Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Neviete si rady so zosilova─Źom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 07 Dec 2018, 19:42

ak ju prehodis inde, a urobi to ta ista, tak.... :agree:
mne to pripada jak "spinave vakuum" alebo osupana emisna vrstva, neni geter ohryzeny vyblednuty ? alebo vnutri vysypane biele kusky/prach ?
nepadla na zem?

-- Spojen├Ż pr├şspevok 07 Dec 2018, 18:54 --

teoreticky by to mohli byt zvysky namrvene na slude. bordel na hladkej slude lahsie urobi zvod medzi dielmi.
aj preto sa sludove platky zdrsnuju.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1454
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod misop » 17 Dec 2018, 11:31

No tak zamenil som pary el34 medzi sebou...blyskanie som nespozoroval, ale jeden krat ked este nehrala hudba, bolo pocut prsknutie z repraku, synak sedel oproti a potvrdil mi ze to islo z laveho repraku (predtym bol problem na pravej strane), zial nevsimol si ci bol aj nejaky zablesk alebo nie...inak opticky vyzera lampa dokonale, bez ziadnych tebou spominanych zavad...

- vezmem si teda jeden overeny par EL34 od bracha a budeme sledovat situaciu dalej...
misop
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 47
Vek: 36.02
Zalo┼żen├Ż: 18.06.2018
Bydlisko: UHROVEC
Karma: 2

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 20 Dec 2018, 00:04

Mne to tiez par krat urobil jeden kanal ale len s EL34.Potom pri merani skopom
som zistil ze jedna polvlna limituje uz pri cca 15W.Pri cca 30Hz sa zabliskalo v hornej
casti elektronky.Po vymene za novy par to zmizlo.

Odkedy tam mam osadene KT88 (tiez od JJ) tak je vsetko OK.
Mozno tym KT─Źkam venuju vo vyrobe viac preciznosti kedze su to uz drahsie lampy.Alebo som mal stastie
a kupil som lepsie kusy.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod Milos66 » 20 Dec 2018, 07:48

b. je spr├ívna odpove─Ć. Mal si ┼í┼ąastie.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4159
Vek: 52.89
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 37

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 05 Jan 2019, 10:04

Momentalne som v Indianapolis v USA.
Pozna niekto predajcu elektroniek tu v okoli ?
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 05 Jan 2019, 20:43

v takom pripade by som isiel-ak nejaky teraz je, blsi trh.
made in usa, su tam klenoty z 20,30tych rokov.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1454
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Jan 2019, 20:54

Prajem vam vsetkym vela osobneho a elektronickeho stastia v novom roku 2019 !!!!

Jedna vec mi vrta v hlave.
Ked mi zosik kmital na cca 2,5MHz v biwire zapojeni tak som to vyriesil
pripojenim keramickeho kondu 100pF medzi vystup SRPP a zem.
Kmitanie zmizlo ale mam dilemu ci to nejako neovplyvnuje zvuk kedze je to v signalnej ceste.
Co vy na to priatelia?
Pr├şlohy
9E9E3A20-3D96-47B5-9656-2C7AE4A241AC.jpeg
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod Wili » 15 Jan 2019, 21:05

ano samozrejme ze ovplyvnuje a ako to zistis len simulaciou / meranim. Mozes ale skusit aj nizsie hodnoty kym sa nedopracujes na nizsiu hodnotu ktora este stale bude stabilna, mozno ti postaci aj 47p alebo mozno aj 10p, musis skusat...
Wili
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1492
Vek: 29.91
Zalo┼żen├Ż: 13.09.2010
Bydlisko: Praha - CR
Karma: 141

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Jan 2019, 21:11

Nizsiu hodnotu som skusal, ale ucinne to bolo az s tym 100pF.
Myslis ze by to mohlo zoslabit vysky?
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod Wili » 15 Jan 2019, 22:05

to je tazko povedat naslepo, to zistis jedine meranim, ale ked nepocujes rozdiel tak nevidim problem :)
Wili
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1492
Vek: 29.91
Zalo┼żen├Ż: 13.09.2010
Bydlisko: Praha - CR
Karma: 141

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 16 Jan 2019, 17:59

To sme dopadli !!!! :thanks:
Pr├şlohy
Lampac a pes.JPG
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 16 Jan 2019, 18:32

diamos nap├şsal:Prajem vam vsetkym vela osobneho a elektronickeho stastia v novom roku 2019 !!!!

Jedna vec mi vrta v hlave.
Ked mi zosik kmital na cca 2,5MHz v biwire zapojeni tak som to vyriesil
pripojenim keramickeho kondu 100pF medzi vystup SRPP a zem.
Kmitanie zmizlo ale mam dilemu ci to nejako neovplyvnuje zvuk kedze je to v signalnej ceste.
Co vy na to priatelia?
nemyslim si. vystup impedancia toho srpp +100pf :arrow: lowpass cca 63khz

da sa aj inak, gridstopper+millerova kapacita sa o to postaraju. (vytvara to tiez lowpass filter)
hlavne ked pozeram na 12at7=ecc81 - magnet na vf oscilacie (neviem co je realne osadene, vychadzam z foto)
Pr├şlohy
Screen Shot 01-16-19 at 05.33 PM.PNG
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1454
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 16 Jan 2019, 18:39

SRPP je ECC83 a invertor je osadeny ECC81.
Tomu grafu nerozumiem.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 16 Jan 2019, 19:11

ale cervenemu textu dufam ze rozumies.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1454
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 16 Jan 2019, 20:20

To ano.Idem to pomerat genom a skopom bo 60kHz nepocujem.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 16 Jan 2019, 22:29

Pomeral som to a zda sa ze ten 100pF kond neovplyvnil freq. charakteristiku.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 16 Jan 2019, 22:31 --

Je tam takyto sum.
Pr├şlohy
6FE70C1E-D2B1-473C-9F1C-30D8E0C97148.jpeg
899E4C55-4983-4B87-805D-8AAAE2B0AA66.jpeg
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 16 Jan 2019, 23:30

digitalny bordel asi, co je zdroj signalu. neklesa aj ten ??
-3db bod je 70,7% z maxima. co vypada kdesi medzi 100-200khz podla tych cisel
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1454
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 17 Jan 2019, 08:22

Šum zobrazeny na skope je merany bez vybudenia zosilnovaca.
Poloha potenciometra volume ho zasadne neovplyvnuje.

Inak pouzivam dvojkanalovy dig. generator do 10Mhz.
Meral som aj obdlznik len pre kontrolu ze ci sa po par mesiacoch hrania
nezmenili parametre.
Pr├şlohy
51B4EB3B-F856-4C2F-A1B0-BCA3535E0427.jpeg
0A681A97-A7A3-4EB9-A1E2-48E9961C7930.jpeg
C909713E-41DF-4C11-88F4-C6A829FFBD86.jpeg
180E16FC-E7C8-45F7-8F14-8E1FCA254346.jpeg
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod vlasto » 17 Jan 2019, 18:43

A sk├║┼íal si ten kondenz├ítor 100p na tom obd─║┼żniku pripoji┼ą odpoji┼ą? ─îi sa to tam nejako neprejav├ş?
vlasto
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 169
Vek: 40.47
Zalo┼żen├Ż: 28.12.2014
Bydlisko: okr.Tn
Karma: 1

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 18 Jan 2019, 08:20

Nie, to som neskusal.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na Audiotechnika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.74 sek├║nd