Primitivna vec.
Z takeho to DA prevodnika nieje problem to vyfiltrovat, priviesat na 2oz jeden ako invertor a zosilnit zosilnovacom pre motor sm300.
kamilko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 226
Zalo┼żen├Ż: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 01 Okt 2018, 08:47

Ahoj Kamilko, ako pises za normalnych okolnosti, kedze normalne ma byt v u koncoveho odberatela v sieti 230V, ja mam napriklad doma 248 a uz som to viac krat riesil s dodavatelom el. energie, ale neuspesne a ano normalne by tam malo byt 50Hz, u mne neplati ani to.. (bydlisko blizko BA). Riesi to speed-box od pro-jectu, ktory generuje tych 50Hz. A normalny clovek by nemal pocut mierny pokles rychlosti gramofonu a ano pri tazsich tanieroch by mala zotrvacnost zabezpecit, ze ak nastavis otacky, tak by cca mali sediet po celu dobu prehravania a ak mierne nesedia bezny posluchac by to nemal pocut. Tolko k teorii :-) Teraz k praxi, skusal som uz vselico, napriklad aj ext DA prevodnik k arduinu atd.. preto som rad ze si napisal, ak mi vies pomoct okrem teoretickej casti aj praktickou, bude to super. Mozem ti poslat motor, suciastky, ktore mi napises a mozeme sa dohodnut na rozumnej financnej odmene za tvoju prakticku pomoc.
Ako som pisal, rad by som funkcne zapojenie, zverejmil tu, aby ho mohol posluzit aj dalsim zaujemcom.
Dakujem
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 09 Okt 2018, 16:01

Ahojte, prisiel mi toroid a usmernovac, tak som zapojil OP AMP podla navodu, vsade 10K odpor ako na obrazku, najprv som odskusal A cast OP Ampu pekne spojilo 2 polvlny do jednej a ked vsetko fungovalo ako malo, zapojil som aj B cast OP Ampu, na obrazku je vidiet aj fazovy posun. Na vystupe mam cca 10V, (2x4.7V) este by som potreboval poradit ako zapojit vykonove tranzistory a ake na vystup, aby som dostal 16V AC/ 1A max na kazde vinutie motora. Nieco som nasiel, ale neviem ake odpory a tranzistory osadit. Dakujem!
Pr├şlohy
IMG_3469.jpg
IMG_3470.jpg
amp110.gif
amp110.gif (8.47 KiB) Zobrazená 339 krát
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod m6r3k » 09 Okt 2018, 21:17

MarkTube nap├şsal: normalne ma byt v u koncoveho odberatela v sieti 230V, ja mam napriklad doma 248 a uz som to viac krat riesil s dodavatelom el. energie, ale neuspesne a ano normalne by tam malo byt 50Hz, u mne neplati ani to.. (bydlisko blizko BA). R


To ze neuspesne je naprosto v poriadku, moze tam byt dokonca nieco malo cez 250V. K tym 50Hz dobre ze nemas stary radiobudik :D isiel by ti napred/ pozadu ─Źomu sa mi nechce verit.

Ta zmena rychlosti je az tak pocutelna ? Tiez planujem kupit ProJect gramec....
m6r3k
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 79
Vek: 25.91
Zalo┼żen├Ż: 29.07.2013
Bydlisko: Brno
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod datam » 10 Okt 2018, 08:50

Tak toto ma zaujalo. Ako┼że nem├í┼í v sieti 50Hz? Ako si to meral? Nako─żko je skoro cel├ę eur├│pa poprep├íjan├í to potom maj├║ v┼íetci zl├║ frekvenciu v sieti?

To nap├Ątie na hornej toleran─Źnej hranici ber pozit├şvne:

- lep┼íie ti svietia ┼żiarovky = viac svetla
- lep┼íie pe─Źie tr├║ba = lep┼íie buchty
- r├Żchlej┼íie zohrieva konvica = r├Żchlej┼íia k├íva
a tak by som mohol pokra─Źova┼ą.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 10 Okt 2018, 07:57 --

MarkTube nap├şsal:Ahoj Datam, objednal som aj potrebne suciastky, aby som vyskusal aj zapojenie s OP AMP, kedze tych mam po prestavbe CD z minulosti par kuskov v sufliku, samozrejme BB OP AMP na to pouzivat nebudem :-) V davnej dobe bolo dobre to, ze fungovali aspon radioamaterske kluby, kde sa tie zapojenia dali skusat a kazdy s niecim poradil a pripadne ked nieco chybalo a mal to v sufliku tak sa pomohlo.Teraz je internet, kde sa da vselico pohladat. Mne trocha chyba doma dielna, nemam sa kde poriadne zlozit, uz to riesim, urcite je to problem viacerych ludi z mesta.. Som rad, ze je aspon forum, kde mi poradia.. :)


Ja som skon─Źil na byte kde s├║ fakt bojov├ę podmienky na nejak├ę laborovanie a kr├║┼żky u┼ż d├ívno neexistuj├║. Mlad├Ż o tak├║ klasick├║ elektroniku a jej kon┼ítrukciu nemaj├║ z├íujem a nau─Źi┼ą sa ako nie─Źo funguje tie┼ż nie je ich cie─ż. V┼íetko ber├║ ako samozrejmos┼ą. Ka┼żd├Ż vie ovl├ída┼ą po─Ź├şta─Ź ale ako vlastne ten po─Ź├şta─Ź funguje na HW ├║rovni a ako je mo┼żn├ę ┼że nejak├Ż program rob├ş to ─Źo rob├ş je mimo ich ch├ípanie. Tu na f├│re bude asi vy┼í┼íie % znal├Żch ale v glob├íle je to katastrofa.

Probl├ęm f├│ra je ten ┼że tu ti m├┤┼że poradi┼ą aj ten ─Źo o tom ni─Ź nevie a zverejn├ş tu iba svoje domnienky ktor├ę m├┤┼żu by┼ą nespr├ívne. Ty ako laik v danej t├ęme to nem├í┼í ┼íancu rozl├ş┼íi┼ą. Druh├í vec s├║ zadania. Skoro ka┼żd├Ż kto tu d├í tu pod─ża m┼ła vyv├şja nejak├Ż utajen├Ż projekt pre ovl├ídnutie nejakej mimozemskej technol├│gie a mo┼żno pracuje aj pre arm├ídu a ┼ąahaj├║ takto rozum zadarmo :thanks: Ja neviem ─Źi je fakt probl├ęm nap├şsa┼ą jasn├ę, zrozumite─żn├ę zadanie ├║lohy? Z pr├íce pozn├ím ┼że to probl├ęm je. Skoro ka┼żd├Ż z├íkazn├şk sa nevie ani vykokta┼ą ─Źo vlastne chce a hlavne chce to lacno :)
datam
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2166
Vek: 36.47
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 2

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 10 Okt 2018, 09:42

m6r3k nap├şsal:
MarkTube nap├şsal: normalne ma byt v u koncoveho odberatela v sieti 230V, ja mam napriklad doma 248 a uz som to viac krat riesil s dodavatelom el. energie, ale neuspesne a ano normalne by tam malo byt 50Hz, u mne neplati ani to.. (bydlisko blizko BA). R


To ze neuspesne je naprosto v poriadku, moze tam byt dokonca nieco malo cez 250V. K tym 50Hz dobre ze nemas stary radiobudik :D isiel by ti napred/ pozadu ─Źomu sa mi nechce verit.

Ta zmena rychlosti je az tak pocutelna ? Tiez planujem kupit ProJect gramec....


Ahoj, zmena rychlosti nie je pocutelna do myslim 4%, ak som si to dobre zapmetal.
Okrem toho nove pro-ject aj tie v nizsej triede pouzivaju uz generovanie sinusovky, teda nepreberaju to zo siete..
Toto mam napriklad doma - https://www.projectaudio.com.au/blogs/v ... ed-control

Pol hodiny som odvrtaval povodny chladic, lebo srob zalepili sekundovym, alebo epoxidom a hned som strhol hlavicku.. ale podarilo sa a pod chladicom.. tadaa.. TDA7056A Ostatne chipy na doske, len pre zaujimavost ÔÇô IC3 7426 CUA, IC2 78L05A (ten tu moze byt kvoli USB, ktore tato doska pri modely digi napaja USB AD), IC1 CD4541B M (CMOS Programmable Timer High Voltage Types (20V Rating), krystal je 3.2768 Ten 7426 IC som nasiel len toto - http://www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AON7426.pdf nejaka ochrana..
Dva konce cievok motora su spojene a na zvysne ide sinusovka cez kondik 33uF. Ten TDA je mono, takze zosilnuje len jednu sinusovku a to fazove otocenie zabezpecuje ten kondik ak sa mylim, tak ma opravte..

-- Spojen├Ż pr├şspevok 10 Okt 2018, 08:49 --

datam nap├şsal:Tak toto ma zaujalo. Ako┼że nem├í┼í v sieti 50Hz? Ako si to meral? Nako─żko je skoro cel├ę eur├│pa poprep├íjan├í to potom maj├║ v┼íetci zl├║ frekvenciu v sieti?

To nap├Ątie na hornej toleran─Źnej hranici ber pozit├şvne:

- lep┼íie ti svietia ┼żiarovky = viac svetla
- lep┼íie pe─Źie tr├║ba = lep┼íie buchty
- r├Żchlej┼íie zohrieva konvica = r├Żchlej┼íia k├íva
a tak by som mohol pokra─Źova┼ą.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 10 Okt 2018, 07:57 --

MarkTube nap├şsal:Ahoj Datam, objednal som aj potrebne suciastky, aby som vyskusal aj zapojenie s OP AMP, kedze tych mam po prestavbe CD z minulosti par kuskov v sufliku, samozrejme BB OP AMP na to pouzivat nebudem :-) V davnej dobe bolo dobre to, ze fungovali aspon radioamaterske kluby, kde sa tie zapojenia dali skusat a kazdy s niecim poradil a pripadne ked nieco chybalo a mal to v sufliku tak sa pomohlo.Teraz je internet, kde sa da vselico pohladat. Mne trocha chyba doma dielna, nemam sa kde poriadne zlozit, uz to riesim, urcite je to problem viacerych ludi z mesta.. Som rad, ze je aspon forum, kde mi poradia.. :)


Ja som skon─Źil na byte kde s├║ fakt bojov├ę podmienky na nejak├ę laborovanie a kr├║┼żky u┼ż d├ívno neexistuj├║. Mlad├Ż o tak├║ klasick├║ elektroniku a jej kon┼ítrukciu nemaj├║ z├íujem a nau─Źi┼ą sa ako nie─Źo funguje tie┼ż nie je ich cie─ż. V┼íetko ber├║ ako samozrejmos┼ą. Ka┼żd├Ż vie ovl├ída┼ą po─Ź├şta─Ź ale ako vlastne ten po─Ź├şta─Ź funguje na HW ├║rovni a ako je mo┼żn├ę ┼że nejak├Ż program rob├ş to ─Źo rob├ş je mimo ich ch├ípanie. Tu na f├│re bude asi vy┼í┼íie % znal├Żch ale v glob├íle je to katastrofa.

Probl├ęm f├│ra je ten ┼że tu ti m├┤┼że poradi┼ą aj ten ─Źo o tom ni─Ź nevie a zverejn├ş tu iba svoje domnienky ktor├ę m├┤┼żu by┼ą nespr├ívne. Ty ako laik v danej t├ęme to nem├í┼í ┼íancu rozl├ş┼íi┼ą. Druh├í vec s├║ zadania. Skoro ka┼żd├Ż kto tu d├í tu pod─ża m┼ła vyv├şja nejak├Ż utajen├Ż projekt pre ovl├ídnutie nejakej mimozemskej technol├│gie a mo┼żno pracuje aj pre arm├ídu a ┼ąahaj├║ takto rozum zadarmo :thanks: Ja neviem ─Źi je fakt probl├ęm nap├şsa┼ą jasn├ę, zrozumite─żn├ę zadanie ├║lohy? Z pr├íce pozn├ím ┼że to probl├ęm je. Skoro ka┼żd├Ż z├íkazn├şk sa nevie ani vykokta┼ą ─Źo vlastne chce a hlavne chce to lacno :)


Dakujem, budem si to prepatie teraz vazit.. hlavne to svietenie ide super, nestiham vymienat GU9 :-) Niekedy sem dam vystup z osciloskopu, co lezie zo siete, jasne ze ten Hantek nemeria presne freq, ale sinusovku vie zobrazit celkom pekne a to co lezie zo zasuvky je skor square.. Freq. bolo 47,8 Hz na dalsi den uz 49.8 takze to kolise.. a v principe, naco sa spoliehat na to co lezie zo zasuvky, tak aj pro-ject (Litovel) si to uz generuje radsej sam a dodava uz DC adaptery a tuto elektroniku - https://www.projectaudio.com.au/blogs/v ... ed-control
Blizsi popis vyssie.

Este by ste mi mohli poradit ako mam zapojit tu dvojicu NPN PNP tranzistorov za ten OP AMP, budem vam vdacny, kedze tam mam 10V AC a potrebujem 16V AC/700mA - 1A. Dakujem
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod breta1 » 10 Okt 2018, 09:58

S tou dvojic├ş tranzistor┼» NPN/PNP nikdy nedos├íhne┼í na v├Żstupu v─Ťt┼í├ş nap─Ťt├ş ne┼ż na vstupu, proto┼że se jedn├í o emitorov├ę sledova─Źe s nap─Ť┼ąov├Żm zes├şlen├şm men┼í├ş ne┼ż 1.

A tady je vysv─Ťtlen├ş, jak m┼»┼że doj├şt ke zm─Ťn─Ť kmito─Źtu s├şt─Ť 50Hz
https://technet.idnes.cz/zpozdene-budik ... chnika_pka
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 8441
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 58

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod datam » 10 Okt 2018, 10:11

Emitorov├Ż sledova─Ź je super vec. M├ím na nich postaven├Ż m├┤j star├Ż zosil┼łova─Ź.

Tie T ti iba "zosilnia pr├║d" fuj teraz mus├şm tento hrozn├Ż skutok ─Źo som urobil nejako od─Źini┼ą.

Hantek m├ím aj ja. Cel├í presnos┼ą mer├íku z├íle┼ż├ş na frekvencii CPU a t├í sa m├┤┼że meni┼ą. ┼Że by si mal rozdiel frekvencie v sieti viac ako 2Hz to sa mi nezd├í. Mo┼żno niekto z chalanov silnopr├║d├írov by vedel viac nap├şsa┼ą.

To ┼że je v sieti bordel to je jasn├ę. Sam├ę ─Ź├şnske pulzn├ę zdroje a potom to aj tak vyzer├í.

To som r├íd ┼że som ta nakoniec naviedol na pozit├şvnu vlnu elektrickej energie :D
datam
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2166
Vek: 36.47
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: Senica
Karma: 2

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 10 Okt 2018, 10:38

breta1 nap├şsal:S tou dvojic├ş tranzistor┼» NPN/PNP nikdy nedos├íhne┼í na v├Żstupu v─Ťt┼í├ş nap─Ťt├ş ne┼ż na vstupu, proto┼że se jedn├í o emitorov├ę sledova─Źe s nap─Ť┼ąov├Żm zes├şlen├şm men┼í├ş ne┼ż 1.

A tady je vysv─Ťtlen├ş, jak m┼»┼że doj├şt ke zm─Ťn─Ť kmito─Źtu s├şt─Ť 50Hz
https://technet.idnes.cz/zpozdene-budik ... chnika_pka


Dik za info, takze by som to mohol fuknut do TDA 2005R https://www.st.com/resource/en/datasheet/cd00000124.pdf
Len budem musiet nejak prisposobit vystup z OP AMP-u, mam to riesit na vystupe z arduina, alebo na vystupe z OP Amp-u? a
ako? Dik
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod zdeno6505 » 10 Okt 2018, 12:39

MarkTube nap├şsal: aby som dostal 16V AC/ 1A max

S TDA2005 ur─Źite nie - nizke nap├íjacie nap├Ątie.
Daj tam star├ę ,, dobr├ę ,, TDA2030, 40, 50, zapojen├ę do mostika.
A keby trochu porozm├Ż┼íla┼í tak tam ani nemus├ş┼í d├íva┼ą ten tvoj ,, spojova─Ź ,,, ale pou┼żije┼í 2 ks TDA20xx ako v├Żkonov├Ż oper├ík a nastav├ş┼í mu zosilnenie, dajme tomu 3 resp -3 .
Amat├ęri postavili Noemovu archu, profesion├íli Titanic.
zdeno6505
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 847
Zalo┼żen├Ż: 04.08.2010
Bydlisko: TO

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod kamilko » 10 Okt 2018, 19:49

Ak operak budes napajat symetrickymi 15V tak na vystupe dostane skoro 15voltov, zbytocne tam pchat dalie io, skus pouzit BD 139 a BD 140 ako koncaky.

Bd budu na hrane, ale to uvidis no.
Pouzi OZ co zvladne +-36v

Poslal som ss.

Nahod tu potom nejaku uceleneu schemu aby sme vedeli ako to mas zapojene.
Aj z napajacim zdrojom.
kamilko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 226
Zalo┼żen├Ż: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 11 Okt 2018, 20:56

zdeno6505 nap├şsal:
MarkTube nap├şsal: aby som dostal 16V AC/ 1A max

S TDA2005 ur─Źite nie - nizke nap├íjacie nap├Ątie.
Daj tam star├ę ,, dobr├ę ,, TDA2030, 40, 50, zapojen├ę do mostika.
A keby trochu porozm├Ż┼íla┼í tak tam ani nemus├ş┼í d├íva┼ą ten tvoj ,, spojova─Ź ,,, ale pou┼żije┼í 2 ks TDA20xx ako v├Żkonov├Ż oper├ík a nastav├ş┼í mu zosilnenie, dajme tomu 3 resp -3 .


Ahoj, dakujem za radu, neviem ako si to presne myslel v poslednej vete, aj s tym nahradenim opampu, pouzil som tuto stavebnicu..
https://www.gme.sk/stavebnice-ezk-ksj4005sx-integrovany-koncovy-zesilovac-2-x-20-w
Je tam napajanie +18V

-- Spojen├Ż pr├şspevok 11 Okt 2018, 20:31 --

kamilko nap├şsal:Ak operak budes napajat symetrickymi 15V tak na vystupe dostane skoro 15voltov, zbytocne tam pchat dalie io, skus pouzit BD 139 a BD 140 ako koncaky.

Bd budu na hrane, ale to uvidis no.
Pouzi OZ co zvladne +-36v

Poslal som ss.

Nahod tu potom nejaku uceleneu schemu aby sme vedeli ako to mas zapojene.
Aj z napajacim zdrojom.


Dakujem Kamilko, za pomoc aj schemu zapojenia v SS, Schemu sem mozem dat, ale popravde moc kreslit neviem, ak popisem len jeden kanal, tak z Arduina idu 2 polvlny sinusovky (kladne) do OP ampu, kde som pouzil toto zapojenie (priloha) , vsade su odpory podla schemy. (medzi arduinom a op ampom je este LPF na vyhladenie). Na vystupe mam 18.9V AC (zmenil som OP AMP na NE5532P) a to pripojim do tranzistorov NPN A PNP podla tvojej schemy.. mam poruke BC547B/BC557B dnes som zmeral dober motora a ma max 600mA (pritlaceny max prstom) naprazdno 0.2 A..

Synchronn├ş a roz-
b─Ťhov├Ż moment je 0,01 Nm u typu SMR
300-100, 0,03 Nm u typu SMR 300-300
a 0,06 Nm u typu SMR 300-600. P┼Ö├şkon maj├ş
2 VA, 5,5 VA a 1 1 VA. Jmenovit├ę ot├í─Źky
jsou 300 1/min.
Pr├şlohy
OP AMP.png
OP AMP.png (15.2 KiB) Zobrazená 139 krát
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 11 Okt 2018, 22:08

Vystup, chcem zapojit takto.. (animacia po kliknuti na obrazok).
Pr├şlohy
ANIAmppushpull.gif
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod breta1 » 12 Okt 2018, 09:47

N─Ťco si v obr├ízku nebo textu oprav - kdy┼ż m├í opera─Źn├ş zesilova─Ź nap├íjen├ş +15V/-15V, nem┼»┼że b├Żt za tranzistory NPN/PNP v├Żstupn├ş nap─Ťt├ş 18,9V AC.
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 8441
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 58

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod Amaterr » 12 Okt 2018, 10:00

na toto si nahodou nenarazil , bolo to volakedy modne ..
Pr├şlohy
A2-83.jpg
Amaterr
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 681
Zalo┼żen├Ż: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 12 Okt 2018, 10:06

breta1 nap├şsal:N─Ťco si v obr├ízku nebo textu oprav - kdy┼ż m├í opera─Źn├ş zesilova─Ź nap├íjen├ş +15V/-15V, nem┼»┼że b├Żt za tranzistory NPN/PNP v├Żstupn├ş nap─Ťt├ş 18,9V AC.


Breta1 prepac, zabudol som do textu napisat ze ja ten OP krmim 18V+- a ked som to chcel vcera vecer zmerat, trocha som zadymil, to je
ked protoboard presiahne 20 drotikov obcas stane.. :-) musim skontrolovat v pondelok ci odisli len poistky :-)

-- Spojen├Ż pr├şspevok 12 Okt 2018, 09:07 --

Amaterr nap├şsal:na toto si nahodou nenarazil , bolo to volakedy modne ..


Ahoj, neviem ci je to na synchronny motor, nevies mi poslat pls cele pdf s clankom, nech to prestudujem?
Dakujem a vsetkym prajem pekny vikend.. :agree:
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod breta1 » 12 Okt 2018, 10:12

No ale p┼Öesto, i kdyby to byl ide├íln├ş OZ, p┼Öi nap├íjen├ş +-18V dos├íhne┼í na v├Żstupu jen Uac=18/ÔłÜ2=12,7V a je┼ít─Ť n─Ťco zmen┼íen├ę t├şm emitorov├Żm zesilova─Źem , ty ale p├ş┼íe┼í ┼że tam m├í┼í 18,9V - kde se to tam bere?
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 8441
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 58

Re: Spojenie dvoch pol vln do jednej sinusovky

Odosla┼ąod MarkTube » 12 Okt 2018, 10:26

Breta1, dakujem za upozronenie, asi tam mam chybu v zapojeni, preto mi zrejme odisla ochrana na zdroji, evidentne sa mi dostalo napajacie napajanie tam kde nemalo. Budem to musiet prerobit s prepojkami, aby som v tom mal vacsi poriadok, opravit zdroj a zacat odznova. Po OP AMP mi to ide OK, za tym som to nejak zle poprepajal.. :roll: Asi to cele cez tyzden zakreslim a poprosim o kontrolu.
MarkTube
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 29
Zalo┼żen├Ż: 01.09.2012
Bydlisko: BA
Karma: 0

Predchádzajúca

Nasp├Ą┼ą na Pre za─Źiato─Źn├şkov

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.92 sek├║nd