Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Poradie 3 cisel

Poradie 3 cisel

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod michaela2106 » 17 Okt 2018, 17:06

dobr├Ż de┼ł chcela by som sa sp├Żta┼ą ─Źi mi vie niekto pom├┤c┼ą s porad├şm 3 cisel, cisla si zad├ím sama a m├ím ich zoradit do poradia od najv├Ą─Ź┼íieho po najmen┼íie iba pomocou if else. Som za─Źiato─Źn├ş─Źka a neviem u┼ż ─Źo s t├Żm. Za ka┼żd├║ pomoc ve─żmi pekne ─Ćakujem.
PS: programujem v C++
michaela2106
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 1
Zalo┼żen├Ż: 17.10.2018
Karma: 0

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod marioo » 17 Okt 2018, 17:21

porozm├Ż┼í─żaj ako by si to urobila na papieri..

a potom to len "naprogramuješ"

Dobr├Ż v├Żvojov├Ż diagram pom├┤┼że v┼żdy :)
marioo
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 394
Vek: 45.37
Zalo┼żen├Ż: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 6

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod pin » 17 Okt 2018, 17:39

pin
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2231
Zalo┼żen├Ż: 09.05.2009

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod Mishung » 19 Okt 2018, 11:59

Pochybujem ze hociktory triediaci algorytmus naprogramuje iba za pomoci podmienok. Na to treba cykly.

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
int a,b,c;
int najvacsie,stredne,najmensie;

// tu zadas udaje z klavesnice

if ((a>b) && (a>c))
{
  najvacsie = a;
  if(b>c)
  {
    stredne = b;
    najmensie = c;
  }
  else
  {
    stredne = c;
    najmensie = b;
  }
}
else if((b>a) && (b>c))
{
  najvacsie = b;
  if(a>c)
  {
    stredne = a;
    najmensie = c;
  }
  else
  {
    stredne = c;
    najmensie = a;
  }
}
else
{
  najvacsie = c;
  if(a>b)
  {
    stredne = a;
    najmensie = b;
  }
  else
  {
    stredne = b;
    najmensie = a;
  }
}

// tu vypises vysledok ulozeny v premennych "najvacsie, stredne, najmensie"
They say the world is turning
But we are stuck upside down...
Mishung
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 446
Vek: 26.68
Zalo┼żen├Ż: 01.12.2009
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 12

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod Radus » 19 Okt 2018, 12:47

U m┼ła takto:
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
static void Main(string[] args)
        {
            int a, b, c, aTemp, bTemp, min, mid, max;
            a = 1;
            b = 15;
            c = 3;

            if (a > b)
            {
                aTemp = a;
                bTemp = b;
            }
            else
            {
                aTemp = b;
                bTemp = a;
            }


            if (aTemp > c)
            {
                max = aTemp;

                if (bTemp > c)
                {
                    mid = bTemp;
                    min = c;
                }
                else
                {
                    mid = c;
                    min = bTemp;
                }

            }
            else
            {
                max = c;
                mid = aTemp;
                min = bTemp;
            }

            Console.WriteLine("{0},{1},{2}", min, mid, max);
            Console.ReadLine();
        }
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 913
Vek: 36.71
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod Panda38 » 19 Okt 2018, 12:51

Buble sort
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
   int a, b, c, t;
   printf("Zadej 3 cela cisla oddelena mezerou a pak Enter: ");
   scanf("%d %d %d", &a, &b, &c);
   if (a < b) { t=a; a=b; b=t; }
   if (b < c)
   {
      t=b; b=c; c=t;
      if (a < b) { t=a; a=b; b=t; }
   }
   printf("setrideno od nejvetsiho: %d %d %d\n", a, b, c);
Panda38
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 7
Zalo┼żen├Ż: 15.10.2018
Karma: 0

Re: Poradie 3 cisel

Odosla┼ąod zawin » 19 Okt 2018, 13:49

Tu to m├í┼í aj s vizualiz├íciou - m├┤┼że┼í si vybra┼ą :)

S├║ dve veci, ktor├ę s├║ nekone─Źn├ę - vesm├şr a ─żudsk├í hl├║pos┼ą. Ale s vesm├şrom som si e┼íte nie celkom ist├Ż. /Einstein/
zawin
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Administrátor
Administrátor
Pr├şspevky: 2446
Vek: 28.95
Zalo┼żen├Ż: 17.07.2006
Bydlisko: Bánovce n.B.
Paragraf: 21
Karma: 26


Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.31 sek├║nd