Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Neviete si rady so zosilova─Źom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Feb 2019, 01:12

Hpeter,
Takze ked pouzijem odbocku trafa 390V tak V(peak) bude 390 x1,41 = 550V bez zataze.
V zatazi V(avg) to bude 390 x 0,9 = 351V.
I.D.C. bude 0,35A x 0,62 = 0,271A

Ak su vzorce spravne tak merania na mojom hotovom lampaci tomu zdaleka nezodpovedaju.
Teraz mam na trafe 320V ac.DC zdroj bez zataze ma 490V( lampy su vytiahnute z patic ).
S lampami bez vybudenia je tam 452V dc.
Pri plnom sinusovom (200Hz) vykone 40W nameram na zdroji 430V.Podla vzorca by som mal namerat 320V x 0,9 = 288V dc.
Tam je rozdiel 142V dc !!!
Takze stale nechapem tie suvislosti.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod zipaj » 15 Feb 2019, 01:35

CCS s elektr├│nkami

http://valvewizard.co.uk/ccs.html

Obrázok
Z├íkladn├ę parametre zosil┼łova─Źa pre kapelu? - N├şzka v├íha a ve─żk├Ż v├Żkon, v tom hluku sa aj tak v┼íetko strat├ş :-)
zipaj
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2599
Vek: 44.02
Zalo┼żen├Ż: 13.02.2011
Bydlisko: Vranov nad Top─żou
Karma: 32

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Feb 2019, 08:23

Zipaj, ti zapojenie poznam, aj mam vsetko nan nakupene.
Len som to este nevyskusal.
Niekde som cital ze by to mohlo zvysit brum koli vysokej impedancii.

V novom projekte uz nebude na EF86 miesto, preto tam uvazujem o
tranzistorovom CCS.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod mzperx1 » 15 Feb 2019, 15:04

keby si predsa chcel driver s noval, tak mam peknu dps. 2xNOVAL, 2xCCS, stab anod zroj, nestab bias zdroj.
zjednodusena schema s 2xE88CC
Pr├şlohy
PP1-driver2.png
mzperx1
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 134
Zalo┼żen├Ż: 23.04.2012
Karma: 5

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Feb 2019, 19:36

mzperx1 , to by bolo super.
Mas tie plosaky ako navrh alebo aj vyrobene ?
Ja sa pokusam nakreslit plosaky v autocad ale je to na hlavu.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod mzperx1 » 15 Feb 2019, 20:07

mam akurat jednu sadu volnu, tj 2 dosky
V2 moze byt aj ECC99, foliove kondiky su WIMA (aj vazobne , MKP10). ziadne drahe audiofil kondenzatory tam neosadis teda :lol:
Pr├şlohy
PP1-DRIVER-pcb.jpg
mzperx1
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 134
Zalo┼żen├Ż: 23.04.2012
Karma: 5

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 15 Feb 2019, 20:26

Tie pcb vyzeraju super, ale teraz som si uvedomil ze ja tam mam aj srpp, takze by mi pomohol
skor navrh - vykres pcb ktory by som si este upravil.
Teraz ideme stavat tri lampace tak by som pcb dal vyrobit.
Urcite ich dam vyrobit viac kusov ak by niekto tu z fora chcel.
Ako zaklad chcem pouzit schemu Jolida doplnenu o moznost osadenia CCS.
Predstavujem si to tak ze pcb bude okolo patic aby bolo mozne pripojit rozne elektronky na noval
aj octal.
Fu! Ale uz by sme mali na toto zalozit nove vlakno.
Bude sa volat cca takto: Stavba elektronkoveho zosilnovaca PP UL s KT88 2x70W.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 16 Feb 2019, 19:06

diamos nap├şsal:
Ak su vzorce spravne tak merania na mojom hotovom lampaci tomu zdaleka nezodpovedaju.

predstav si ze u mna vzorce sedia, vratane ubytkov na tyratronoch...
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1452
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 17 Feb 2019, 22:21

Ja ti to verim, len sa snazim zistit co nesedi a preco. :thanks:
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 19 Feb 2019, 09:39

Pani, ako riesite soft start?
Uvazujem o automaticky oneskorenom pripojeni an├│dov├ęho zdroja.
Po cca 30 sekundách.
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod zdenoeddie » 19 Feb 2019, 10:42

Oneskorenie je ok, ale riesim to pripojenim vacsieho R do serie s prvym kondenzatorom, a potom ho premostim. Lepsie ako spinat priamo U z trafa, nedava to take supy, ak to casovo zladis, tak v podstate ziadne, a nie je tak namahane rele, kedze je dost problem zohnat rele, ktore papierovo znesie tak velke napatie (AC este, ale DC uz nie). A naviac, ked pouzijes vacsiu kapacitu (poslednykrat napr. 4m2/500V), tak je to samozrejme nutnost.
zdenoeddie
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 3779
Vek: 20.28
Zalo┼żen├Ż: 25.07.2009
Bydlisko: ked kus ta Presov 15km na vychod
Karma: 33

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod mzperx1 » 19 Feb 2019, 12:30

diamos nap├şsal:Pani, ako riesite soft start?
Uvazujem o automaticky oneskorenom pripojeni an├│dov├ęho zdroja.
Po cca 30 sekundách.


Pouzivam vzdy dve napajacie trafa, jedno pre zhavenie a druhe pre HT/BIAS. Su dimenzovane tak, ze ich trvaly prikon neprekroci 50%. Soft start nepouzivam, trafa su relativne male (100-200VA) a nepustaju sa naraz. Oneskorenie riesim manualne (packove spinace) alebo relatkami v primaroch.
mzperx1
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 134
Zalo┼żen├Ż: 23.04.2012
Karma: 5

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod mzperx1 » 19 Feb 2019, 16:39

naposledy som to urobil takto, MCU a relatka
Pr├şlohy
PP1-PSU.jpg
PP1-PSU-v1.2.JPG
mzperx1
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 134
Zalo┼żen├Ż: 23.04.2012
Karma: 5

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod martin3450 » 19 Feb 2019, 17:25

Oneskorenie urob z 6,3v ┼żeravenia ako to m├í ppp35.
martin3450
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 78
Vek: 28.57
Zalo┼żen├Ż: 29.07.2013
Bydlisko: ┼żilina
Paragraf: 23
Karma: 0

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod zipaj » 19 Feb 2019, 17:28

Alebo do an├│dov├ęho zdroja pou┼żi usmer┼łova─Źku a je to vyrie┼íen├ę
Z├íkladn├ę parametre zosil┼łova─Źa pre kapelu? - N├şzka v├íha a ve─żk├Ż v├Żkon, v tom hluku sa aj tak v┼íetko strat├ş :-)
zipaj
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2599
Vek: 44.02
Zalo┼żen├Ż: 13.02.2011
Bydlisko: Vranov nad Top─żou
Karma: 32

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 19 Feb 2019, 17:40

Usmernovacku ? Co tym myslis ?
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod vlasto » 19 Feb 2019, 18:28

To by asi EZ81 u┼ż ani nesta─Źila..
vlasto
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 169
Vek: 40.47
Zalo┼żen├Ż: 28.12.2014
Bydlisko: okr.Tn
Karma: 1

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 19 Feb 2019, 19:57

diamos nap├şsal:Pani, ako riesite soft start?
Uvazujem o automaticky oneskorenom pripojeni an├│dov├ęho zdroja.
Po cca 30 sekundách.

maximalne setrne ako sa da, lebo tyratrony.. casovac s tyristorom, a fetovy (3ks) omezovac. bez toho zvaralo kontakty rele.

Obrázok
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1452
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod diamos » 19 Feb 2019, 20:16

Dakujem. A co hovorite na taketo riesenie ?
Je to zo schemy od JJ.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 19 Feb 2019, 20:26 --

Malo by to mat oneskorenie cca 30 sekund.
Pr├şlohy
3C8E6676-71E0-46C5-93D8-EF0DDBDDE44B.jpeg
diamos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 359
Vek: 46.47
Zalo┼żen├Ż: 02.07.2018
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Karma: 6

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Odosla┼ąod hpeter » 19 Feb 2019, 21:08

ma jednu vadu, ktore riesenie s tyristorom nema.
som zvedavy, kto to pomenuje :)
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1452
Vek: 35.3
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na Audiotechnika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 1.44 sek├║nd