Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Brum po pripojen├ş Sub OUT

Brum po pripojen├ş Sub OUT

Neviete si rady so zosilova─Źom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 11 Okt 2018, 23:34

bfarkas nap├şsal:High level bol takisto sk├║┼ían├Ż a hne─Ć po napojen├ş GND sa brum objavil

...Jamo m├í v├Żstup v most├şku ,alebo nie? ...O akom GND hovor├ş┼í?

Pri tom oddelova─Źi sign├ílu si prep├íjal GND ? Ve─Ć na to je, oddelova─Ź - oddeluje...hlavne zemn├Ż potenci├íl
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod amater63 » 12 Okt 2018, 13:07

Ted se d├şv├ím.V├Żm─Ťn vodi─Źe pro IN,nebo jestli-b├şl├Ż m├í st├şn─Ťn├ş (z fota nepozn├ím) odizoluj a spoj s GND, ono jsou to vlastn─Ť 2 vodi─Źe...,ale st├şn─Ťn├ş? :confused:
Pr├şlohy
IMG_20181010_182919.jpg
93bf4b03-8210-4e1c-adc1-e5164b720d96.jpg
amater63
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2029
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-─Ź.r.
Karma: 8

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod amater63 » 12 Okt 2018, 16:52

Je┼ít─Ť jsem si vzpomenul-prom─Ť┼Ö zadn├ş "plech.." jestli je spojen s GND.!,kdysi jsem m─Ťnil kabely a kde co. Probl├ęm vy┼Öe┼íilo propojen├ş. Cinch byl toti┼ż na plastu odizolov├ín od zadn├şho panelu.( to co jsem psal v├Ż┼íe je jasn├ę )
Pr├şlohy
IMG_20181010_182919.jpg
amater63
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2029
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-─Ź.r.
Karma: 8

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 12 Okt 2018, 21:53

A┼ż ┼ąa doteraz n├íhodou neprihlu┼íilo - lebo sa neoz├Żva┼í :finga: mohol by si da┼ą fotku plo┼í├íku - konkr├ętne ozna─Źen├ę miesto tak, aby bolo vidno identifika─Źn├ę n├ípisy na doske (typ,v├Żrobca,verzia....). Mo┼żno sa pod─ża toho bude da┼ą nie─Źo n├íjs┼ą na nete...
Pr├şlohy
zos.png
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 13 Okt 2018, 21:17

Neprehlu┼íilo ma to, neboj. Ja som ve─żmi r├íd za ka┼żd├║ radu ktor├║ mi niekto d├í a som za to ve─żmi v─Ća─Źn├Ż ! :finga:

Chalani, diky moc za rady. Ja by som toti┼żto u┼ż posk├║┼íal va┼íe rady ve─żmi r├íd, ale nie je to─żko ─Źasu na to ako som o─Źak├íval. Hne─Ć ako na to bude ─Źas (pravdepodobne zajtra) tak v┼íetky rady vysk├║┼íam a d├ím vedie┼ą. E┼íte raz ─Ćakujem! :)
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 14 Okt 2018, 19:21

amater63 nap├şsal:Ahoj,tak to se nediv├şm ┼że je to z├íhada.V┼íechny mo┼żnosti vy─Źerp├íny.Odpoj TV-( p┼Ö├şpojen├ş optikou nem┼»┼że m├şt vliv na dan├Ż probl├ęm..,) ale dej jin├Ż zdroj sign├ílu IN..Jinak "Krpa" bude to -co jsi stav─Ťl,a to u┼ż vlastn─Ť bylo ┼Öe─Źeno.V ka┼żd├ęm p┼Ö├şpad─Ť se pod─Ťl jak pokra─Źuje┼í.( to ┼że jsem cht─Ťl p┼Öepojen├ş-cinch a zvuk....je jasn├ę.Prost─Ť bych to zkusil)

Ahoj. Sk├║┼íal som aj in├Ż zdroj sign├ílu. Ten brum je podobn├Ż tomu ke─Ć je AMP prepojen├Ż s Jamom, tak┼że mo┼żno ani Jamo na to nem├í vplyv. :?

Edgar nap├şsal:Neviem ─Źi to tu bolo spomenut├ę, ale sk├║┼íal si do subwoofera zapoji┼ą in├Ż zdroj sign├ílu? Ja hlavne nech├ípem, ako high level output s pas├şvnymi repr├íkmi nebrum├ş ale pripojen├Ż do high level inputu na subwoofri u┼ż hej. A nesk├║┼íal si premosti┼ą potenciometer?

Vi─Ć vy┼í┼íie, sk├║┼íal som pripoji┼ą in├Ż zdroj sign├ílu (mobil). Brum tam je, ale o trochu men┼í├ş ako ke─Ć je AMP prepojen├Ż s Jamo.

mr.dred nap├şsal:...Jamo m├í v├Żstup v most├şku ,alebo nie? ...O akom GND hovor├ş┼í?
Pri tom oddelova─Źi sign├ílu si prep├íjal GND ? Ve─Ć na to je, oddelova─Ź - oddeluje...hlavne zemn├Ż potenci├íl

Vlastne som myslel - p├│l na reproduktory... Jamo, pokia─ż viem, nem├í v├Żstup v most├şku. Je tam nejak├Ż Class-D ─Źip, ktor├Ż poh├í┼ła reproduktory. Neviem ti ni─Ź bli┼ż┼íie poveda┼ą, ke─Ć┼że neviem n├íjs┼ą datasheet na internete.

amater63 nap├şsal:Ted se d├şv├ím.V├Żm─Ťn vodi─Źe pro IN,nebo jestli-b├şl├Ż m├í st├şn─Ťn├ş (z fota nepozn├ím) odizoluj a spoj s GND, ono jsou to vlastn─Ť 2 vodi─Źe...,ale st├şn─Ťn├ş? :confused:

Na poslednej fotke v linku (vi─Ć ni┼ż┼íie) m├┤┼że┼í vidie┼ą k├íblik pre IN. Nevyzer├í ┼żeby tam bolo tienenie, ale stoj├ş to za vysk├║┼íanie. Len neviem ako to potom napch├ím do toho konektora. Jedine keby┼że to nap├íjkujem priamo na dosku zospodu.

amater63 nap├şsal:Je┼ít─Ť jsem si vzpomenul-prom─Ť┼Ö zadn├ş "plech.." jestli je spojen s GND.!,kdysi jsem m─Ťnil kabely a kde co. Probl├ęm vy┼Öe┼íilo propojen├ş. Cinch byl toti┼ż na plastu odizolov├ín od zadn├şho panelu.( to co jsem psal v├Ż┼íe je jasn├ę )

Premeral som di├│dov├Żm testom a testom na odpor. Di├│dov├Ż test p├şpa a odpor je cca 5Ohm. Tak┼że zem z Chinch konektora a panel s├║ nakoniec prepojen├ę.

mr.dred nap├şsal:A┼ż ┼ąa doteraz n├íhodou neprihlu┼íilo - lebo sa neoz├Żva┼í :finga: mohol by si da┼ą fotku plo┼í├íku - konkr├ętne ozna─Źen├ę miesto tak, aby bolo vidno identifika─Źn├ę n├ípisy na doske (typ,v├Żrobca,verzia....). Mo┼żno sa pod─ża toho bude da┼ą nie─Źo n├íjs┼ą na nete...

Foto vi─Ć v linku dole.

LINK:
https://1drv.ms/f/s!AudihCQD9Rp9nhG2rs5N4msn3Mrn
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 17 Okt 2018, 11:21

Tak som vysk├║┼íal test cez mikr├│fonov├Ż vstup. Napojil som Sub OUT z Jamo do mikrof├│nov├ęho vstupu na mojom PC (resp do zvukovej karty), zapol som po─Ź├║vanie zariadenia a brum sa hne─Ć objavil. Takisto pri nahrat├ş zvuku do Audacity tam bol po─Źute─żn├Ż brum. Tak┼że to vyzer├í na probl├ęm s Jamo zosil┼łova─Źom a nie s Energy SUB AMP.

Rozm├Ż┼í─żam ┼że sk├║sim rozobra┼ą Jamo ─Źi n├íhodou nie s├║ zl├ę kondenz├ítory alebo nie─Źo in├ę vidite─żn├ę. Len mi to potom ned├íva zmysel ┼że brum nevych├ídza z High Level Out, ale len Low Level Out (Sub OUT, Audio out)... :pain:
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod amater63 » 17 Okt 2018, 11:39

Jo zemn├ş smy─Źka jak jsi psal to nen├ş. Jamo nic nen├ş.,pou┼żil jsi co m├í┼í - propojen├ş PC .
Pr├şlohy
FGA40MF__fga-40mf__1.jpg
amater63
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2029
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-─Ź.r.
Karma: 8

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 17 Okt 2018, 15:12

Vzh─żadom na to, ┼że to je stavebnica dod├ívan├í v├Żrobcom, si si ist├Ż ┼że je toto spr├ívne pripojen├ę ???
Pr├şlohy
zos.png
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod amater63 » 17 Okt 2018, 16:07

Velk├í ┼íkoda ┼że to nem├íme na stole. :agree: ( to je taky haluz,) Tak som vysk├║┼íal test cez mikr├│fonov├Ż vstup. Napojil som Sub OUT z Jamo do mikrof├│nov├ęho vstupu na mojom PC (resp do zvukovej karty), zapol som po─Ź├║vanie zariadenia a brum sa hne─Ć objavil )
amater63
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2029
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-─Ź.r.
Karma: 8

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod Edgar » 17 Okt 2018, 21:17

amater63 nap├şsal:pou┼żil jsi co m├í┼í - propojen├ş PC .

Ani pri pripojen├ş PC to nepotrebuje lebo zosil┼łova─Ź uzemnen├Ż nie je.
Edgar
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1087
Vek: 21.79
Zalo┼żen├Ż: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 19 Okt 2018, 18:43

mr.dred nap├şsal:Vzh─żadom na to, ┼że to je stavebnica dod├ívan├í v├Żrobcom, si si ist├Ż ┼że je toto spr├ívne pripojen├ę ???

Ur─Źite to je dobre pripojen├ę, funguje to ako m├í, len tam je ten brum. :pain:

Edgar nap├şsal:
amater63 nap├şsal:pou┼żil jsi co m├í┼í - propojen├ş PC .

Ani pri pripojen├ş PC to nepotrebuje lebo zosil┼łova─Ź uzemnen├Ż nie je.

Pravda, zosil┼łova─Ź uzemnen├Ż nie je, tak┼że by to nemalo ┼żiaden efekt. :roll:
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 19 Okt 2018, 19:17

bfarkas nap├şsal:Ur─Źite to je dobre pripojen├ę, funguje to ako m├í, len tam je ten brum.
Mne ide o tak├║to vec... vi─Ć obr├ízok
zd.png
nikdy som nesk├║mal a ani nesk├║┼íal, ─Źi m├í nejak├Ż vplyv oto─Źenie smeru jedn├ęho vinutia sekund├íru transform├ítora. V├Żsledn├ę AC nap├Ątie je s├şce NULA , ale po usmernen├ş a vyfiltrovan├ş by tam nap├Ątie malo norm├ílne by┼ą .. alebo nie?
Tak ┼że zosil┼łova─Ź by fungova┼ą mohol, ale asi to nebude ko┼í├ęr... ─Źi :?:
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 19 Okt 2018, 20:09

Hm, zauj├şmav├ę. To by mi nenapadlo.
Hne─Ć som to skontroloval - je to ur─Źite dobre zapojen├ę.

─îerven├Ż (L) prech├ídza cez vyp├şna─Ź a poistku a ─Źierny (N) je priamo prepojen├Ż (vi─Ć obr├ízok).

EDIT: Pozrel som sa aj do Jamo, nevidel som ni─Ź podozriv├ę. Sk├║sil som trochu dotiahnu┼ą uzem┼łovacie dr├┤ty, ale nepomohlo.

EDIT2: Zauj├şmav├ę zistenie - aj ke─Ć vypnem vyp├şna─Ź na Energy SUB AMP (dokonca aj ke─Ć vytiahnem nap├íjac├ş k├íbel) a energiu dr┼żia len kondenz├ítory asi na 5s, brum je po─Źas t├Żch 5s po─Źu┼ą. Tak┼że jedine mi z toho vych├ídza, ┼że tak├Żto zdroj zvuku vych├ídza z Jamo a Energy SUB AMP nem├í s t├Żm brumom ni─Ź spolo─Źn├ę :confused: U┼ż z toho poriadne neviem ani ja vyjs┼ą :mrgreen:
Pr├şlohy
IMG_20181019_200026.jpg
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 19 Okt 2018, 20:39

bfarkas nap├şsal:─îerven├Ż (L) prech├ídza cez vyp├şna─Ź a poistku a ─Źierny (N) je priamo prepojen├Ż
A sekund├ír transform├ítora je kde pripojen├Ż ? Alebo tam trafo neni ?

Ešte pre ujasnenie (pozeral som tie obrázky znovu).

V ┼żltom r├ím─Źeku je pr├şvod z trafa? (biely,biely,─Źierny)
V modrom r├ím─Źeku je v├Żvod na repro ? (─Źerven├Ż ─Źierny)
Pr├şlohy
zs.png
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod bfarkas » 19 Okt 2018, 21:06

Presne tak ako si pop├şsal.
V├Żvod repro je v modrom r├ím─Źeku a v ┼żltom r├ím─Źeku je pr├şvod z trafa.
bfarkas
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 104
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 29.06.2013
Bydlisko: Zempl├şnska Teplica
Karma: 2

Re: Brum po pripojen├ş Sub OUT

Odosla┼ąod mr.dred » 19 Okt 2018, 21:12

Tak potom je to OK. V tom pripojen├ş z├ívada nie je. Zmiatlo ma ozna─Źenie pri tom jednom bielom k├íbli " SP1 " myslel som ┼że je to SPEAKER, lebo na tom ved─żaj┼íom ─Źiernom je SPGND. :rolleyes:

Aj tak je to "divne" rie┼íen├ę... zo sie┼ąovej z├ísuvky na hlavn├║ DPS a odtia─ż na prim├ír ... nesta─Źila by z├ísuvka s poistkou,vyp├şna─Ź a na sekund├ír? U┼ż len kv├┤li bezpe─Źnosti... nekryt├ę fastony,poistka - brrrrr

-- Spojen├Ż pr├şspevok 19 Okt 2018, 22:00 --

bfarkas nap├şsal:aj ke─Ć vypnem vyp├şna─Ź na Energy SUB AMP (dokonca aj ke─Ć vytiahnem nap├íjac├ş k├íbel) a energiu dr┼żia len kondenz├ítory asi na 5s, brum je po─Źas t├Żch 5s po─Źu┼ą. Tak┼że jedine mi z toho vych├ídza, ┼że tak├Żto zdroj zvuku vych├ídza z Jamo a Energy SUB AMP nem├í s t├Żm brumom ni─Ź spolo─Źn├ę
1. Na vyl├║─Źenie z├ívady v JAMO - pripoj SUB Out na in├Ż zosil┼łova─Ź...ale pod─ża m┼ła tam z├ívada nebude
2. vyzer├í to na preru┼íen├ę sign├ílov├ę GND niekde v Energy.
Premeraj a skotroluj prepojenie k├íblikov medzi hlavnou DPS a DPS potenciometra - meraj piny/spojenia priamo na DPS (nie len v konektoroch) m├┤┼że by┼ą aj zlomen├Ż konektor a nieje to vidno.
Sk├║s odmontova┼ą DPS potenciometra a prep├şna─Źa zo zadn├ęho ─Źela a nechaj ho "v lufte" Skontroluj potenciometer, ─Źi niektor├Ż "┼żiv├ş" nem├í n├íhodn├ę spojenie na obal - zo zadn├ęho ─Źela to m├┤┼że potom chyta┼ą ten brum...
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2398
Vek: 53.36
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 23

Predchádzajúca

Nasp├Ą┼ą na Audiotechnika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 4 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.59 sek├║nd