Moderátori: psichac, Moderátori
hpeter napísal:spomenul si uctovnictvo..... kvoli stabilite by som urcite nerobil kktiny. taktovanie na pracovny pc nie.
nalimko33 napísal:z taktu 3,2GHz som si pridal na 3,45GHz bez známok akejkoľvek nestability....
spomenul si uctovnictvo..... kvoli stabilite by som urcite nerobil kktiny. taktovanie na pracovny pc nie.
suhlas je to dostatocne silne, uctovnictvo by potiahol aj tento -100€ doleLebo mi to pripada ako keby som si kupil Porche alebo Lamborginy lebo ine podobne auto na to aby som chodil do LIDL a Kauflandu na nakupy, ktore mam 3 km od domu. Na to mi staci napriklad aj lacna Dacia.
romiadam napísal:V principe ta chapem o co ti ide, ale je to vela roboty okolo toho, riskujes poskodenie CPU ak urobis nepsravny krok a preto sa tu naskyta otazka ci to vobec stoji za to. Uctovnictvo ti zatazi CPU co ja viem....na 10% a ty budes este zvysovat vykon.
Neviem ci vies o tom ze pri pretaktovani ti stupa aj spotreba CPU, takze nepotrebujes vacsi vykon, ale ho zvysis nech ma CPU vacsiu spotrebu (aj ked je to len par Wattow), len preto aby si z CPU dostal maximum, kedze si ho kupil za cenu za aku si ju kupil.
nalimko33 napísal:chalani neblbnite....
ak neviete čo je to účtovníctvo + vedenie skladu s desať tisíckami skladových kariet tak sa nevyjadrujte...
mám osobnú skúsenosť (porovnanie) s prácou na starom PC a na novom NB
https://svetelektro.com/modules.php?nam ... ef#p711016
https://www.alza.sk/hp-pavilion-power-1 ... 357431.htm
ten SSD disk je jednoducho delo - stávajúce PC ani nestíha za prstokladom mojej polovičky! v NB jej maká všetko v reálnom čase, v PC sú to oneskorenia aj vyše 10s (!)
databáza narástla za posledných 40 dní na dvojnásobok (!) - momentálne je to cez 200MB
k tomu pretaktovaniu - určite budem skúšať možnosti BIOSU, ale asi iba ako na svojom PC, teda klikol som na položku Oveclocking a zvolil som pretaktovani o 5%
nič iné som s PC nerobil....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.