Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod Sahasrar » 04 Máj 2019, 20:07

Ďakujem, za cenné rady priatelia. Nakoniec som to zapojil tak, že router od ISP funguje iba ako modem + TV a vsetko ostatné je napojene na router za ním + switch. Pretože ten router od ISP je tak veľmi nemodulovatelný... a nedokázal som ho inými metódami prepojit. Teraz mi všetko funguje tak ako som chcel len je do "obvodu" zapojený + switch. Ešte raz Vám ďakujem.
Sahasrar
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 156
Založený: 16.05.2015
Bydlisko: TN
Karma: 0

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod maskrtnik01 » 04 Máj 2019, 20:34

To je bežná vec za router hodiť switch. Kľudne dajte ďalší ak by trebalo, môže byť aj switch “za” switchom.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1107
Vek: 22.5
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 4

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod Fer » 04 Máj 2019, 20:37

Sahasrar napísal:
maskrtnik01 napísal:Akurát keď má na B NAT, nebude to vadiť?

K tomu ISP routru, ak sa jedná o jednu nemenovanú spoločnosť s DOCSYS na WAN, tak tam sa nedá nastaviť ani LAN IP adresa.


Nemenovaná spoločnosť čo dáva Speedport Entry 2i routre... Je to nešťastné zariadenie lebo jeho prispôsobiťeľnosť užívateľom je na zaplakanie.


keď sa to tu spomenulo ohľadom tých speedport entry 2i.. je možné na neho nahrať nejaký custom firmware čo by umožňoval lepšiu "menežerovateľnosť" ? hľadal som niečo na gugloch ale akosi som nenašiel úplne to čo som hľadal :pain:
Fer
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 57
Založený: 04.04.2019
Karma: 0

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod Sahasrar » 05 Máj 2019, 12:17

Fer napísal:keď sa to tu spomenulo ohľadom tých speedport entry 2i.. je možné na neho nahrať nejaký custom firmware čo by umožňoval lepšiu "menežerovateľnosť" ? hľadal som niečo na gugloch ale akosi som nenašiel úplne to čo som hľadal :pain:


No to som hladal aj ja, ale nenasiel som volne dostupné nic co by sa dalo pouzit. Ale na podpore ti povedia ze za poplatok ti nahraju "lepsi" firmware s viac moznostami.
Sahasrar
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 156
Založený: 16.05.2015
Bydlisko: TN
Karma: 0

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod maskrtnik01 » 05 Máj 2019, 12:45

Lepší, ale ako pre koho. Ja keď som mal internet od spomenutého ISP, mal som blbý router(s nepoužiteľným AP). Išiel som na výmenu, ešte menej relevantných možností konfigurácie, ešte viac vymaľované(a "rýchlejšie") rozhranie. Wifi som ani netestoval, rovno som ho vypol(to som už mal vlastné AP). To že aké parametre má DOCSYS linka k ISP ma nezaujíma, aj tak to nesmiem zmeniť.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1107
Vek: 22.5
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 4

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod martin knocik » 05 Máj 2019, 12:47

Lepsie nez nahravate nejaky neoficialny firmvare je podla mna zaziadat si na technickej podpore (podla posiu to tipujem na Telekom) prepnutie routru do bridge modu a pripajat sa cez PPPoE na teto primitivny router z nejakeho lepsieho routru.

Toto riesenie zredujuke speedport entry na hlupu krabicu od ktorej nic nepotrebujes. Len neviem ako to potom bude s TV.

Ja to tak mam doma spravene. Telekomacky VDSL router speedport entry je redukovany na hlupy bridge na ktory sa cez PPPoE pripajam z Raspeberry Pi ktory sluzi ako router (dokupil som externu sietovu kartu) + firewall.
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí
martin knocik
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1486
Vek: 28.24
Založený: 23.01.2008
Bydlisko: Trenčianska Turná
Karma: 7

Re: Ako dostať 2 routre na spolocnu sieť?

Odoslaťod maskrtnik01 » 05 Máj 2019, 12:57

Keď už sa bavíme takto konkrétne, ja mám na jednej adrese Telekom. Priniesli zvlášť ONT a nejaký TP-link, spokojnosť. ONT robí v podstate len switch, a TP-link osobne nepovažujem za odpad. Síce vyzerá že kedysi slúžilo ako wifi router....ale myslím že dôležitejší je stav ako mi to priniesli, a s tým som spokojný.

Na inej adrese mám od nemenovaného(nechcem robiť reklamu) providera ethernetovú prípojku. Stačilo im povedať že si tam chcem pichnúť moje Unifi,a bolo Unifi. S takým vybavením sa už vážne nemám na čo sťažovať.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1107
Vek: 22.5
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 4

Predchádzajúca

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.48 sekúnd