Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Kvalita atramentovej tlace na foliu

Kvalita atramentovej tlace na foliu

Spájky, odsávačky; Kliešte, skrutkovače; Meráky, Generátory; Čistenie, leptanie; Vŕtačky, frézy; Pomôcky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod mato3000 » 10 Apr 2019, 20:34

romiadam napísal:Dnes som vytlacil fotku na tej Epsonke L310 n ...... , ale vysledok stoji za to.


no vidíš, keby som to nemal odskúšané na vlastnej blbosti, tak by som to nevravel .... teraz ešte prejdi na fólie, ale tie najlacnejšie z polska .. to najlacnejšie znie trochu komicky ... teda najlacnejšie do ATRAMENTOVÝCH tlačiarní .. 50 ks stojí cca 20E.Vyvaruj sa značkovým ! čím večšia značka, tým večšia sračka a tým večšia pálka ..... Potom len oceníš tú tlačiareň.
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 10 Apr 2019, 21:38

Ale veď on tie fólie má. Písal o fortografii.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4334
Vek: 53.22
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 37

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 10 Apr 2019, 23:34

Hej, folie mam tie polske. Super kvalita tlace aj na tie polske folie. Tu co som v irsku kupil foliu je na :butthead: Skoda tych 25e, ale aspon viem za 25e ze nie su dobre. :D

Ja som sa len vratil k tejto teme, lebo tu bola u nas svagrina a pofotila deti. Kedze netlacim casto, tak ze "preplachnem" trysky neakou tou tlacounech sa hlava nezasusi. Tak som vytlacil par fotiek. Vysledok bol ohromujuci, tak som sa musel podelit s vami o velmi pozitivne skusenosti s tlacou fotiek na tejto tlaciarni.

Snad tieto inforacie niekomu pomozu.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Victorio » 10 Apr 2019, 23:56

Par prispevkov spat sa spomina pauzak...
A mam dojem ze sa v starsich najdecaj papier a nazehlovacie metody atd...
Victorio
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 317
Založený: 12.03.2014
Bydlisko: Michalovce
Karma: 3

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 11 Apr 2019, 06:19

Sú tu také témy, áno, ale tu si v téme atramentovej tlači.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4334
Vek: 53.22
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 37

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod mato3000 » 11 Apr 2019, 10:20

samozrejme sú, lebo každý kto objavil laserovku je z toho napichaný jak ježko a musí to sem dať do témy o atramentovkách ....
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Victorio » 12 Apr 2019, 09:47

no sa nezblaznite teraz :rolleyes:
tlačte si na svojich atramentovkach, a hoci aj s centrofixkami, a preplacajte predražené tonery ktoré vám v lete zasychajú....
Victorio
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 317
Založený: 12.03.2014
Bydlisko: Michalovce
Karma: 3

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 12 Apr 2019, 11:42

Nooo, skús sa naučiť čítať a pohľadaj tu v témach. Možno zmeníš názor a tú tvoju laserovku ešte dneska hodíš do koša a pôjdeš hneď kúpiť poriadnu atramentku. Keď už pre nič iné, tak aby si ušetril na tvojich predražených toneroch.
No nič, nechajme to tak. Keď dospeješ, tak tu začni písať svoje postrehy o atramentovej tlači pre výrobu DPS.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4334
Vek: 53.22
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 37

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod mato3000 » 12 Apr 2019, 19:33

:crying:
..preplacajte predražené tonery ktoré vám v lete zasychajú....
... pekne si zaspal dobu

schválne ... https://www.naplne-do-tlaciarni.sk/tone ... gLSlfD_BwE

a to je ešte ten menší do fototlačiarne

tu sú do tej spomínanej 70mll ...
https://www.naplne-do-tlaciarni.sk/tone ... epson/l310

a nech ťa aj roztrhne, pozri nižšie cenu tých 100mll :pain:

a ešte cekneš, tak natočím video mojej prvej fotoatramentovky, ktorú mám cca 8-10 rokov z testu trysiek ... to budeš len čumieť :ignore:
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2019, 21:37

To mate tak, ked niekoho zavriete do klietky a nikdy nebude vediet co je sloboda, bude sa mu pacit byt zavrety aj v klietke ale len do okamihu kym ho niekto nevypusti na slobodu.

Kym nezisti co je to tlac kvalitnou atramentovkou, bude sa mu pacit aj laserovka.

Ja som otvoreny novym veciam preto som vyhodil lacne atramentovky kupene v TESCU a pod. A ta epsonka nema u mna kokurenciu vzhladom na cenu kolko stala (120eur + postovne). Raz za cas (1 x mesacne mozno kazdy druhy tyzden) vytlacim jednu dve fotky fotku ak by som netlacil na nej dlho a trysky nezaschnu. To bude taka preventivna zalezitost pre istotu.

Pri mojej frekvencii tlaci a tom objeme tych nadrziek na boku tlaciarne ta tlaciaren ma prezije. Skor umriem (42) nez budem naplnat tie nadrzky :biggrin:
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Victorio » 13 Apr 2019, 18:24

Nebudem Vás tu obťažovať svojim názorom na laserovú tlač, ja mám iné skúsenosti a mimochodom, stará laserovka HP 4L (viac ako 26 ročná! ) stále funguje hoci ju nechám bez činnosti aj rok, a v rovnakej kvalite, čo sa pri atramentovej po pár výmenách tonerov, zanesení hadičiek alebo trysiek nedá povedať.
ALE! ak je napr. taká EPSON taká dobrá, prečo nie, možno si podobnú niekedy kúpim. Je super že tonery sú do niektorých typov za veľmi nízku cenu , ale ak po po dvoch rokoch odíde tlačová hlava za 100 a viac € môžem ju hodiť do koša (príklad Canom Pixma )
Ak sa tu už niekto pasuje do takého experta, iba by ma zaujímalo, ako je to s priepustnosťou čiernej tlače pre UV porovnanie laser a atrament ?, ak je účel tlač predlôh na DPS a výrobu fotocestou.
Victorio
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 317
Založený: 12.03.2014
Bydlisko: Michalovce
Karma: 3

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 13 Apr 2019, 20:18

Victorio napísal:ako je to s priepustnosťou čiernej tlače pre UV porovnanie laser a atrament ?, ak je účel tlač predlôh na DPS a výrobu fotocestou.


Nedá sa to porovnať. V prospech atramentu. Ak sa bavíme o Epsone.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4334
Vek: 53.22
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 37

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod mato3000 » 13 Apr 2019, 20:27

na výrobu kvalitných DPS sú laserovky takmer nepoužiteľné ... ale hej je tu pár ludí čo sa budú ježiť, ale to len preto, že nerobili s EPSONkou..... síce vyrobili DPS, ale ich cesty sú 2-3 mm od seba a ďalších 2mm hrubé ( v návrhu :D ).

Inými slovami tlač na fóliu pre výrobu DPS laserovkou je len o niečo lepšia metóda ako nažehlovanie tonera .... ja viééém zabite ma, ide to aj tak , áno ,áno, aj tebe to ide aj tvojemu susedovi ... aj všetkým čo sa majú čas s tým drbať napriek tomu že to z 90% nevyjde ... ale hej výjded to aj machom so zosíkmi, čo im stačí hrdzavý klinec na vyškrábanie DPS .... Ale to sa už tu na fóre opakujem asi 698my krát .. viem už som bol dlho ticho, takže sa tu zase rozprúdi debata jak s malomocnými :crying: .

Ale čuduj sa svete nezavrhujem iné meódy, lebo som nimi preskákal a viem si predstaviť , že nie vždy treba MAX kvalitu. Ja len robím protiklad názorom že nažehlovanie, laseovka a škrábanie hrdzavým klincom sú najsamlepšie metódy.

Victorio, úplne od srdca ti poviem že HP laserovky boli hádam ti najhoršie na fóliovú tlač pre DPS aké som kedy mal ... ak chceš reagovať, pozri si moju históriu príspevkov v tomto duchu spred 5 rokov. Tiež ti odporučím porovnať si výsledky metód ktoré tu spomínam ... moje fotky projektov sú tu bežne prístupné a ak pohľadáš dostaneš sa aj do mojho voľne prístupného albumu ... fotky druhej strany tu nájdeš tiež ... toto fórum je toho plné jak veľkonočný košík . Boli časy , keď sme sa tu tomuto venovali naplno .

ako príklad navnadenie sem dám otrepanú fotku čo vždy používam pre tento druh zábavy, je to projekt nášho bývalého člena tohoto fóra, ktorý už neni medzi nami .... ( tam hore ... nazabúdame )
album : https://goo.gl/photos/rzzkH8vDUdpEUkMn6
Prílohy
DSC05541x.jpg
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 11 Sep 2019, 00:01

Ozivujem tuto temu pe tych co chcu robit tenke ciary na DPS, ze sa oplati investovat do dobrej tlaciarne (100-150€), tlacovej folie a fotofolie.

Dnes sa mi podarilo na prvy krat urobit plosacik na puzdro MSOP. (este som nepotreboval robit ciary 0.3mm)

Tlaciaren Epson L310, Kvalitna polska folia zo SEVT-u, a kvalitna fotocitliva folia z DPSK, osvecovanie 8min s nerozbitou 125W ortutovou vybojkou zo vzdialenosti cca 18cm .

Ciary su tenke 0.3mm
20190910_153139.jpg


Presvieteny hotovy plosak
20190910_161212.jpg


Suciastka pekne sedi na mieste
20190910_202002.jpg



Ta Epsonka nema chybu. Najlepsia tlaciarnova kupa v mojom zivote (diki za radu bmato3000) Ten atrament sa nechce minat (co som rad :) ).
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Atlan » 11 Sep 2019, 06:18

A preco tie pady nemali dierku v strede vyleptanu a na predlohe osvetlenu? Aby sa horsie vrtalo a diery boli kade tade? Inak parada.
Atlan
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 37
Založený: 01.02.2008
Karma: 0

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 11 Sep 2019, 14:40

A preco tie pady nemali dierku v strede vyleptanu a na predlohe osvetlenu?


Lebo som to robil cez CAM processor PS_Invert a tam je automaticky zafajknute "Fill Drill holes" a ja som si to nevsimol. Ale aj tak som to nevrtal, lebo ked som to mal hotove, tak som si vsimol, ze mi nesedi mierka. Hral som sa s velkosou strany v CAM processore, dal som tam 297mm x 210mm a kvoli okrajom tlace mi to zmensilo trosicku mierku aj ked som mal mierku nastavnu na 1. Ma skopro porazilo 1.5-2h roboty na nic. 4-ty pin suciastky bol na 5 pine DPS.
Musel som to zopakovat. Lenze potom som to robil cez Export do png. a tam zase ciary isli az po dierky (CAM processor to odstrani).
Export.png

Tak som to v malovani odstranil (jeden som upravil a pouzil CTRL+C, CTRL+V) a tuto upravu som pouzil aj na pin s GND krizikom. Takze predloha a presvieteny plosak je jedna robota a vysledny plosak je zopakovana robota, ale zase s chybnym GND pinom.
Pocas letovania som tam naletoval drotik. To uz je len esteticka chybicka.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod jezevec » 11 Sep 2019, 18:02

Proč máš ty okraje na předloze tak chlupaté? Mám Epsonku L386 a tisk na fólii má naprosto hladké okraje.
jezevec
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 988
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 11 Sep 2019, 19:11

Neviem, cudoval som sa aj ja. Nemoze to byt staticka elektrina? inak tuto malicku predlohu som tlacil tak ze som kusok folie 3x3cm nalepil na kancelarsky papier na okrajoch lepiacou paskou na miesto tlace. Ze by to bola pricina? Hlava sa posuvala v smere noziciek IO, preto tam nie su bodky.
Tlac som nastavil na najkvalitnejsiu, zvyseny kontrast aj intenzita. Tlacilo to asi 30-45 sek.
Teraz pozeram, je tam tych bodiek dost. Neskor skusim toto vytlacit na fotopapier ci aj tam to bude. Ak ano, zeby hlava bola spinava?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Predchádzajúca

Naspäť na Náradie, spájkovacia a meracia technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.80 sekúnd