Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Pomoc s ostatn├Żmi vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Odosla┼ąod Robio » 04 Sep 2008, 18:09

Neviete ako spravi┼ą tlakov├Ż sp├şna─Ź na kompresor tak aby pri ur─Źitom tlaku rozpojil kontakt a odpojil od prev├ídzky....a zase sp├Ątne pri ni┼ż┼íom tlaku zasa zapol motor...
Dik


EDIT ADO: "SP├ŁNA─î" - to si ako dokazal napisat 8O :lol: Ja uz rezignujem .... :evil:
Naposledy upravil Robio d┼ła 04 Sep 2008, 18:51, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
Robio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5396
Vek: 29.94
Zalo┼żen├Ż: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odosla┼ąod Robio » 04 Sep 2008, 18:24

ADO: :) Tak to dopadne ke─Ć sa pon├íh─żam a nepozriem si ─Źo som nap├şsal :wink:
Robio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5396
Vek: 29.94
Zalo┼żen├Ż: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odosla┼ąod Dj-Benfish » 04 Sep 2008, 18:46

Najbezpecnejsie bude zbehnut do obchodu a spinac kupit. Nie je to taka palka.Alebo nejky bazar atd.
Inak samo-domo by sa dal pouzit nejaky tlakovy spinac napr. z auta,alebo nejakych starych strojov atd.Moznosti je vela. Ale neviem si predstavit rozsah regulacie. Alebo nejaky stary manometer(napr z autogenu atd.) v korom je taky slimak.Rozobrat,dorobit mikrospinac +nejaku nastavovaciu skrutku vzdialenosti spinaca.
Osobne by som volil obchod a hotovy vyrobok.
Pr├şstroj,ktor├Ż je pod pr├║dom vyzer├í rovnako ako ten,ktor├Ż nie je,len je in├Ż na dotyk.
Dj-Benfish
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 25
Vek: 34.94
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2007
Karma: 0

Odosla┼ąod Robio » 04 Sep 2008, 18:50

No najprv ma napadlo ┼że by v chladni─Źk├ích mohlo tak├ę nie─Źo by┼ą...mo┼żno...neviem.
A pozeral som nejak├ę e-shopi ale v├┤bec som to ni─Ź tak├ę nevidel...
Pretlakov├ę ventily m├ím...len┼że tak sa len zbyto─Źne zahrieva kompresor...
Robio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5396
Vek: 29.94
Zalo┼żen├Ż: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odosla┼ąod Dj-Benfish » 05 Sep 2008, 20:57

V chladnicke je pouzity termostat a ten ovlada kompresor.To ti nepomoze. Nechce sa mi hladat,takze uplne prve co som nasiel:
http://www.elektromaterialy.cz/?p=produ ... tegory=104
Pr├şstroj,ktor├Ż je pod pr├║dom vyzer├í rovnako ako ten,ktor├Ż nie je,len je in├Ż na dotyk.
Dj-Benfish
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 25
Vek: 34.94
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2007
Karma: 0

Odosla┼ąod Hurvo » 05 Sep 2008, 21:17

Presostat (tlakov├Ż sp├şna─Ź) sa doma vyrobi┼ą ned├í a e┼íte aby fungoval na 100%? Skoro nemo┼żn├ę. E┼íte ma napadlo pou┼żi┼ą tlakov├Ż sp├şna─Ź ─Źo sa pou┼ż├şva v aut├ích na kontrolu tlaku oleja, len tam by si nemohol nastavi┼ą po┼żadovan├Ż tlak ani rozsah sp├şnania! Ale rad┼íej by som k├║pil origo sp├şna─Ź.
Hurvo
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Svetelektro FOTOGRAF
Svetelektro FOTOGRAF
Pr├şspevky: 351
Zalo┼żen├Ż: 13.12.2006
Bydlisko: V┼íadepr├ştomn├Ż
Karma: 0

Odosla┼ąod datam » 06 Sep 2008, 12:55

Jedine z nejak├ęho star├ęho kompresora alebo dom├ícej vod├írni─Źky. Nenap├şsal si ak├Ż pracovn├Ż rozsah potrebuje┼í, ak├ę bude za┼ąa┼żenie kontaktov samozrejme nezabudni na hyster├ęziu lebo ti to bude zap/vyp ako zbl├íznen├ę.

Ur─Źite h─żad├í┼í nie─Źo tak├ęto: Obr├ízok. No cena je adekv├ítna tomu zariadeniu tak┼że ak m├í┼í peniaze tak to k├║p a ak nie tak to doma aj tak neurob├ş┼í a bude┼í si to zap├şna┼ą ru─Źne.
datam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2342
Vek: 37.6
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Odosla┼ąod Kado » 06 Sep 2008, 19:10

Tak tak, nepises presnejsie info pri ako tlaku sa ma motor vypinat/zapinat..dal by sa pouzit tlak. spinac zo starsej damacej vodarne, napr. velmi rozsirena od fy Sigma "Darling", skoro kazdy, kto byva na dedine a nema verejny vodovod vlastni takuto vadaren. Obsahuje tlak. spinac, kt. zapina pri tlaku cca 0,2 MPa (prestavenie na iny tlak je mozne po zasahu do spinaca) a vypina pri tlaku cca 0,35 MPa...
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 35.84
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod datam » 06 Sep 2008, 20:44

SRY za link nev┼íimol som si ┼że som ho dal do IMG :roll:
3,5Bar je na kompresor asi m├ílo ale to by si mal upresni┼ą Robio. Inak mysl├şm ┼że sa d├í potiahnu┼ą a┼ż na 5Bar. Ot├ízne je ko─żko mu vytla─Ź├ş kompresor :?:
datam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2342
Vek: 37.6
Zalo┼żen├Ż: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Odosla┼ąod Robio » 06 Sep 2008, 21:30

Tak┼że ka┼ílem u┼ż na to...kompresor sa ide kupova┼ą nov├Ż, tak┼że nem├í v├Żznam vr├í┼ża┼ą do star├ęho prachy...
No 3.5bar je dos┼ą m├ílo...s t├Żm tak m├┤┼żem zahusti┼ą pneumatiku...myslel som nie─Źo okolo 7-8bar. A fakt je to dos┼ą drah├ę...
Robio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5396
Vek: 29.94
Zalo┼żen├Ż: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Re: Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Odosla┼ąod Maek43 » 16 J├║n 2019, 09:45

─îaute, m├ím na kompresory tlakov├Ż sp├şna─Ź, mal by to by┼ą VR 21 D.
Horn├Ż tlak je nastaven├Ż dobre ale probl├ęm je ┼że kompresor znovu zop├şna pri pr├şli┼í n├şzkom tlaku. Do─Ź├ştal som sa ┼że na regul├íciu spodn├ęho tlaku sl├║┼żi t├í mal├í ┼írubka ─Źo je tak bokom, sku┼íal som to ┼łou nastavova┼ą ale t├í mi tak isto ovpliv┼łuje horn├Ż tlak a doln├Ż sa men├ş len naozaj minim├ílne, mysl├şm ┼że od 150 po 180 Kpa. ─îo s t├Żm
Ke─Ć sa Einsteina op├Żtali ak├Ż je to pocit by┼ą najgeni├ílnej┼í├şm ┼żij├║cim ─Źlovekom odpovedal :"Neviem, mus├şte sa op├Żta┼ą Nikolu Teslu."
Maek43
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 298
Vek: 21.84
Zalo┼żen├Ż: 13.10.2016
Bydlisko: Hul
Karma: 4

Re: Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Odosla┼ąod Drakoush » 16 J├║n 2019, 12:09

Neviem, ako tento konkr├ętny model, ale malo by pom├┤c┼ą potom zvy┼íova┼ą horn├Ż tlak. T├Żm druh├Żm toti┼ż nenastavuje┼í spodn├Ż tlak, ale diferenci├ílny tlak a on m├┤┼że by┼ą rozdielov├Ż od hora. Tak┼że diferenci├ílnou skrutkou nastav├ş┼í potrebn├Ż rozdiel (napr. 2 bary) a cel├ę to potom druh├Żm ┼ír├│bom posunie┼í na vrch.
Odkupujem zauj├şmav├ę meracie pr├şstroje. Ponuky mailom alebo SS.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 9772
Vek: 24.47
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 49

Re: Tlakov├Ż sp├şna─Ź...

Odosla┼ąod Maek43 » 16 J├║n 2019, 19:13

V─Äaka za radu, sk├║sim :thumbup:
Ke─Ć sa Einsteina op├Żtali ak├Ż je to pocit by┼ą najgeni├ílnej┼í├şm ┼żij├║cim ─Źlovekom odpovedal :"Neviem, mus├şte sa op├Żta┼ą Nikolu Teslu."
Maek43
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 298
Vek: 21.84
Zalo┼żen├Ż: 13.10.2016
Bydlisko: Hul
Karma: 4


Nasp├Ą┼ą na Ostatn├ę

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.51 sek├║nd