Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • USB print server

USB print server

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

USB print server

Odoslaťod romiadam » 23 Feb 2019, 17:28

Ma niekto z vas USB print server?

https://www.google.com/search?q=usb+pri ... =firefox-b

Nechce sa mi stale vytahovat tlaciaren, urobit miesto pre tlaciaren na stole, natahovat predlzovacku 230V , pripajat USB kabel .... uz ma to nebavi. Som lenivy.
Na internete som sa docital ze cez USB print server mozem urobit zo USB tlaciarne sietovu tlaciarem. Tlaciaren by bola zapichnuta do toho servera, ten server pripojeny k routeru ci uz cez wifi alebo RJ-45 kablom a ja by som potom mohol tlacit cez wifi na USB tlaciaren.

Funguje to takto? Ma s tym niekto skusenosti. Je to spolahlive? Netreba stale pripajat jednotlive zariadena do siete, "neodpadavaju" od siete? Samo sa tlaciaren pripoji po zapnuti? Je to nonstop pripojene?

Moja predstava je taka ze tlaciaren by bola vypinana len cez tlacitko power (bola by nonstop v zasuvke), cize by bola v Stand-by, po zapnuti tlacitka power, by som potom bez akehokolvek nastavovania mohol tlacit z pocitaca. Funguje to takto?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod Hop377 » 23 Feb 2019, 18:23

Funguje to tak ako si popisal, len treba najst vhodny print server, pretoze nie vsetky printservre si rozumeju so vsetkymi tlaciarnami, najlepsie by bolo kupit printserver od vyrobcu tlaciarne, ale to bude hodne draha zalezitost. Aku mas tlaciaren, nestalo by za uvahu vymenit tlaciaren uz so sietovou kartou?
Hop377
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 416
Vek: 6.54
Založený: 13.12.2010

Re: USB print server

Odoslaťod rudko » 23 Feb 2019, 19:00

Nemas router ktory uz ma print server?
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2061
Vek: 33.27
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: USB print server

Odoslaťod dan21 » 23 Feb 2019, 19:07

WiFi tlaciaren ?
dan21
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2558
Založený: 11.04.2007
Bydlisko: ZA
Karma: 17

Re: USB print server

Odoslaťod MiroH » 23 Feb 2019, 19:13

Mám tento https://www.linksys.com/us/support-product?pid=01t80000003KZqWAAW viac rokov a plná spokojnosť. Je napojený káblom na router, samozrejme v sieti je aj wifi, takže kto chce tlačiť zapne tlačiareň a tlačí. Inštalácia tlačiarne bola ako usb tlačiareň a potom som jej prekonfiguroval port na IP adresu plus port 9000. Tam sa presmerováva tlač a printserver to z ethernetu konvertuje naspäť na USB. Fungovali tam rôzne tlačiarne.
MiroH
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 154
Vek: 55.98
Založený: 13.12.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 0

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 23 Feb 2019, 19:41

rudko napísal:Nemas router ktory uz ma print server?


No... dobry napad. pozrem sa do manualu....

MiroH,
ked vypnes tlaciaren a znova zapnes tlacitkom power, vsetko sa spoji a staci ti na PC napr vo worde stlacit CTRL+P vybrat tlaciaren a tlacit?
Alebo to treba neako manualne inicializovat, lebo tlaciaren bola vypnuta?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod MiroH » 23 Feb 2019, 20:04

treba iba zapnut tlaciaren a tlacit. Vsetko je nastavene. Tym, ze mam v pocitaci viac tlaciarni a default je ta v robote, tak pri tlaci si doma musim vybrat "tu moju".
MiroH
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 154
Vek: 55.98
Založený: 13.12.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 0

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 23 Feb 2019, 21:14

Rudko:
toto je moj ADSL router: Technicolor MediaAccess TG588v v2 (dostal som od dodavatela internetu)
http://c7942337.myzen.co.uk/routers/zen ... manual.pdf

na strane 49 odsek 4.3.13 Content Sharing pisu ze mozem zdielat HDD. O tlaciarni tam nic nepisu. Ze by mohla fngovat aj tlaciaren?
este neake info je na strne 10.

Mohlo by to podporovat aj tlac?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15


Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 23 Feb 2019, 22:24

deepspace:

problem je ze ten TG582N podporuje printer sharing

http://gditechnology.com/manuals/Techni ... _Specs.pdf

strana 3 cast SERVICES hned prvy riadok.

Ten moj to nema v manuali.

Kontaktoval som Technicolor. Uvidime co mi odpisu. To by bolo super keby to tento podporoval.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod deepspace » 23 Feb 2019, 22:31

Nj, až teraz som si všimol drobny rozdiel v čísle :), v každom prípade to beží na linuxe, tak verím že by sa to dalo dokonfigurovať ..
deepspace
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 439
Založený: 18.05.2017
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: USB print server

Odoslaťod AlbiDartanan » 23 Feb 2019, 22:41

Ja používam konig 4 port network usb server .
Vie to pracovať prakticky zo všetkými USB zariadeniami (skúšal som tlačiarne , hdd a dokonca aj webkamery - no tá rýchlosť .... ).
Táto srandička má tú nevýhodu že na prácu s ňou potrebuješ mať na zariadený ktoré ju chce používať nahodení "špeciálny" program kde sa pripojuje to ktoré zariadenie .....
Ďalšia nevýhoda je že pokiaľ niekto využíva toto zariadenie / je ku nemu pripojený / tak niekto ďalší ku nemu nemá prístup (síce program ukáže že je zariadenie pripojené a používané niekym iným ).
Ten "špeciálny" program je iba na windows ......
Na túto "srandičku" sa dá ísť aj cez http kde sa dajú spraviť základné nastavenia a ukazuje aj status (dokonca som niekde čítal že niečo podobné sa dá spraviť aj cez telnet ).

Má to v sebe EST E1868M4-B (USB server ) + GL850G (USB HUB 2.0 ).

Ono tých "no name" (mal som ho dokonca v print servery od TP linku) USB print serverov z EST E1868M4-B bola dávnejšie na trhu kopa, neviem ako je to teraz .....
Prílohy
001.jpg
002.jpg
003.jpg
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1718
Vek: 35.45
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 23 Feb 2019, 23:08

deepspave, ty mas tiez Technicolor TG588V V2?


Pockam do budceho tyzdn ci mi odpisu z technicolor ak vobec odpisu. Ich stranka je cudna. Vyzera ze su to len neaki sprostredkovatelia. Ani support na firmware nikde nevidim.

Asi nakoniec to vyriesi tento ADSL router. To je Plan B
http://www.argos.ie/static/Product/part ... ROUTER.htm

Using the TD-W9970's multi-functional USB 2.0 port, users can share printers, files and media either throughout the network at home with several different computers or even away, using the device's FTP server functions so that you never have to part with your files.


Tych 47€ nie je vela a budem mat pokoj aj s kablami (keby som dokupil k sucansnemu routeru este pridavny USB printer server za 40-60€, tak stoja, tak zasa dalsie dva kable navyse)

Neviete ako je to s konfiguraciou ADLS internetu? Potrebujem neake heslo? Mozem to aj ja nakonfigurovat? Alebo musim zavolat technika z telekomunikacii (od poskytovatela) aby to nakonfiguroval?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 24 Feb 2019, 21:39

posuvam temu do poslednych 10 prispevkov nakolko som nedostal odpoved na poslednu otazku.

Neviete ako je to s konfiguraciou ADLS internetu ak si kupim vlastny ADSL router? Potrebujem neake heslo? Mozem to aj ja nakonfigurovat? Alebo musim zavolat technika z telekomunikacii (od poskytovatela) aby to nakonfiguroval?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod miroja » 24 Feb 2019, 22:05

V SK (pokial viem) by si mal mat v zmluve prihlasovacie meno aj heslo, pokial ho nevies, tak by ti to mali poskytnut na hotline. Aspon T-com to tak este pred nejakym casom fungovalo. Ako to maju ini poskytovatelia neviem, ale z principu by malo by to byt k dispozicii zakaznikovi. Parametre DSL/VDSL linky nie su v celej europe rovnake, takze treba konkretne nastavit podla poskytovatela (ak to nie je dotovany modem, kde to byva nastavene "na tvrdo" ) a pri kupe si treba overit, ci ten konkretny model je vhodny pre konkretnu sluzbu (poskytovatela).
Ako je to v Irsku, netusim.
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2024
Vek: 57.42
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 25 Feb 2019, 03:01

Tu je to menej birokraticke ako na SK. Tu som zavolal do telecomu (oni asi nahravaju hovory), a to je moja zmluva. Povedali mi ze si mam precitat zmluvne podmieky (par riadkov) a to je vsetko. Mam u nich online ucet. Ale vsetko co je tam je len Moje udaje a faktury za telefonne hovory (pevne linka) a internetovy balicek. Tu sa s papiermi neako ne :butthead:

Len priklad prepisu auta z majitela na majitela:
Tu take ze auto sa prepisuje z okresu do okresu neexistuje. Tu auto dostane jednu znacku pri registracii prvym mamjitelom a to auto "dozije" stou jednou znackou. Ak ty mi z Kosic predas auto do Bratislavy, tak napiseme jednostrannu kupnopredajnu zmluvu, ze kedy sa auto predalo (aj cas), dam ti peniaze, das mi kluce a mozem ist domova do BA. Neviem ako je to s poistkou pre noveho majitela. Predavajuci je chraneny casom preadaja na zmluve. Kupujuci, neviem, nesmie naburat... Ty ako stary majitel, posles velky technicky postou dopravakom s udajmi o novom majitelovi. Dopravaci poslu novy veky technicky novemu majitelovi do tyzdna. Maly technicky tu neexistuje. Ziadna obhliadka vozidla. Neviem preco. Asi sa tu nekradnu auta... Ziadne take ze kvoli kupe auta si musis zobrat volno a minat na to dovolenku, lebo na policii stravis cel den (nevem ci sa to uz na SK cas prepisu aut zlepsil). Ale to som uz moc odbocil od temy.

Dakujem za info. Zavolam do telecomu.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 25 Feb 2019, 22:02

Tak z telecomu mi odpisali ,ze ten moj ADSL router nepodporuje print server, ale ze mozem si kupit vlastny ADSL router a poskutnu mi PPP nastavenie.

Je to tazke nastavit ADSL router? Este som to nikdy nerobil, preto sa pytam. Co vsetko obsahuje PPP nastavenie?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod miroja » 25 Feb 2019, 22:24

Trochu sa to podoba nastaveniu analogoveho modemu... Ak ti poslu vsetky parametre, nemas sa coho bat. Nakoniec.. vsetko je na webe ak by ti to neslo na prvy raz :-)
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2024
Vek: 57.42
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 26 Feb 2019, 23:35

Z telecomu mi odpisali, ze ten TP-LINK modem je OK a mam nechat automaticku detekciu a dali mi prihlasovacie meno a heslo. To je vsetko. Nieco ako meno a heslo cez Dial-up az stym ze sa tu nic nevytaca.
Ty kokso, teraz ma napadlo, ze v casoch dial-up pripojenia ked som natahoval jpeg fotku nahej zenskej z freefoto.cz tak to trvalo niekedy aj 1 minutu. A dnes videa na youtube frcia online vo full HD bez problemov..... to boli casy.... :D
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: USB print server

Odoslaťod romiadam » 02 Mar 2019, 21:20

rudko napísal:Nemas router ktory uz ma print server?


Diki rudko za skvely napad. Ten moj ADSL router nepodporoval printserver, tak kupil som si ADSL/VDSL routerTP-LINK TD-W9970 za 40€ (aj print server tolko stoji), ktory ma v sebe print server. Dal sm auodetekciu VDSL linky a detekovalo to poskytovatela. Dopisal som len meno a heslo a uz internet frcal jedna radost.
Na PC som si musel nainstalovat utilitku, ktoru treba zapnut pred tlacou. Ta zabezpeci odoslanie dat do routera a nasledne to posle do tlaciarne. V PC som uz nemusel instalovat sietovu tlaciaren...nic. Rovno tlacim n tlaciaren ktoru som mal ped tym pripojenu cez USB. Ta utilitka spravi to ze ja tlacim na "lokalnu tlaiaren" (akokeby pripojenu cez USB kabel, ale nie je) a tlaciaren je vlastne pripojena do routera.

Dakujem aj ostatnym za pomoc a rady.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3005
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Ďalšia

Naspäť na Hardvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.81 sekúnd